Šta je novo?

GeForce GTX 970 Thread

@goldi Bas tako. Prava je steta sto MSI nije izbacio gtx97(8)0 Lightning.
Medjutim ono sto je po meni porazavajuce je cinjenica da cak ni dve gtx970 nisu dovoljne da isprate 144hz@1080p u svim igricama sa max detaljima. A svaki dan citam vesti o 144hz monitorima sa WQHD rezolucijom :) . *******i je to vec lepo objasnio. 970 pa i 980 nisu donele nista spektakularno sto se tice performansi. Pravi entuzijasti morace da sacekaju 16nm proizvodni proces. Prve takve karte ocekuju se krajem ove ili pocetkom sledece godine.

@review JEdan od problema je sto testiraju u prastarim igricama tipa BF3 za koju je i gtx760 dovoljna. Ili World of Warcraft. Tu se ne moze videti realna razlika u snazi grafika. Kao da je bitno da li baca 100fps ili 130fps. Msm mozda i jeste bitno za SLI ili za recimo 4k monitore. Ili cak za 144hz. Ali za prosecnog korisnika kome je taj review namenjen svakako nije.

Lightning ce biti za kartu gtx 980 Ti

Da li prikazuje negde temperaturu VRMa ta kartica, baš me zanima koje su temperature. Inače i meni se sviđa ta blower varijanta sve više pošto sam sa sličnim kućištem/problemima, tj. kad se angažuje grafika i to ovaj mlitavi 7790, podigne temp u kućištu ~10 stepeni.

Još ako se uzme u obzir da nije toliko bučan, a ne dogreva ambijentalnu u tolikoj meri, postaje sve interesantnija opcija. Šteta što ne stave konektore na kraću stranu kartice da se kablovi kače 'u produžetku', em je lakše za cable management, em ne pravi problem sa kućištima koja nisu široka/visoka 20+cm.

Inače, taman sam našao neki Galax dual fan kao i Zotac u mini varijantama (Gigabyte ITX neću iz principa), sad si me zaintrigirao sa ovim temperaturama i bukom i po pitanju referentne. Performanse nisu toliko kritične s obzirom na uslove u kojima će raditi, a i za FHD TV je sasvim dovoljno i 1200-1300MHz, još samo da vidimo 22. šta će 960 da ponudi. :)

U Afterburner-u nema podatak o temperaturi VRM-ova, da li nekako drugacije moze da se iskopa podatak pojma nemam pravo da ti kazem. Znam jedino da je za ocekivati da VRM-ovi budu jos par stepeni topliji u odnosu na glavni cip.

I meni je bezveze sto je postalo trend da su konektori za napajanje odozgo a ne sa strane, ali sta da se radi, nekako sam je ugurao i tako. :D

Ove mini varijante jesu simpaticne ali mi kuleri ni njihove ploce nekako ne ulivaju poverenje. Verovatno tripujem, ali nekako vise verujem nVidia referentnom dizajnu.

Jedino AIDA64 ocitava temp. vrm kod mene.

Ali ako u jednacinu uvedes i potrosnju onda jeste spektakularno jer je moguce u istom procesu da predstave debelog Maxwell-a koji ce recimo trositi kao GTX 780Ti, GPU biti slicne povrsine a performanse vece za ~40%. I to bas sada kada 20/16nm kasni.

Verovatno ce izbaciti jednog takvog debelog maxwella sa 3K cuda cores i to ce biti the real thing. Saznacemo uskoro nadam se.

Pa vec imaju spekulacije na net-u. Titan II sa 3K cuda cores i preko 30% posto jacim performansama.

imao sam GTX780DC2OC i na moje 775W thermaltake XT napajanje sigurno nisu mogle dve odnosno SLI,
sada me interesuje, posto uzimam GTX970 G1, ako kroz mesec dva dokupim jos jednu oce li moci da tera dve 970-ke....

1x sdd
3x sata 7200rpm hdd-a
1x asus xonar dx zvucna
4x stika memorije
vodeno hladnjenje corsair h75
4770k na 4.3ghz
5 ventilatora 120mm

Ako ih ne overklokujes moze, overklokovane nece da moze... Napajanje ti je taman negde na granici za 970sli. Izmericu neki dan koliko vuku ove dve 980 u sli pa neka ti to bude neki orjentir... 780 sli overklokovane 700w okruglo, sa procesorom overklokovanim na 4.7ghz Ivy Breidge-E 4960x, mereno tokom igranja crysis 3 ;)

stigla mi juce msi gtx 970 4g.grafika je fenomenalna i bas se dobro klokuje.

najveca temperatura mi je bila 64 a sto se tice ovrkloka gpu sam podigao za 200mhz a memory 100mhz vise od toga nisam isao za sada.

Najveca temperatura mi je bila 64 a sto se tice ovrkloka gpu sam podigao za 200mhz a memory 100mhz vise od toga nisam isao za sada.

nisam znao probacu pa da vidim sta ce biti.

Prođi 3dmark firestrike, heaven benchmark, postavi screenshotove iz afterburner-a i ovih programa da vidimo kako se ponaša. Baš me interesuje taj model, pošto sam uvek više gotivio gaming seriju više od bilo kog gigabyte-a.

Ima li neke šanse da se izbor 970-tica proširi? Voleo bih da vidim inno3d ovde kod nas.

Ima li kod nas da se kupi referentni 970 sa blower dizajnom coolera? Kuciste mi je malo i lose hladjeno, verujem da bi blower dizajn mnogo vise odgovarao za moj setup [takav sam imao i Radeon 6870].

Referentni 970 ne postoji. "Najreferentnije" sto mozes da nadjes je MSI GTX970 4GD5, on koristi referentni GTX980 dizajn i blower sa minimalnim izmenama. Idi par strana u nazad, imas par mojih postova, trazio sam slicno nesto kao i ti. Postoje naravno i drugi modeli sa blower cooler-ima (Palit, Gainward, Galax, EVGA, Zotac), ali su im ploce daleko od referentnih, najcesce su u pitanju neke prilagodjene od prethodnih generacija.

Poslednja izmena:
burazera zanima blouer hladjenje,mislim da ga pcb ni najmanje ne tangira.

uzeo i ja ovo cudo, 970 G1 (rev 1.1) memorija hyinx asic 67% (100 zivota kad bi' imao ne bi ubo' samsung mem. isto vazi i za asic :D :/ )
malo oc-a na brzinu... karta mi se cini bolje od GTX780DC2OC i to je to.... u idle je 33-34C a u lodu 64-67c

MSI nisam hteo ovde kod nas da uzimam zato sto mi je dizajn los, ova ima lepo plavo svetlo.... inache sam hteo da idem na EVGU cisto iz fazona al ona nema bekplejt...

Prilozi

• ss.jpg
    ss.jpg
    744 KB · Pregleda: 133
  • sss.jpg
    sss.jpg
    886.9 KB · Pregleda: 121
  • 20150122_221257.jpg
    20150122_221257.jpg
    227.2 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Taj kloko ti nije stabilna za svaki dan ? Po acis-u reko bih da nije, a i po 3Dmark-u 11 koji je osetljiviji na veci klok pa je verovatno zato i nizi nego za 3Dmark 13.
Ako nije samsung memorija onda je ovo najgori primerak 970 koji sam do sada video, posto ta memorija ne moze preko 1900mhz za svaki dan a gpu je ogranicena acis-om sto je prava steta kada je g1 u pitanju. Dizajn te karte moze da izvuce maksimu iz gpu sa visokim acis vrednostima. Imao sam jednu koja opusteno isla preko 1600mhz i mislim da je stabilna na tom kloku, mozda cak i na 1620, nisam imao vremena da se poigram sa njom posto sam je prodao...

uzeo i ja ovo cudo, 970 G1 (rev 1.1) memorija hyinx asic 67% (100 zivota kad bi' imao ne bi ubo' samsung mem. isto vazi i za asic :D :/ )
malo oc-a na brzinu... karta mi se cini bolje od GTX780DC2OC i to je to.... u idle je 33-34C a u lodu 64-67c

MSI nisam hteo ovde kod nas da uzimam zato sto mi je dizajn los, ova ima lepo plavo svetlo.... inache sam hteo da idem na EVGU cisto iz fazona al ona nema bekplejt...

Da nisi ti slucajno pazario ovu kartu sinoc kod arene:D

*******i- nije samsung nazalost, mada citao sam na forumima i da sa jos slabijim asic-om moze da se klokuje onako "skromno" za prosecnog korisnika.... ja sam u odnosnu na 780 DC2OC doplatio tacno 25eur i zadovoljan sam.
primetio sam da 3dmark11 puca najcesce od svih testova, tako je bilo na svim kartama koje sam imao dok su drugi isli i vise... verovatno je razlog i ovaj http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,26.html mogao je ovde da okaci 3dmark 11 ali mozda mu je verovatno puko' pa je stavio 13 gde prolazi. Evo jos Heaven i Valey i ponovo 3dmark 11
inache sto se tiche srece sa tim memorijama, katastrofa.... na 780 sam imao Elpida, cini mi se da je Hinyx ipak bolja.... :)

nex999 jesam, vidim tebi je dosla samsung memorija, a kako ti stojis sa asci-om? :)

Prilozi

• fdfd.jpg
    fdfd.jpg
    465.8 KB · Pregleda: 90
  • grafik.jpg
    grafik.jpg
    602.4 KB · Pregleda: 94
  • Untitled-1aaa.jpg
    Untitled-1aaa.jpg
    410.5 KB · Pregleda: 87
Asic nista posebno, 68.8% :)

Nazad