Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

Znaci ne bum se zeznuo sa njom a? Muka mi je vise od ovih atijevih r9, to se greje meni za 2 minuta na 88 stepeni

nVidia je u ovoj generaciji znatno hladnija, iliti AMD-u curi struja negdje u ovoj arhitekturi. Trebao si se raspitati prije nego li si uzeo.

nVidia je u ovoj generaciji znatno hladnija, iliti AMD-u curi struja negdje u ovoj arhitekturi. Trebao si se raspitati prije nego li si uzeo.

E a sto je najgore raspitivao sam se i gledao po yt i nigde se nije grejala ovako i na kutiji pise da joj je max temp 75 a referentnoj 95 ili tako nesto. Dal je meni zapala falicna ko ce ga znati. Nego evo vratio sam je i sutra mi salju asus i dobijem je prekosutra.

Nadjoh takodje na overclock sajtu oficijelni thread za 780 grafe i pitao sam i tamo. Kazu da je bolje isto da uzem asus. Valjda necu vise imati problema kao sa ovim r9 280x i 290 modelima.

Naravno da je ok. :)
I neka te dobro služi karta :d

Meni samo piše GDDR5, a nemam ni ovu opciju read ASIC quality, verzija gputweak-a je 2.4.9.2.

Instalirao sam malopre i 2.6.4 verziju, koja je valjda najnovija i ista priča.

he he, nisam naznačio na prvoj slici gde da klikneš :D
1324.png

Da li se veci ASIC odnosi na vecu mogucnost overkloka samo GPU-a, tj. ASIC nije povezan sa overklokom memorije?

Da li se veci ASIC odnosi na vecu mogucnost overkloka samo GPU-a, tj. ASIC nije povezan sa overklokom memorije?

Uglavnom je tako da karte sa visim ASIC-om se bolje klokuju. Ali ASIC nema veze sa overklokom memorije. Hynix je bolja od Elpide

Najjednostavnije rečeno, hynix je bolja i kvalitetnija :)
Hynix se bolje klokuje, koliko sam čitao kažu oko 10% bolji klok se dobija sa hynix-om.
Ali kada se izvlači maksimum maksimuma, odnosno kada se hladi sa tečnim azotom tu je hynix mnogo bolji...

Pa i nije baš sjajno, npr. moja 760-ka ima 71.8%
Mada to i nije tako jako bitna stvar, bar kod tih jačih karti :)
Jesi probao da je klokuješ?

Normalno da valja :d

Kako to recimo neki isti modeli imaju vise a neki manje? Jel to utice na performanse?

Znači ja ne bi trebalo mnogo da silujem memoriju, ali gpu boost clock relativno i mogu , zar ne?

Nema ne bi trebalo, nego probaš pa dokle ide :d

Ma uglavno sto kazes probam pa dokle ide ali sada sam sasvim zadovoljan kako i ovako fabricki kloknuta radi. Evo malo probam ovaj murdered, temp ne prelazi 38-39°C :)

Nazad
Vrh Dno