@PCB Nije bas da nista ne znaci, nije pravilo da ce se kartica da visokim ASICom bolje klokuje od drugih, ali je veca verovatnoca. Pa evo sa prethodnom koja je sada kod Latesa 92.2 ASIC vrteo sam 3dmark13 na 1434mhz kolikoo se secam, ajde nadji mi karticu sa =<80% ASICom koja to moze. I vrteo satima testove sa 1372mhz gpu. To sto si ti imao neku 6x% ASIC kartu koja nije tvoja cisto sumnjam da je bila stabilna na 1300mhz, tj ne sumnjam u tebe nego mislim da si ti to onako na brzaka izvrteo neke testove, nisi bio detaljan kao da je tvoja 🙂 Sto se tice moje sadasnje kartice ja sam limitiran, tj ne mogu da dizem napon dok ne izadje SE verzija Afterburnera. Ovako sa def naponom boostuje na deafultu 1189mhz. Max stabilan OC mi je boost zakucan u igricama na 1280mhz sa def naponom, memorija +325mhz bez dizanja napona. Testirano Crysis 1 50 loopova, MetroLL 20ak loopova i 3dmark13 drugi test loopovan dva sata (drzi gpu usage non stop na 99%). E sad naravno u Heavenu nije stabilna na tom kloku. Stabilna je 1241mhz dva sata loopovanja. 1254 pukne Heaven nakon nekih 30-45m. Tako da drzim dva profila jedan za Heaven (AC C2 i ostale koje su se pokazale da pucaju kao heaven) drugi za sve ostale igrice 🙂 Videcemo koji su krajnji limiti kada izadje SE verzija Afterburnera, prebacicu tada na LN2 bios. Ovo LE definitivno znaci da je MSI konacno shvatio da preteruje sa klokovima pa su im default klokovi dosta konzervativniji. Ne vidim sta drugo, kartica je identicna "pravoj" Lightning a i klokuje se kao prava. Asus je to shvatio ranije, jos kada se opekao sa 670 TOP. I btw @*******i nisam primetio da mi trottluje kartica a preko 1900mhz mi je memorija, drzim live monitoring ukljucen i logujem za svaki slucaj. testiracu jos detaljnije, ovoj mojoj se bas dobro klokuje memorija bez dizanja napona 325mhz mozda i vise. U kojoj igrici se to najvise manifestuje?