Šta je novo?

GeForce GTX 770 Thread

Sto je najgore kod mene je sve savrseno radilo sem Heaven-a sa klokovima za gpu +30mhz, napon +12mw, dve karte u SLI... Sad ispade da sam slagao coveka :(

Heaven ne pravi nikakav problem, samo veoma brzo detektuje nestabilnost karte tako da je veoma pouzdan test. Ako karta prodje par krugova Heaven-a 99% da ce biti stabilna i u svemu drugom.

Ako je to ona ranjena karta bez propelera - bila je relativno jeftina i moze se lako srediti sa malo KBTa da bude stabilna svuda, ako ti bas nije jako vazno da bude stabilna sa fabrickim BIOSom. Pitanje je kako bi MSI predstavnik reagovao na kartu sa slomljenim prpelerom, inace je karta za reklamaciju i dobio bi nov Lightning. I sto Pike rece, Heaven nikako nije problem, a ni drajveri. Klok GPUa je problem.
@solajam: Ako dobijes TDR minidump u C:Windows\LiveKernelReports\Watchdog, a komp ti prodje nekoliko sati Prime95 - 99% je karta. Mada, ako samo spustanje kloka stabilizuje stvar.... Uostalom, vrati sve na BIOS defaults, pa pogledaj dalje, trebace ti dosta strpljenja - pogledaj moju temu o TDRovima, Gavran je negde ranije dao link, dosta smo pisali o ovome. Eh, da - ako i kod AC dobijes TDR, a naci ces ga u gore navedenom direktorijumu spusti klok GPU za -52 - posto boost ide u koracima po 13. Karta ce verovatno postati strabilna. Cini mi se da cipovi pucaju tamo gde je visok nivo teselacije - recimo, i Crysis 2 sa svojom neoptimizovanom teselacijom je rusio moj bivsi 660Ti iako su radili i MetroLL i Crysis3 i Tomb Raider. Vreovatno bi i ovde bio "problem".

A sto se tice Heavena 4.0: on je ubedljivo najbolji test za Kepler GPUove sto se tice stabilnosti. Nikako nije nesto sto treba olako otpisati kao jedino sto pravi probleme.

Zakljucak: MSI bi trebalo da setuje boost clock svojim primercima na 1150 i zavrsi sa ovim - mislim, dzaba Lightning hladjenje i dodatna naponska sekcija kad vecina cipova ne moze da bude stabilna preko 1200.

Poslednja izmena:
@HighONE
pogledacu temu ali vremena za ovakve stvari sa grafikom nemam.
Da to je ta ranjena.

Sto je najgore kod mene je sve savrseno radilo sem Heaven-a sa klokovima za gpu +30mhz, napon +12mw, dve karte u SLI... Sad ispade da sam slagao coveka :(

Pa nisi slagao tj nisi znao za pomenuti problem. Evo i u tvom topicu odnosno reviewu 2x 770 Lightninga stoji citiram " Isto tako nemoj da koristis Heaven Benchmark 4.0 za testiranje stabilnosti klokova, previse je osetljiv na podizanje klokova sto nije realna prikaz stabilnosti jer ne moze metro ll da odvrti 15 krugova bez problema i Crysis 3 da radi 3h bez pucanaj, danas sam ostavio dok nisam bio kraj kompa a da Heaven Benchmark 4.0 puca nakon 2min, znac da nije bas dobar pokazatelj stabilnosti".

Poslednja izmena:
Kod mene na Win 7 64bit pokazuje 1306MHz, tako da nije do toga što on koristi Win 8. Ako si već kupio gtafiku da igraš igre ond je optereti i udri po igrama i vidi kako se ponaša. Ako baš moraš da testiraš sa nekim Benchmark-om ne postoji samo Unigine Heaven 4 probaj neki drugi. Ja na primer nemam ni jedan Benchmark u kompu. Sve mi igre rade OK sem Far Cry 3. Moram da ustanovim u čemu je problem. To mi se dešava od kako sam uzeo ovu kartu.

Ako Heaven Benchmark 4.0 puca nakon 2min bas jeste dobar pokazatelj stabilnosti.

Pa ono, svi revieweri koriste Heaven 4.0, niko ne pominje da postoji problem. Evo guru3d npr. za svaku karticu Recommended Downloads:
Unigine Heaven Stress test
MSI AfterBurner
EVGA Precision

Znaci ni kod tebe nije prolazila heaven test, pa to je to onda nije stabilna nema se potrebe covjek zamarat nije stabilna da prodje heaven test i gotovo, ako ima garanciju trazit drugu.
Kao sto kolega @Highone kaze vjerovatno je problem u testovima tesalacije, vjerovatno bi mu pukla i u crysis2 DX11, pitanje je samo kad ce naletiti neka igra kad ce i u njoj karta biti nestabilna.
Heaven test obavezno treba provrtiti kod Nv karti, ne treba ga nikako zaobilaziti.

Nema ceo ventilator ili jedno perce ? Ima na eBay-u moze da se poruci.

Prilozi

• fan.jpg
    fan.jpg
    161.1 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
ja sam do sad promenio 4 keplera i nijedan nije mogao da boostuje preko 1210mhz, odusevim se kad vidim da ih je neko naterao da rade na 1260-1300... Slazem se sa highone, def boost treba da bude 1150 pa koliko je nateras da radi da bude stabilna a ne da na def pucaju driveri...

Da, ja imam ista ovakva iskustva sa Keplerom - stabilan boost je nesto iznad 1200 i to je to.

krilce je samo otkinuto, nista posebno, moze link sa ebay na PM za ovaj fan.

Kod reklamacije da li je vazno da bas sve imam u kutiji, posto nedostaje sli mostic i papir sa uputstvom (nisam dobio) ?

Nema ceo ventilator ili jedno perce ? Ima na eBay-u moze da se poruci.

Ne prave problem ako nema sli mostica, ne brini. I taj papir nije bitan, bitna im je kutija i tako to.

@solajam

Poslacu ti sli mostic ako ga nije bilo u kutiji, imam jos dva od ovih asus, taj je slucano ostao kod mene... Lepo sam napisa u temi da taj test ne prolazi i link ka temi postavio u oglasima. Ne mogu samo da shvati kako to da sam odigrao sve sto se moglo odigrati sa te dve karte i da nikad nisu pucali drajveri ili nesto slicno na klokovima koje sam prikazo u testu sam karte, jedino Heaven Benchmark 4.0 nije radio ??? Sata je sada pokazatelj stabilnosti Heaven Benchmark 4.0 ili visemesecno igranje bez i jednog problema ???

Covek kaze da mu u Heaven Benchmark 4.0 boost klok ide 1303mhz, kako niko ne kapira da je to problem i da to nije realan klok na kome ta karta moze da boostuje bez dodatnog overkloka i podizanja napona, sta uzrukuje taj probem kod njega u sistemu to ne mogu ni da pretpostavim, kod mene se to nije desavalo, defaultni bost klok je bio nesto iznad 1200mhz, a mozda i jeste samo i ako jest AB je ipak pokazivao normalan boost klok, a moguce je da je upravo zbog toga pucao Heaven Benchmark 4.0 i kod mene... Bios na toj karti sigurno nije diran, na onoj drugoj jeste ali sam ipak vratio stari bios posto ovi drugi koje sam probao nisu donosili nista znacajno u performansama....

krilce je samo otkinuto, nista posebno, moze link sa ebay na PM za ovaj fan.

Kod reklamacije da li je vazno da bas sve imam u kutiji, posto nedostaje sli mostic i papir sa uputstvom (nisam dobio) ?

Ukucaj u search na eBay-u ime i oznaku ventilatora sa slike koju postavih.

@*******i Apsolutno se slažem sa tobom da grafika radi kako treba. Meni je bitan rad grafike u igrama, a ne u jednom Benchmark-u. Evo stavio sam da skidam Heaven Benchmark 4.0, pa ću baš da probam kod mene da vidim šta se dešava.

Boost klok mu ne ide 1303 u Heavenu, nego Heaven lazno prikazuje 1303mhz. Moze da uradi live monitoring u msi afterburneru i videce da je boost clock ~1200mhz. I da ostavi GPUZ u pozadini. Problem je jednostavno u fabricki preklokovanim karticama i to su 99% MSI kartice. Da ne duzim sad pisalo se 20 stranica o tome. Pike najbolje zna za konkretnu karticu promenio je tri komada.

Pa to jeste, Asus se opekao sa gtx 670 TOP. Imali su isti problem, i od tada vode racuna. MSI i dalje failuje po tom pitanju.

Evo na brzinu odradih. Ovog puta mi nije pokazivao GPU takt.

Poslednja izmena:
Ja sam šta? Prevede na naški loše stojim sa inostrani jezici.

Ti si jedini "izabrani" za srecnika kome graficka prolazi Heaven. :D

@solajam

Poslacu ti sli mostic ako ga nije bilo u kutiji, imam jos dva od ovih asus, taj je slucano ostao kod mene... Lepo sam napisa u temi da taj test ne prolazi i link ka temi postavio u oglasima. Ne mogu samo da shvati kako to da sam odigrao sve sto se moglo odigrati sa te dve karte i da nikad nisu pucali drajveri ili nesto slicno na klokovima koje sam prikazo u testu sam karte, jedino Heaven Benchmark 4.0 nije radio ??? Sata je sada pokazatelj stabilnosti Heaven Benchmark 4.0 ili visemesecno igranje bez i jednog problema ???

Covek kaze da mu u Heaven Benchmark 4.0 boost klok ide 1303mhz, kako niko ne kapira da je to problem i da to nije realan klok na kome ta karta moze da boostuje bez dodatnog overkloka i podizanja napona, sta uzrukuje taj probem kod njega u sistemu to ne mogu ni da pretpostavim, kod mene se to nije desavalo, defaultni bost klok je bio nesto iznad 1200mhz, a mozda i jeste samo i ako jest AB je ipak pokazivao normalan boost klok, a moguce je da je upravo zbog toga pucao Heaven Benchmark 4.0 i kod mene... Bios na toj karti sigurno nije diran, na onoj drugoj jeste ali sam ipak vratio stari bios posto ovi drugi koje sam probao nisu donosili nista znacajno u performansama....

Ne ide mu Boost do 1303 sigurno - Heaven prikaze maksimalan boost u tabeli. Zasto ne puca kad spustis klok za 50 MHz? A cini mi se da puca i Assassin's Creed... Uostalom, neka resetuje istoriju u Afterburneru i neka pogleda max clock posle Heavena. Ta karta je na samoj ivici stabilnosti fabricki - vec sad puca u nekim stvarima. Nije jedini slucaj kod MSIa.

@Porsche: Kako onda ostale karte prolaze taj test normalno?

To sto neko ne priznaje Heaven ne znaci da ovaj nije validan test - znaci da je voljan da zatvori oci i to je to. Heaven je loop koji pustis da se vrti. Ako drajveri TDR-uju u procesu - znaci da ili drajver ili karta nisu stabilni. Jednostavno je - da je drajver - ne bi radio nigde

@Pike: Neka pusti tridesetak loopova, onda se i moze smatrati izabranim. Ovako...

Disclaimer: govorim o testiranom sistemu u kom su ostale komponente stabilne (CPU, RAM) - TDRovi mogu nastati iz puno razloga.

Poslednja izmena:
Vrh Dno