Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Da,bas je los primerak do bola,prethodna GAMING mi je bustovala bez problema na 1290....jesu se tebi javili? Jesi dobio lovu nazad?

Ovo je izgleda Asus-ov pandan MSI Hawk-u:

ASUS Dragon GTX 760 DirectCU II TOP

Izgleda da ce se karta prodavati samo na azijskom trzistu, makar tako kazu ove oskudne informacije koje su o njoj dostupne.

Bas me zanima kakva li su iskustva ljudi koji su kupili ASUS DirectCU II OC kartu. Kako se pokazala? Vidim da je razlika u ceni izmedju nje i MSI Gaming sada nesto manja nego pre mesec dana kada sam ja pazario.

Izgleda da sam ja ubo malo bolji primerak od vasih, ali ljudi sve je to samo sreca sta ce da nam dopadne i kakav primerak, bilo o kojoj komponenti da je rec, mada ja sledece sedmice narucujem jos jednu da stavim u sli i miran bar godinu dve, pa cemo bas da vidimo kakav cu tu primerak da izvucem.....!!! :wave:

@Boban75

Jel stabilna na tih 1450,jel prolazi heaven na 1450?

Poslednja izmena:
Ma gde stabilna.Nema reci o tome.
I da je ne znam kakav primerak tesko se izvlaci i 1400 Mhz max stabilan boost.

Za proveru stabilnosti postoji citava procedura a ne jedna igra i to neki Butterfly 3 :)
Takodje ako je ukljucen live monitoring
Fraps moze sve da zabelezi , nema potrebe za necim drugim..
Al dobro, cekamo validan shoot, valjda ce ga k*a*c*a*t*i :D

Jel moze quick pitanje: Koja je realna razlika (u radu i izradi) izmedju MSI Gaming OC i MSI HAWK modela?

Razlika u ceni je 1500dinara

^drugim recima isplati se dodati tih 1500din i uzeti HAWK? :)

Ja upravo vratio Hawka,uzeo lovu nazad,end of story!Malo kasnije cu vam prepricati celu proceduru oko vracanja,bilo je urnebesno,kao i obicno sa nasim serviserima :)

E ovako....danas lepo odlazim do maloprodaje gde sam uzeo kartu,medjutim,oni mi rekose da moram prvo do servisa,da se u servisu utvrdi da je karta ispravna,pa ce mi onda vratiti lou,takva je procedura.Ok,nije frka,rekoh ja,odlazim u servis koji je par minuta odatle....Dobar dan,u cemu je problem ?(pita serviser)

JA: Poslali su me iz maloprodaje da utvrdite ispravnost karte,posto bih hteo da je vratim.....
SERVISER: A zasto da je vratis?!
JA: (onako samouvereno i pomalo bezobrazno) pa zato sto se klokuje ko qrac,i nisam zadovoljan sto nemogu da je iscedim do kraja! :d
SERVISER: (gleda me pomalo zacudjeno,nista mu nije jasno) hmmmm....ok,sad cu pozvati kolegu da je fizicki pregleda (poziva kolegu,ovaj pregleda kartu i kaze da nemoze odmah da je istestira,da navratim za sat vremena)
JA: ok,nije frka,ionako tu nesto bauljam po gradu,pa cu naleteti,nije nista hitno,vidimo se.....U medjuvremenu nailazim na jednog poznanika koji radi tu u servisu,nisam ni znao da tu radi,malo se ispricao sa njim,i izasao napolje....

Posle nekih 2h dolazim ponovo do servisa,gde mi se obraca isti taj serviser sto mi je i primio karti:

SERVISER: dobar dan,izvolite?
JA: Ja sam vam ostavio kartu pre 2h,sad dosao da vidim sta se desava...
SERVISER: Vidi,karta kod nas neradi,znaci uopste nece da bootuje!
JA: MOOOOLIM???!!!Sta nece da butuje??!! (maximalno namrgodjen i neprijatan,moja zena pored stoji i gleda)
SERVISER: pa karta nece da butuje,mrtva skroz!
JA: (sad vec popizdeo,spreman da polupam pola servisa,znajuci da sam samo pre par sati sasvim normalno izvadio kartu iz kompa,koja mora biti 100% ispravna!!!!) MA STA NECE DA BOOTUJE,DAJ DA VIDIM KAKO NECE!!!
SERVISER: (sad vec video koliko je sati pa je malo spustio loptu) Ma uredu je druze,mozda je do naseg napajanja,koristimo neki raidmax,ili do nase ploce,posto nije 3.0 pciexpress,mozda zbog toga nece,nije ni bitno,evo ti racun i garantni list,idi u radnju,vgratice ti oni lovu....samo da znas,da nije bilo tog tvog poznanika,nebi ovo ovako proslo....
JA: (opet popizdeo,trazim da vidim kako karta nece da bootuje) nema sanse da je karta neispravna,daj mi da vidim kako nece da bootuje!Nisam lud,jutros sam je sasvim normalno izvadio iz kompa!!!!!
SERVISER: Ma sve ok druze,pici samo u radnju i to je to,sve je ok.....

Ja otisao u radnju,oni napravili povracaj,i ja dobio svoje pare.....e sad,nikako nemogu da verujem da karta nije htela da se upali,kad sam se jutros igrao sa njom....sve u svemu,ja sam moje novce dobio,ali mislim ipak da je neko pokusao da me napravi malo budalom.....jos ispade da meni neko cini medvedju uslugu!

Poslao sam karticu nazad u Cacak (Al*i). Dobio sam odgovor "kada je kolege zavedu", dobicu novac nazad. Jos u petak sam poslao i jos nista, vec pocinjem da se nerviram.

Nemoj da se brineš, dobićeš pare. Strpljenja - znaš kako to ide u Srbiji.

Sad ste me zbunili pola vas kaze Hawk je dobar do bola, pola je vracaju i nisu zadovoljni.. o cemu se radi? :)

Iscitaj par stranica unazad pa ce ti biti jasno...

^Pa jel ces se sad vratiti na OC Gaming ili uzimas novu Hawk koja se bolje klokuje? (Inace, servis koje firme je tako "ljubazan"?)

Alti je u pitanju,a sto se karte tice,neznam ni sam,ali mislim da necu nijednu od te dve....

@Sinda

Za tebe je jedan gtx 770 lighting, mislim da ces sa njom biti zadovoljan i miran neko vreme :)

Hawk je generalno dobar ali su Sinda&Drustvo dobili malo losije primerke.
U globalu i jeste tako kako ti zapadne.
Dosta ljudi ima kome je boost na 1300 Mhz i nece preko i to ne kod nas..
Ko hoce moze da pregleda thread na overclock.net !

Pa jeste, ok je, pogotovu ako ti imas srece i "ubodes" dobar primerak kao ovi na guru3d.com, boost ~1372 MHz stable. Plus ja tisu karticu u zivotu nisam imao. Znaci i kad odvrnes vent na 50-60% uopste nije iritantan zvuk. Ma moj primerak je jedva boost na 1280mhz i to mu je bio limit. I to pod uslovom da drzim temperaturu ispod 65c. Uzas. Jedino sto je memorija isla +800mhz tako nesto.

Nisu na testovima slucajno bas svi dobili extra primerke, razmislite malo o tome. Stvorila se pomama za kartama kao da su nesto posebno. Sada vise niko i ne prica o drugim proizvodjacima. Realnost je daleko surovija, a to ej da te karte rade maximalno (u proseku) 3-5% brze od Gamin varijanti i tacno toliko vise i kostaju. Nema tu ni govora o placanju malko skuplje GTX760 karte, a dobijanju GTX770 (ili GTX680) performansi, naprosto marketing je odradi svoje.

Ma idi... Karte dođu bez LN2 BIOS-a. Verovatno većina karti ne može da podnese ta setovanja, šta? O čemu mi pričamo?

Ja sam trenutno u dilemi na koju od njih da predjem i za sad je 7950 dosta bolja varijanta - vise se OC-uje. Tako je bar na vecini review-ova i uporednih testova al opet to dosta zavisi od modela/primerka.

Ja sam isto razmisljao da uzmem 7950 neku bolju, ali ona je bila skuplja od ove hawk, pa sam se na kraju odlucio za hawk...
Ako kesh nije problem ja bi uzeo 7950 :p
Jer svi govore da je 7950 bolja

Ja sam imao pre ovih 760-ki i 7950,i max klokovana 7950 (1150mhz u mom slucaju) vs max klokovana gtx760,bolje mi je radila 760-ka.....

@GORANM
naravno da nije slucajnost,pa njima su dali te birane primerke,nebi li se stvorila ta medijska slika kako se hawk klokuje u nebesa,itd....kakva glupost,po meni,ako su vec planirali da izbace hawk,onda su lepo mogli izbirati chipove za taj model,pa da svaki ide na +200mhz i da bustuje preko 1350mhz,e onda bi to bila stvarno posebna karta....ovako.....meh.....

Poslednja izmena:
ono sto je meni zanimljivo je da pre par dana vise nije bilo hawk na stanju (e**i,al*i i ostale iste firme), a cekao sam da Vi zavrsite vase testiranje pa da vidim gde mogu da je nadjem. Sad kada je par karti vraceno voila :D opet na stanju, samo je sad imaju dosta vise... ali ipak cu se odliciti za neku drugu 760 tj jeftiniju kad vec nije tolika razlika...

Vrh Dno