Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Ako si zadovoljan kartom, LN2 BIOS ćeš lako naći i flešovati, dakle ne bih se puno uzbuđivao...

Bojim se da ni drugi ln2 bios nece resiti ptoblem,a dok sve to ne izganjam,proci ce mi rok za vracanje karte onaj od 14 dana.....

Da ti pomognem malo, ja sam karticu vec vratio tj poslao za *a*ak. Stvarno NE ZELIM karticu koja mi je stigla otvorena tj nije bila hermeticki zatvorena sa celofanom. I onda ASIC 66.1% mucim se tu za 100ak mhz a na stranim forumima pice 150-200mhz sa 90% ASICom. I onda jos da jurim bios sa power limitom, pa nisam valjda poludeo. Eno svi testovi lepo pise 185% power limit. Ovaj poluproizvod sam lepo zapakovao, adresirao i vratio prodavcu pa neka se oni zezaju sa njim. Ja sigurno necu. E pa stvarno mi je dosta tog skarta, ima svaki put da vratim kad sam nezadovoljan. Vracaj ti to dok jos mozes. Sa tim ASIC-om neces dogurati daleko osim ako ne planiras da je bacis pod vodu. Toliko.

Poslednja izmena:
Vidi,iskreno ni meni se ne cima oko toga,najradije bih je vratio,mada....dosta je tiha i hladna,cak hladnija i tisa od GAMING varijante sto sam imao,a klokuje se prakticno isto kao i ta prethodna sto sam imao,bas se vidi da je kvalitetno odradjena karta.....a na kraju,sta uzeti za tu lovu?stvarno hebena situacija....:mad:

Druze nemoj da se ljutis, ali za tebe je jedna GTX 770 kartica, nista manje od toga. Vidim kako se mucis tu i pokusavas da iscedis suvu drenovinu, ne ide to. Pocasti sebe redovnom kartom, 330-340eur i da si miran neko vreme. Ovako an svakih 3 meseca menjas i svaki put verujem prodas kartu za bar 20eur manje nego sto si je platio. Ne isplati se to. Moj drugi savet ti je da uvek, ali uvek gledas da kupujes SLI/Crossfire plocu cisto zbog mogucnosti kombinacija dve slabe karte a da rade u klasi GTX780/Titan-a

Ma neradi se uopste o jacini karte,ja prosto volim da klokujem i to je to!Sa prethodnom 760 Gaming sam bio prezadovoljan sto se performansi tice,eto cisto zbog vece oc margine i svih tih otkljucanih dzidzabidza na hawku,odlucih se da predjem na njega,kad ono prc! Msm,u zadnje vreme sve manje i manje realno i igram nesto zahtevno,tako da mi je 760-ka puna kapa,ali nevolim kad dobijem proizvod koji je bas osakacen,i nije onakav za kakvog se predstavlja!

To se onda zove prevara/obmana. Zapamtis to proizvodjacu i ne kupujes vise nista od njih. Kao ja za MSI ploce, pre 10 godina sam rekao nikada vise MSI u kucistu i toga se drzim.

^ takodje MSI nikada (ni Maticnu ni graficku , ni laptop koji su inace katastrasni sto se tice zavrsne izrade,isto tako i acer :-D za te proizvodjace rekao sam NE NIKAD ) katastrofa su se pokazali... Asus burazeru i teraj, nema nikada frke i problema, mozda Gigabyte ... pa svi ostali, koje takodje zaobilazim ali nisam imao.

Pa imao sam i Asus DC2 TOP 7970 ful ultra mega giga izreklamirana karta,a zakljkucan joj napon i bukvalno onemogucen overklok.....nema tu pravila vise....

Istina... to je lutrija. Šta ti bi da menjaš dobar gaming? Vrati sad ovo čudo i odmori malo :D...

Ja sam kazem vec poslao nazad. Cekam odgovor. Obrazlozio sam lepo zasto nisam zadovoljan proizvodom. Kutija je bila otvorena, tj nije bila fabricki zapakovana. Znaci neko je probao karticu. Probao, video ASIC, vratio u kutiju, poslao kupcubudali (meni) i bye bye. E pa nece moci. Ima do dinara da mi vrate ovaj put. Precutao sam par puta neke gluposti ali ovo necu.

Sindo stvarno sto promeni Gaming OC za ovu HAWK, ako je bila dobar primerak? :(

Mislim da MSI nikad nema seal na kutiji, tako da je to to. Ti imaš pravo da vratiš proizvod bez obrazloženja, i vratiće ti novac. Tu je bar situacija jasna...

Evo da se i ja ukljucim, stigao i meni malo pre HAWK isti slucaj kao i kod svih vas, power limit 111% , nista mi nije promaklo da neprobam sto vi niste probali ali nevredi... pa nemogu da verujem da su bas sve kartice felericne !!! Mada bar kod mene sve je bilo fabricki zapakovano, dobro sam pogledo kad sam odlepljivo traku sa celofana, zavirivo sam pola sata i nema sanse da je otvarano, bar ja tako mislim, dok je kutija bila bez folije, mada mislim da one i dolaze gole bez fabricke folije preko kutije.

Ovde se nekoliko ljudi javilo sa istim problemom. Malo su ih trolovali ali mozda vredi pratiti temu za slucaj da neko rascivija tu zavrzlamu.

LN2 BIOS mora biti otključan - koja je poenta HAWK-a ako nije? Ne mogu da verujem da baš svi negde greše...

ja cu danas sve da pokusam kad instaliram os, ali problem je sto jos nemam monitor :D, ali videcu sta ce biti na kraju :/
pa ako uspem ili ne javljam vam na kraju sta ce biti :p

Bilo bi lepo da ko god da je pisao prikaz za Benchmark ovde podeli svoje iskustvo.

Sto se tice mog primerka karte, a evo ceo dan se zezam sa njom, mogu reci da je karta hladna kao spricer, tisu kartu do sada nisam imao(a promeno sam ih ni sam neznam koliko)cak se necuje ni u loadu a u idle-u i da nepricam, heaven ungine sam vrteo blizu 4 sata , sve radi stabilno samo tako, probao sam po pola sata batelfield 3 , tomb raider , probao furmark, vrteo ,, a new down,, oko sat vremena sve prosto leti ,tako da je karta odradjena samo tako, e sad sta se desava sa --power limitom i sto neda veci klok jos uvek nisam prokuzio , probao sam i starije drajvere i nista uvek isto sta god da uradim, tako da se nadam da ce neko od vas uspeti to da resi, jedino ako se neradi o celoj seriji pa je felericna, mada cisto sumnjam u to ali nadam se da cemo i to saznati!!! Inace temperatura u idle-u je 33 , a u loadu ni u jednom testu nije presla 72 stepena.

Poslednja izmena:
Ne znam, po meni je ovo neki tezak skart. Sumnivo je prvo sto je cena ista kao GAMING OC a za malo bolje hladjenje plus dual bios i jos poneshto. Pa su onda dva dana kasnili sa isporukom (u mom slucaju). Pa mi stize otvoren paket. Pa ASIC 66,1%. Neka hvala. Sto se tice dizanja GPU clocka tu neces mnogo postici sa ovim skartom, pa imas to i na review-u na benchmark.rs, nisu uspeli da dignu takt GPU-a nesto znacajno. Jedino sto mozes je da skines najnoviju verziju MSI Afterburnera LIGHTNING verzija beta 14 valjda, sa njom mozes da dizes napon do 1,25v mada je meni to donelo samo 80-100mhz i to sa odvrnutim ventom da temp ne predje 65c (vent na 70%). Samo je tako podesena prolazila sat - dva Crysis loopove kao i Heaven. Jednom recju SKART.

ovako meni je isto bila lokcovana na 110 % power limit :/
kad budem uzeo monitor zezacu se sad ne mogu :(
i nije valjda da smo mi jedini jadnici kojima je ovako :/
ako ne onda cu i ja da menjam graficku makar trebao da doplatim par hiljada za asusovu :/

Mene nesto interesuje, pa bih zamolio nekog od vas da mi kaze(mozda je glupo ali....) ko je radio uopste ovaj test za ovu kartu, dali ovi u MSI-aju, ili neko na bencmarku ili neko treci. Unapred hvala. Inace moja karta je kasnila cak 3 dana, porucio je u ponedeljak a stigla u subotu, i zvao ih 2 puta da pitam sta se desava sa kartom.(e sad mozda nije za ovu temu sta su mi odgovorili , ali sam se ismejo kao lud).

Prilozi

• Capture 7.PNG
    Capture 7.PNG
    289.5 KB · Pregleda: 113
Meni je trebala isto da kasni tri dana ali ja sam zvao da otkazem pa su "pozurili" i isporucili ovaj krs :) Meni su rekli kao imaju problem sa uvozom :) Mozda su carinici uzeli one sa boljim ASIC-om i sa 185% power limitom :) :)

Pa da li je moguce da se i to dogadja ja nisam pametan prosto nemogu da verujem, ali opet neide mi u glavu da ni kod jednog od nas power limit nemoze na 185, ceo dan razmisljam o tome puce mi glava vise!!!

E ovako ljudi,nisam se mogao ranije javiti,ozenio sam se danas,pa malo obaveza,ovo ono...;) sto se hawka i power limita od 185% tice,svi ti na sajtovima koji su je testirali,imali su 100% na neki nacin tvikovan i otkljucan AB na 185%,to bukvalno POTPISUJEM!!!!! Svi mi koji smo redovno kupili karte,imamo normalan 111% limit,i to je je to,karta je potpuno ispravna,nije felericna,sad kako kome se zalomi primerak,neki sa vecim neki sa manjim oc potencijalom.....sve u svemu,i ja cu moju kartu vratiti,jer to nije ono sto sam video na sajtovima,i kao takvu je ne zelim,ispade da se slabije klokuje od GAMING verzije sto sam imao,ona je bustovala na 1300 mhz,a ova jedva na 1240 (i to kad se naklokuje).Dali ce se u skorije vreme pojaviti neka verzija AB-a koja ce dati skroz otkljucan power limit,to neznam,samo nije fer od lika recimo koji je testirao kartu ovde na bechu za sajt,da se nije javio i rekao na koju foru je imao 185% power limit na njegovom primerku,a ni lik iz MSI-a koji je u ovoj temi pompezno najavljivao HAWK-a,mi nije nista odgovorio na PM koji sam mu poslao......

Hvala momci,hvala!:wave:cheers Upravo sam pisao malo tamo u temi za gtx 760 na overclock.net forumu,videcu sta ce mi odgovoriti....

Pa pise da je bojsa radio test na Benchu, bacite mu PM pa ga pitajte, mozda vam da dgovor kako je kod njega 185%

Sad sam mu pustio PM bojshi,pa mozda covek i odgovori....mozda ;)

Vrh Dno