Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Nemam benchmark u sklopu ove verzije igre sto sam skinuo (Ra#or 911) Jel treba neki patch da se rokne da bi dobio opciju benchmarkovanja?

Igra dolazi sa benchmark aplikacijom, ne znam da li je i "narodna" ima. Uglavnom u istom folderu gde je i metro2033.exe imaš i metro2033benchmark.exe .

slika-bez-naslova.png

Ako je nemaš, mogu je okačiti negde, velika je 1-2Mb.
PS. Nisam siguran da li je samo potreban .exe ili još nešto ide u paketu.....

Poslednja izmena:
Narodna je verzija kod mene,nema benchmarka u sklopu igre....

Ima bench i u narodnjaku samo je potrebno skinuti apdejt za igru i cini mi se da je u pitanju s.....w

U međuvremenu evo moji rezultati za Metro 2033

Resolution: 1920 x 1080; DirectX: DirectX 11; Quality: Very High; Antialiasing: MSAA 4X; Texture filtering: AF 16X; Advanced PhysX: Disabled; Tesselation: Enabled; DOF: Disabled

Total Frames: 2570, Total Time: 59,80606 sec
Average Framerate: 43.07
Max. Framerate: 102.62 (Frame: 2244)
Min. Framerate: 10.89 (Frame: 1292)

Resolution: 1920 x 1080; DirectX: DirectX 11; Quality: Very High; Antialiasing: MSAA 4X; Texture filtering: AF 16X; Advanced PhysX: Enabled; Tesselation: Enabled; DOF: Disabled

Total Frames: 2423, Total Time: 59,78771 sec
Average Framerate: 40.63
Max. Framerate: 102.39 (Frame: 2133)
Min. Framerate: 10.48 (Frame: 1214)

CPU i grafika su na fabričkim klokovima. Iz nekog razloga neće da mi se prikaže FPS grafikon ni u jednom browseru na Win 8 iako vidim da su podaci u fajlovima.

Koliko trosi 760 na stock pod punim opterecenjem? Razmisljam da pazarim :)

Narodna je verzija kod mene,nema benchmarka u sklopu igre....

Jel mozes da izvrtis Heaven na 1920*1080 /preset-custom/quality-ultra/tessellation-extreme, jedan krug na default podesavanjima i jedan krug na oc 24/7 ???

Evo ga Unigine...doduse trazi nesto manje OC klokove,(120gpu 300mhz memorija) neznam zbog cega,sve igre mi extra stabilo satima rade na 130/400.....

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• Heaven deff.JPG
    Heaven deff.JPG
    55.7 KB · Pregleda: 341
  • unigine OC.JPG
    unigine OC.JPG
    54.7 KB · Pregleda: 339
Extra, fala, nesto sam u razmisljanju drug planira da kupi komp bla bla pa da mu prodam jednu a mozda cak i obe kartice pa da uzmem 760 mada sacekacu jos malo da vidim sta ce amd da spremi da izbaci, moze lako da se desi da preskocim i kupovinu 760 i ovu seriju amd kartica pa tek sledecu kad i amd i nvidia poizbacuju nove serije onda da nesto kupim.... Ja na toj rezoluciji sa 2 x 7870 na 1200/1400 sto je stabilno u igricama imam rez oko 1450 / temp gornje kartice ne prelazi 75 stepeni vent na auto sad nzm napamet koliko ga vrti, nmg da testiram :/ ....

Mani me reviewa,kad se karta ocekuje kod nas u prodavnicama i dali ec je uopste i biti kod nas u prodaji? :)

Ljudi imam problem sa mojom grafickom. Graficku sam kupio u TehnoMS-u pre nekoliko meseci. Imao sam problem od pocetka, graficka je Gainward GTX 560 1gb sa crvenim PCB-om i sa jednim coolerom. Problemi su: graficka se greje redovno do 100 stepeni, zatim zuji kao nenormalna, i sto je najgore u svakoj, gotovo svakoj igrici imam problem artifekti po ekranu. Da li je Dirt 2, Dirt3, Call of Duty, GRID 2, Crysis.. U gotovo svim igrama!
Ja sam je nosio vise puta u servis i oni posto testiraju u 3dmarku i ostalim benchmark alatima tu se te artifekte nisu videle. Kao i kod mene kuci... Ali ja ne igram Unigine heaven, vec igrice.. Redovno odrzavam komp, sistem itd...

Zamolio bih da mi kazete sta da radim?? Mnogo me nervira, a sto je najgore ne znam kako da im dokazem da grafa nije ispravna. Kazu normalno je za nju do 120 C da se greje, jel jeste?

Poslednja izmena:
ponovio se i ja juce sa ovim msi 760 tf, zadovoljan
zamenio gigabyte 560ti koji je crkao, nisam nesto mnogo igrao, tisi je i hladniji koliko mi se cini

kad vec pomenu to gaming, vidim ima neki gamingapp, nisam instalirao, to su neki overklok profili? ali bi trebalo i da je na defaultu malo overklokovana u ondosu na default 760?

Bogami,jaka cena.....

@Sinda

Ta tvoja karta je na def negde kao 7970.

http://tpucdn.com/reviews/Powercolor/HD_7870_Devil/images/perfrel_1920.gif

Poslednja izmena:
Pa dokle ide ova memorija????!!!!!:eyebrows:

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• max.JPG
    max.JPG
    363.5 KB · Pregleda: 382
  • unigine maaaax.JPG
    unigine maaaax.JPG
    208.2 KB · Pregleda: 379
@sinda
Pa dotele, preko toga uglavnom ne moze da se postigne stabilan 24/7 klok bez dodavanja napona za memoriju. Kod mene je maksimum 1900 i tu radi full stabilno, za samo 50mhz vise jedna od karti pocne da trotluje, a inace moze i preko 2000mhz za test...

Ma poenta sto sa najnovijim beta drajverima klokovi nisu bili nimalo stabilni,pucale igre random nekad na jednom kloku,nekad na dtugom,bez pravila,heaven pucao sa +300 za memoriju,a juce onako bzvz ubacih ove zadnje wql,i sve extra stabilno! Danas cu pokusati da iscedim 24/7 stabilan oc karte....cime si ti ono bese testirao stabilnost kod onog 770 lightnig-a?

Uzeo pre par nedelja msi 760gtx gamin oc verziju pa me nesto interesuje. Naime evo nekih mojih testova koje sam odradio.

Prvo da navedem konfu mada se moze videti detaljnije na mom profilu:
asus m4a88td-m evo/usb3 (uskoro nadogradnja na sybertooth rev2.0)
amd phenom II x4 965 be klokovan na 4 ghz (uskoro nadogradnja na fx 8350)
8 gb kingston ddr3 1333 mhz
wd sata3 500 gb 64mb cash 7200rpm
lc power 600w lc600h-12 v2.31 12cm fan

Predhodna graficka je bila asus 560 gtx

Pa da krenemo, rezolucija za sve testirane igre je 1920x1080.

Borderlands 2 gura na max podesavanja sa preko 70 fps, sa predhodnom sam jedva izvlacio 50 fps.

Tomb raider sve na max gura izmedju 50 i 60fps, sa iskljucenom tressfx opcijom gura sa konstantnih 60 fps. Sa predhodnom sam jedva izvlacio 30-35 sa ukljucenim tressfx.

Bioshock infinite sve na max gura od 50-120 fps, u 99% slucajeva fps ne pada ispod 65 fps dok u onih 1% zna da padne i do 30 fps ali samo u trajanju od 1 sekunde i onda se vrati na 65. Sa predhodnom sam izvlacio 30-50 fps.

Batman arkham city na max podesavanja u njegovom benchmark testu fps je minimum 6 maximum 77 prosek 44 fps. Opste je poznato da ova igra ima losu optimizaciju sto se tice dx11 moda te sam odradio novi test sa iskljucenim dx11 i rezultati su minimum 29 maximum 84 prosek 54 fps. Tokom igranja ni u jednom trenutku fps nije spao ispod 55 fps dok je u 95% slucajeva fps bio izmedju 65 i 75 fps

Crysis 3 sve na max ide od 15 do 30 fps. Na high podesavanja sa iskljucenim aa dobijam imedju 35 i 60 fps. E sad ove brojke su mi nelogicne zato sto na testovima koje sam gledao na netu na high podesavanja sa ukljucenim aa fps ne pada ispod 45 dok je tokom testa vecinom fps izmedju 50 i 60 fps.

Tokom svih mojih testiranja iskoriscenje graficke je 95% sto me dovodi do zakljucka da moja konfiguracija ne pravi usko grlo tojest ne sputava graficku karticu jer u suprotnom ne bi iskoriscenje islo na 95%.

Raspitao sam se po netu da li je mozda moj procesor slab za ovu grafu ali su mi vecina odgovorila da je sasvim dovoljan sa sadasnjim oveklokom dok je onaj manji broj rekao da ako pravi usko grlo to je u veoma malom procentu.

Zeleo bih vase misljenje kao i onih koji imaju isti procesor da li sputava ovu graficku karticu jer meni ne deluje tako kao sto sam naveo u gornjem delu tekstu posto su pomenute igre slicnih rezultata sa onima na netu osim kod crysis 3 igre?

Poslednja izmena:
AMD je cudan po tom pitanju, ume zestoke da podbaci u nekim igrama dok negde radi sasvim korektno pa cak i za koji procenat bolje od intela. Tako da ti je ovo najbolji odgovor na to pitanje.
Ako kojim slucajem pored monitora koristis i tv tako da imas istu sliku na monioru i tv-u u tom slucaju dolazi do obaranja preformasi za nekih 20%...

Nije nista cudno za Crysis, igra daleko bolje radi na vecem broju jezgara, pogotovo ona travuljina je cpu limited...

Vrh Dno