Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Zasto je kod Asusa gtx 760 2 GB napajanje 1*8pin dok je kod
Gigabyte gtx 760 2Gb 2x6pina ?

Koliko znam, 1x8pin je ekvivalentan sa2x6 tako da je to isto.
Ali moj hawk npr. ima 2x8pin i malo veće owerclock mogućnosti :D :banana:

Obican Asus DCII ima jedan 8pin, ali ima i asus modele sa jednim 8pin i jednim 6pin, kao MSI Gaming, a mislim da ASUS Striker model ima dva 8pin konektora, kao HAWK, u svakom slucaju vise struje za veci overklok...

Koliko znam, 1x8pin je ekvivalentan sa2x6 tako da je to isto.
Ali moj hawk npr. ima 2x8pin i malo veće owerclock mogućnosti :D :banana:

Da li MSI Hawk ima metalni shroud ili je plastika? Da li su ventilatori isti kao na Gaming modelu(kvalitet/buka)? Hvala

Valjda je metal, ebem li ga :d
Ali razlika u izradi se oseti samo kada uzmeš u ruke (hawk je primetno teža karta).
Ventilatori su Twin Frozr IV i na hawku i gamingu, ali je kod hawka to sve malo bolje urađeno i prvih 30s se okreću u suprotnom smeru, kao da se očisti od prašine :)
Što se tiče buke, klokovana karta se ne čuje dok igram battlefield 3.

Edit:
Samo još jedna stvar, sad da kupujem kartu, uzeo bi najjeftiniju u oglasima, jer realno 760-ke su trenutno malo precenjene.

Poslednja izmena:
Pitam jer su pale cene kod "Mađara". Ja kao čekam GTX960, ali će verovatno biti oko 30-35k din kad se pojavi što je možda i previše za moj budžet, pa mi sada pada na pamet i GTX760 kao neka opcija.

Evo koje su trenutno cene za 760-ke koje mene zanimaju(iz Mađarske):
- Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU - 220e
- MSI N760 HAWK - 215e
- MSI N760 TF 2GD5/OC - 185e

Navedeni Asus Top model nikad nije ni stigao u Srbiju koliko znam, a verujem da je dosta bolja karta od Asus GTX760-DC2OC-2GD5 - 205e

Onda bi možda bilo najbolje da pojuriš polovnu GTX770.
A ako mora nova, onda uzmi bilo koju od navedenih 760-ki (koja ti se najviše sviđa :D).

Rado bih polovnu GTX770 ili R9 280X, ali problem je napajanje... GTX760 i GTX960 mogu opušteno na SS 430W, ali ako 960 bude 280-300e, to mi je ipak mnogo para.

Pa onda uzmi 760.
Za 960 se koliko mi se čini ne zna da li će izaći ove godine.

'Ajde opipaj Hawk, baš me zanima da li je metal ili plastika. :d

Druga stvar, jesi li probao OC a da prekidač bude na LN2? PowerTarget ili Limit, kako se već zove, bi tada trebao da bude do 185%... Zato su joj valjda i stavili dva 8-pin PCI-E.

Poslednja izmena:
Valjda je metal :D
Probao sam LN2, tek se nešto malo bolje klokuje, a power limit je opet 111%.
To sa modovanim bios-om ide na 185%, ali mene mrzi da se zezam sa tim, ovako mi sve radi kako treba.

Da ne smaram više, još jedno pitanje, ASIC quality tvog primerka je?

71.8% :)

Pff, pa nisu izgleda nešto posebno birali primerke za Hawk... Hvala na informacijama. :)

Nija ASIC baš neki pokazatelj kvaliteta primerka karte :)
I da, nema na čemu ;)

Pitam jer su pale cene kod "Mađara". Ja kao čekam GTX960, ali će verovatno biti oko 30-35k din kad se pojavi što je možda i previše za moj budžet, pa mi sada pada na pamet i GTX760 kao neka opcija.

Evo koje su trenutno cene za 760-ke koje mene zanimaju(iz Mađarske):
- Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU - 220e
- MSI N760 HAWK - 215e
- MSI N760 TF 2GD5/OC - 185e

Navedeni Asus Top model nikad nije ni stigao u Srbiju koliko znam, a verujem da je dosta bolja karta od Asus GTX760-DC2OC-2GD5 - 205e

Ako može mala pomoć oko izbora - Asus Top SSU ili MSI Hawk? :)

Izaberi koja ti se vizuelno više dopada, jer su karte vrh što se 760-ki tiče.

Iskreno, meni je lepši Asus SSU, mada znam da je Hawk veoma tih...razlika u ceni je 5e, nemam pojma...

ASUS_GTX_760_DirectCUII_SSU (4).JPG ASUS_GTX_760_DirectCUII_SSU (9).JPG ASUS_GTX_760_DirectCUII_SSU (13).JPG ASUS_GTX_760_DirectCUII_SSU (10).JPG ASUS_GTX_760_DirectCUII_SSU (11).JPG

Meni bi dovoljno bilo sto je Hawk jeftiniji a po defaultu ima malo visi takt. :d
Mada, ta ruzna zuta boja na cooleru je bas odbojna. Koliko obicni crveni gaming model deluje lepse...

po tim cenama obicni gaming,nista toj karti ne fali.

Nemoj to da mi radiš! :d Jeste da bi me Gaming OC izašao 22k din(kod nas je oko 28k) i da bih uštedeo 50e, ali voleo bih nešto za nijansu bolje. :)

Pa i Hawk da uzmem, opet mi izađe oko 60eur manje, jer je kod nas 275e.

Poslednja izmena:
Ma možeš bukvalno i eci peci pec :D
Karte su gotovo identične, jedino hawk ima malobolji OC potencijal, ali tebi zbog napajanja to i nije tako važno.
Meni je hawk lepši, a i pre toga sam imao odlično iskustvo sa MSI-em, pa sam tako odlučio, a ti razmisli pa preseci :)

Imam rok do petka da se odlučim, jer ću tad poručiti grafičku. :D

A cekaj, koji je bio razlog da si otpisao Msi Gaming model?

Nisam otpisao Gaming, 185e je super cena za novu. Gaming OC je sigurica, nego nije mi problem da dam tih 30-ak eur više(backplate, kvalitetnija izrada, bolja naponska), pa ne znam da li bih išao na Hawk ili Asus Top.

Poslednja izmena:
Aha, vidim tamo si stavio Asus ili Hawk... Onda se uzimaj tu najjeftiniju, ako ti nije bitan OC potencijal kod Hawk. :)
Nema drugog razloga da bacas tih 30-35 evra.

Jedino što Gaming nema backplate :d

Ali Asus ima crni PCB + backplate! :d

A MSI Gaming neku kaki boju...i mem čipove sa gornje strane...nelađene

A Hawk backplate koji ne prekriva 100% PCB, štekare... :)

Koliko para, toliko muzike...

Šalu na stranu, ali mnogo bih se iznervirao da kupim Asus i da mi uvale Elpidu na Top modelu...ili Hawk sa 66% ASIC npr...strašno!

Zato sam rekao da je Gaming sigurica za 185e, prekrstim se da bude Hynix i dobar ASIC i čekam da stigne... :D Voleo bih je i sa onom kaki bojom PCB-a. :D

Poslednja izmena:
Pa ima i hawk :D

Nazad
Vrh Dno