Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

to je to od x58 platforme ! dok nestigne Rampage IV extreme :)

to je to od x58 platforme ! dok nestigne Rampage IV extreme :)

Znam, zato i kazem, mene moj gusi sa ovom 7950, mogu tek tebe misliti sa GTX680. :D
Ja imam GPU score 33318 sa objektivno slabiom kartom, ispada da je tu sada samo CPU bitan cim smo u 4-5% razlike.

Poslednja izmena:
CPU gusi nema sta sa x79 je oko 40 000 . Inace grafika je vrh :)

Ne verujem da imas neki drop u igrama.Mozda samo u sintetici.
Bas cu da probam da uporedim sa i 750.
Inace ne moras da menjas celu platformu,mozes da ides na Gulftown ;)

Ako ces vec da menjas platofrmu, a prioritet ti je gejming, ja bih na tvom mestu ganjao dobru Z77 plojku i 3770k umesto LGA2011. Razlozi su jasni, sve preko 4 cores u gejmingu se jednostavno ne vidi i tako ce biti sigurno jos najmanje godinu-dve a najverovatnije i duze, a ajvi je per core brzi od svega sto se temelji na (vec 20 meseci matoroj) SB arhitekturi, pa tako i od 3930k. Znaci-ako sada platformu uzimas za igre, 3rd generation IB je must have i prosto nema smisla da dajes vise novca za nesto sto ce ti dati manji FPS u prakticno svim naslovima i izvlaciti manje iz grafike, uzimaj novije, brze, bolje. Uostalom, uporedi sam 3930k vs 3770k u igrama, pun je net rezultata i tako stoje stvari. Ivy ima svoje bubice i probleme, za moj ukus je previse vreo i to stoji, ali realno-to je trenutno namocnija igracka platforma, dobijas najvisi IPC, optimalan broj jezgara/tredova, PCIE3.0, jos bolji memorijski kontroler, brzi rad sa SSD-ovima itd itd. Po meni tu dileme uopste nema.

Ako pak nameravas da radis enkripciju, kompresiju/dekompresiju, rendering, encoding, to je nesto dugo, onda su 3930k/3960x bolji izbor.

Poslednja izmena:
@magny. Svidja mi se RIVE ima dosta dosta dodataka. Za naredne tri godine bice dovoljna.:)
@ PC Beast Ma igre rade savrseno odusevio me kvalitet prikaza slike !! Verovatno i 7970 razbija.
Probao sam danas crysisw.

Prilozi

• def.jpg
    def.jpg
    529.9 KB · Pregleda: 52
  • oc 1250 mhz.jpg
    oc 1250 mhz.jpg
    565 KB · Pregleda: 49
  • vantage oc result.jpg
    vantage oc result.jpg
    529.9 KB · Pregleda: 32
@magny. Svidja mi se RIVE ima dosta dosta dodataka. Za naredne tri godine bice dovoljna.:)
@ PC Beast Ma igre rade savrseno odusevio me kvalitet prikaza slike !! Verovatno i 7970 razbija.

Moze li base clok preko 1185 vidjao sam da ovaj asus ide preko 1200mhz za base klok ako budes klokovao memoriju odvrti ponovo warhaed trebao bi biti blizu 70fps sa gpu oko 1200 mhz (ako moze) i kloknutom memorijom bar na 1700.

Ajde odradi bez AA sa maksimalnim klokom tu gde ti je boost 1250 Mhz.
Jesi pratio live monitoring.Trebalo bi da frekvencija bude negde oko 1280-1290 pik.
Drmni memoriju na 1700 Mhz!

Sad cu probam gpu klok ide do 1260mhz imate na monitoringu !

A da povecas power target ici ce jos 50MHz vise :)

ASUS gtx 680 oc

Prilozi

• test t  1272.png
    test t 1272.png
    650.1 KB · Pregleda: 93
  • test cw oc mem.jpg
    test cw oc mem.jpg
    540.5 KB · Pregleda: 93
@exp ako budes isprobavao krajnji oc domet napisi koji su stabilni taktovi.

Instalirao sam malopre Dirt 3, kada mi se pojavio glavni meni, cuo sam neko blago pistanje u grafickoj, dok nisam upalio vsync. Temperatura je skocila na 78 stepeni za nepuna 2 minuta. Cim sam upalio vsync, pistanje je prestalo. Sta je to?

Ne vredi, vreme je da se menja platforma. Hvala na brzom odgovoru Beast.

Ne guši je tvoj procesor pogotovo ako si ga podigao na 3G5+ i ako koristiš 19x10+ rezolucuje.

E nisam dao odgovor na problem koji se tebi desio vec generalno ..
Da ti nije stao vent..Skoro sam probao jedan driver,beta,pre ovog whql i nije radio profil za fan.
Karta se pregrevala konstantno jer je fan bio zakucan na najmanju vrednost i ako je bio po defaultu na auto.
Eto to sam ja primetio..

Pretece me paradigma..
Gledao sam u Warhead rezultate ,to sam konstatovao..

Poslednja izmena:
@Paradigma Nisam ga klokovao, na default-u su i procesor i grafika. Da, igram sve u 1920x1080 rez.
@Beast Na otvorenom drzim sve, koliko sam cuo, pojacao je vent vec kod 75C, nego, cudno se ponasa igra, adaptive performance kao da ne igra ulogu u ovoj igri. Bice da je neka caka sa gpu usage-om koji je prevelik, cak mi se boostuje karta u meniju, radi na 1097 mhz, ne spusta klokove (adaptive performance u NCP-u). Nema veze, manje-vise, jedna igra. Obrisacu je. :) Samo u Dirt 3 mi se ovo desilo.

Poslednja izmena:
Jel mi verujes da nisam ni probao Warhead jos uvek. Bio sam srecan zbog graficke :D pa sam prelazio par novijih naslova, jos valjano nisam sve ni testirao, cim budem u mogucnosti, odradicu i ja bench. :)

Instalirao sam malopre Dirt 3, kada mi se pojavio glavni meni, cuo sam neko blago pistanje u grafickoj, dok nisam upalio vsync. Temperatura je skocila na 78 stepeni za nepuna 2 minuta. Cim sam upalio vsync, pistanje je prestalo. Sta je to?

piste ti zavojnice na grafickoj, to je normalno. i pistace ti u svakoj igri gde imas tonu frejmova, ne samo u D3. vsync resava stvar.

Kod mog GTX-a i jos 3 komada koje sam detaljno probao ne piste zavojnice uopste.
A i da su zavojnice samo zasto mu se temperatura popela tako drasticno i zasto mu klokove dize u 2d?
78c za 2 min je mnogo.Ja sa GTX-om u provetrenom kucistu takve temperature ne vidim ni posle 2h igranja a ne posle 2min.
@ Vlaxii
Brate uzivaj,benchmark provrti cisto kad stignes,prava car je live gaming,za to je karta i stvorena ;)

@exp

aj ako mozes da stavis AAx4 i provrti kad budes imao vremena.

@ tomasbg Imas na predhodnoj strani sa 4xAA na def. i oc !

Odradjen warhead.

Prilozi

• wrhd1.jpg
    wrhd1.jpg
    563.4 KB · Pregleda: 76
  • wrhd2.jpg
    wrhd2.jpg
    523.9 KB · Pregleda: 70
Vrh Dno