Goldi nema sta ti mene da demantujes ,kacis linkove za non referentne kartice.
Ja govorim sve vreme o referentnim kartama i ti to dobro znas ali posto nemas adekvatan argument hvatas se za slamku.
AMD je Ghz ediciju predstavio u referentnom izdanju navodno baziranu na Tahiti X2 Core sto je opet laz jer se radi o istom chipu
tj istoj karti sa povisenim radnim frekvencijama i vecim naponom..
Navalio si na Ghz iz razloga jer si se ti nalozio da to kupis a sve vreme se nalazis u GTX temi pljuvajuci po 680-ici.
A sto se tice tema vec drugu generaciju kartica nVidia ima povoljnije i bolje produkte.
Cisto da te podsetim na launch.
7870 - 350$
7950 - 450$
7970 - 550$
GTX 660 Ti (referentni) - 300$
GTX 660 Ti (non referentna) - 330$
GTX 670 - 400$
GTX 680 - 500$
O performansama po klasama necu ni da pricam ,ni jedna AMD-ova kartica ne parira nVidia-i a cene su uzasno nerealne bar je tako bilo do skoro.
Obzirom da im je prodaja isla katastrofa cene su korigovali pa je sad situacija malo drugacija..
nVidia nece menjati cenu jer nije ugrozena,to ti ja kazem jer znam pouzdano da je tako.
I dalje se daleko manje kupuju AMD kartice prema tome nema ni razloga za buku.
Iskreno bi voleo da skinu cenu ,i slazem se da su GTX680 skupe ali ozbirom koliko je AMD ranije zacenio svoje karte
(sto nema veze sa mozgom) oni su jos i zlatni.
Prema tome ne treba zaboravljati neke bitne cinjenice ili ti izvrtati istinu ,ipak treba malo razmisliti pre nego sto izjavis da je neko zaludjen
P.S.Kad poredis non referentne primerke i cenu nemoj zaboraviti da ni jedno ekskluzivno izdanje ne moze da parira non referentnom izdanju koji se radi za nV,poput eVGA i sl..
AMD takav kvalitet jednostavno nema.Postoji razlog zasto je AMD jeftiniji i nije samo pitanje performansi .
Nadam se da smo zavrsili pricu na ovu temu jer sam definitivno smoren .
Ako je to tebi i slicnima toliko bitno ,licno zbog neke sujete i navijackih pobuda meni apsolutno nije tesko da kazem i to
da boldujem da je
Papirna Ghz edicija najbrza karta za nekih par procenata :d
Toliko me to tangira
Pozdrav.