Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

Ovako... gpu boost 1305mhz i memorija 6242mhz (mozda mem moze za nijansu vise), sve ovo je na def. voltazi i u mom slucaju ovo je neki maximum, testirao nekoliko puta i sve je stabilno bez artefakta. Hladjenje nije problem(koje je ubitacno, ovo cudo hladno kao led a necujno:D) tako da je potrebno podesiti voltazu za dalji overclock sto cu uraditi nekom drugom prilikom kad malo udjem u stos kod keplera i voltaze.
Driveri su 304.48 beta i za sada toliko:)

P.S. Obrati paznju na grafikon sa leve strane gpu tweak-a koji pokazuje pravo stanje frakvencija jer gpu boost ide vise neko sto se podesi sa desne strane!

http://i50.tinypic.com/973ac6.jpg
http://i48.tinypic.com/vgn5s8.jpg

Ekstra.Sta da kazem.Nadam se da ce i meni da uleti jedna takva :)
A sto se tice klokova to je tako i dobro si primetio ,maksimalan boost se i racuna kao referentni klok koji karta postize prilikom full loada.
Bas me interesuje koliko ce da istera volt modovanjem.Po meni 1400 Mhz ide lagano ;)

Ja čekam volt mod! :d

Hebi ga,opala mi koncetracija mada nisam nista pogresio..
Svaka promena napona je volt mod.To sto nam je kroz third party sw omoguceno da
sami podizemo napon to je druga stvar :)

Kad smo kod toga mozda nekom bude interesantno..
Evo kako je hw vmod radio Kingpin.

intro.jpg

http://kingpincooling.com/forum/showthread.php?t=1682

Poslednja izmena:
OMG sta je sve nalemio na sirotu grafiku :D

Evo stigoh malo da se poigram sa ovom karticom i za to kratko vreme postigao sam neke rezultate i stekao neke utiske..
Klok sam uspeo da stabilizujem na 1200 Mhz (boost) koji radi tokom igre konstantno,tacnije 1200 Mhz i koji Mhz preko mada sam ga ja licno ostavio da mi boostuje na 1200 Mhz.
Maksimalni pik je bio 1215 Mhz sto se vidi sa grafikona.Da napomenem da je to sve bilo bez dodavanja napona i setovanje na brzinu!Nisu maksimalni dometi!
Memorija ide jako visoko.Cak i preko 1800 Mhz ,tek kasnije dobija artifakte ali u odnosu na overklok nikakav znacajan uticaj sto se tice frame rate.
Ono sto sam zapazio,gde memorija ima uticaja mada ne garantujem da ce svako doziveti isto jer ja generalno imam izrazito ostro oko (cula) jeste kada se memorija pogura
gaming dobije jos fluidniji osecaj igranja.Da pojasnim,nije stvar u frejmovima vec u samom osecaju,kretanju,postoji odredjeno obrzanje kao neki turbo osecaj ,ispucavanje sto se recimo
oseti i na sintetici,npr na Warhead benchmarku.Gaming je definitivno ostriji sa overklokovanom memorijom.Nadam se da sam osecaj i iskustvo koje sam stekao uspeo da opisem na adekvatan nacin.

Sto se tice GPU-a stvar je malo komplikovanija mada postoji patern kako podesiti frekvencije na malo visi nivo.
Reci cu samo da je stvar u skladu,nista vise..Za ostalo cete morati da se potrudite sami mada generalno fali veci power target sto je "boljka" referentnih izdanja.
Za sad evo Crysis Warhead bench,iskreno nisam imao ni mnogo vremena da se posvetim podrobnije jer sam vise vremena utrosio na detalje prilikom live gaminga i ponasanje hardvera .

Ah da,karta je tiha ali bas,na 60% skoro da je necujna ili je to moj subjektivni osecaj,sta znam..
U principu i ne greje se mnogo pogotovu kad profilises fan tako da temperature mogu da se stabilizuju na sasvim prihvatljiv nivo.

15aezk.png

Poslednja izmena:
Evo stigoh malo da se poigram sa ovom karticom i za to kratko vreme postigao sam neke rezultate i stekao neke utiske..
Klok sam uspeo da stabilizujem na 1200 Mhz (boost) koji radi tokom igre konstantno,tacnije 1200 Mhz i koji Mhz preko mada sam ga ja licno ostavio da mi boostuje na 1200 Mhz.
Maksimalni pik je bio 1215 Mhz sto se vidi sa grafikona.Da napomenem da je to sve bilo bez dodavanja napona i setovanje na brzinu!Nisu maksimalni dometi!
Memorija ide jako visoko.Cak i preko 1800 Mhz ,tek kasnije dobija artifakte ali u odnosu na overklok nikakav znacajan uticaj sto se tice frame rate.
Ono sto sam zapazio,gde memorija ima uticaja mada ne garantujem da ce svako doziveti isto jer ja generalno imam izrazito ostro oko (cula) jeste kada se memorija pogura
gaming dobije jos fluidniji osecaj igranja.Da pojasnim,nije stvar u frejmovima vec u samom osecaju,kretanju,postoji odredjeno obrzanje kao neki turbo osecaj ,ispucavanje sto se recimo
oseti i na sintetici,npr na Warhead benchmarku.Gaming je definitivno ostriji sa overklokovanom memorijom.Nadam se da sam osecaj i iskustvo koje sam stekao uspeo da opisem na adekvatan nacin.

Sto se tice GPU-a stvar je malo komplikovanija mada postoji patern kako podesiti frekvencije na malo visi nivo.
Reci cu samo da je stvar u skladu,nista vise..Za ostalo cete morati da se potrudite sami mada generalno fali veci power target sto je "boljka" referentnih izdanja.
Za sad evo Crysis Warhead bench,iskreno nisam imao ni mnogo vremena da se posvetim podrobnije jer sam vise vremena utrosio na detalje prilikom live gaminga i ponasanje hardvera .

Ah da,karta je tiha ali bas,na 60% skoro da je necujna ili je to moj subjektivni osecaj,sta znam..
U principu i ne greje se mnogo pogotovu kad profilises fan tako da temperature mogu da se stabilizuju na sasvim prihvatljiv nivo.

15aezk.png

Vidim da si terao kartu na i5 750@4ghz,kazi mi kako se ponasala,tj dali cpu na tom taktu moze valjano da je uposli?Nema nekog botlle-necka ili tako nesto?

Poslednja izmena od urednika:
Vidim da si terao kartu na i5 750@4ghz,kazi mi kako se ponasala,tj dali cpu na tom taktu moze valjano da je uposli?Nema nekog botlle-necka ili tako nesto?

Evo da pripomognem malo.Uzecu za primer sinteticki test i ako ipak postoji razlika izmedju sintetike i live gaminga ali zadrzimo se sad na ovom.

Evo ti poredjenje kartica na skoro istim klokovima (*******i radio test) i platforma i5.
Znaci imas Gulftown,sestojezgarni CPU na 4.2 Ghz i i5 na 4.0.

2zzia6x.jpg

I evo da vidis koliki je napredak u odnosu na GTX480 na istoj platformi.
Karte su priblizno isto overklokovane..
60% ,malo li je ;)

fehq47.png

Imam poredjenje i sa GTX480 SLI na istoj platformi - LGA 1155 ali to cu ostaviti za kasnije,malo neizvesnosti :p

U principu karta radi odlicno ,verovatno da ima malih gubitaka ali to je sitno,siguran sam da nije vredno pomena.
Obzirom kako se ponasa u Metro 2033,Mafia II,Crysis Warhead ja sam stvarno zadovoljan.
Ako je tvoje pitanje da li bi mogao da upgradujes GTX 680 na tvoju platformu i da to sve radi kako treba odgovor bi bio - DA.

Poslednja izmena od urednika:
@PCBeast oces li moci istestirati koji je max oc i ako te ne mrzi odvrtit crysis 1920X1080 4aa

@pc zverina:hvala na odgovoru ;)

@PC Beast: Kako si overklokovao memoriju, postepeno sa defaulta ili si odvrnuo na recimo 6500 pa onda step by step? Ja sam imao problem verovatno jer sam odvrnuo do kraja pa onda smanjivao do stabilnih vrednosti?
Hvala unapred!

Za inspekciju eventualnog botllenecka ipak provrtite i sintetiku(3DM11 i Vantage) i jos par igara, ali ne Warhead vec nesto sto je CPU bound, npr Arma II, Shogun, Dawn of War II itd

Ne mora se preterivati sa snagom CPU-a ali neki balans je svakako pozeljan.

Ma ko ima i5 zasto bi menjo kad cpu sasvim dovoljan za sve igre ;)

@goldi

Overklok oduzima bas mnogo vremena kod gtx6xx serije.Vise nije kao nekad ,pomeris slidere ,napucas napon i nadjes stabilne klokove.
Doduse to je vazilo za GTX5xx seriju jer vec sa GTX2xx si morao da pravis sklad izmedju frekvencija/shader/memory/gpu itd pa ko bolje nasteluje i nabode pravi primerak
imace i najbolje rezultate ;)
Da se vratim na GTX680,max domete tek treba da isprobam,ne znam da li cu i kad stici da se sa tim pozabavim ,svakako cu postovati pre ili kasnije ovde na bench.
Sto se tice Warhead na 4xAA bice,nema problema.

@sinda
Nema na cemu,u svako doba,ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno..

@Rayko

Nisam mnogo mozgao sto se tice memorije.Nju sam prvu i podesio obzirom da se radi o Hynix chipovima i da znam da su memorijski kontroleri
znatno unapredjeni na Kepleru.Frekvenciju sam odmah podigao za 200 Mhz.Odradio test,podigao za jos 100 Mhz i posle ispipavao krajnje domete .
Obzirom da hoce preko 1800 Mhz to mi je bilo sasvim cool ali mislim da je i 1700-1750 Mhz sasvim dovoljno za svaki dan.
Moj savet je da probas prvo sa 100 Mhz pa onda koracima od 20-30 Mhz cisto da vidis sta te tacno koci i zbog cega.
GPU nek ti tad bude na default.
P.S.Ostavicu ti u attachment cisto da vidis i Warhead na 1800 Mhz.

@Magny
U pravu si sto se tice sintetike,tu se najvise oseti u komadantu marku ali nije bas pregledna i jasna slika kada je u pitanju live gaming jer se tu situacija razlikuje.
Zato sam i naveo igre poput Metro 2033,Mafia II i sl..
Inace igre koje bi trebale da budu u opticaju su GTA IV,Battlefield 3,Crysis Warhead,Mafia 2,Just Cause 2 itd.
One igre koje si naveo se ne igraju ..

Prilozi

• Crysis Warhead Mem OC 1800.png
    Crysis Warhead Mem OC 1800.png
    250.6 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
@PCBeasT nadam se da ces postici dobre klokove sa tom karticom ma da i ovi rezultati su po meni sasvim ok, sretno sa karticom ;)

Perverzija :)

javite mi kad ovo bude kostalo 199e... do tada kuliramo :p

po nekoj navici ova karta je malo vise duplo brza od gtx460, slicne je kompaktnosti i cene izrade, proslo je vec vise od 2 godine od dana pojavljivanja gtx460, proces izrade GPU je duplo manji a cena svi znamo koja je, neka hvala
ja ne odustajem od svoje politike 2.5x brzi GPU za slican kes....

Poslednja izmena:
javite mi kad ovo bude kostalo 199e... do tada kuliramo :p

po nekoj navici ova karta je malo vise duplo brza od gtx460, slicne je kompaktnosti i cene izrade, proslo je vec vise od 2 godine od dana pojavljivanja gtx460, proces izrade GPU je duplo manji a cena svi znamo koja je, neka hvala
ja ne odustajem od svoje politike 2.5x brzi GPU za slican kes....
Slazem se dosta sa tobom.

Steta sto nisu odradili ovo kako treba nego na 2500k, bojim se da se ovako nema bas pravi uvid u mogucnosti karte pa i u skaliranje sa klokom. Cenim da bi trebalo da ide skor oko P12k u 3DM11 sa 200% TDPa i max oc-om.
Inace, kartu je suvisno i komentarisati, Lightning+LN2 bios, ko moze da priusti a vija nereferentni GTX680 nema sta da gleda dalje. Ne znam suska li se sta o ceni ali sudeci po Lightning 7970 verziji, mozda se i ne izdivlja previse.

Ma ovo je sramota sta se desava u Srbiji.
Prosle godine je odmah na pocetku krenuo uvoz non referentnih primeraka ,sad imaju referentni i to po paprenoj ceni,takodje i GTX670 verzije izuzev ekskluzivnije varijante
DCUII by Asus..

Cena MSI GTX 680 Lighting je 530 eur , link .
U Svajcarskoj je 580 eur :hair:
Da li ce i kad doci kod nas u Srbiju je pitanje a pogotovu po kojoj ceni?!

Za sad je najjeftiniji referentni MSI za 450 eur,tako sam dobio informaciju.
Realno bi toliko trebala da bude non referenta karta ali nazalost nece biti!

Iskreno mi je drago da ima 7970 MSI Lighting po onoj ceni.Karta je stvarno odlicna!
Bar da je jedan brend u ponudi u onakvoj izvedbi.

Poslednja izmena:
Evo jos nekih rezultata..
Neko je trazio Warhead sa 4xAA.
Inace novi driveri su malo skratili OC marginu ali su boostovali tako da je pored manjeg OC-a bolji score.

24fftll.png

3D MARK 2011 EXTREME

21blvmh.jpg

UNIGINE V3 EXTREME

4uxoon.jpg

Poslednja izmena:
Bravo za link ! Kartica je zaista fantastična ali nažalost preskupa za iole normalnog čoveka. :)

Jeste vrhunska kartica, ali sta vredi kad ovu zverinu niko od "nas" nece uzivo ni videti. :(

Ove 680 ice su extremno skupe pa cak i u evropi a kamoli kad nas, ja sam recimo moju kupio u Svajcarskoj za 625 chf!!! Katastrofa. Po svemu sudeci vise se isplati kupovati preko okeana!? Uzas, nisam mogao da spavam a da ne pomislim da li sam normalan ali ***. to je jace od mene, nisam pogresio:p

U Nemackoj je DCUII 500 eur dok je model Top 520-530 eur..
Generalno cene su otisle mnogo daleko .
Ovoliko nisu kostale ni dvoglave karte ranije,mislim bile su toliko ali je bilo moguce kupiti i ispod 500 eur!
Danas toliko kosta single karta i to iz mainstream klase a ne hi end..Mislim na chip..GK104->GK110 !

Vrh Dno