Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

@sinda
Nista to ne znaci, ne moze to tako da se vidi. Imao sam prilike da flesujem skroz regularan bios i da mi karta u odredjenim okolnostima trotluje. Jednostavno neki parametri koji se ne vide pomucu softvera nisu bili u skladu sa mojom kartom, tako da bios kod mene nije radio kako treba a kod nekog drugog je radio bez problema. Izmedju ostalog zbog mogucnosti bagovanja biosa ostavljena je opcija korisnicima da sami flesuju bios , zato je procedura tako jednostavna i zato sami proizvodjaci nude softver koji tome sluzi ;) Da me ne shvatis pogresno, samo pokusava da te spasim suvisnog cimanja, jer to po nekada ume da bude prava agonija upravo zbog problema koji imas gde karta radi a ustvari ne radi kako treba. Ko goda da je vlasnik ako je nosi na reklamaciju velike su sanse da ce morati licno da ide kod uvoznika da im objasnjava sta je sa karto i sta tu ustvari nevalja :p

@ Ve®sus
Citirao si samo deo upozorenja... Ovo se ne odnosi ne odnosi toliko na MSI proizvode jer je njihovim proizvodima i namenjen softver, a deo koji si citirao jednako vazi i za nestrucno rukovanje hardverom jer ako dodje do fizickog ostecenja svakako ne vazi garancija i to nije odgovornost MSI-a, sto u slucaju flesovanja biosa ne moze da se desi ;)

The Utilities provided here are exclusively for MSI products only. MSI takes no responsibility for any damage resulted from improper usage or lack of technical expertise.

Zakljucak i savet sam mu da bi skratio cimanje u slucaju da je kartu kupio od neke maloprodaje, a ne od nekog poznanika. Ne znam kako si zakljucio da sam ga savetova nekoga da zezne kad sam jasno naveo sta da uradi i to se nije odnosilo na pojedinca. Ja nisam procitao sta je on napisao, ali izgleda da nis ni ti sta sam ja napsao, jer da jesi ne bi dosao do onakovog zakljucka... Ali si zato brze bolje potrcao da das svoj komentar zasnovan na predrasudama kako u Srbiji samo gledaju kako ce ko koga da za**** :D:p

Dalja rasprava je skroz suvisna po mom misljenju...

Poslednja izmena:
BIOS deluje regularno... Treba flešovati fabrički BIOS i videti da li će se nešto popraviti. Malo verovatno, ali to je jedino što preostaje vlasniku... Što se tiče trotlovanja, mislim da je Boost 1.0 poprilično jednostavan - utiču temperatura i potrošnja. Pošto je temperatura OK - meni deluje da karta meri nerealnu potrošnju i da zbog toga spušta clock. Mada, nabadam...

Poslednja izmena:
Samo da javim,da ni posle flashovanja biosa,karta nije proradila kako treba,ali to vise nije ni bitno,jer sad je na putu ka svom prvom vlasniku :)

Uradio si sve sto je bilo do tebe :p

Performanse indentične velikom bratu, a karte pritom daleko tiša pod loadom, svaka im čast :)

Mala zverka. :)

Sto bas Palit? Znam da Palit JetStream ima bucno hladjenje. Bolji izbor po meni je nesto tipa ASUS DCII, Gigabyte WF3 ili MSI PE (mada je Palit jeftiniji nesto od ostalih, koliko sad vidim). Ovde imas poredjenje razlicitih modela, a izmedju ostalog i sound level comparision sa video clip-ovima. (http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-670-test-review,3217-14.html).

Mada ja da sam na tvom mestu, sacekao bih jos negde oko mesec dana, posto bi trebala da izadje nova 7xx serija tokom maja, pa ces imati vise opcija i mogucnosti za kupovinu, bilo da uzmes nesto jace iz 7xx serije za slicne pare ili mozda padnu cene 6xx seriji.

Palit jer je najjeftinija GTX670 kod nas, a budžet mi je oko 300e max. Inače, kupovinu planiram za mesec dana, hoću sebe da obradujem nekom "mrcinom" za rođendan i da budem miran 2god. :D

Što se tiče jeftinijih karti, ne bih išao ispod MSI GTX660-Ti PE OC. Ako se u međuvremenu pojavi nova serija, još bolje.

Glavno pitanje je: da li je GTX 670 overkill za moju mašinu, tj. da li će i3 moći da je isprati kako treba? Da ne "bacam" 300e ako nema svrhe. Lako ću birati seriju/model kad dođe vreme za kupovinu.

Mislim da nije overkill, ali ne mogu da tvrdim, jer iskreno nisam 100% siguran (valjalo bi da jos neko iznese misljenje). Naravno, i5 bi svakako bolje isao sa tom grafikom.

Ja imam doticnu grafu u kombinaciji sa I5.
Evo vec godinu dana bez ikakvog problema.
Bucna je samo u testovima kada je u full load sto u igrama nikad ne dostize,
A na kraju krajeva brzinu venta mozes regulisati softverski i naci najbolju sredinu.

Palit jer je najjeftinija GTX670 kod nas, a budžet mi je oko 300e max. Inače, kupovinu planiram za mesec dana, hoću sebe da obradujem nekom "mrcinom" za rođendan i da budem miran 2god. :D

Što se tiče jeftinijih karti, ne bih išao ispod MSI GTX660-Ti PE OC. Ako se u međuvremenu pojavi nova serija, još bolje.

Takodje samo ja ocu da obradujem sebe u avgust za total war i watch dogs?Pa sto preporucujete uz i5 2500k 660ti ili 670 kolka bi bila razlik u ovim igrama na istim detaljima otprilike

ima li jos uvek neko 670 pe oc ili bilo koju 670? zanima me koliki Vam je maxboost klok sa najnovijim driverima jer meni preko 1136 puca pa gledam da li je zrela za reklamaciju, ni da mrdne od defaulta...

meni windforce na defu ide do 1250 bez problema

MarkoZ:
Novi driver-i mogu da uticu na overklok karte, ali ne bi trebalo da uticu na osnovne klokove i boost. Imas problem ako karta radi na default vrednostima i dolazi do nestabilnosti. Moja karta sa svakim ranijim, a sada i sa ovim najnovijim ima uvek isti boost od +170 MHz, odnosno 1150 MHz. Koliko ja znam postoje dve verzije Gigabyte GTX 670 Windforce 3X, jedna dodaje 170, druga 220, pa radi na 1200 MHz, ova koju ima tomasbg mora biti da je neka treca verzija, ako boostuje +270 MHz na default-u ,).

Ali, posto si napisao da nece da mrdne sa default-a, pretpostavljam da si ti razocaran sa overklokom, koga kod tebe vise nema.

radi na def ali oc samo memorija i to je to, nema veze dobra je i ovako dok ne puca na def pa ide na reklamiranje :d

MarkoZ:
Novi driver-i mogu da uticu na overklok karte, ali ne bi trebalo da uticu na osnovne klokove i boost. Imas problem ako karta radi na default vrednostima i dolazi do nestabilnosti. Moja karta sa svakim ranijim, a sada i sa ovim najnovijim ima uvek isti boost od +170 MHz, odnosno 1150 MHz. Koliko ja znam postoje dve verzije Gigabyte GTX 670 Windforce 3X, jedna dodaje 170, druga 220, pa radi na 1200 MHz, ova koju ima tomasbg mora biti da je neka treca verzija, ako boostuje +270 MHz na default-u ,).

Ali, posto si napisao da nece da mrdne sa default-a, pretpostavljam da si ti razocaran sa overklokom, koga kod tebe vise nema.

To refr. karta?

gpu.PNG

Poslednja izmena:
bacicu screen kad se vratim sa posla ali pise gpu clock u afterburneru 1250,mozda ja citam nesto pogresno. inace asic za moj primerak nesto je preko 80%

msi 670 pe oc, los primerak, asic 62%, oc ni da mrdne ali na def radi fino. Od sada cim vidim oc pe i te seme preskacem kartice od msija :D

hahaha moja msi oc 670 ima 86.3 asic, recite vi meni koliko se ovo moze klokat ?

64p.png

asic 86.3

Po asic-u bi trebala lepo da se klokne, ali opet ne mora da znači... Probaj pa ćeš videti dokle ide.
Pogledaj kod mene u moja mašina koliki klok ima moja gtx660, a asic je 73.9.

Fabricki oc, inace x6+x8 pina za napajanje

tomb-gpu-usage.jpg

Imas bas dobar primerak 670 Windforce karte. 1202 Mhz u boost-u :), na fabrickom default-u (OC).

Koja ti je verzija bios-a na njoj. Kod mene je 80.04.31.00.58 (P2004-0005).

Nazad
Vrh Dno