Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Malo smešan onaj prekidač za OC. Malom broju ljudi je lakše da se saviješ ispod stola, zavučeš ruku među šumu kablova na zadnjoj strani compa i stisneš dugmić nego da klikneš par puta mišem.

The Magnificent 7

Nvidia%20Intro.jpg

Review

Ocekivano. Gigabye GTX670 se moze naci i kod nas po pristojnoj ceni, stvarno karta bez neki ozbiljnijih mana, dobro "balansirana" po pitanju performansi, buke i cene. Jedina prava mana je 6+8 pin konektori za napajanje, a moglo je 6+6 gledajuci ASUS i druge proizvodjace.

Tu recenicu si prepisao iz opisa na benchu, kad nisu imali druge primedbe na hladjenje izmislili su pricu sa prljanjem sjajne plastike. Nemoj verovati svemu sto procitas.
citat:

"Plastični oklop je izrađen od sjajne plastike što nam se ne dopada previše, jer je pravi magnet za prašinu,što se može jasno videti i na slikama. "

magnet za prasinu.... nemam providnu stranicu tako da me ne interesuje uopste za prasinu,jednom mesecno se kuciste cisti vazdusnim kompresorom tako da sa prasinom nemam ama bas nikakvih problema xD

Poslednja izmena:
I ti imaš providnu stranu od kućišta? :D

eVGA mi je generalno najelegantnija a opet ima te sportske linije ;)
Nisam se obazirao na njegovo kuciste ,meni bi svakako legla eVGA na moj mocni Stacker 832 ;)
Sto se tice njega ,mozda bi Colorful bio prava stvar :p

Planiram sledece nedelje da kupim GTX 670 karticu.

Izbor je pao na Gigabayte (oc) ili ASUS DC2 ( nije TOP verzija ). Koji od ova dva modela vise preporucujete?

Meni dodje ova "ruzna" referentna :D ne smeta, meni je extra, pogotovu kad vidim performanse :zgran:

sengb5.jpg

evo jedan rez iz Crysisa na brzinu, znaci out of the box, karta je na defaultu, a proc na 3.8ghz (1920x1080, 8XAA, very high, DX 10- 53fps average):

2a9y329.png

Inace zaista sam se odusevio performansama u drugim igrama, pogotovu u BF3, Batmanu AC i Skyrimu. Skyrim radi ihaha bolje u odnosu na GTX 560Ti. Nije da nije radio solidno i sa GTX 560ti, ali u Markartu I Windelhelmu sam imao uzasne fps dropove, prakticno je bilo neigrivo, tj. moralo se cekati da igra "dodje sebi", pa onda nekako krene. To je vjerovatno zbog nedostaka vrama. Sa ovim cudom sve na max 1920x1080 i one Starceve teksture, pa ne da radi, nego nije normalno, leti, bukvalno, odusevljen sam, zaista Skyrim vise ni da stucne, ali zaista ni na miliseknud da ne znam sta radim, ulazim u kucu, izlazim, prelazim iz Markarta u Windelhelm... leti.

Inace, karta je izuzetno tiha... referentni je kuler, i sad, naravno da se cuje malo u load-u, ali daleko da je to bucno, pa realno ja ne osjetim neku razliku u odnosu na GTX 560 Ti Twin FrozR II koju sam do maloprije imao u kucistu.

Uglavnom ja prezadovoljan. Nisam siguran koliko gubim sa ovim procesorom koji sada imam, ali u vecini ovih zahtjevnijih igara (BF3 SP, Crysis, Batman AC) je zauzece GPU-a od 96 do 99%.

Poslednja izmena:
Dobro je da se cuje Lufter malo u Load,ja sam Gainward GTX 670 koristio dva dana i zamenio zbog Luftera,
u load je zujao nenormalno.

@Beast, hvala druze :). Ma prezadovoljan, ne da sam zadovoljan. Prethodna GTX 560 Ti mi je imala custom hladnjak i zbog nje su mi i temperature drugih komponenti bile vece iako imam dobro provjetreno kuciste. Sad mi je koliko vidim temp procesora manja za par stepeni, kao i ploce i hardova. O performansama da ne govorim, vec sam o tom pisao gore.

@Arki, ima vrlo blago zujanje u loadu, ali to se jedino cuje bolje kad pridjem blize kucistu... posto je kuciste ispod stola, onda ga i ne cujem nesto. A vjeruj mi da ja to ne bih ni skuzio da nisam sad procitao tvoju poruku, pa sam pokrenuo Krizu da malo zagrije graficku i zavukao dole pod sto da cujem :d.

Poslednja izmena:
Neko je ranije u temi pisao o referentnoj MSI - izgleda da neki primerci imaju problem s hladnjakom i da se čuje konstantno "mlevenje" bez obzira na broj obrtaja. Mislim da je inače cena od 340 € povoljna za GTX670, koliko ova košta...

@Arki, ima vrlo blago zujanje u loadu, ali to se jedino cuje bolje kad pridjem blize kucistu... posto je kuciste ispod stola, onda ga i ne cujem nesto. A vjeruj mi da ja to ne bih ni skuzio da nisam sad procitao tvoju poruku, pa sam pokrenuo Krizu da malo zagrije graficku i zavukao dole pod sto da cujem :d.

Isti slučaj je i kod mene, kućište ispod stola, i da ljudi nisu krenuli da pričaju o tome i naterali me da se sagnem ispod stola ne bi ni primetio :D

Pa dobro neko je vise neko manje osetljiv na zvuk turbine to je licna stvar.

Ne znam - čitao sam dosta dobrih mišljenja o MSI TwinFrozr hlađenju - po meni, to je loš hladnjak. Na 60% je na granici tolerancije, na 70% je neizdrživ. Ako takav hladnjak staviš na jako nategnutu kartu tipa 560Ti Hawk, dobiješ turbinu. Zato se troumim da li da kupim referentnu kartu...

Nazad
Vrh Dno