Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

^
Ja isto planiram da je uzmem, ima li nekih informacija o njoj?

Sta mislite o ovoj msi sa 1 ventom vs sapphire 7870 xt (tahiti le)?

I ja sam pitao za tu grafiku ali izgleda da niko na forumu je nema, a nigde na netu nema review. Zato sam odlucio da dodam 3k za PE OC verziju. Razmisljao sam da uzmem 7950 ali ne postoji verzija karte koja bi stala u moje kuciste, a i vise preferiram zelene, a i ovaj msi ce mi knap stati. 7870 je jeftiniji i da kazem slabiji je koliko je i jeftiniji, kao i 660ti od 7950. Sve su to zeleni i crveni lepo osmislili.

I ja sam pitao za tu grafiku ali izgleda da niko na forumu je nema, a nigde na netu nema review. Zato sam odlucio da dodam 3k za PE OC verziju. Razmisljao sam da uzmem 7950 ali ne postoji verzija karte koja bi stala u moje kuciste, a i vise preferiram zelene, a i ovaj msi ce mi knap stati. 7870 je jeftiniji i da kazem slabiji je koliko je i jeftiniji, kao i 660ti od 7950. Sve su to zeleni i crveni lepo osmislili.

http://www.techpowerup.com/reviews/VTX3D/Radeon_HD_7870_XT_Black/28.html

Ta MSI sa 1 ventom ako je plavo crna onda bas i nije najsretnije resenje, jer kao ima custom cooler, ali losiji od referentnog. GTX660Ti PE jeste bolji ali i skuplji za 20EUR.

7870XT imas sa 221EUR.

Stgla karta. Sve sto mogu reci je da je necujna, a i pri ukljucivanju kompa je buka zanemarljiva. Evo jedan rez na brzinu posto sam u nekoj guzvi. Sve je na def. a memorija je na 1600 a u testu pokazuje na 1333.

Nemoguce da se prodaje po toj ceni! Ja sam pre 2 dana dao 3k vise za MSI PE, a taj Asus je najeftiniji bio preko 30k

Poslednja izmena:
Sad bi po sakonu imali pravo da dodate add to cart i da moraju da vam je daju po naznacenoj ceni.

Pre mislim da su pogresili i da je ovo cena za obican GTX660. Ako nije onda je stvarno odlicna kupovina :)

I ja sam primetio i Giga****u Asus 7870 za simpa novac. Bas sam juce gledao, mozda je i tamo greska na sajtu ;) A mozda je Asus krenuo sa agresivnijim cenama da ocisti lager pred izlazak novih serija kartica ...

Ne znam da li je bag s obzirom da na istom sajtu ima GTX 660 za hiljadu denera vise :d ali kao sto neko rece sad bi trebalo stvarno da je daju po ovoj ceni pod izgovorom da tako pise na sajtu,zgranuo sam se kad sam video :)

EDIT : da li je bolja od PE verzije ? :)

Narode,da li bi ste pre uzeli ovu PE ili ati 7950? Sta je bolji izbor?

7950

Ma odbija me to sa physixom. Mada,realno,koliko pa ima igara sa njim a video sam na youtubu da moze da se podesi cpu da vrsi taj posao... :):beer:

Jel probao neko da kupi ovog Asusa na akciji? :)

Ne može CPU vršiti taj posao. I Nvidia se često muči.

Upravo tako. Probao sam u Borderlands 2 da pustim CPU da radi fiziku, 7950 je bila zadužena za grafiku. Prethodna grafička je bila nvidia GTX660 pa je ostala fizika na high. Bilo je neigrivo.

Jel ovaj cpu iz potpisa?
Onda ostaje 7950 kao main i hibrid sa recimo 660 ti da radi fiziku. Taman,600 evrica..pa bolje ici odmah na 680 i a u pm..

Poslednja izmena:
Moguće da je bio i3 3220 ali sve jedno CPU ne može da potera fiziku na high koji god da je.

Poslednja izmena:
Krenuo sam da se igram sa karticom ali nikako mi nije jasno kako klokovati, posto me ovaj boost skroz zbunio. Koliko sam primetio menjanje napona nista ne utice, dodao ili ostavio na def isto se uhvati, kao i za power limit. Ako neko iskusniji moze malo da mi pojasni?

Nema promene napona, ne može se softverskim putem menjati. Možeš da podigneš power limit na maksimum i da podigneš bazni klok. Probaj za +50Mhz. Ta karta već ima fabrički podignut klok pa ti ne savetujem da išta menjaš. Delji i uživaj, ako nije dovoljno kupi jaču kartu. Simple as that.

Poslednja izmena:
Msi pe moze da menja napon. Ugradili su poseban cip na ploci za to.

Koliko sam obavešten, postoji nvidia embargo na igranje sa naponom. Nemam PE da proverim ali ne verujem u mogućnost promene napona iz navedenog razloga.

Ja u afterburneru ima opciju za promenu voltaze, i mogu da je menjam

Vrh Dno