Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Napon se fizicki ne menja ni jednom Kepleru osim ekskluzivnih primeraka kao Lightning i DCUII kome moras da radis bypass.
Mozes da otkljucas bios na 1.21v to je ono sto po specifikacijama podrzava,preko toga hard mod.
Evo ti GPU-Z log,pa pogledaj..

P.S.Jedino da proverim unimerom..To je jos ostalo!

Prilozi

• gpu-z log.txt
    529 bajta · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Evo moj primer: ako klokujem grafiku sa 2.2.4 i 2.3.0, bez obzira koliko dignem voltage za GPU, ne mogu da pređem +50. 3DMark puca. Ako stavim 2.2.3 i dignem voltažu, lako dolazim i do 110 stabilnog furmarka. Ako pogledaš šta sam navodio, videćeš da je tu dodatni kontroler koju je MSI ugrađivao za triple overvoltage. Kažem opet:
670 PE series use two voltage controllers, the second controller is adding fixed voltage offset to output of the first one.
A mislim da isto važi i za 660Ti PE.

Poslednja izmena:
Nisam OC graficku, zbog procesora koji je usko grlo, ali sam skinuo 2.2.3 za oc kad kupim procesor :)
hvala za info

Drugari razmisljam se da posle nove godine pazarim jednu od ove tri graficke karte pa bih voleo da mi date predlog tj vase misljenje sta da uzmem :

1. MSI : VGA GeForce GTX660-Ti MSI PE OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/N660Ti PE 2GD5/OC

2. ASUS: VGA GeForce GTX660-Ti Asus 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/GTX660 TI-DC2-2GD5

3. ASUS: VGA GeForce GTX660-Ti Asus OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/GTX660 TI-DC2O-2GD5

MSI je odlična karta. Mislim da nećeš dobiti ništa puno više kupovinom ASUSa. Mada, razlika u ceni je minorna...

Pa da minorna je... Zato i pitam za savet...

Možeš slobodno da uzmeš MSI da ti se slaže sa pločom, toliko su podjednake.

ASUS je najtiši. MSI ćeš čuti samo kad se pri startu sistema zavrti u suprotnom smeru da "istrese" prašinu. Performanse - mislim da nema razlike.

Okay hvala vam. Mislim da cu uzeti MSI da mi se upari sa plocom. Jel znate mozda procentualno koji ce mi biti boost prelaskom sa gtx 260?

Pa to je bas znacajan boost.... Ja sam ocekivao 1.5-2 puta...

Idi na sajt GeForca i nadji gtx 660-ti u hardware-u i pod performance info imas bas poredjenje sa tvojom GTX260 i sa GTX470 u deset igara. plus dodaj desetak posto posto je MSI vec klokovana kartica...

A jos mi monitor nije full hd, vec 1680x1050....

Evo danas bio dosao moj primerak MSI OC PE i odma otisao na reklamaciju... Nebaca sliku na ekran nakon montaze, 5x mi se cuje beeep iste duzine. Probao sam da promenim u drugi PCI slot i opet isto.
Vratim moju 260gtx sve sljaka ko sat. Odneo na reklamaciju ispricao sta se desilo i kazu da mi za 2-3 dana stize nova (navodno desavalo im se).

Izvinjavam se što upadam u temu ovako sa direktnim pitanjem ali prosto moram da pitam - isplati li se upgrade sa GTX460 na GTX560Ti i koliko bih dobio (grubo) u performansama? Mašina koju imam je stara 5 godina pa ne znam da li se taj upgrade uopšte isplati. Unapred hvala na odgovorima.

Izvinjavam se što upadam u temu ovako sa direktnim pitanjem ali prosto moram da pitam - isplati li se upgrade sa GTX460 na GTX560Ti i koliko bih dobio (grubo) u performansama? Mašina koju imam je stara 5 godina pa ne znam da li se taj upgrade uopšte isplati. Unapred hvala na odgovorima.
Htedoh da napišem GTX460 na GTX660Ti ali sam u brzini napisao 560
Mašina je ova iz mog profila naravno...

Ne isplati se, treba jaci procesor da bi iskoristio tu kartu. Neki quad core novije generacije.

A kazite mi jel se taj problem sa graf mozda desava jer mi nije updateovan BIOS na ploci... Msm deluje mi glupo al cisto da pitam.

pa mislim da bi dobio veeoma malo sa obzirom da imas taj procesor, ja ne mogu da izvucem sa mojim procesorom pola frejmova sto moze ova kartica da da sa nekim Ivy procesorom i5 ili i7. samo ces baciti pare,

A kazite mi jel se taj problem sa graf mozda desava jer mi nije updateovan BIOS na ploci... Msm deluje mi glupo al cisto da pitam.

Vidi koju plocu ja koristim, tvoja je extra novitet za ovu, pa mi je sve sljakalo i ova GTX660Ti i 7950 i GTX295

Pa nista onda cekam...

Danas me zvali nema vise MSI na lageru pa mi u pon/uto stize ASUS.

ASUS 660 Ti je pravo malo remek delo, nisi pogresio idluje na 29 a load max 65 C. Nema igre koju u full HD ne tera na maximalnim podesavanjima.

Poslednja izmena:
To mi je drago, samo se nadam da nece upasti primerak kao ovaj MSI :D

Evo danas bio dosao moj primerak MSI OC PE i odma otisao na reklamaciju... Nebaca sliku na ekran nakon montaze, 5x mi se cuje beeep iste duzine. Probao sam da promenim u drugi PCI slot i opet isto.
Vratim moju 260gtx sve sljaka ko sat. Odneo na reklamaciju ispricao sta se desilo i kazu da mi za 2-3 dana stize nova (navodno desavalo im se).

zao mi je da ovo cujem, u principu racunaj da cu ti prilikom sledece kupovine MSI proizvoda sigurno obezbediti neke pogodnosti, samo mi se javi na PP.

sto se tice ovog slucaja reci mi gde si kupio karticu kako bih pomogao oko zamene (odn. hocu da znam ko je nema na lageru :) )

za svaku vrstu pomoci sam tu :D

Pa dzaba zamena kada mi je vec narucen asus. I cudno mi bilo da uz kartu nisam dobio igru ( sto je trebalo) tako da im ta karta verovatno duze vremena stoji na lageru.

U svakom slucaju hvala na supportu poslao sam ti pm :)

Edit:
Samo da javim stigao je ASUS sve proteklo kako treba, jako sam zadovoljan sa njim evo nakon 2-3 sata cackanja. Opisao bi samo u tri reci tiho-hladno-jako :)
szep00.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno