Šta je novo?

GeForce GTX 660 Thread

Moja 660 OC TF3 u gpu-z pise da je boost 1098 dok u igrama dize na 1123, isto hladna i odlicna, da je ne ureknem :)

@fxgt

pitam se od koga si je uzeo :p teraj je jos vise meni je isla do 1200 maxboost ;)

Poslednja izmena:
Posle dve neispravne Sapphire R9 270, odlučio sam se da se vratim na GeForce :d
Naručio sam MSI GTX660/OC Gaming.
Interesuje me kako se pokazala u praksi, kako se klokuje, kakve su temperature i kakve su performanse? :)

Stigla grafa i radi dobro, što je najbitnije :D
Malo sam je klokovao, i zadovoljan sam skroz.
Untitledbd.jpg Untitled48.png

Koliki ti je Asic na toj 660gtx, dobar je overklok, ja sa Msi TF 660gtx nisam uspeo ni +30mhz da izvucem a da ne pukne u Heaven-u...

Asic je 73.9%
A vidi ovog goldia ala ne veruje ništa :D
Najbolje da nisam radio heaven ne puca heaven.png

Pa iskreno, svi iz Nv tabora se pribojavaju tog testa, a najmerodavniji je sto se tice testiranja stabilnosti.

Onda mi je klok stabilan :D

E to želim da čujem :happy:

zavisi koliki je default boost klok, meni je jedna 660 cak pucala na default u heavenu, maxboost je bio 1228 def.

@gibo
Koliki je max boost mhz za core? posto po ovim klokovima trebas da imas veci skor u heavenu. Evo kod mene na jednom kompu 660 +100 +150 fps 27,1 i score 684, maxboost 1210

Ne znam, meni su uvek rezultati onakvi...
Max core boost na heaven- u je poslednji put bio 1238MHz
A na heaven-u ti je sve na max? Možda zavisi i od procesora, koji ti imaš?

Edit:
Evo sad sam izvukao tačno 660 poena na heavenu, treba još malo da se namešta ova karta :d

Poslednja izmena:
onda ti je zapao odlican primerak :)

cpu mi je i5, sve na max

Da, dobar je primerak :)
A jedan moj drug ima MSI GTX560Ti i Asic 91.3% i neće da klokuje :( Ko zna dokle bi ta išla :D

Interesuje me da li se ova grafa isplati, posto gledam nju ili 650 ti boost, a moze i neka 3 u tom cenovnom rangu

grafa je odlicna tj zavisi za koje pare je nalazis

Interesuje me da li se ova grafa isplati, posto gledam nju ili 650 ti boost, a moze i neka 3 u tom cenovnom rangu

Super je grafika, ako možeš da dodaš još koju crvenu bolje je uzeti neku R9 270X.
Ali npr ova moja 660-ka klokovana daje rezultate kao 270X na default :)

A od kojeg proizvodjaca je najbolja? Asus, Msi, Gigabyte... sve su odprilike ista cena, ali nisam siguran koja je najbolji izbor?

Asus pa MSI

A Gigabyte?
Da li su velike razlike u kvalitetu, i u cemu su razlike?

Hvala na odg.

Gigabyte bi stavio na treće mesto, razlika nije velika, najviše je ima u samom izgledu katica :p

Ali i u kvalitetu, npr meni ta Gigabyte izgleda jako krhko...
Naravno i performanse im se razlikuju (Asus je najbolji), naponska jedinica, hlađenje... Uglavnom dosta toga se razlikuje. :)

Znaci u principu ta r9 270 je najbolja od ove 3? Zanimljivo, nista jos cu ja da gledam kako se bude kretala cena pa cu odluciti

270X, ona bez x je ista kao 660 ili čak lošija.
Moja gtx660 je bolja od obe 270 koje sam imao, za nekih 5-6%.

aha,znaci x serija, ok, a kako se pokazala 660 u nekim novijim igricama tipa assassin's creed 4 ili neku drugu koju si igrao?

Sve radi ma max, Metro LL, Bioshock, CoD Ghost

Nema na čemu :)

@GiBo2pac zaista ti radi Cod Ghosts sve na max? Kod mene na gtx760 je apsolutno neigrivo kada sam podesio sve na max, koliko toliko radi normalno koristeci podesavanja iz GeForce expirence gde je dosta stavki na normal i low i iskljuceno, jedino su mi image quality i anisotropic na high i antialiasing na FXAA ali i onda je daleko od fluidnog. Ovo je definitivno najneoptimizovanija igra ikada, s druge strane npr Crysis 3 i Tomb Raider rade odlicno na max podesavanjima.

Pazi, ja sam imao gts 450 pre ove, zato mi je sad sve na max :-D
Može da se igra, ali naravno bude nekad pada frejmova i tako...

Vrh Dno