Šta je novo?

GeForce GTX 650 Ti Thread

HD4850 je kao HD5750, a GTX650Ti je kao GTX560 ili HD6870, tako da oko duplo ako bi overklokovao procesor.

Da li je istina da se ove kartice ne mogu uparivati u SLI? Bas sam hteo da uzmem jednu GTX650Ti 2GB i kasnije jos jednu.
GTX660 nema smisla uzimati pored 7850 koja se klokuje kao luda, jer jedva dize klokove i za specificirane turbo frekvencije, a 660Ti je puno para.
Da AMD nema kriminalno lose drivere ne bih se premisljao da savetujem ljudima 7850, ovako...

Poslednja izmena:
Hvala. mislim da neke verzije imaju SLI capable, proveri na sajtovima i na ovoj temi.

HD4850 je kao HD5750, a GTX650Ti je kao GTX560 ili HD6870, tako da oko duplo ako bi overklokovao procesor.

Da li je istina da se ove kartice ne mogu uparivati u SLI? Bas sam hteo da uzmem jednu GTX650Ti 2GB i kasnije jos jednu.
GTX660 nema smisla uzimati pored 7850 koja se klokuje kao luda, jer jedva dize klokove i za specificirane turbo frekvencije, a 660Ti je puno para.
Da AMD nema kriminalno lose drivere ne bih se premisljao da savetujem ljudima 7850, ovako...

Vidi druze,ja imam MSI GTX 660 2GB GDDR5 Twin Frozr III,a pre par dana sam imao prilike da "provozam" jednu 7850 (doduse 1gb veziju) i to isto neka MSI,nasvirana,i mogu ti reci da je razlika izmedju ove dve karte NEBO I ZEMLJA!! u igrama 660-ka toliko bolje radi,da ni sam nisam mogao da verujem (sve sam igre probao na 1680x1050) tako da itekako ima smisla uzeti GTX 660 pored 7850,mnogi ljudi gledaju samo sinteticke testove,tj rezultate u istim (gde nasvirana 7850 moze da dobije GTX 660) ali je zato real-gaming nesto saaaaaaasvim drugo.....

Ne postoji GTX 650 Ti koja moze da radi u SLI, bar za sada.

Nesto gledam da se ponovim sa grafikom ali izgleda da od toga nece biti nista. Moja 460 klokovana u testovima uopste ne zaostaje za ovom kartom i jedini vredan upgrade za mene je 660ti, ali je problem sto trenutno ne mogu toliko da se ispruzim. Razmisljam se da prodam moju kartu i uzmem 660 non-ti i taman bih se uklopio sa kintom, ali to za mene ne predstavlja pravi boost u performansama. Ili skupljam za 660ti ili cekam seriju 7.

Kako ne predstavlja. GTX 660 "vanila" je dosta brza od GTX 460
GTX 460 je 1% sporija od 6850

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_560_Ti_448_Cores/27.html

a u isto vreme GTX 660 je 65% brzi od 6850

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_Twin_Frozr_III/27.html

ispada da je GTX 460 vs. GTX 660 oko 65-66% razlike + dobijas extra jos 1 GB memorije sto za neke od igara u 1920 moze da znaci.
66% se primeti. Ja sam prelaskom sa GTX 295 na GTX 660Ti dobio priblizno toliko i mogu ti reci da se itekako vidi, a posebno sa tvojim procesorom, prosto je neizbezno zameniti taj GTX 460 sa necim brzim.

Poslednja izmena:
juce stigla asus gtx 650ti ja sam zadovoljan tiha itd. sinoc je umalo nisam bacio u smece, posto sam pre imao 4850 stekale mi igrice valjda zbog starih drajvera pa dok nisam reinstalirao win nisa osjetio razliku tek danas i ekstra radi, nfs most wanted na max detaljima wot na high i ja zadovoljan... slab mi je procesor i memorija pa dok to zamjenim ocekujem jos vise od mog kompa :)

Vidi druze,ja imam MSI GTX 660 2GB GDDR5 Twin Frozr III,a pre par dana sam imao prilike da "provozam" jednu 7850 (doduse 1gb veziju) i to isto neka MSI,nasvirana,i mogu ti reci da je razlika izmedju ove dve karte NEBO I ZEMLJA!! u igrama 660-ka toliko bolje radi,da ni sam nisam mogao da verujem (sve sam igre probao na 1680x1050) tako da itekako ima smisla uzeti GTX 660 pored 7850,mnogi ljudi gledaju samo sinteticke testove,tj rezultate u istim (gde nasvirana 7850 moze da dobije GTX 660) ali je zato real-gaming nesto saaaaaaasvim drugo.....

Def ni ne spominjem, nego digni ti tu 7850 lepo na 1200 pa da te vidi bog.

***,nije vise karta kod mene....:(

Kako ne predstavlja. GTX 660 "vanila" je dosta brza od GTX 460
GTX 460 je 1% sporija od 6850

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_560_Ti_448_Cores/27.html

a u isto vreme GTX 660 je 65% brzi od 6850

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_Twin_Frozr_III/27.html

ispada da je GTX 460 vs. GTX 660 oko 65-66% razlike + dobijas extra jos 1 GB memorije sto za neke od igara u 1920 moze da znaci.
66% se primeti. Ja sam prelaskom sa GTX 295 na GTX 660Ti dobio priblizno toliko i mogu ti reci da se itekako vidi, a posebno sa tvojim procesorom, prosto je neizbezno zameniti taj GTX 460 sa necim brzim.

Gledajuci koliko su porasle performanse od 8800gt do 460, nekako mi deluje da 660 nije prava zamena. 660ti dolazi u obzir ali nema se dodatnih 50e. Posto se igram u 1680x1050 i ovo sto imam mi za sada prilicno dobro obsvlja posao. Ili pad cena 660 ili cekam neki gtx 760(ti), taman cu i do tada skupiti kintu.

GTX 460 vs 8800GT je razlika 2 generacije, nije ni cudo.

Nesto gledam da se ponovim sa grafikom ali izgleda da od toga nece biti nista. Moja 460 klokovana u testovima uopste ne zaostaje za ovom kartom i jedini vredan upgrade za mene je 660ti, ali je problem sto trenutno ne mogu toliko da se ispruzim. Razmisljam se da prodam moju kartu i uzmem 660 non-ti i taman bih se uklopio sa kintom, ali to za mene ne predstavlja pravi boost u performansama. Ili skupljam za 660ti ili cekam seriju 7.

Imao sam nasviranu MSI GTX 460 HAWK, a sada vozim GTX 660 i mogu ti reci da se razlika itekako primeti u 1080p (sintetika me ne zanima). Probao sam Crysis 2 / Warhead, BF3, FC3, The Witcher 2, Skyrim,...i frejmerjt je u svakoj veci za barem 40-50%. E sad, ako se igras u nizoj rezoluciji, GTX 460 moze jos neko vreme lepo da te sluzi. Mozda mi se cini, ali imam utisak da se razlika izmedju 660 i 660 Ti smanjila sa novijim drajverima (sa 30-ak na 15-20% u proseku), narocito kada se ukljuci AA (mada, ovde obe karte kolju 192-bita). Naravno, u nekim naslovima 660 Ti jasno stavlja do znanja da pripada visoj klasi.

Cini mi se da je GTX 660 danas nesto bolja kupovina nego sto je bila kada se pojavila. Onaj mali MSI na primer kosta 185 evra, a pritom je fino fabricki oc-ovan. Moj zakljucak je da se definitivno isplati doplatiti 100-110 evra za igranje u 1080p, narocito sada kada stizu Crysis 3, Tomb Raider, novi Metro,...

Poslednja izmena:
Da, razlika je dve generacije ali seija 9 je bio cist rebrand tako da gledam iz tog ugla. Ne kazem da necu osetiti primetnu razliku, ali jednostavno bih uzeo kartu koja je 100% jaca od ove moje, a to je u ovom slucaju 660ti. Videcu kad prodju praznici kakav cu biti sa parama, posto moze da se desi da ostanem bez prebijenog dinara :d

Razmisljao sam između asus 7770cu i gtx 650ti MSI PE(kosta 14500) i uzecu 650ti samo zbog cool Cyclone coolera.

Ja uzeo MSI 650ti Power Edition sa Cyclone II coolerom - najveći plus je hlađenje, tj. male temp. i mala potrošnja. Inače je negde u rangu sa gtx460, možda malo bolja.

@Mateja
Hladjenje je svakako super,Cyclone je uvek bio dobar ali svakako nisi pogresio i da nema To hladjenje jer je GTX 650 Ti osetno brza od 7770 pogotovu verzija PE!

Odlucio sam se za ovu 650ti, samo jos nzm u kojoj izvedbi da uzmem. U opticaju su mi Palit za 13.5k i asus TOP za 16k. Da li opravdava ovaj asus dodatni 20e, da li mogu da ocekujem bolji overclock? Zeleo bi da cujem vasa misljenja:)

Poslednja izmena:
Asus GTX650TI-1GD5 i VGA Nvidia GeForce GTX650-Ti Palit OC 1GB a MSI ne razmatram posto ga nema...

Jeste to je ta, i mislim da je ovo najbolja izvedba iste, posto je sistem hladjenja maltene isti kao na GTX 660 :)

@krele90
Ne bacaj pare jer se ova kartica ionako smešno greje i smešno troši. Mislim da asusov sistem hlađenja neće ništa posebno doprineti, možda će ti eventualno temp u loadu biti 51 umesto 56 (lupio sam ali temp. je tu negde na MSI 650ti cyclone, možda i niža).

Nažalost,nema vise MSI ni u emmi ni u winwinu,a tamo su bile najjeftinije.U stvari,nigde ih nisam nasao...
A asus je mnogo skup:16700,skoro ista cena kao i MSI 7850

Poslednja izmena:
Novo godina je, januar je uvek siromasan sa romom.

Ok.Znamo da je novo,ne moze biti staro iz radnje..Znamo da je i godina,tek je pocela naravno..
E sad zanima me koji Rom je tacno u pitanju?DVD? :d

Jeste to je ta, i mislim da je ovo najbolja izvedba iste, posto je sistem hladjenja maltene isti kao na GTX 660 :)

Na izgled ali sustinski se drasticno razlikuje, za taj novac se ne isplati uzimati 650Ti nikako. Onaj MSI Sa Cyclone 2 kulerom kada bi nasao po nizoj ceni bi bilo najbolje.

Vrh Dno