Šta je novo?

GeForce GTX 650 Ti Thread

Da,video sam i ja,ali garancija je 2 godine,a ja uvek ocekujem da mi kartica radi garantni rok+1 godina..A i MSI izgleda mnogo lepse,zar ne?

Ovo se manje greje od prosecnog hard diska, nema razloga da ti ne radi 5+ godina. Jeste da je lepo imati Cyclone, ali cemu to kada graficka udara zestoko u GPU wall.

ja imam asusiv model, mali potrosac, evo sad gledam neki film i internet temp 32C kad sam u igici oko 55-56C

Ovo se manje greje od prosecnog hard diska, nema razloga da ti ne radi 5+ godina. Jeste da je lepo imati Cyclone, ali cemu to kada graficka udara zestoko u GPU wall.

Izvini,ali ne razumem,sta znaci to da "graficka udara žestoko u GPU wall"?

Mislim da solesoslav želi da kaže da je kartica fabrički kloknuta skoro do krajnjih granica, tako da je mali prostor za dodatni overklok, samim tim ne mogu se nešto drastično povećavati temp i potrošnja i tako (uslovno) skraćivati životni vek kartice. Uz malu potrošnju i niske temperature ovu karticu bi mogao da hladi i tzv. box kuler :) - tako da se dodavanjem novca za "kvalitetnije" hlađenje jednostavno ne isplati.

Po meni, jedino čega bih se ja plašio kod Palita jeste nivo buke ventilatora, ali ne verujem da može da bude bučan s obzirom da brzina obrtaja verovatno nikada neće preći 50%. Naravno, malo smeta i garantni rok od 2 god.

Mislim da je ključna stvar koliko ti dodatnih 3000 din znači. Ako ti ne predstavlja problem kupi neki "bolji" brend. Ako ti tih 3000 znači, kupi Palit - taman da nam kažeš utiske :D

Mislim da solesoslav želi da kaže da je kartica fabrički kloknuta skoro do krajnjih granica, tako da je mali prostor za dodatni overklok, samim tim ne mogu se nešto drastično povećavati temp i potrošnja i tako (uslovno) skraćivati životni vek kartice. Uz malu potrošnju i niske temperature ovu karticu bi mogao da hladi i tzv. box kuler :) - tako da se dodavanjem novca za "kvalitetnije" hlađenje jednostavno ne isplati.

Po meni, jedino čega bih se ja plašio kod Palita jeste nivo buke ventilatora, ali ne verujem da može da bude bučan s obzirom da brzina obrtaja verovatno nikada neće preći 50%. Naravno, malo smeta i garantni rok od 2 god.

Mislim da je ključna stvar koliko ti dodatnih 3000 din znači. Ako ti ne predstavlja problem kupi neki "bolji" brend. Ako ti tih 3000 znači, kupi Palit - taman da nam kažeš utiske :D

Ok,hvala na objasnjenju.U svakom slucaju ne nameravam da OC GPU jer ne vidim poentu skracivanja trajanja kartice zarad malo boljeg rada.Evo danas je stigla u Emmi GTX650-TI MSI za samo 14000 tako da ce mi to biti konacan izbor,nema poente kupiti Asus koji je 3000 skuplji a ima 1 ventilator vise:p Garancija je kod oba 3god.

Ok,hvala na objasnjenju.U svakom slucaju ne nameravam da OC GPU jer ne vidim poentu skracivanja trajanja kartice zarad malo boljeg rada.Evo danas je stigla u Emmi GTX650-TI MSI za samo 14000 tako da ce mi to biti konacan izbor,nema poente kupiti Asus koji je 3000 skuplji a ima 1 ventilator vise:p Garancija je kod oba 3god.
Hteo sam da ti skrenem paznju na to da se sve GTX650Ti kartice, bez obzira na to imas li neko sa boljim hladjenjem ili ne klokuju do nekih 1200MHz i da su pritom hladne. Ne mogu da predju tu brojku ma koliko ih bolje hladio i onda nema smisla ulagati u bolje hladjenje, a posto su hladne onda nema smisla drzati default klokove, jer kao sto sam rekao nema razloga da ne radi veliki broj godina. Digni je barem na GTX650Ti PE klokove.

Ovako, uzeo bih neku novu karticu, i po nahodjenju i navici od ranije sam se zaleteo za Asus 660ti ali cena i problem sa monitorom koji ima samo VGA ulaz su me naterali da porazmislim.

Sledece su stvari, za neko vreme, nadam se ne skorije cu sve jedno upgradeovati masinu, a i kada budem to radio bilo bi dobro da ne moram celu odjedared. Sada mi je izdatak i za jacu high end grafu i monitor preveliki, a iskreno pojacao bih malo masinu iz potpisa nekom boljom grafikom, jer jos uvek koristim 9800 GT. Uz uvid na masinu iz potpisa i cinjenicu da koristim 1680x1050 da li mislite da bi ova kartica predstavljala poboljsanje?

Kakve veze ima sto ti monitor ima samo VGA ulaz. Ja ceo zivot koristim monitore sa VGA ulazom na karticama bez VGA. Ima adaptera, kostaju 1000 dinara u Comtrade, a na pijaci ih ima za po 300.
Odradila bi ti i ova kartica solidan upgrade(jel ti je klokovan procesor?), ali realno ova kartica nema sta da trazi pored Radeon HD7850, koja se klokuje kao luda i dok razumem da neki ljudi ne vole AMD grafike(i ja sam medju njima), mislim da nema smisla ulagati u ovu karticu kada nema ni SLI prikljucak, ni turbo, sto GTX660 i GTX660Ti imaju(a GTX660 serija pak ima problem sto ne moze da se klokuje pa da je bijes).
DVI_to_VGA_Adapter_1.jpg

Bejah u zurbi pa ne napisah kako stoje stvari:

1- ne volim Ati, u jednom trenutku mi je otkazao ljubav i to mu jos pamtim :) ali to je sada najmanje bitno, ali da se pomene (sto kazu babe)
2- imam jedno 10+ adaptera kuci, ako nekom treba poklanjam ih :D na staroj 9800gt sam imao problem da mi kada ide preko adaptera slova imaju, ne znam kako to da opisem, ali kao ghosting, ili bi mozda mutna senka bila najpribliznije. To se ne desava sa VGA to VGA koji je nova graficka imala, kad Gigabyte umreo. Tako da ne bih se igrao sa time pogotovu kada pare jesu problem :)
3- Sto se klokovanja i tih *******cija, kao i SLI-ja tice to niti umem niti volim, tacnije volim da ne razmisljam (odatle jos jedan plus za Nvidia sektu) Kao sto vidis i iz same masine uzimao sam ono sto je bilo pouzdano i jos tada razmisljajuci da ustinem na grafickoj, nadogradicu je, a proc+ ploca neka budu maratonci.
4- Do sada jesam uzimao ili najjacu ili prvu sledecu karticu iz serije, ali sa obzirom na ekonomiju :) kao i na to da bih da jos neko vreme ne moram da menjam komp nisam siguran da li da kupujem neku jako ozbiljniju grafiku, da mi sve ostalo ne bude usko grlo a ona osim podrske za dx11 nista preterano korisna.

Volim da igram igre (a i igrice :) ) i dosta mi je bitno da u nekom sledecem periodu budem miran sa te strane. Valjalo bi i da detalji ne budu neka invalidnina ili sredina, pa i ova koju do sada koristim je vozala neke novije stvari na lepim detaljima. Skyrim, Sleeping Dogs.. ne znam vise ni sam, cak i u ozloglasenom wotu imam dobar FPS. Racunam, ipak nije mali skok, sa serije 9xx na seriju 6, koliko je to 3 koraka? Ali ipak da se ne zalecem nego da uradim "pametniji"postepen upgrade masine, velika mi je kocnica monitor, ali kako mi on sad koci (pored para) neku jacu grafu, tako se plasim da mi ova grafa ne koci neki bolji monitor koji bi opet cekao neku jacu graficku a sve to posle novih ostalih stvari, auh udavih i sam sebe. Ali kad volim IT, i volim da kupim novo, i kad se ukaze prilika za nesto, a nisi siguran, mozgu ni vodeno hladjenje ne pomaze da ne prokuva.
Iz svih tih nekih razloga postavljam pitanja ovde, racunam razlicita misljenja, saveti, i sve sto ide uz to. Unapred hvala.

PS. da uprostim, da li je ok varijanta da ubacim gore pomenutu 650ti najverovatnije ASUS, i time sebi kupim vremena za lagano i konforno igranje u nekom narednom periodu dok ne legne noviji monitor, procesor, ploca i memorija. Ne volim vise da se igram sa klokovima, jer od kad je nova masina bez svega toga mi dala godinu dana nepoznanica i mucenja u najgorem smislu, dok nisam sve gremline rasterao, idem samo na sigurno. Mozda se neki stariji clanovi i prisete svih mogucih rebusa koje je moj komp srdacno priredjivao, da bi se na kraju ispostavilo i da je graficka bila falicna, i ploca, i jedan modul i donekle napajanje, a sve nedovoljno da ne radi vec samo da eto smeta i pravi probleme, i ko je tu koga i ko je zapoceo kolo ne znam ali sam izgubio godinu dana uzivanja.

Poslednja izmena:
PS. da uprostim, da li je ok varijanta da ubacim gore pomenutu 650ti najverovatnije ASUS, i time sebi kupim vremena za lagano i konforno igranje u nekom narednom periodu dok ne legne noviji monitor, procesor, ploca i memorija. Ne volim vise da se igram sa klokovima, jer od kad je nova masina bez svega toga mi dala godinu dana nepoznanica i mucenja u najgorem smislu, dok nisam sve gremline rasterao, idem samo na sigurno. Mozda se neki stariji clanovi i prisete svih mogucih rebusa koje je moj komp srdacno priredjivao, da bi se na kraju ispostavilo i da je graficka bila falicna, i ploca, i jedan modul i donekle napajanje, a sve nedovoljno da ne radi vec samo da eto smeta i pravi probleme, i ko je tu koga i ko je zapoceo kolo ne znam ali sam izgubio godinu dana uzivanja.

test za bas tu asus karticu, u vise rezolucija, dosta novijih igara, pa mozes da procenis da li ti odgovaraju performanse i fps:
ASUS GeForce GTX 650 Ti Direct Cu II 1 GB

evo bas te dve igre koje pominjes na 1680*1050:

skyrim_1680_1050.gif
sleepingdogs_1680_1050.gif

Poslednja izmena:
Kakve veze ima sto ti monitor ima samo VGA ulaz. Ja ceo zivot koristim monitore sa VGA ulazom na karticama bez VGA. Ima adaptera, kostaju 1000 dinara u Comtrade, a na pijaci ih ima za po 300.
Odradila bi ti i ova kartica solidan upgrade(jel ti je klokovan procesor?), ali realno ova kartica nema sta da trazi pored Radeon HD7850, koja se klokuje kao luda i dok razumem da neki ljudi ne vole AMD grafike(i ja sam medju njima), mislim da nema smisla ulagati u ovu karticu kada nema ni SLI prikljucak, ni turbo, sto GTX660 i GTX660Ti imaju(a GTX660 serija pak ima problem sto ne moze da se klokuje pa da je bijes).
DVI_to_VGA_Adapter_1.jpg

Hmm,zar se ne dobija taj adapter u kutiji sa grafičkom?

Anyway,jer ima neko ideju zasto je Asus 20% skuplji od konkurencije,npr MSI, kod istih grafičkih kartica? Zar je baš toliko kvalitetniji?

Da, ali koliko bi mi procesor Intel Q9400 bi ousko grlo pri kupovini recimo, 570 ili 660Ti?

Evo da se oglasim. :)
Kupio sam gore pomenutu karticu, doduse ne TOP izdanje jer ga kod nas nema, ali prva sledeca je dosla meni pod ruku.
Sta da kazem, za gomilu stvari poboljsanje se ogleda u nijansama i osetno boljem fps-u na jacim detaljima, ali senke, osvetljenej, agh, razlika izmedju direct x-ova je praznik za oci. Sve u svemu, mislim da ce ova kartica da uradi ono sto treba, da mi produzi vek masine dok se postepeno ne odradi upgrade ostatka i graficka opet dodje na red.
Proverio sam vga to dvi adapter na staroj karti i nije bilo problema kao na onoj falicnoj, izgleda da je sve bilo do nje, ali ti isti adapteri ne pasuju na ovu 650 razlika u pinovima :S lol

Palit GTX650 Ti 2GB GDDR5, imam je za 135e, da li da uzmem nju ili da dodam 20e jos za MSI 7850 2GB?

Ja bih ti preporucio 7850...najvise zbog magistrale,256 bita naspram 128...

Jel imao neko iskustva sa Gainward gtx650ti GS? Prvenstveno me zanima buka, ovo ostalo bi trebalo da je slicno kao i kod ostalih ti kartica. Na netu ne nalazim neki review, a trenutno mi deluje kao jedna od povoljnijih sa garancijom od 3 godine.
Ne uzimam za svoju konfig vec sklapam drugarici nesto, znam da bi meni vrv bila overkill :)

Jel imao neko iskustva sa Gainward gtx650ti GS? Prvenstveno me zanima buka, ovo ostalo bi trebalo da je slicno kao i kod ostalih ti kartica. Na netu ne nalazim neki review, a trenutno mi deluje kao jedna od povoljnijih sa garancijom od 3 godine.
Ne uzimam za svoju konfig vec sklapam drugarici nesto, znam da bi meni vrv bila overkill :)

Nisam imao iskustva sa pomenutom kartom, ali zato imam sa MSI 650-ti PE i mogu toplo da je preporučim po svim karakteristikama, pogotovo po niskom nivou buke.
Takođe bih ti preporučio i ASUS 650-ti.

U svakom slučaju mislim da su dve karte koje sam naveo bolja kupovina od Gainward-ovog modela.

Slazem se, nego sam nesto gledao trenutnu ponudu i nema tih modela, ali bice valjda posto nije hitna kupovina. Hvala :)
Pitao sam jer sam nekad davno imao 4850 gainward koja je bila najbucniji shit od kartice koju sam imao. Sad imam isto gainward ali pasivnu, tako da je ona ok :d

Preskoci Gayword :d inace Asusova 650Ti DC2 je izuzetno tiha karta, bukvalno necujna, dok je u Furmarku dostizala nekih 47c sto je smesna temperatura.
Ne znam kolika joj je cena, ali neverujem da postoji bolja izvedba ove karte od Asus verzije.

Pa,ko bi da baca~ 3 000 din. koliko je Asus skuplji onda može da kupi Asus sa ''fensi'' DC2 hlađenjem. Logičan izbor bi bio MSI gtx650-TI PE koji je Jontra preporučio.

Em*i daje MSI 650 Ti (ne PE verziju,kazu da je EOL,nego obicnu,ali isto OC),uz nVidia game promo code (u prevodu dobijes Assasin Creed 3) za 14300,jel vredi sada uzimati,posto "akcija" traje do 23 feb?Ostatak konfiguracije bi kupio kasnije,pa gledam dal je to pametno...u sadasnjoj konfiguraciji imam neko kung fu napajanje,pa bi samo utakao da vidim dal radi,i vratio u kutiju da ceka bolje dane.

PE je EOL???? Wtf?

Tako su odgovorili nekom liku dole u komentarima,verovatno lupetaju gluposti ali nece je prodavati vise...i ipak nije AC3 nego nege bonuse za f2p igre tipa WoT,Planetside i Hawken...tako da cu uzeti najverovatnije 7850...

Ja sam juče kupio GTX 650-TI MSI PE OC u Gigatr_nu,košta 15k,dakle OC verzija što znači da je fabrički overklokovana na 993MHz. Mogu reći da sam zadovoljan,potpuno je nečujna,instalirao sam MSI Afterburner,veoma zgodna alatka,mogu reći.Igram Darksiders 1,limitirao sam FPS na 40 preko Afterburner-a i kartica mi se greje 35-40 stepeni kad igram,što je valjda prihvatljivo,ali hteo sam preko Afterburnera da smanjim frekvenciju GPU na oko 900Mhz(koliko je Non OC verzija).Jel može neko da mi kaže da li bi to bilo bezbedno da uradim,pošto sa Afterburner-om je to samo klik mišem a nikad to nisam radio.

Nego šta znači EOL,vidim pominje WakeVajZet...

Poslednja izmena:
Znaci end of life,tacnije proizvod se vise ne proizvodi,sto ne treba da te plaši,jer postoji velika šansa da nisam u pravu,i čak da jesam to ne znači da bilo šta fali tvojoj kartu ili bilo šta slično.

Ok,hvala na informaciji ali ne verujem u to. Kad sam je kupio pre neki dan u Gigatronu imali su još par komada koje su upravo dobili kako mi reče prodavac.

Ja nasao povoljno MSI GTX 650 OC, duza verzija. Mogu reci da sam zadovoljan i da se oseca osetan napredak sa Gigabyte GTS 450 OC WIndForce. Za ne verovati da BF3 radi ultra na 1366x768 mahom preko 40 FPS-a.

Ipak, mislim da je AMD trenutno daleko konkurentniji, ali opet nekako naginjem ka nVidia.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno