Jontra
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.09.2007
- Poena
- 320
Nema na čemu. Nego vidim da ima i neki Palitov model za manje para http://www.itsvet.com/proizvod/palit-geforce-gtx-650-ti-1gb-gddr5-ne5x65t01301-1071f/comp_comp_vga/507/3369 .
Izvini,ali ne razumem,sta znaci to da "graficka udara žestoko u GPU wall"?Ovo se manje greje od prosecnog hard diska, nema razloga da ti ne radi 5+ godina. Jeste da je lepo imati Cyclone, ali cemu to kada graficka udara zestoko u GPU wall.
Ovo se manje greje od prosecnog hard diska, nema razloga da ti ne radi 5+ godina. Jeste da je lepo imati Cyclone, ali cemu to kada graficka udara zestoko u GPU wall.
Izvini,ali ne razumem,sta znaci to da "graficka udara žestoko u GPU wall"?
Mislim da solesoslav želi da kaže da je kartica fabrički kloknuta skoro do krajnjih granica, tako da je mali prostor za dodatni overklok, samim tim ne mogu se nešto drastično povećavati temp i potrošnja i tako (uslovno) skraćivati životni vek kartice. Uz malu potrošnju i niske temperature ovu karticu bi mogao da hladi i tzv. box kuler- tako da se dodavanjem novca za "kvalitetnije" hlađenje jednostavno ne isplati.
Po meni, jedino čega bih se ja plašio kod Palita jeste nivo buke ventilatora, ali ne verujem da može da bude bučan s obzirom da brzina obrtaja verovatno nikada neće preći 50%. Naravno, malo smeta i garantni rok od 2 god.
Mislim da je ključna stvar koliko ti dodatnih 3000 din znači. Ako ti ne predstavlja problem kupi neki "bolji" brend. Ako ti tih 3000 znači, kupi Palit - taman da nam kažeš utiske![]()
Hteo sam da ti skrenem paznju na to da se sve GTX650Ti kartice, bez obzira na to imas li neko sa boljim hladjenjem ili ne klokuju do nekih 1200MHz i da su pritom hladne. Ne mogu da predju tu brojku ma koliko ih bolje hladio i onda nema smisla ulagati u bolje hladjenje, a posto su hladne onda nema smisla drzati default klokove, jer kao sto sam rekao nema razloga da ne radi veliki broj godina. Digni je barem na GTX650Ti PE klokove.Ok,hvala na objasnjenju.U svakom slucaju ne nameravam da OC GPU jer ne vidim poentu skracivanja trajanja kartice zarad malo boljeg rada.Evo danas je stigla u Emmi GTX650-TI MSI za samo 14000 tako da ce mi to biti konacan izbor,nema poente kupiti Asus koji je 3000 skuplji a ima 1 ventilator viseGarancija je kod oba 3god.
PS. da uprostim, da li je ok varijanta da ubacim gore pomenutu 650ti najverovatnije ASUS, i time sebi kupim vremena za lagano i konforno igranje u nekom narednom periodu dok ne legne noviji monitor, procesor, ploca i memorija. Ne volim vise da se igram sa klokovima, jer od kad je nova masina bez svega toga mi dala godinu dana nepoznanica i mucenja u najgorem smislu, dok nisam sve gremline rasterao, idem samo na sigurno. Mozda se neki stariji clanovi i prisete svih mogucih rebusa koje je moj komp srdacno priredjivao, da bi se na kraju ispostavilo i da je graficka bila falicna, i ploca, i jedan modul i donekle napajanje, a sve nedovoljno da ne radi vec samo da eto smeta i pravi probleme, i ko je tu koga i ko je zapoceo kolo ne znam ali sam izgubio godinu dana uzivanja.
Kakve veze ima sto ti monitor ima samo VGA ulaz. Ja ceo zivot koristim monitore sa VGA ulazom na karticama bez VGA. Ima adaptera, kostaju 1000 dinara u Comtrade, a na pijaci ih ima za po 300.
Odradila bi ti i ova kartica solidan upgrade(jel ti je klokovan procesor?), ali realno ova kartica nema sta da trazi pored Radeon HD7850, koja se klokuje kao luda i dok razumem da neki ljudi ne vole AMD grafike(i ja sam medju njima), mislim da nema smisla ulagati u ovu karticu kada nema ni SLI prikljucak, ni turbo, sto GTX660 i GTX660Ti imaju(a GTX660 serija pak ima problem sto ne moze da se klokuje pa da je bijes).
![]()
Palit GTX650 Ti 2GB GDDR5, imam je za 135e, da li da uzmem nju ili da dodam 20e jos za MSI 7850 2GB?
Jel imao neko iskustva sa Gainward gtx650ti GS? Prvenstveno me zanima buka, ovo ostalo bi trebalo da je slicno kao i kod ostalih ti kartica. Na netu ne nalazim neki review, a trenutno mi deluje kao jedna od povoljnijih sa garancijom od 3 godine.
Ne uzimam za svoju konfig vec sklapam drugarici nesto, znam da bi meni vrv bila overkill![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari