Šta je novo?

GeForce GTX 590 Thread

Interesantno je da nema nereferentnih reshenja ni za GTX590, ni za 6990 (osim ovih nvidija sa vodenim blokom). Proizvodjachi se izgleda plashe da prave cooler za ove zveri. Shto je najinteresantnije, "dvoglavih" karti oba proizvodjacha ima u prodaji dosta, ali se slabo prodaju zbog cene (ispada jeftinije uzeti 2x6970 ili 2xGTX570 nego jednu 6990 ili 590, a performanse su slichne).

Pa to je ocekivano nije narod blesav da baca pare😀

Nema potrebe da nastavljamo uopste bilo kakvu diskusiju jer su stvari jasne kao dan i poprilicno je toga vec objasnjeno.
Nemam nameru niti volju nikom nista da dokazujem, nek veruje i smatra ko sta zeli,sam ce sebe da laze,njegov problem..

I ovo sto ti pisem jeste da te ispostujem jer si me citirao.
Toliko.Pozdrav.
Prijatelju, iz kratkog pregleda postova na prethodne 2 strane vidim da prichash neke stvari za GTX590 bez pokrica, mislim da to ne dolikuje nekom ko je na ovom forumu tako dugo, iz tvojih postova stvari su sve samo ne jasne, a ja sam u mom postu lepo postavio link koji podrzava moje tvrdnje.
Nisam nishta ulepshavao, vec sam samo rezultate iz grafikona pretvorio u rechi, a ti prichash nebuloze kako je GTX590 nesumljivo popularnija karta bez obzira na slabiju prodaju i da se ochigledno vidi da je bolja u 19x12.
Realno karte su priblizne, nijedna nije nesumljivo bolja, obe imaju svoje mane i prednosti(CUDA, PhysX, 3D - Eyefinity) i molim te da ne prichash drugachije sem ako imash pokrice.

@PCBeast, nisi jos updateovao profil, stvarno si neozbiljan 😉

E kad se sad setim one teme gde je blacena nvidia zato sto se gtx480 ne znam koliko grejao a 5870 je bio "hladan ko spricer" pa su ljudi to non stop ponavljali i to je bio jedan od najvecih argumenata koliko je 5870 bolja karta.
Smesmo je jer svaka generacija karata donosi prednosti i mane jednog ili drugog proizvodjaca. Meni je jedino bitno kakve karta ima performanse.
Imao sam gtx295 i bio sam prezadovoljan. Bice valjda para i za gtx590.

nVidia GTX 295 je bila graficka karta kao stvarno dobro izbalansiran produkt.Fenomenalne karakteristike i performanse,mogucnosti..
Sa tom su kartom pokazali ko je majstor na polju Dual GPU izvedbi.Isto sam je imao i smatram da je to nepravazidjen produkt skoro bez i jedne mane.
GTX590 podseca na tu kartu ali ima svojih mana.Ono sto meni prvo licno smeta je skaliranje u SLI-u mada je to sad malo poboljsano novijim driverima.
Potrosnja moze i da se zanemari i da bude izgovor jer je Fermi chip zaista veoma mocan i zahtevan pa stoga malo veca potrosnja moze i da se proguta u poredjenju
sa prethodnom generacijom poslednje Dual GPU nVidia izvedbe.
Sve u svemu opet su napravili kompletniji produkt od konkurenta uz skoro istu cenu tako da je kartu vredno uzeti u razmatranje kada su u pitanju ultimativne performanse i
odlicne karakteristike.

Jos samo neko od partnera da izbaci nereferentnu kartu sa kvalitetnijom naponskom sekcijom i eventualno jos boljim hladjenjem pa da se karta moze klokovati kako treba. Cenim da ce ASUS i MSI biti medju prvima.

Interesantno je da nema nereferentnih reshenja ni za GTX590, ni za 6990 (osim ovih nvidija sa vodenim blokom). Proizvodjachi se izgleda plashe da prave cooler za ove zveri. Shto je najinteresantnije, "dvoglavih" karti oba proizvodjacha ima u prodaji dosta, ali se slabo prodaju zbog cene (ispada jeftinije uzeti 2x6970 ili 2xGTX570 nego jednu 6990 ili 590, a performanse su slichne).

Ako sam dobro uporedio review-ove za 560Ti SLI i 590, 560SLi je samo 5% sporiji od jedne 590-ice, tako da je 570 SLi sigurno dosta brži...

Crysis 2 - DX9 vs DX11 - 6990 vs GTX590 - including High Res Texture Pack
[YOUTUBE]G47Usfk3AEw[/YOUTUBE]
ipak kriza radi bolje na zelenim nego na crvenim 🙂

Poslednja izmena:
Koja tuga za 6990,u jednom momentu pad fps-a na 5 .Majko moja mila za takvu kartu to je sramota.
A render klasican za ATI izvedbe tj chipove.Ogromni skokovi i padovi ,microsttutering,tuga.
Jos ce neko posle da poredi ovu Fosnu sa onakvom karticom:-devil-:

Odgledao sam ceo klip.nVidia ima daleko bolji i stabilniji fps,daleko bolje podnosi visok nivo detalja /DX11 i nema takve oscilacija u fps-u.
U najzahtevnijim scenama pad fps-a od 5-8 ,redje 10 dok kod 6990 pad bude od preko 20 fps-a.
Sto je najgore za metak u vojnika skine 20 fps-a kao i za kretanje kroz tunele.
Tuga.
nVidia smooth gaming always and forever 😉

Nvidia meant to be played 😉

A jos kako 6990 zuji dok je pod load ....
Mada treba imat na umu da je to 1 igrica sumnjam da je tolika oscilacija FPS 6990-ke u vecini igara.

da jedne igre koja stvarno optereti svaku graficku maksinalno,sad dali je ati ili nv to je nebitno 😉

ASUS MARS II Graphics Card Pictured
specs:

1024 CUDA cores (2x 512)
GPU: 772 MHz
CUDA frequency: 1544 MHz
2x 384-bit RAM interface
3 GB RAM GDDR5 (2x 1536 mb)
RAM frequency: 4 GHz
video output: 2x DVI, 1 HDMI, 1x DisplayPort
special button at the back to force the fan speed at 100%

The card uses two NVIDIA GF110 GPUs with the same core configuration and clock profile as GeForce GTX 580, effectively making MARS II a dual-GTX 580, which also provides the overclocking headroom of a GTX 580, something impossible on a NVIDIA GeForce GTX 590.

Performance/wallet killer 😛

Zaboga!!!! Ovo ispušta zvuk kad vuče iz napajanja, ko kad piješ sok na slamčicu

Tri osmopinska konektora?! Zaboga, kakvo napajanje je potrebno za to cudo?

Pa sta je to cudno?Kakvo napajanje treba za dva GTX 580 (4x8-PIN) .
Ovo je cak i idealnije resenje.Manje trosi a imas iste ili bolje performanse 😉

I nije, to samo fanboy generalizuje na osnovu jedne igre...

Možda je do drivera kao što sam već pričao, ali to ćemo još videti. Treba imati na umu da je ovo jedina prava dx11 (koja obilato koristi teselaciju), tu još imamo Unigine Heaven bench i to je to. I donekle Hawx 2.

Ma da.Kod njih su uvek krivi driveri kao da sve zavisi od drivera.Toliko ucenih ljudi na forumu,potkovani znanjem a tako oskudne izjave.
Zanimljivo je kako deceniju imaju iste probleme,iste karakteristike u radu.
Driver ne moze da bude only one thing u celoj toj problematici.
Kakvi su to programeri koji godinama ne mogu da naprave jedan krsten driver?
Naravno postoji mogucnost uvek da se ispegla ka odredjenoj igri ali ako se nesto provlaci godinama unazad kao karakteristika u radu ta teorija o
samo losim driverima ne pije vise vodu.
Driver i arhitektura chipa su uzajamno vezani tj realizacija drivera se i radi na konto same arhitekture.
Postoji ta relacija/veza izmedju NJIH.Oni su negde na pola puta,malo sw malo hw i dobijes takav rezultat.

Eto bas bi voleo da poprave stanje u Crysis 2 i da to nije samo do karte ali videcemo.
Postaje vise suvise mizerno kriviti same drivere iz dana u dan i tako godinama vec a ne osvrnuti se malo i na neke druge cinjenice kao recimo
na pristup tehnoloskog resenja.

P.S.Zar se neko nije zapitao da mogu da li bi napravili drastican boost?
U svakoj irgi se bore i za pola frejma da sustignu nVidia ,sad ce jos ispasti kako su kavaljeri
dopustili da nV bude bolja :d (Ne mislim samo na ovu igru vec generalno)

Poslednja izmena:
Možda je do drivera kao što sam već pričao, ali to ćemo još videti. Treba imati na umu da je ovo jedina prava dx11 (koja obilato koristi teselaciju), tu još imamo Unigine Heaven bench i to je to. I donekle Hawx 2.

Naravno da nije prava DX11 igra kada FPS pada kao pokošen u DX11 modu (na NV karti, na ATi udara u beton...). Jeste dobro urađen DX11 patch ali se i dalje radi o nečemu što je nakalemljeno na DX9 osnovu. Možda BF3 bude prva prava DX11 igra ali to ostaje da se vidi. Znam da je native DX11 ali da vidimo performanse, ako bude veliki udar na iste onda je DX11 zapravo kesa od APIja. Teselacija jeste da lepo izgleda ali brate tuče performanse više nego da su dodali tu geometriju prilikom dizajna. Trebalo je da bude tehnika koja donosi mnogo po niskoj ceni a za sada je potpuno suprotno.

Daj nek neko opomene ovog PCZvera, misli da je mnogo duhovit a flejmuje kao nezdrav.

Naravno da nije prava DX11 igra kada FPS pada kao pokošen u DX11 modu (na NV karti, na ATi udara u beton...). Jeste dobro urađen DX11 patch ali se i dalje radi o nečemu što je nakalemljeno na DX9 osnovu. Možda BF3 bude prva prava DX11 igra ali to ostaje da se vidi. Znam da je native DX11 ali da vidimo performanse, ako bude veliki udar na iste onda je DX11 zapravo kesa od APIja. Teselacija jeste da lepo izgleda ali brate tuče performanse više nego da su dodali tu geometriju prilikom dizajna. Trebalo je da bude tehnika koja donosi mnogo po niskoj ceni a za sada je potpuno suprotno.

Daj nek neko opomene ovog PCZvera, misli da je mnogo duhovit a flejmuje kao nezdrav.

Glavna stvar kod DX11 ke multithreadovanje, koje za sada samo koristi CIV 5 i po testovima se sa novim nVidijinim drajverima duplira FPS sto uopste nije naivno. Trenutne graficke karte su neverovatno hardverski mocne, ali je softver taj koji zaostaje 2-3 generacije... Tako da nije samo pitanje drajvera vec i optimizacije motora same igre. Za sada se koliko znam zna da ce BF3 obilno koristiti multithreodovanje.

Imam neki osecaj da 6990 debelo posustaje u igri zbog agresivnog teseliranja svega i svacega, od glupavog lista do konzervi na zemlji. Sto je potpuno bespotrebno i besmisleno, jer je ipak cilj da stvari budu optimizovane i da se sa manje resursa postize vise 😉 Kada AMD kaze da je dovoljno da se teselacija radi na osnovnom nivou svi mu se smeju, jer se odmah prica kako je GPU slab.. Ajmo realno sta ce mi dinosaurus u sceni sa preko
1 000 000 poligona, kad je dovoljno 100 000 😉

Poslednja izmena:
160a.jpg

The Republic of Gamers MARS II, detailed earlier, is a new custom dual-GF110 based graphics card in the works at ASUS. Here are some of its first pictures, revealing a monstrosity that's about as long as a Radeon HD 5970, a couple of inches higher, and three slots thick. Its cooler sticks to the black+red color scheme in use with ASUS ROG products for a while now, and uses an intricate cutout design.

The shroud suspends two 120 mm high-sweep fans that blow air on to two heatsinks with highly dense aluminum fin arrays to which heat is fed by copper heat pipes. The card draws power from three 8-pin PCI-Express power connectors. The card uses two NVIDIA GF110 GPUs with the same core configuration and clock profile as GeForce GTX 580, effectively making MARS II a dual-GTX 580, which also provides the overclocking headroom of a GTX 580, something impossible on a NVIDIA GeForce GTX 590.

Source :

http://www.techpowerup.com/146588/ASUS-MARS-II-Graphics-Card-Pictured.html

ASUS Mars II dual GTX 580 running Crysis II at 3240 x 1920

Nazad
Vrh Dno