Šta je novo?

GeForce GTX 580 Thread

Poslednja izmena:
uf kakav find matori, preporuka za 10+ :)

samo jedno pitanje ako ga je neko video u akciji, koliko je buchan? kapiram da mora biti tishi od stocka chim se rpm rasporedi na 3 ventilatora a opet to su josh 3 ventilatora... ne jurim toliko overclock (sa ovom karticom oc jedino za benchmarke ili multi monitore) vech tishinu i temp...

eh moram da se ispravim ovaj arctic uopshte nije dobro reshenje... prvo ovih coolera za memoriju nigde nema a i da ih ima uz njih se dobija termalni lepak koji faktichki "udaje" sinkove za karticu i vrachanje stocka ili uklanjanje arctica nije moguche niti ima smisla, zaista nznm kome bih prodao karticu sa neupotrebljivim stockom i bez samog arctic coolera...

a i posle dosta chitanja mnogi koji su kupili arctica kazhu da oc memorije je loshiji nego na stocku... i za sve to treba dati ~50e...

upgradeovao sam bios i promenio pastu na AS5 i sad su temp par C nizhe pa uz odredjenu krivu ventilatora u afterburneru i stock je vishe nego podnoshljiv... Zalman VF3000F je kod nas nemoguche nachi? mozhda u madjarskoj, sloveniji?

Poslednja izmena od urednika:
Ajme, cistokrvni GF110 na 955MHz :zgran: Ovo se zove feat! S druge strane vidi se da duplo vise memorije ne utice previse na performanse.

Samo 5.8k u 3D Mark 11?Da nije do drivera?Rekao bih da jeste :p Cekamo nove i optimizaciju za sintetiku ;) Mogu misliti kakav ce boost da bude!
Ovaj mark 11 je sad postao toliko popularan da igrice niko vise nece ni igrati vec ce vrteti mark po ceo dan:smoke: Zamisli kako to SMARA:-devil-:
So funny :D

Imam jedno pitanje?
Narucio sam ovu karticu koja mi stize za 3-5 dana
http://www.alternate.de/html/produc...ikkarten&l2=PCIe-Karten+NVIDIA&l3=GeForce+GTX

e sad video sam i ovu
http://www.alternate.de/html/produc...ikkarten&l2=PCIe-Karten+NVIDIA&l3=GeForce+GTX
pa me zanima koja je bolja tj. koja ima bolje hladjenje i za koju bi se vi pre odlucili :)

Ah da zanima me isto da li ce moj Phenom X4 955 BE 3,6MHz biti usko grlo za jednu od ovih Kartica mada planiram za nekih mesec dva da uzmem SB i7 2600K

@Nikola_SD - ja bih isao na Asusa u svakom slucaju, samo karta zauzima 3 slota, pa ti vidi zbog mesta u kucistu.
Ako uzimas SB procesor za koji mesel onda je egal - nema sta da brines.

@Nikola_SD
Asus je bolji svakako ali licno nebi isao na njega jer zauzima tri slota!
Ako slucajno imas mesta i zadovoljavas se sa jednom kartom za dalju buducnost onda nije losa kombinacija.
Phenom ce za sigurno sad da ti koci kartu u to budi siguran.Tek ces sa Sandy-jem da progledas.
Inace realno meni je GTX580 jos uvek skup i razlika u ceni izmedju GTX570 i GTX580 ne opravdava razliku u performansama.
Da se ja pitam isao bih na varijantu GTX570 sto cu licno i uraditi u skorije vreme..
Na tih 480 dodas jos 120 eur i imas daleko jaci setup!Ali ako planiras ulaganja u drugu platformu zasto bi ulagao toliko u jednu kartu?
Nadji najjeftiniju referentnu GTX580.Svaka zavrsava posao!imas za 430 eur a tu mozes i jeftinije da nadjes!

Poslednja izmena:
Hmm ja sam mislio da je MSI bolja posto kazu da ima kvalitetne Komponente i da moze dobro da se klokuje ali razmislicu jos dali da je menjam za ovu Asus,imam jos vremena :) mesta u Kucistu ima dovoljno.
Razmisljao sam dali da uzmem 570 ili 580 ali posto kinta nije nikakav problem odlucio sam se za jacu varijantu :)
Znaci Phenom ce da koci Karticu no dobro,i onako planiram da uzmem Sandy-ja tako da nema brige i onda nediram nista narednih 2-3 godina :)

Ma na 580-ici ne treba nikakvo 3rd party hladjenje.
Ako zelis bas top OC onda samo voda, u suprotnom stock cooler je sasvim dovoljan.
Kartica je hladna i tiha maximalno, a sam dizajn coolera je odlicno uradjen ukoliko radis TIM redo.

Meni kartica idleuje na 38-39C pri ambijentalnoj temp 24-25C. Ventilator 40%

U load-u (auto fan, max fan speed 58%) dolazi do 77C - crysis 3 loopa, 1920x1200, 16AA, enthusiast, DX10, 64bit).

OD brandova, ako se kupuje referentni design, najbitnija je cena, ostalo je sve isto - samo se nalepnice razlikuju.

M

Upravo sam zamijenio dvije gtx460 1gb u sli sa jednom gtx580-om. Ako nekog zanima, ispod je poredjenje u Crysis Warhead-u na 1920x1080 DX10 sa 4xAA, enthusiast settings.
Prednost je u ovoj igri na strani gtx460 sli, mada se u gameplayu razlika gotovo i ne osjeti.

gtx460 1gb SLI

gtx580
4xaa580.jpg

Poslednja izmena:
Je li normalno da kad pustim na GomPlayeru bilo kakav video(mpeg, xvid,hd) na grafički skoče taktovi u 3D i onda se spuste nakon 20sek u 2D, a na You Tube se uopče ne spuštaju u 2D.

Je li normalno da kad pustim na GomPlayeru bilo kakav video(mpeg, xvid,hd) na grafički skoče taktovi u 3D i onda se spuste nakon 20sek u 2D, a na You Tube se uopče ne spuštaju u 2D.

I kod mene moja GTX460 isto radi nevidim zasto je to problem :)

Poslednja izmena:
jeste, kod svih je tako... to mu dodje pod "potpuno normalno"

a sve to svakako mozesh da editujesh u biosu ako ti se ne svidja pa stavi custom clockove za modove.

Poslednja izmena:
@cikanovo: cestitam na kupovini i hvala za poredjenje.

Jel mozes da izvrtis Warhead na istim podesavanjima ali na default taktovima ?

@cikanovo: cestitam na kupovini i hvala za poredjenje.

Jel mozes da izvrtis Warhead na istim podesavanjima ali na default taktovima ?

Hvala.

Tek sad vidjeh tvoj post, napale obaveze sa svih strana pa se nema vremena za forume :)
Kad uhvatim vremena, pusticu test da se izvrti, pa cu postati.

Hmm, kad vidim ove testove 580-ice i uporedim sa mojom 560-icom na 1Ghz...

CrysisWarhead.jpg

...nešto mi nije vredna ta razlika 250 evra više :D

Jos samo da si ukljucio AA i sve bi bilo u redu ;)

Stize mi ASUS GTX580 u ponedeljak.

Posto planiram da ga malo overclockujem, zanima da li bi Accelero XTREME Plus pomogao?

Poslednja izmena:
Nema nikakvu poentu, pošto je standardni vapor chamber kuler na GTX580 veoma dobar. Za "žestok" overclock jedino voda ili nešto bolje od toga...

Takođe nisi napisao koja varijanta ASUS-a, ako je DirectCuII na to ne može da se stavi nijedan aftermarket vazdušni kuler (nema kompatibilan), a i tek na DirectCuII kuleru nema apsolutno nikakve potrebe za tako nečim.

Hteo sam da nabavim DirecCuII, ali ga nisam mogao naci.

ASUS ENGTX580/2DI/1536MD5 sam narucio. Da li mozes bilo koje hladjenje preporuciti, a da ima da se kupi kod nas ( do 80-90e max ) ? Obavezno da je tiho :)

Kao što rekoh nema potrebe za menjanjem hlađenja, sa bilo kojim drugim vazdušnim hladnjakom nećeš dobiti mnogo. Jedino voda, a to je skup sport. Karta je veoma tiha u standardnom 2D režimu rada, ventilator ubrza tek kada se pređe u 3D (ali ne na nivo usisivača kao što je to bio slučaj sa GTX480). Neku predstavu o glasnoći možeš da dobiješ ako nađeš neki review na youtubu recimo. Inače, imam isto ASUS GTX580.

Hteo sam da nabavim DirecCuII, ali ga nisam mogao naci.

ASUS ENGTX580/2DI/1536MD5 sam narucio. Da li mozes bilo koje hladjenje preporuciti, a da ima da se kupi kod nas ( do 80-90e max ) ? Obavezno da je tiho :)

Čemu samo overclock 580-ice, ne razumem? Nije ti dovoljno brza?

Nazad
Vrh Dno