Šta je novo?

GeForce GTX 580 Thread

Ko da vidi napon pored onog scora i onih jezgara u real tempu :D

Definitivno sam ispao iz fazona sedenja do kasno uveče za kompom.

A sad lepo da sačekamo jos 5 dana, pa da vidimo sta kaze 570.

Iskoristi pametno 2000. poruku :D

jeste 1.025 v.:d

U pitanju je Inno 3d u obicnoj varijanti, posto ima i OC(mada mislim da su to identicne grafike).
Najvise sto sam poterao na defaultu je 875/2225. Sa dizanjem napona na 1.1v ide na 900/4600. Nadam se da cu naci vremena tokom vikenda da provrtim jos neki bench(lost planet 2, metro...).

jeste 1.025 v.:d

U pitanju je Inno 3d u obicnoj varijanti, posto ima i OC(mada mislim da su to identicne grafike).
Najvise sto sam poterao na defaultu je 875/2225. Sa dizanjem napona na 1.1v ide na 900/4600. Nadam se da cu naci vremena tokom vikenda da provrtim jos neki bench(lost planet 2, metro...).

Auu, pa na 900/4600 karta ima da pojede sve igre za dorucak, osim metroa koji ce smazati kartu za uzinu. :D

Jel mozes da stavis u metro-u sva podesavanja na max ?
Bas me zanima koliko fps-a ce da baca.

Inno3D Readies GTX 580 Ichill Black Edition

Inno3D01.jpg

Source:
http://en.expreview.com/2010/12/02/...adies-gtx-580-ichill-black-edition/12650.html

Za 1920x1200 gtx460 sli deluje kao bolja investicija (i jeftinija).
Za 2560x1600 gtx580 je trenutno najjaci, prevashodno zbog 1.5 gb frejm bafera.

Auu, pa na 900/4600 karta ima da pojede sve igre za dorucak, osim metroa koji ce smazati kartu za uzinu. :D

Jel mozes da stavis u metro-u sva podesavanja na max ?
Bas me zanima koliko fps-a ce da baca.

Evo ga metro. Prosecan FPS je 60.

Prilozi

• metro 2033 60fps.jpg
    metro 2033 60fps.jpg
    769.8 KB · Pregleda: 84
Aj provrti 2 run-a barem ali sve na max. sem PhysX u 1920x1080 ako mozes.

Ovo je 6870 CF na 1000/1150Mhz:

Average frame rate: 38
Ovo je sve na maksimumu na 1920x1080. MSAA4X ne mogu da poteram nikako,zabode test, ni ne pokrene ga. Mozda je do drajvera. Tako da sam uradio sa AAA. Ako mozes ti da uradis sa AAA Antialiasingom, bilo bi dobro, cisto poredjenja radi. Mada mislim da je ovaj test dosta i CPU zahtevan, a pritom i optimizovan za nVIDIA-u.

Evo i drugi test sa malo tvikova- jos 2 frejma:)

Prilozi

• metro 1920x1080 AAA DOF.jpg
    metro 1920x1080 AAA DOF.jpg
    823 KB · Pregleda: 49
  • metro 40 fps.jpg
    metro 40 fps.jpg
    825.6 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Znaci 4XMSAA i DOF... nesto lepsa grafika ali penal na performanse je bezobrazan.

Average frame rate: 38
Ovo je sve na maksimumu na 1920x1080. MSAA4X ne mogu da poteram nikako,zabode test, ni ne pokrene ga. Mozda je do drajvera. Tako da sam uradio sa AAA. Ako mozes ti da uradis sa AAA Antialiasingom, bilo bi dobro, cisto poredjenja radi. Mada mislim da je ovaj test dosta i CPU zahtevan, a pritom i optimizovan za nVIDIA-u.

Pa to je odlican rez. :zgran:
Povlacim sve sto sam rekao u zadnjem postu :D

EDIT :

Pa po ovom rezu ispada da je gtx580 jaca nego 6870 u cf

Poslednja izmena:
I ja sam editovao par puta post, cisto da ispadne da pratim na casu. :D
Znaci bez 4XMSAA lepih 40 frejmova. :)
Paaa, otprilike sa ukljucenim bi trebalo slicno da baca kao rez kod TheBear-a.
Ne znam za taj bench dali cpu utice ali u samoj igri ne bi trebalo s obzirom da je clan foruma CAR dokazao u samoj temi od igre.
Bez obzira, karta za respekt. :)

Mislim da igra treba da se u-patch-je, i onda dobijesi benchmark opciju.

Vlado..Benchmark nesto bug-uje,ni ja nisam mogao da ga pokrenem kako treba,upucava se i secka tako da min fps ne dobijes realan a ni krajnji prosecan..
Ali svakako odlican rezultat.Karta je zver.

Pa to je odlican rez. :zgran:
Povlacim sve sto sam rekao u zadnjem postu :D

EDIT :

Pa po ovom rezu ispada da je gtx580 jaca nego 6870 u cf

Da si radio benchmark znao bi koliko MSAA obara frejmrejt, znaci mnogo, ne mozes da poredis ako nisu isti detalji.

Nazalost ja nisam radio bez MSAA tako da nemam rez.

Igra nije CPU zahtevna isti rezultat imam sad sa mojim PII 955 na default i kad samradio na i7 930 @ 4.2Ghz sa HT !

Prosecan FPS u Benchmark-u je tacan ! Jedino se ne dobije tacan min. FPS jer je takav benchmark, slicno kao i Mafia II nigde ne vidis taj min FPS al kao prijavi ga, ali prosecan je tacan.

Samo mogu da kazem da je 580 tako klokovana jaca od 6870 moje klokovane oko 40% ja imam 42FPS na onim podesvanjima gde 6870 baca 60, tak da 6870 CF bi verovatno bio jaci jer je skaliranje u Metro-u kad sam ja radio bilo vise od 70%, znaci min. 30% brzi bi bio 670 CF klokovan vs. 580 klokovane po mojoj proceni.

@mmsandi

Instaliras igru skines skid*ow update 2 i dobices u folderu igre u program files benchmark:

Neki rezultati: http://www.overclock.net/benchmarki...tro-2033-benchmark-thread-using-official.html

Poslednja izmena:
Da si radio benchmark znao bi koliko MSAA obara frejmrejt, znaci mnogo, ne mozes da poredis ako nisu isti detalji.

Nazalost ja nisam radio bez MSAA tako da nemam rez.

Igra nije CPU zahtevna isti rezultat imam sad sa mojim PII 955 na default i kad samradio na i7 930 @ 4.2Ghz sa HT !

Prosecan FPS u Benchmark-u je tacan ! Jedino se ne dobije tacan min. FPS jer je takav benchmark, slicno kao i Mafia II nigde ne vidis taj min FPS al kao prijavi ga, ali prosecan je tacan.

Samo mogu da kazem da je 580 tako klokovana jaca od 6870 moje klokovane oko 40% ja imam 42FPS na onim podesvanjima gde 6870 baca 60, tak da 6870 CF bi verovatno bio jaci jer je skaliranje u Metro-u kad sam ja radio bilo vise od 70%, znaci min. 30% brzi bi bio 670 CF klokovan vs. 580 klokovane po mojoj proceni.

Znam, nisam radio benchmark ali nisam odmah primetio da su podesavanja bila razlicita kod antialiasinga, a s obzirom da je vlada_o promenio setovanja, korigovao sam misljenje u postu #200.

Znaci bez 4XMSAA lepih 40 frejmova. :)
Paaa, otprilike sa ukljucenim bi trebalo slicno da baca kao rez kod TheBear-a.

Ovo naravno ne mora da bude bas tacno pa ako vlada uspe da namesti 4XMSAA, videcemo prezican rez.
BTW, mislim da DOF obara vise fps nego MSAA.

Da se ispravim samo:

Samo mogu da kazem da je 580 tako klokovana jaca od 6870 moje klokovane oko 40% ja imam 42FPS na onim podesvanjima gde GTX580 baca 60, tako da 6870 CF bi verovatno bio jaci jer je skaliranje u Metro-u kad sam ja radio bilo vise od 70%, znaci min. 20-30% brzi bi bio 670 CF klokovan vs. 580 klokovane po mojoj proceni.

Inace sa jednom 6870 vise utice MSAA negho DoF skoro su iste zahtevnosti, MSAA malo vise obori FPS u Benchmark-u.

Ovo je bez MSAA i DoF, 1680x1050 Very High default karta:

Ovo je isto samo sa DoF:

Isto samo sa MSAA:

A ovo je i sa MSAA i DoF !:

Znaci MSAA + DoF obore frejmrejt 60% u odnosu na samo DoF, 16FPS vs. 26FPS. E sad ne znam dal je tako i kod GTX580 mozda manje utice na performanse ali sigurno je dosta manji frejmrejt.

Poslednja izmena:
Evo rezultata na karti iz potpisa@ 915/2100, čisto radi poređenja.
metros.jpg

Hmm, igra mozda nije, ali bench jeste. Sve dok se ne prodje tzv "usko grlo" (oko 3.5GHz).
Kako god, uzasno lose optimizovana igra. Kod nvidia kartica je ta razlika uocljivija:

"As many of you, I've been benching this tool intensively in the last days.

One thing I've realized is that in the ATI setups like mine, and as far as the CPU influence role in bench scores is concerned, the CPU doesn't have as much importance in ATI setups as it has in the nVIDIA setups. For example, here, the bench score difference between having my i7-920 @ 4200Mhz and @ 4515Mhz is of 2 FPS only! This is barely measurable.
I wonder how many of you are experiencing same effect...

IMHO, it confirms that nVIDIA cards are more CPU dependent than ATI cards are."

Inace evo ga link gde covek opisuje kako igra iskoriscava visejezgarne procesore:

http://www.overclock.net/benchmarki...ark-thread-using-official-9.html#post10639069

"Physx forced to Cpu 4ghz and 3ghz
also
9800GT used for dedicated PhysX card.."

Prilozi

• 45990107.png
    45990107.png
    20.9 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Bench ne valja ljudi..Ni u kom slucaju ne moze da se dobije min 4-5-10 fps!To je insane!
P.S.I ova izjava da nVidia trazi vise CPU snage od ATI mi ne ide u glavu uopste..Za sve ove godine doziveh suprotno.Mozda u ovoj igri sa Fermi arhitekturom,moguce..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno