Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

ovaj cpu score je nenormalan - kod mene na masini iz potpisa je oko 25K. Inace GPU score je uporediv sa onim kod moje 6950@6970 karte...

ovaj cpu score je nenormalan - kod mene na masini iz potpisa je oko 25K. Inace GPU score je uporediv sa onim kod moje 6950@6970 karte...

To je zato što mu uključena fizika (a što je trebalo da isključi da bi rezultati bili uporedivi) pa je GPU odrađivao CPU posao...

Ne razumem.
Zasto bi bilo sta gasio ?
Valjda je poenta da se testiraju sva implementirana resenja u kartici.
Siguran sam da niko nece iskljuciti fiziku u Mirrirs edge lil Batmanu,ako mu kartica podrzava te opcije.

Ne razumem.
Zasto bi bilo sta gasio ?
Valjda je poenta da se testiraju sva implementirana resenja u kartici.
Siguran sam da niko nece iskljuciti fiziku u Mirrirs edge lil Batmanu,ako mu kartica podrzava te opcije.

3DMark se ne igra, i taj test bi logicno bilo da radi CPU, u tom konkretnom testu neces videti nikakve PhysX efekte pa da kazes sto bi gasio... A i na HWBot-u je pravil oda se gasi PhysX da bi skorovi bili uporedivi sa AMD/Ati kartama.

posto sam se mucio oko fizike jedva sam je instalirao
a sad treba da je isklucujem
zna meda bilo je rasprave oko toga
kod mene sa fizikom ili bez nje skor je isti evo postavicu rezultat bez fizike
pisemo o kartici i gledamo rezultat gpu skora
e sad sto kartica ima fiziku to je plus i ocigledno da joj odgovara i ovaj cpu tako da zajedno odlicno skaliraju
postavio sam i temperaturu kartice pri samom testu 3dmark vantage
utisci o kartici
iznenadjem sam sa ovom referentnom karticom sto se tice buke zaista tiha kartica
imao sam referentnu gigabyte 5870 ali ovo je nebo i zemlja ona je bila usisivac i fan joj je bio na auto 22% za razliku od ove gde je fan na 40% i zaista je necujna kod gtx 570 fan kad je setovan na auto se dize tek na temperaturu graficke od 60c opet msi talonac ima sasvim drugaciji sistem hladjenja ali vise preferiram ove vetrenjace zbog boljeg hladjenja naponske i zato sto sav vazduh izbacuju napolje za razliku od nereferentnih koje vazduh izbacuju u kuciste
maksimalni overclock nisam jos probao na brzinu sam stavio setovanja 920/2200/ voltaza 1100 za 3dmark11 i dobio skor od 6245 sto je odlicno znaci prelazi skor gtx 580 na default
sta reci o kartici nego ZVER

jos da dodam to sam nasao u opisu graficke kartice na jednom nasem sajtu da li je greska ili zaista ima dva kulera citiram
Oklopljenu karticu hlade dva ventilatora što održava optimalnu radnu temperaturu i pri najvećim opterećenjima.

Prilozi

• Capture 4.PNG
    Capture 4.PNG
    691.5 KB · Pregleda: 62
  • Capture 5.PNG
    Capture 5.PNG
    278.2 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena od urednika:
overclock gtx 570

ovo su setovanja za neki stabilan overclock
stavio sam fan na 70% jer smatram da temperatura kartice treba da bude ispod 80c
normalno da se cuje ali svaka kartica na 70% fan sa cuje
procesor je na 4 GHz

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    730.4 KB · Pregleda: 81
  • Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    326.9 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Opet si uključio fiziku u ovom poslednjem...

Zanima me koliko ima smisla klokovati karticu na mojoj konfi (Q6600@3,6GHz)? Kartica je Gainward Phantom, vodom hlađena - samo GPU.

Na 800MHz radi bez podizanja napona - VID 0,962 (ide i preko, ali me zanima razlika između 800 i 900MHz), dok za 900 traži 1,135V da ne bi trotlovala u Kombustoru (Heaven prolazi i sa 1,06V@900MHz). Trenutno nemam ništa drugo instalirano, a nemam ni vremena da se mnogo bakćem sintetikom, ali evo rezultata:

800MHz

900MHz

Oba puta je testirano u 1900x1200, sve na max (teselacija extreme, 8xAA, 16AF itd...).

Max FPS je ipak viši, ali minimalni gotovo da je identičan, pa me zanima da li je to zbog proca i ima li uopšte vajde da je držim na 900 umesto na 800MHz? Pitam zbog temperature, jer je temp razlika i GPU-a i naponske ~10°C između 800 i 900MHz. Mislim, nisu neke temp 43->53 za GPU i 50->60 za naponsku u full loadu, ali ako to CPU ne može da isprati, da je ne maltretiram bzvz. :d

Temperature su smesne za load ali ako igras igru koja je nezahtevna (a takvih je 95%), mozda nemas cak ni potrebe za overklokom/overvoltom posto ce ta karta da smaze sve sto joj stavis na sto tako da je potpuno svejedno da li ces imati 70,80 ili 150 fps-a. U slucaju najzahtevnijih igara; onda ukljucis OC profil recimo u afterburneru i cepas. Ovo oko min. fps-a, pa moguce je da malo koci procesor ali bih preporucio da testiras u igrama koje imaju ugradjen bench, a ne u sintetici pa onda da vidis da li ima razlike (i koliko). Na kraju krajeva ipak je to i dalje quad cpu. A za kombustor ne bih previse brinuo, bitno je da igre prolaze na manjem naponu.

Ipak proc nije usko grlo...probao sam Call Of Pripyat i razlika je baš primetna između 800 i 900MHz, tako da ostaje klokovana.

Ipak proc nije usko grlo...probao sam Call Of Pripyat i razlika je baš primetna između 800 i 900MHz, tako da ostaje klokovana.

Zavisi od igre, njene optimizacije (losi konzulni portovi) ili realne zahtevnosti za CPU snagom (arma II, startegije, multiplayer igre)..., negde ces primetiti vecu razliku klokovanjem CPU a negde GPU-a zavisno od igre

Skinuo sam "cheap looking" nalepnicu sa ventilatora i oklopa oko istog sa Gigabyte modela. Rekao bih da izgleda dosta bolje, ozbiljnije ..

Prilozi

• sssss.png
    sssss.png
    591.4 KB · Pregleda: 129
Skinuo sam "cheap looking" nalepnicu sa ventilatora i oklopa oko istog sa Gigabyte modela. Rekao bih da izgleda dosta bolje, ozbiljnije ..

Skini i ovu sto je ostala, izgledace jos ozbiljnije :D.

Ili prodaj tu i kupi ASUS, ona je naj ozbiljnija i ne moras nista da odlepljujes. :D

Nemojte ljudi, odlepiće :)

@OCz
Tvojoj je izgleda neki Kinez izlijo plastiku.Cak nije ni nVidia referentna kad se skine nalepnica.
Gde ti je nVidia logo na ventu?
Nego jel ti cesto nabijas glavu u kuciste i krivis vrat u pravcu cooler-a da bi se divio toj lepoti pure nude :D
Rekoh ti ja vec ali mi je neko izbrisao post :p. Skocio si sa konja na magaraca hehehe :D :D :D :D

Sta je bre vama ? Bolesnici jedni :D

Referentni Asus model je identican Gigabyte-ovom samo sto na sredini ima mnogo manju nalepnicu na kojoj je Asus logo. Ventilator potpuno je isti i na Asus karti.

Karta meni ovako lepse izgleda, pa sam eto i podelio slike sa ostatkom zajednice. Mozda bi jos neko isto uradio sa svojim modelom pa se pita kako bi izgledao i slicno.

Ovu glavnu nalepnicu ne bih skidao jer sasvim OK izgleda (da ne kazem da mi se i svidja), dobro je zalepljena i ipak daje karti neki karakter i samim time sto na njoj pise proizvodjac.

Jeste da se odozdo nista od toga ni ne vidi. Ali eto meni je ovako toplije oko srca, a mozda se i uhvati taj deo na nekoj slicici kada budem zeleo da slikam kablove za onu temu - stize uskoro malo MDPC presvlakica :D

P.S izvadio sam zapravo kartu iz kucista da joj stavim Noctua pastu. Ali precka. Nisam imao cime da skinem one sitne srafcice - nisu isti kao na GTX2xx seriji. Potreban je T6 torx, moracu da skoknem do pijace ovih dana da nabavim to ...I eto tako, da ne bude da sam dzabe skidao kartu rekoh moram ipak nesto da uradim :D ...

Poslednja izmena:
Javi koliko si stepeni dobio kada budes menjao pastu na gpu. Bas me zanima dal se isplati to :) Imam jos viska noctue, pa mogu i ja da probam na mojoj gtx580.
A sto se slicice na karti tice, skini celu, najlepse izgleda kada je skroz crna :D

OCz imamo isti model ali meni je lepse sa nalepnicama
Interesuju me da li ce biti neke promene prilikom menjanja paste ajd javi da li si sta dobio(mislim na temperaturu graficke)

OCz imamo isti model ali meni je lepse sa nalepnicama
Interesuju me da li ce biti neke promene prilikom menjanja paste ajd javi da li si sta dobio(mislim na temperaturu graficke)

Cudi me da to nisi nikad radio?
Pasta koja se stavlja fabricki na graficke karte je jedno shit da vece nema!
Isti slucaj sa plocama (chipset)
To je smrt za GPU i prilikom kupovine karte isti dan skidam pastu.

Te fabricke paste nisu dobrog kvaliteta!
Stavljaju se iz razloga sto trpe termalne disipacije chipa pri najvecim temperaturama na duze vreme a da ne ispare jer su takvog sastava!

Ali takva pasta upravo posle duzeg vremena gubi viskozitet i ucinkovitost u provodljivosti toplote na bazu coolera i prelazi u cvrsto stanje.
Uz stalne torture visokih temperatura GPU-a posle duzeg vremena pasta nece ispariti ali ce preci u cvrsto stanje do te granice da zapekne pa ce doziveti tzv beton fazu!

Tada je chip izlozen povisenim temperaturama jer pasta vise nema apsolutno nikakvu funkciju vec se naprotiv dobija kontra efekat.
Nekad ce GPU imati vise temperature cak i do 10c samo zbog paste!

Kad ce doci do beton faze i povisene temperature GPU-a zavisi od samog korisnika i ucestalosti torture karte pod full load.
Ako je neko gamer logicno je da ce na ovaj problem naici ranije.

Fabricka pasta se ne skida samo iz razloga da bi se postigle nize temperature vec i radi ocuvanja hw-a tj produzetka rada GPU i same stabilnosti istog.

Posle svake nove komponente praktikujem da skinem tu zvaku i ubacim kvalitetnu pastu .

Probao sam vise raznih pasti i iz mog iskustva najbolje rezultate daje OCZ Freeze Extreme.
AC5 sam isto tako koristio ali za GPU se nije dobro pokazao jer se razliva zbog svog tecnijeg sastava premda dobro provodi zbog cestica srebra ali isto tako pre ispari..

Za sigurno ces dobiti nize temperature,nema govora.
Tu zvaku skidam bez razmisljanja!

Poslednja izmena:
Javio bi naravno, mada licno mislim da ne treba ocekivati cudesa i neke velike razlike. Cenim sigurno ne vise od 2-3c pri nekih 70c (u smisli ako je bilo 73c da sada dodje do 71-70c u istim uslovima - barem je tako neka razlika bila na GTX280 sa Freeze).

Nego ne obecavam nista skoro, mozda tamo pred kraj nedelje ili za sledeci vikend. Povredio sam nesto palac na nozi pa mi kretanje ne ide bas od ruke ..

Da.2-3c otprilike treba ocekivati.Nekad i malo vise,sve zavisi..
Pasta nije svemocna ali ima svoju svrhu (gore sam objasnio neke stvari vezano za to) .

Nego ne obecavam nista skoro, mozda tamo pred kraj nedelje ili za sledeci vikend. Povredio sam nesto palac na nozi pa mi kretanje ne ide bas od ruke ..
... inace - ti uvek nogama rasklapas graficke? :)

:D:D:D

Resio sam da se bar malo poigram sa ovom nemani za pocetak dok ne uzmem neko jace napajanje... evo prvo testa sa default klokovima: 742/950

http://img715.imageshack.us/img715/6392/defaulteb.jpg

krenuo sam da dizem prvo klok za gpu... i istovremeno pustao kombustor iz afterburnera a posle toga i furmark... nije bilo artefakata nikavih do kloka 860 za gpu kada su poceli da se pojavljuju.... pretpostavljao sam da je to neki maksimum i spustio klok za gpu na 850 i pustio 3dmarkvantage... ali onda cudna pojava.... na pola testa prekine se i iskoci baloncic na kome pise :

Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

krenuo sam da spustam klok za gpu nanize.... stigao sam do kloka 800... i sve do njega mi se pojavljuje isti baloncic i puca drajver?? kako je to moguce ako je pri furmarku klok 850 stabilan bez artefakata a pri 3dmark vantage-u izbacuje ovaj balnocic cak i na kloku 800?????

za sve preko 800 ces morati da podignes voltazu (opcija koju drzis iskljucenu u afterburneru iz nekog razloga), koliko ja znam, driver se nesto iskljuci da ne bi doslo do bsod-a kada nema dovoljno napona :)

Cudno, meni na def naponu radi na 850/1100 i u furmark i u 3dmark. (gtx580)
Bas cudno da ti prodje furmark a puca i to na 800mhz u 3dmark.. mozda je jednostavno losiji primer za OC :(
Mozda banalno pitane, jel si stavio u power options da ne smanjuje potrosnju kartice? (control panel-power options-change power setings-advanced power setings-pa nadjes za pcie granu i stavis uvek maximum) :p

za sve preko 800 ces morati da podignes voltazu (opcija koju drzis iskljucenu u afterburneru iz nekog razloga), koliko ja znam, driver se nesto iskljuci da ne bi doslo do bsod-a kada nema dovoljno napona :)

Zna on da mora dizati napon, ali sada testira max OC stabilni clock bez dizanja napona :)

Vrh Dno