Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Idi bre, pa nema potrebe da ga toliko silis. Procesor ovde ima dosta udela posto je rezolucija niska, a i nisam siguran koliko je sve to precizno posto npr. pustao 2-3 puta isto i desava mi se da dobijem po cak 400-500pts varijacije u CPU score-u.

Da, Milos definitivno dosta bezi sa SB-om. Ne znam da li mozda na GPU score ima nekog uticaja i to sto on ipak ima CPU na 4.5GHz i sa HT on - mislim u poredjenju sa time da je npr. na nekoj vrednosti blize 4GHz i bez HT-a.

hehehe, moram da vidim koliko amd-u treba da se bar priblizi SB ili bar i5, pa guram dok ne stignem do 60C ili 1.5v za 24/7, a mozda nekom to i bude trebalo kad bude klokovu grafu da zna, a grafu sam extra namestio na 800/1600/1950 i snimio profili i napravio "user defined automatic fan control" ta opcija me je zaista odusevila u Afterburneru :D Stvarno mislim da je taj clock za ovu graficku i trenutne igre i vise nego dovoljan, al taj profil je za kasnije, sada trenutno radi na onih famoznih 910 sto svi drndamo zadnjih par dana :p

sada drndam prime95 na 4.4ghz i komp mi je kula od karata na vetru :p

Ne bih da kvarim zabavu ali...Smanji klok za finih 400mHz pa pusti simultano Linx, Primo i FurMark pa ces vrlo brzo videti plavusin osmeh. Kakvih crnih 4.4 gHz, nema tu ni privida stabilnosti ni pod tackom razno.

Hvala Nikola, probacu cim odradim ovo sto hocu...

@magny_cours Ne bih da budem drzak, al aj najbolje da pustim 10 cpu stabilty testova i upalim crysis, i bfbc2 i ovaj novi f1 cisto da vidimo jel stabilan... Mislim da je prime95 na sva cetiri jezgra i vise nego dovoljan test, jer ga po stresu i temperaturi ne stigne nista od igri, tako da ako je nesto stabilno na prajmu koji radi 4 sata, to je i vise nego stabilno za bilo sta drugo...

Hvala Nikola, probacu cim odradim ovo sto hocu...

@magny_cours Ne bih da budem drzak, al aj najbolje da pustim 10 cpu stabilty testova i upalim crysis, i bfbc2 i ovaj novi f1 cisto da vidimo jel stabilan... Mislim da je prime95 na sva cetiri jezgra i vise nego dovoljan test, jer ga po stresu i temperaturi ne stigne nista od igri, tako da ako je nesto stabilno na prajmu koji radi 4 sata, to je i vise nego stabilno za bilo sta drugo...

Ali to jednostavno nije tako. Uostalom videces i sam vrlo brzo.

Stvarno ne bih duzio ovo oko amd, ja se izvinjavam...

Nego... Ponovo sam dosao do istog zakljucka, a to je da ja polako ali sigurno krecem da mrzim SB :p Sta god ja radio, vrtim se na istom broju poena, +-200... Evo sta sam dobio mojim nazovimo finim podesavanjima:

gpu stock, cpu 4ghz

gpu 910/1820/950, cpu 4ghz

gpu 910/1820/950, cpu 4.3ghz

Tako da mi se stvarno ne isplati da zbog jedva 200 poena drzim proc na 4.3ghz... Bar sam svim ovim zezanjem dobio svoj novi vrlo stabilni klok za 24/7 a to je gpu 800/1600/975, cpu 4ghz :) i to je valjda nesto :p

zamenio sam powercolor 6950 za palit gtx 570 i doziveo totalno razocaranje
crysis warhead: ati 6950: 36.44 average fps, 24 min fps
gtx 570: 36.16 average fps, 30 min fps

far cry 2 : ati 6950: 51.24 fps
gtx 570: 47.24 fps
jel ume neko da mi objasni zasto se ovo desava? doplatio sam 3k i dobio manjak frejmova kako je to moguce?

Klokni malo taj GTX570 i stavi najnovije drajvere... Ako ti i dalje bude sporo, kupi GTX580... ;)

jel ume neko da mi objasni zasto se ovo desava? doplatio sam 3k i dobio manjak frejmova kako je to moguce?

Generalno, ti sa obe karte dobijas jako mali fps u FC2. Far Cry 2 je toliko zeleno obojena igra da je i GTX 560 Ti brzi od HD6970 u svim rezolucijama, a kamoli GTX 570.
http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_560_Ti/15.html

Ako koristis isti sistem sa obe karte/drajvera verovatno nisi lepo uklonio prethodne drajvere pa to zeza ili je u pitanju to sto imas dual-core cpu, mada na 4.1GHz ne bi trebalo. Moze biti da je i do same Far Cry 2 igre, mozda fali neki patch ili sl.
Nisi napisao koju rezoluciju koristis pa je tesko reci dal ti i CrysisWH radi kako treba mada u toj igri 6950 i GTX 570 su priblizno iste.

Poslednja izmena:

Ne bih da ti pametujem sad, stvarno je bedak sto ti se to dogodilo, ali ne mogu a da ne pitam-zasto si menjao 6950 za 570GTX ??? Nema rezona, osim ako si po svaku cenu hteo nVidia-u u masini. Jos kad se uzme u obzir da se ta 6950(sem ako nisi imao verziju od 1GB u sto sumnjam jer se taj model tek pre neki dan pojavio kod nas) u oko 95% slucajeva otljucava u punokrvni 6970 koji je egal (zapravo je i malo brzi ali ajde) sa 570kom, onda je tek manje jasno.
Sto se tice ovih cifara koje si okacio, meni lici na ubagovan win, ja bih pre svega, bez mnogo mudrovanja pregazio sistem i instalirao lepo sve nanovo. Kladio bih se da ces dobiti "unormaljene" rezultate, ali pitanje je da li ces i tada biti zadovoljan s Fermijem u odnosu na 6950, i da li ce biti nekih drugih problema, tipa low gpu usage pre svega itd. Dosta nas i na ovom forumu ima taj problem (po netu da ne pricam), cudno mi je da si nakon sve te price napravio jedan ovakav potez.
Ja cu za koji dan probati bas tu kartu koju si ti zamenio (6950) i uporedicu konacno kako se ponasa AMD karta u odnosu na GTX470 koju imam sad i tad ce biti mnogo jasnije. (ako je tacno da mi je cpu usko grlo za GTX470 kako se sugerise, onda cu sa 6950 koja je jaca karta imati jos slabiji rezultat tj. jos nizi GPU usage. E sad cu to fino da proverim)

Poslednja izmena:
Nema tu sta da se proverava, ljudi trebate da svatite da je GPU po snazi odavno pregazio CPU a da ne pricamo o ubogom procesoru matorom 3-4 godine!
Sad ce neko da akze da sam imao Celeron e3300 jesam, jer mi je izgorela ploca za quad... i bio je samo prelazno resenje, gde god sam nagovestio da je dovoljan za GTX460 sam debelo omasio, priznajem :)

Nema tu sta da se proverava, ljudi trebate da svatite da je GPU po snazi odavno pregazio CPU a da ne pricamo o ubogom procesoru matorom 3-4 godine!
Sad ce neko da akze da sam imao Celeron e3300 jesam, jer mi je izgorela ploca za quad... i bio je samo prelazno resenje, gde god sam nagovestio da je dovoljan za GTX460 sam debelo omasio, priznajem :)

Cek cek :)

Zasto nema sta da se proverava? Imam jednu kartu u kombinaciji s cpu-om. Ako je taj cpu bottleneck za taj gpu, onda ce stavljanjem jaceg gpu-a na taj isti cpu rezultati biti jos slabiji.
Medjutim-ako tako ne bude, ili rezultati budu veci gpu usage i fps, to znaci samo jedno-da cpu i nije bio bottleneck nego je problem nesto drugo. Sta tu nije logicno :)

koristim najnovije drivere danas mi stigla karta, dezinstalirao sam drivere i posle sam iz safe moda pokrenuo driver sweeper da uklonim ostatke.
podesavanja za crysis warhead su enthusiast, dx10, 1920x1080 aa8x, ambush
far cry sve na max ista relzolucija aa8x ranch smal.
ne verujem da mi je dualac usko grlo za crysis zato sto sam imao isti broj frejmova kao i vlasnici core i7 sa 6950 kartama.
kartu sam menjao zato sto posle par dana posle otkljucavanja na 6970 dobijao sam razne artifakte po ekranu.

Dual Core arhitektura je ostala na nivou jos od chipa G92 kada je u pitanju nVidia,neka maksimala sto je moglo da se pogura u nekom potencijalu bio je GT200 (npr GTX 260) single chip.Za Dual GPU (GTX295) bio je neophodan Quad Core i to ne 65nm (npr Q6600) vec minimum Yorkfield na nekoj brzini od 3.8 Ghz pa na dalje..
Sta ocekivati od GTX570 koja je fakticki po snazi ista sa GTX295 ako ne sad i brza?Jedan chip..Racunica je jako prosta a to se pokazalo i iz mnogo vise primera da Fermi trazi procesorsku snagu!

Prvi korak zasto mozda nije trebao da menja kartu jeste upravo zbog setup-a tj ako vec ne planira upgrade CPU-a!
A zasto menjati?Pa odgovora ima mnogo.Brza,bolja,kvalitetnija karta sa daleko boljim karakteristikama i performansama.Bolji i kvalitetniji proizvod.I pored svega te dve karte nisu u istoj klasi !

Inace licno bih digao nov sistem iz razloga da sve bude cisto kao suza bez bojaznosti nekog bug-a!

probacu da dignem nov sistem, cisto da vidim dali ce doci do neke promene.

probacu da dignem nov sistem, cisto da vidim dali ce doci do neke promene.

Sistem ti nije izbagovan, to su odgovarajući rezultati uz taj procesor, i ja imam te u Crysis-u (e8400@4Ghz), što će reći u praktično istim uslovima. I OC-em se dobijaju mizerni postotoci u Krizi. Jednostavno Fermi traži veću procesorsku snagu, za svoj max.

u 3d marku dobijam 4304 za razliku od atija 4258
i the last remnant 150fps naspram 122 fps
al cima me samo crysis i far cry 2
aaaaaaaa!!!!!!!!!

To je nakon reinstala sistema ili?
Bilo kako bilo, Crysis nije naklonjen Fermi arhitekturi sto je vec opstepoznato, medjutim FarCry2 itekako jeste. Takodje, vrlo je tesan rezultat i u 3D Marku, sto sve samo potvrdjuje prethodno receno.
Uzgred-da li si ti otkljucavao sejdere na onoj 6950?

Poslednja izmena:
To je nakon reinstala sistema ili?
Bilo kako bilo, Crysis nije naklonjen Fermi arhitekturi sto je vec opstepoznato, medjutim FarCry2 itekako jeste. Takodje, vrlo je tesan rezultat i u 3D Marku, sto sve samo potvrdjuje prethodno receno.
Uzgred-da li si ti otkljucavao sejdere na onoj 6950?

fleshovao sam je u 6970 i kloknuo na 930/1450 tad sam u crysis dobio 38.32 fps, far cry2: 64.94 fps

nisam jos reinstalirao sistem.

Poslednja izmena od urednika:
^^ Pazi stvrno, 1450 je brutalno. Inace, po stanim forumimane ne preporucuju preko 1375 MHz za memoriju i 880 MHz za chip na modovanim kartama. Obicno je plafon nekih 900 MHz, koliko vidim.

Inace evo odnosa izmedju gore pomenutih karti za 1920x1200

grafgj.jpg

Ostale tabele, pa neka svako za sebe prosudi...

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-nvidia-geforce-gtx-560-ti-sli/23/#abschnitt_performancerating_mit_aaaf

Poslednja izmena:
aaaaaaaa!!!!!!!!!

Obrati pažnju i na min fps u crysis-u :)

@PCbeast

Ja sam bio svestan šta radim kad sam stavljao 570 na C2D, što je opet daleko veći boost nego da sam ostavio staru kartu i prešao na novu platformu, uz to sam odlučio da čekam SB, jer mi je bilo glupo u tom trenutku da iskeširam velike pare za i7+x58, pokušao sam jedino da bocnem neki q9550, čisto zbog igara koje podržavaju quad, ali nisam našao ništa povoljno po oglasima, dok na svu sreću SB nisam pazario sad zbog gužve na fax-u.

aaaaaaaa!!!!!!!!!

Evo ti info iz prve ruke. Drugar ima isti CPU kao i ti i HD 5970. Kad smo istu grafičku probali i testirali kod mene, a zatim upoređivali sa njegovim setup-om, dobili smo sledeće:
U Vantage-u je GPU score bio 23200 kod njega i 24300 kod mene, što je manje više OK, jer na Performance setovanjima i ne može da se vidi neka velika razlika. Problem je bio u igrama. Dok je kod mene sve letelo, ono 60+fps, kod njega je recimo Black ops seckao, tek kad je isključio jedan GPU, on je dobio neki pristojan framerate, mada daleko manji i manje postojan koji ja imam sa mojom GTX 260.
Dakle, evidentno je da je CPU usko grlo samo tako, kad nije mogao da se nosi ni sa jednim 5870 čipom...Isto je i kod tebe, C2D ne može da se nosi sa GTX 570...probaj sa nekim quadom iz serije 9xxx, pa ćeš videti da ima promene.

Poslednja izmena:
Evo ti info iz prve ruke. Drugar ima isti CPU kao i ti i HD 5970. Kad smo istu grafičku probali i testirali kod mene, a zatim upoređivali sa njegovim setup-om, dobili smo sledeće:
U Vantage-u je GPU score bio 23200 kod njega i 24300 kod mene, što je manje više OK, jer na Performance setovanjima i ne može da se vidi neka velika razlika. Problem je bio u igrama. Dok je kod mene sve letelo, ono 60+fps, kod njega je recimo Black ops seckao, tek kad je isključio jedan GPU, on je dobio neki pristojan framerate, mada daleko manji i manje postojan koji ja imam sa mojom GTX 260.
Dakle, evidentno je da je CPU usko grlo samo tako, kad nije mogao da se nosi ni sa jednim 5870 čipom...Isto je i kod tebe, C2D ne može da se nosi sa GTX 570...probaj sa nekim quadom iz serije 9xxx, pa ćeš videti da ima promene.

cudno mi jel sa 6950 modovan u 6970 imao isti fps u crysis i ostalim igrama kao i drugi vlasnici tih kartica ali sa procesorima tipa core i7,core i5. zato nisam menjao procesor.

100% tacno, a i tvoje poredjenje potvrdjuje da nije problem u fermi driverima vec je problem samo u slabom CPU-u, posto se i sa GTX460 moze izvuci isti zakljucak na dual core procesorima

cudno mi jel sa 6950 modovan u 6970 imao isti fps u crysis i ostalim igrama kao i drugi vlasnici tih kartica ali sa procesorima tipa core i7,core i5. zato nisam menjao procesor.

Ne znam ni što si menjao 6950, razlika između nje i GTX 570 nije tolika da ti je nešto seckalo ili šta znam. Elem, jedini odgovor koji mogu da ti ponudim je onaj koji si već dobio, a to je da Fermi traži dosta CPU resursa. Čak i FarCry2 koji leži bolje nvidiji ti radi slabije, pogledaj testove na netu, svi su ih radili sa nekim Nehalemom, dakle, to je definitivno, menjaj CPU ili platformu celu, do tad se strpi, imaš dobru mašinu, par fejmova gore-dole nije strašno, ali šteta je ne izvući sav potencijal iz te karte.

ocz je postavio na 11-oj stranici rezultate u crysisu,
Enthusiast (DX10), AA 8x, 3 loops:
1920x1080 : min: 27.81 avrg: 36.30 max: 44.65
kod mene :min: 20 avrg: 36.16 max: 44.21
ocz ima core i5 750

Vrh Dno