Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Poslednja izmena:
Hm, pazi ovo je cini mi se isto ono sto i mi vec imamo samo je BIOS za Asus kartu.

Voltage: by ASIC (0.9500 V - 1.1000 V)
User Voltage limit: below 1.2130 V

Ne znam sta mu ovo ASIC tacno dodje. Verovatno da je to softverska regulacija napona tj. ono na koliko se moze softverski namestati ? Ako je tako onda se nista ne dobija tim BIOSem. BTW ne znam kako nemaju na sajtu u bazi Gigabyte-ov BIOS za GTX 570, ja kada sam hteo da upload-ujem svoj preko GPUz nisu mi dozvolili jer ga kao vec imaju u bazi :trust:

Zaboravio sam da napomenem da mi je procesor bio na 4.5GHz za sve testove, što dokazuje da klok samog procesora ima mali uticaj na igru...

Evo jedan skrin sa istim klokvima kao s16, 905/1810. Zanimljivo je što je max fps niži za 4, min fps viši za 6, a avg ostao isti. :)

Prilozi

• warhead_aaoc.jpg
    warhead_aaoc.jpg
    193.3 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Hmm sad sam gledao, neki lik je ubacio ovaj bios, i moze da digne na 1.2v ali kaze da nema teorije da postigne stabilan clock na preko 850, a sa stock biosom je mogao do 940mhz :p Znaci ova ideja otpada...

@milos1 Na koliko volti ti radi na 905/1820? i na koliko ti je memorija? Pitam jer ja kako mrdnem mem sa fabrickog, sve krene da stuca :(

@OCz Da li da probam da ubacim bios od Palit GTX570 Platinum Sonic, on moze do 1.16v?
http://www.techpowerup.com/vgabios/88128/Palit.GTX570.1280.101201.html

Poslednja izmena:
@milos1 Na koliko volti ti radi na 905/1820? i na koliko ti je memorija? Pitam jer ja kako mrdnem mem sa fabrickog, sve krene da stuca :(
Sa 890/1780 je radilo na 1.05V, a za taj klok sam podigao na 1.063V za svaki slučaj. :) Memorija na 2025 u afterburneru, a za taj test sam stavio 2050.

Aaaaa pazite malo. Dve stvari, prvi meni je memorija na svim onim testovima bila na default. Dobio sam u proseku 3FPS kada sam je podigao za 200MHz (400 efektivno). Tebi je znaci proc. na 4.5GHz, a na koliko ti je memorija ? Pazi zapravo rezultate :

OCz:

http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=70051&d=1296321579 - meni je za core za 5MHz nizi nego vama, no to je nebitno.

milos1:

http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=70129&d=1296431871

s16:

http://img195.imageshack.us/img195/9373/desktop2011013100215257.jpg

Svi smo zapravo na istom ako su vasi rezultati radjeni i sa podignutom memorijom ? Kacite vi i GPUz shot pored tog bench-a ..

Poslednja izmena:
Meni je mem na default, sto znaci da smo onda ipak svi na istom :p

Sto znaci:
OCz: 50.54 fps (razlika zbog 5mhz znaci ~ 0.8 fps)
Milos1: 51.29 fps
S16: 51.64 fps

Da se ja pitam ne bi ona bila na def ali se ne da majku joj, kako je mrdnem ili dobijem reset ili krene da baguje :p Jel ima neko ideju zasto to?

Poslednja izmena:
Ako je tebi na ovom trecem shot-u iz mog predhodnog posta memorija na default onda nekako ipak imas bolji score od mene - posto meni nije. Ja ako ostavim memoriju na default gubim oko 3FPS.

Evo sad cu da uradim test na 900mhz sa mem na defu

Ja sa memorijom na default gubim ~1.5fps u odnosu na +250MHz efektivno.

Prilozi

• warhead_aaoc2.jpg
    warhead_aaoc2.jpg
    290.5 KB · Pregleda: 35
Ma nesto tu ne valja... *** sad nece da poredje 45 fps :( ajmo ponovo

Bice da arhitektura ipak jeste uradila svoje, popisam se na AMD :p Ja u odnocu na vas dvojicu sam negde izgubio oko 5 fps, taj moj test gore iz nekog razloga nije aa x4 nego x0, a sad kad sam uradio sa aa 4 dobijem ovo:

Sad cu da se iznerviram i lepo odem da spavam :p

Poslednja izmena:
Jaca je Intel platforma neminovno.Mnogo puta sam to pomenuo pogotovu kad je Fermi u pitanju.No GTX 570 ima i ovako brutalne snage tako da je sasvim dovoljno za sve igre da se igra u full-u.

Sve to stoji ali ne mogu da verujem da je razlika cak 10% izmedju Milosa i mene, to je [email protected] vs. i7@ 3.4ghz...

@OCz Jel mozes i ti da uradis jedan run na 905/1810 mem stock na 1680 AA 4x?

...to je [email protected] vs. i7@ 3.4ghz...
i7 je na 4.5GHz, kao što sam i napisao u nekom od prethodnih postova. Crysis benchmark je prepoznao 3.4GHz zato što je default množilac i dalje 34, a turbo množioci su 45. Mada, Željko je na prethodnoj strani rekao da je razlika izmedju default 3.4GHz kloka i 5GHz ceo 1.5fps, što znači da je ipak stvar u Intel platformi i SB arhitekturi a ne toliko u kloku procesora. :)

Poslednja izmena:
aaa ok to nisam video... sto znaci nije 10% nego 9% :p Sad me je AMD malo smorio, ali tesicu se sa jedno 300 evra razlike izmedju amd i sandy :p

Poslednja izmena:
Kome treba da moduje bios za GTX570 /580 evo novi NiBiTor.v6.0
biosmod.jpg

Prilozi

• NiBiTor.v6.0.zip
    592.1 KB · Pregleda: 16
to sam sinoc uradio, 46.36 fps... moj zakljucak bi bio, da razlika u SB i cpu arhitekturi se ipak oseti, licno mislim najvise u SB-u jer ja imam crosshair II sa 780a chipset-om kog su godine ipak pregazile...

@Najj Ne bih ja bas to sam da zezam dok neko ne proba neki siguran bios, ali hvala na linku... A i ne svidja mi se "2. Have a PCI card at hand to flash if things go wrong" jer sam pre pola sata poslao zadnju gtx260 :p

Poslednja izmena:
@Najj Ne bih ja bas to sam da zezam dok neko ne proba neki siguran bios, ali hvala na linku... A i ne svidja mi se "2. Have a PCI card at hand to flash if things go wrong" jer sam pre pola sata poslao zadnju gtx260 :p

Ceka se bojis imas orinal bios od te karte samo ga otvori sa NiBiTorom i kao na slici pomeris voltazu i to je to nista drugo nediras.

Znaci ides na tool pa fermi voltage i ako na slici selektujes koju voltazu koju hoces sacuvas bios i napravis bootabilni usb i flesujes bios na karticu ;)

To sve zvuci savrseno, ali je par puta receno da referentni modeli imaju par razlicitih napajanja, neki jednostavno ne mogu preko 1.16v dok drugi idu i do 1.34v, ja bih voleo do 1.25v, a 99% njih je i dalje zakljucano na 1.1v ali ako moja karta ne moze preko 1.16v meni se ne isplati da cackam bios sa 1.1v na 1.16v...

To sve zvuci savrseno, ali je par puta receno da referentni modeli imaju par razlicitih napajanja, neki jednostavno ne mogu preko 1.16v dok drugi idu i do 1.34v, ja bih voleo do 1.25v, a 99% njih je i dalje zakljucano na 1.1v ali ako moja karta ne moze preko 1.16v meni se ne isplati da cackam bios sa 1.1v na 1.16v...

Neznam ti imas palit ko Nidjo pitaj njega dali moze da ide preko 1.16v ;)

Kad smo vec kod toga, ja vide da on tera 570 na skoro 1ghz, Nidjo daj bios pls :D

Cimaj ga na PM :D

Evo sad sam malo sredio komp, tj drivere i sl. pa sam uradio 3dmark Vantage...

OC grafike

stock grafika

Bio bih krajnje zahvalan ako neko moze da uradi Vantage na 570 stock i 910/1820 OC (mem fabrika) na SB-u ili i5-ici ili ono sto me najvise interesuje, na nekoj AMD platformi :)

Poslednja izmena:
Stock

OC

OC, CPU na 4.3GHz

Ovo zadnje sam samo hteo da vidim da li neka malo veca frekvencija ima uticaj na GPU score zbor rezolucije - izgleda da nema.

Ja za svu ovu sintetiku stavljam fan na max. Cini mi se da na stock taktovima temp. nije presla 51c, a uglavnom se vrtela tu negde oko visih 40tak. A sa OC i cini mi se 1.050v (ili nesto slicno tome) je dolazila i do 59-60c - pricam naravno o Vantage-u.

Meni je idle ovih par dana koliko posedujm kartu uglavnom 33-35c (naravno @ def. tj. 40% fan). Probao sam NFS Hot Pursuit 2010 i temp. ostaje tu negde oko 50tak stepeni sa 55% fan - mada ukljucen je vsync i GPU usage se vrti negde izmedju 35-45%. Probao sam takodje i Dead Space 2 gde je vsync iskljucen (FPS je obicno negde izmedju 150 i 200, GPU usage je dosta visok, 85%+) i temp. pri 60% fan se zadrzavala tu negde oko 64c-65c.

E hvala puno, znaci i5 mi bezi za 800 a SB za 1500...

@OCz, ne znam kako tebi ne utice... Ja se od jutros zezam sa svim mogucim klokovima, bukvalno sam samo imao par pauza za cig :p, i meni za sada sve utice, north bridge, ram, HT, i sam cpu clock, sve screen shotuje pa ce te videti, sve pravi razlike za po oko 200 poena :p Samo da dobijem neke stabilne lepe klokove pa kacim, jer sada drndam prime95 na 4.4ghz i komp mi je kula od karata na vetru :p

Vrh Dno