Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

Po ovom testu 6950 kida u svakom pogledu gtx560ti

Pa bas da kida i nije tacno, tamo gde je 6950 (neznatno) brza od asusove karte je SAMO zbog duplo veceg frejm bafera koji itekako znaci kad se ukljuci multi sempling AA, koji je poprilicno zahtevan cak i manjoj rezoluciji (u ovom slucaju 1920x1200, "apple to apple").

Da skratim..

At its stock settings the card was keeping up with the Radeon HD 6950 in nearly all of our tests, while the overclocked ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP man handled the Radeon HD 6950 in 4 of our 5 games, including F1 2010.

Da je kojim slucajem ista kolicina memorije kod obe karte, bila bi sasvim drukcija prica mada i cenovni rang ne bi bio isti sto je u principu i poenta; odnos performansi/cene.

hardocp je odavno prestao biti merodavan sajt iz razloga jer se iz aviona vidi na ciju vodu vuce vodenicu tj ko im placa za testove (reklamu) a
cenim da vecina vec zna da ima nerasciscene racune sa nVidia kao slag na tortu na sve to.

Ja ne vidim nesto taj avion i nerasciscene racune o kome pricas. Moze neki link, info, dokaz, anything ? :D
Ono sto ja znam (citajuci njihov forum i jos par drugih) da im je godinama sponzor MSI i u zadnje vreme Galaxy, pa se nisu bas pretrgli da im na svaku recenziju vezanu za specifican hardver dodele "zlato" nego ima tu dosta i "srebrnine". ;)

Specifican nacin testiranja 2560x1600,posebno odabrane igre,mnogo puta konfuzni rezultati.
Ne kazem da ovaj test mozda nije tacan ali ja im vise nista ne verujem kada je u pitanju neko poredjenje i to VS izmedju ATI i nV!

Znaci specifican nacin testiranja @ 2560x1600 samo zato sto karte mogu da iznesu solidan gameplay pri odredjenim setovanjima ?:trust: Pa zato postoji direktno poredjenje pri manjoj rezoluciji sa istim filterima. Kao sto rekoh, kolicina memorije je presudna.
Posebno odabrane igre ? Pa sve su igre dx11 sto je i logicno s obzirom da su i karte takodje dx11. Jedino ako si mislio da su trebali neke dx9 igre da opletu. :p Doduse, aj mozda su trebali jos par igara da ubace.
Sto se tice rezultata ne vidim nigde da su konfuzni, mada svakom moze da se desi da obrnu grafikone usled silnog testiranja i zamora.

Secam se ne tako davno gde sam gledao kako je 6950 bila brza i od GTX 570/GTX 580 tako da me ovo za GTX 560 i ne cudi,moze da bude i realno
a i ne mora.Hardocp go,go fakers :(

Mali off, ali moram..

Ne znam gde i sta si gledao, ali mozes da bacis pogled na ovaj test gde imas direktno poredjenje obe asusove karte pri default i OC setovanjima pa ces primetiti da u prakticno svakom testu nvidia je brza ;), ali ajde ogradio si se pa nek ti bude. :p

Toliko o teoriji zavere i "inerciji" pljuvacine..

@Srbo
Pretpostavljam da sad treba da kopam i da kacim linkove (mada mi realno EKSTREMNO mrsko) da bi nastavili polemiku u tom smeru..
Pratim vec duze vreme hardocp i bilo je konfuznih rezultata,zatim izvodjenje zakljucaka u toku testa (obrtanje istine)
evo upravo sa linka koji si dao http://www.hardocp.com/article/2011/04/18/asus_eah6950_engtx570_directcu_ii_vid_card_review/3
850 Mhz za DCII GTX 570?Kad i gde?Mislim bezobrazluk!
Malo malo pa se nesto zavije u drugaciju formu da bi dobilo sasvim drugaciji prizvuk a to opet ostavlja traga na citaoce.
Mnogo tu sto sta smrdi vec odavno a pratim i vrlo cesto procitam njihova izalaganja!

Sto se tice rezolucije reci mi samo ovo.Koliko korisnika ima monitor od 30" ?
Da li je testiranje mainstream karti pod tim uslovima realno?
Kakav je to gameplay na 2560x1600?Solidan sigurno nije bar za mene.
Zanemarimo kolicinu memorije i sl!

I jos nesto..Para vrti gde burgija nece i testovi se itekako namestaju i to tako funkcionise .
Tamo gde ne moze da dodje do izrazaja sa tehnologijom (ako to sw prati u koraku)
pogura se marketingom pa to ostavi
uticaj na buduceg kupca!

Jedan od neozbiljnijih testova :

http://www.hardocp.com/article/2011/04/28/nvidia_geforce_3way_sli_radeon_trifire_review/1

Da bi se ispravili na inicijativu ljudi koji su odreagovali uradili su nesto slicno na jacem setupu :

http://www.hardocp.com/article/2011/05/03/nvidia_3way_sli_amd_trifire_redux

Uporedi prvi i drugi test sa triple setup kartama!

Sto se tice igara biraju se sve vise igre koje leze AMD kartama a broj bude sveden na 4-5 igara od kojih bar 2-3 mora da budu AMD optimizovane tj bolje stojece.

Poslednja izmena:
Ne treba da kopas ili da kacis linkove, ja sam samo rekao svoje misljenje i replicirao na tvoje..sam si rekao da si negde (ili na hardocp) procitao da je 6950 brza, medjutim po tom linku sto sam postavio ocigledno nije. A sto se tice relativno slabasnog overkloka lepo je napisano da su imali izvesnih problema sa asus OC programom a ko zna kakav je primerak bio u kombinaciji sa drajverom. Pa cak i onda nvidia pobedjuje u maltene svim testovima.

Sto se tice toga koliko korisnika ima 30" monitor stvarno ne znam, ali znam da ih ima vise na zapadu nego kod nas i ne vidim zasto neka odlicna mainstream karta ne bi trebala da se testira pri odredjenim setovanjima, sem toga imas direktno poredjenje u svakom testu pri istoj (manjoj) rezoluciji.. tako da kolicina memorije itekako ima uticaja pri razlicitim, prevashodno najvecim rezolucijama.

A za ova dva zadnja linka sto si naknadno okacio (pregledao sam vec davno) mozemo nastaviti diskusiju u drugoj sobi posto je ovde tema gtx560TI.. cisto da ne smaramo. Cenim da imamo razlicito misljenje pa neka na tome i ostane. :)
Bez obzira ASUS ENGTX560 Ti DirectCU II TOP je prilicno nahvaljen kao sto se i ocekuje od kvaliteta te klase. :)

Imam MSI 560-Ti HAWK graficku.Zanima me koja je normalna temperatura pri igranju?Konkretno se radi o Bad Company 2 MP.Malo sam je "kloknuo" i temperatura u igri mi je oko 75 stepeni.Da li je to normalna temperatura?

Poslednja izmena:
prenormalna

Ok,znaci da ne brinem?Imao sam pre ove Gigabyte GTX 460 i bila je hladnija,zbog toga pitam.
Hvala!

taj je fabricki kloknut pa zato je 75, da je jedna slabija verzija bilo bi mnogo manje ali i to sto ti imas je OK.

Titeeejnium.. getina pesma :D

Ja sam fan gigabajta, al' bih isto uzeo/preporucio MSI :)

ps. GV je 20 megaherca brzi :d

Poslednja izmena:
gtx560tigsa.jpg
Posle Gainwarda 8600,8800 golden sample nastavio sam tradiciju sa 560ti :D Grafa je tiha,brza i prelepa 3 in 1 :D

Bah budzet mi je skresan za upgrade, pa nekako na jedvite jade moze da mi se uklopi
LEADTEK GeForce GTX 560 1GB GDDR5

Kod nas je to najjeftiniji 560, jer uzimao neko ? Za nekih 1000 din manje ima 6850 da se uzme, al kontam da je 560 (bez ti :D) vredan tih 10 evra ?

Drugo imam jos malo para koje moram na napajanje da dam chiftec 500w je 4800 din to mi je ono taman knap u budzet, ja mislim da je ok izbor.

Procesor mi je trenutno AMD Athlon II x2 na 3.4ghz kontam da ce mozda malo da koci grafu al ***.

Planiram i njega da zamenim za neki be phenom ii x4 za mesec dana.

Nadam se da ce pomenuti chieftec izdrzati taj upgare :)

Napajanje ce izdrzati nemas brige i 560gtx dobar izbor :D

:wave:ajde momci ako je neko dobre volje neka baci rez crysis warhead na 1680x1050 enthusiast noAA,sa grafom kloknutom na 950 mhz za core,ili ti def podesavanje od 560 ti HAWK-a :) hvala unapred!

CPU: Q6600@3000Mhz
GPU: GTX560Ti@1000/4600Mhz

sl1. 1680x1050
sl2. 1920x1200

Prilozi

• GPU.Q6600@3000Mhz.1650x1050.enthusiast.GTX560.1GB.1000.4600.280.26.png
    GPU.Q6600@3000Mhz.1650x1050.enthusiast.GTX560.1GB.1000.4600.280.26.png
    145.1 KB · Pregleda: 102
  • GPU.Q6600@3000Mhz.1920x1200.enthusiast.GTX560.1GB.1000.4600.280.26.png
    GPU.Q6600@3000Mhz.1920x1200.enthusiast.GTX560.1GB.1000.4600.280.26.png
    145.5 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
hvala!ma dvoumim se izmedju 560 ti HAWK i polovne GTX 470,koju sam imao priliku da testiram na kratko,pozajmio mi drugar i evo sta sam dobio kada je debelo klokujem:min fps daleko veci nego kod tebe,ali mislim da je to do kloka procesora.....mada stvarno sam se prijatno iznenadio kako sljaka gtx 470 kada se klokuje!!!po ovom ispade jaca 470-ka.:trust:

Prilozi

• gtx 470 oc.png
    gtx 470 oc.png
    372.2 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Ti poredis q6600 i i5 lol Kada se hawk nasvira iz msi burnera na tom i5 nece biti dileme :)

Btw zar niko nije uzimao neki Leadtek 560 ili 560ti kakve su im karte please halp meeee :D

ma ne poredim nego hocu samo da vidim kako bi karta radila u odnosu na ovu nasviranu 470-ku :) znam da je q6600 dosta slabiji od i5,ali ako neko ima i5/i7 nak razvali test na 950mhz za core na onim setovanjim sto sam naveo,pa cisto da uporedimo

Bas se davi 560ti sa q6600, kod mene slican rez sa 6850
min 34.41, max 53.58, avg 44.56

Poslednja izmena:
Jer ima neko ovde Non Ti 560-tke ? Koliko su zaista sporije od Ti modela pogotovo kada se O/C-uju ? Cini mi se da razlika i nije neka.

Jer ima neko ovde Non Ti 560-tke ? Koliko su zaista sporije od Ti modela pogotovo kada se O/C-uju ? Cini mi se da razlika i nije neka.

Imas testova GTX 460 pa pogledaj, non Ti 560 je ustvari GTX 460, sem sto GTX 460 ima male default klokove, evo jednog testa klok za klok ako te zanima:
http://www.overclock.net/graphics-cards-general/948160-gtx-460-vs-gtx-560-ti.html

http://www.hexus.net/content/item.php?item=28691

Ovo isto se odnosi i na OC naravno ta klok za klok razlika...

Aha fino, nisu velike razlike izmedju 460/560/560ti, taman toliko kolike su razlike u ceni :)

Odlučio sam da menjam sadašnju grafičku (iz potpisa) s GTX 560Ti za jedno 20 dana kad padne plata :) Ne znam koliko ću dobiti time, ali menjanje procesora, ploče i memorije mi je definitivno preskupo u ovom trenutku. Kakva je sad ponuda ovih kartica u maloprodaji u NS-u/Beogradu? Moj lokalni diler nije uspeo da pronađe niti jedan primerak u veleprodaji pre nekoliko dana.

Odlučio sam da menjam sadašnju grafičku (iz potpisa) s GTX 560Ti za jedno 20 dana kad padne plata :) Ne znam koliko ću dobiti time, ali menjanje procesora, ploče i memorije mi je definitivno preskupo u ovom trenutku. Kakva je sad ponuda ovih kartica u maloprodaji u NS-u/Beogradu? Moj lokalni diler nije uspeo da pronađe niti jedan primerak u veleprodaji pre nekoliko dana.
uh evo na primer ja sam sa 8800gt presao na 560ti (ostao sam na istom procesoru),dobio sam na priemr u bc2 da mogu da igram na dx11,sve high,16aa sa istim fpsom sa kojim sam igro na 8800gt na dx9.Crysis 2 na dx11 ide super (mada sam nesto malo probao).Moj savet je da ces dobiti vrlo malo jer ti imas prilicno dobru graficku,a kad budes menjao menjaj sve (skupljaj pare).Bolja bik ti bila promena neki amd quad ili intel quad,nova ploca i ram sa istom grafikom koju sad imas ,a posle pazaris graficku kad se bude moglo,jer ta tvoja radi posao lagano :D I ja sad planiram da promenim ili cpu (amd 1090t) ili sve tamo oko nove godine,videcu sta ce uraditi ovi buldozeri posto od same promene grafike nisam dobio puno veci fps ali sam dobio puno vise detalja tj.sve moguce mogu da koristim:D

Poslednja izmena:
uh evo na primer ja sam sa 8800gt presao na 560ti (ostao sam na istom procesoru),dobio sam na priemr u bc2 da mogu da igram na dx11,sve high,16aa sa istim fpsom sa kojim sam igro na 8800gt na dx9.Crysis 2 na dx11 ide super (mada sam nesto malo probao).Moj savet je da ces dobiti vrlo malo jer ti imas prilicno dobru graficku,a kad budes menjao menjaj sve (skupljaj pare).Bolja bik ti bila promena neki amd quad ili intel quad,nova ploca i ram sa istom grafikom koju sad imas ,a posle pazaris graficku kad se bude moglo,jer ta tvoja radi posao lagano :D I ja sad planiram da promenim ili cpu (amd 1090t) ili sve tamo oko nove godine,videcu sta ce uraditi ovi buldozeri posto od same promene grafike nisam dobio puno veci fps ali sam dobio puno vise detalja tj.sve moguce mogu da koristim:D

Baš taj tvoj Gainward GS i jurim :) Planiram da uradim kompletan apgrejd, znači i procesor i grafička, samo što mi se procesori trenutno čine preskupim, a najradije bih uzeo Intel i5 2500K, mislim da sve ispod toga nema smisla.

Baš taj tvoj Gainward GS i jurim :) Planiram da uradim kompletan apgrejd, znači i procesor i grafička, samo što mi se procesori trenutno čine preskupim, a najradije bih uzeo Intel i5 2500K, mislim da sve ispod toga nema smisla.
Uh grafika je vrh ja sam dao 23000 hiljade,klokovana,tiha,brza,prelepa 4in1 :D Obavezno 2500k, ima da probudi azdaju :D

Listam temu u rikverc par stran i kontam da je ovo moje pitanje mozda suvisno, ali ja uvek volim da proverim za svaki slucaj...
Elem, imam Intel Q8300 (quad klokovan sa 2.5 na 3ghz) i ako uzmem 560 ili 560ti ne moram da brinem da ce mi CPU biti bottleneck? Vidim ovde par ima Q6600 i ne bune se. :)

Inace sto ste se toliko zalepili za Gainward, a ne recimo za Gigabyte, MSI ili Asus? Pretpostavljam da su razlike mionimalne u FPS-u (pe testovima), ali znam takodje da postoje razlike u potrosnji, i to ne bas male.

Poslednja izmena:

Bilo ih je par kom u Alti-ju. Mislim da trenutno imaju samo jos 1 kom MSI Hawk.

Nazad
Vrh Dno