srbans
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.11.2008
- Poena
- 319
Po ovom testu 6950 kida u svakom pogledu gtx560ti
Pa bas da kida i nije tacno, tamo gde je 6950 (neznatno) brza od asusove karte je SAMO zbog duplo veceg frejm bafera koji itekako znaci kad se ukljuci multi sempling AA, koji je poprilicno zahtevan cak i manjoj rezoluciji (u ovom slucaju 1920x1200, "apple to apple").
Da skratim..
At its stock settings the card was keeping up with the Radeon HD 6950 in nearly all of our tests, while the overclocked ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP man handled the Radeon HD 6950 in 4 of our 5 games, including F1 2010.
Da je kojim slucajem ista kolicina memorije kod obe karte, bila bi sasvim drukcija prica mada i cenovni rang ne bi bio isti sto je u principu i poenta; odnos performansi/cene.
hardocp je odavno prestao biti merodavan sajt iz razloga jer se iz aviona vidi na ciju vodu vuce vodenicu tj ko im placa za testove (reklamu) a
cenim da vecina vec zna da ima nerasciscene racune sa nVidia kao slag na tortu na sve to.
Ja ne vidim nesto taj avion i nerasciscene racune o kome pricas. Moze neki link, info, dokaz, anything ?
Ono sto ja znam (citajuci njihov forum i jos par drugih) da im je godinama sponzor MSI i u zadnje vreme Galaxy, pa se nisu bas pretrgli da im na svaku recenziju vezanu za specifican hardver dodele "zlato" nego ima tu dosta i "srebrnine".
Specifican nacin testiranja 2560x1600,posebno odabrane igre,mnogo puta konfuzni rezultati.
Ne kazem da ovaj test mozda nije tacan ali ja im vise nista ne verujem kada je u pitanju neko poredjenje i to VS izmedju ATI i nV!
Znaci specifican nacin testiranja @ 2560x1600 samo zato sto karte mogu da iznesu solidan gameplay pri odredjenim setovanjima ?:trust: Pa zato postoji direktno poredjenje pri manjoj rezoluciji sa istim filterima. Kao sto rekoh, kolicina memorije je presudna.
Posebno odabrane igre ? Pa sve su igre dx11 sto je i logicno s obzirom da su i karte takodje dx11. Jedino ako si mislio da su trebali neke dx9 igre da opletu.
Sto se tice rezultata ne vidim nigde da su konfuzni, mada svakom moze da se desi da obrnu grafikone usled silnog testiranja i zamora.
Secam se ne tako davno gde sam gledao kako je 6950 bila brza i od GTX 570/GTX 580 tako da me ovo za GTX 560 i ne cudi,moze da bude i realno
a i ne mora.Hardocp go,go fakers![]()
Mali off, ali moram..
Ne znam gde i sta si gledao, ali mozes da bacis pogled na ovaj test gde imas direktno poredjenje obe asusove karte pri default i OC setovanjima pa ces primetiti da u prakticno svakom testu nvidia je brza
Toliko o teoriji zavere i "inerciji" pljuvacine..