Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

ma naravno da je dovoljan Q6600 na 3.6Ghz. cak bih se usudio reci da i moj CPU iz potpisa nije nista slabiji u 95% igara. da li ce GTX570 bolje raditi na [email protected] nego na tvom CPU? naravno da hoce, ali ce biti mozda 10% bolji fps. isto tako ce taj GTX570 nesto bolje raditi na nasledniku SB-a na 5+GHz nego sto radi na SB-u, pa sta sada? da kazemo da SB na 4.5Ghz predstavlja bottleneck? vazi...

@Rocker
Skrenucu ti paznju na neke stvari posto se tim bavim dosta dugo godina.
Sinteticki test ti nece dati stvarnu sliku.Najvise ces razliku osetiti u live gamingu .
Pojam uskog grla nije tako neprimetan kao sto ti govoris vec se bas oseca sa slabijim procesorima u odnosu na neke savremenije karte.
Eto da se vratim malo u proslost da ne bude samo da je to "problem" danasnjice ;)
Intel 775 platforma,Presscot 3.2 Ghz sigle core,karta 7900 GTX!
Karta je u igrama imala odlican frame rate (live gaming) uz normalne padove u zahtevnim scenama tipa igre Oblivion/Dark Messiah koje su
u to doba bile izuzetno zahtevne ali su opet bile scene gde se karta zagusi zbog efekata!
E sad,karta je imala taj neki konstantan fps i preko nije htela,jednostavno je bila limitirana.
Ubacivsi Pentium D 3.2 Ghz karta je takvom silinom progledala da mi je FPS skocio i do + 20!

Dao sam ti isto primer sa GTX295 i mog Yorkija koji sam imao.
Cak sam kacio i testove gde se skoro ne primecuje razlika u sintetici ali zato u live osetis drasticno!
Neprocenjivo je i sam ucinak visine kloka u igrici (nevezano za vezu sa kartom) tako da se to ne sme zanemariti.
Pominjes Dirt 2.Cak i u njemu ces osetiti i na benchmarku drasticnu razliku u visini kloka CPU-a i u odnosu na kartu i u odnosu na samu igru.
Ja sam recimo uzivao sa GTX295 i Yorkijem na 4.3 Ghz!Drugar je imao GTX480 i i5 760 i nije imao sanse da me stigne u lagodnom igranju sa max AA i AF filterima ;)

Nikako se ne mogu sloziti da su to najminimalnije razlike jer se nekad bas oseti "disanje" karte.
Pre ce biti da su danasnje igre takve da zbog manje zahtevnosti i lose optimizovanog engina
ne iskoriste max od karte te se uticaj CPU-a na GPU manje oseti.
Sve ima toga po malo ako covek pogleda ali da pojam uskog grla ne postoji to nije tacno!
Q6600 je davno prevazidjen CPU kako zbog same arhitekture tako i zbog mogucnosti u samom overklokovanju.
Jednostavno za tu tvoju kartu je potreban neki i5 750/[email protected] Ghz minimalno da bi ona ostvarila rezultate kakve dolikuje.
Sve preko toga i7/Sandy daje adekvatan boost,"turbo efekat" !

Krizin test sam baš i pomenuo iz tog razloga što je najpribližniji realnom igranju i što sam hteo da zaobiđem sintetiku koja je svakako na strani jačih procesora. Ponavljam, tačno je da će igre bolje raditi na jačoj platformi, ali to je zato što ostatak sistema utiče na performanse (prvenstveno na min fps), pa zato igre deluju "glatkije" (frljnuo sam se, ali razumeš na šta sam mislio :d ). Poenta je da će kartica dati svoj maximum i neće raditi sa pola snage, tj. neće njeni kapaciteti ostati neiskorišćeni. Sad, što slabiji proc ne može da pruži podjednako kvalitetan ugođaj i što će se u delovima igre koji se oslanjaju većinom na njegovu snagu doći do pada performansi je već druga priča, ali je činjenica da će igre na tom istom Q6600 bolje raditi sa jačom kartom. Viđao sam ljude koji su stavljali i 580 na taj proc i rezultati su bolji nego sa 570. Mislim da smo debelo zašli u off, iako ova priča mnoge zanima. Zapravo se i slažemo oko svega, ali ja samo pokušavam da dokažem ljudima da karta neće raditi ispod 100% iskorišćenosti GPU-a i to je sve. Naravno, podrazumeva se da onaj ko kupuje 560 planira da se igra bar u 1080p rez, jer na nižim rezolucijama kartica zaista može da ostane nedovoljno uposlena, ali što su rezolucije više i grafička podešavanja agresivnija, to će razlika biti manja u odnosu na jače procesore.

A za sve one koje mrzi da čitaju sve ovo, jedan mali summa summarum: Da, uz matori Core2 kvad ćete se sigurno pošteno naigrati svih trenutno postojećih igara i to "u fullu" ako ga počastite sa 560 ili jačom kartom.

Pozdrav,U dilemi sam koju od ove dve kartice kupiti?Da li asus ili msi twin froz?
Asus linkovi

http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/ENGTX560_Ti_DCII_TOP2DI1GD5/#overview

http://www.itsvet.com/proizvod/asus...gtx560-ti-dcii-2di-1gd5/comp_comp_vga/20/2484

msi linkovi

http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Twin-Frozr-II-OC.html

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-...-frozr-ii-oc-gtx560-ti-/comp_comp_vga/24/2492

Sta bi ste vi da ste na mom mestu uradili.Posto imam u planu u skorije vreme da kupim projektor i to model benq w600+ koji radi na 1280x720,na graficku bi bio spojen projektor,viewsonic 2450 led koji radi na 1920x1080 i tv samsung le40f86bdx koji takodje radi na 1920x1080 pixela.
Ostatak konfiguracije imate u moja masina.
Asus-a bih mogao vec sutra da nabavim mislim po ceni od nekih 210 jura a za msi twin froz bi trebalo da sacekam par dana i ne znam koja bi cena bila.
Pretpostavljam da bi bila tu negde kao i za asus-a.
Interesuje me koja je kartica tisa odnosno koja je manje bucna,koja se manje greje i na kraju koja je bolja za oc potencijal?
Oc me u pocetku nece interesovati ali ce mi trebati za kasnije.
Eto ako moze neka vasa preporuka koji model gtx 560 uzeti izmedju ova dva modela.

Hvala na savetima i objašnjenjima, bilo je uživanje čitati.

Lepo ste sve rekli i sad znam šta mogu da očekujem od kartice.

Pozdrav!

Ja sam recimo uzivao sa GTX295 i Yorkijem na 4.3 Ghz!Drugar je imao GTX480 i i5 760 i nije imao sanse da me stigne u lagodnom igranju sa max AA i AF filterima ;)

jos sad ispade ..... 480 + i5 760 jadna kombinacija :(

jel on to downclokovao kad nije mogao da se lagodno igra ?

jos sad ispade ..... 480 + i5 760 jadna kombinacija :(

jel on to downclokovao kad nije mogao da se lagodno igra ?

Nije downklokovao vec je CPU bio na default!Nisam ja bio dovoljno precizan pa je sad to izazvalo konfuziju.
Moje lagodno igranje podrazumeva drugaciji prag tolerancije pa je i to diskutabilno.
Osvrnuo sam se u odnosu na moje zapazanje i sam potencijal koji nije mogao da se izvuce iz karte na default klokovima cpu-a!
P.S.Njegov CPU je isao na 4.0 Ghz!

@bojke1
Dobio si odgovor i na berzi.Nista ti ovde drugo nece predloziti ;)
Asus ili MSI sasvim sve jedno ali ja sam srcem vise za Asus :)

Poslednja izmena:
Ubedio si me.Mislim da ce to ipak biti asus.Najkasnije do petka kupujem grafu.

Hvala za link ali sam sve to vec procitao_Ono sto me najvise privlaci da kupim asus to je zato sto preko drugara nabavljam karticu a pomenuti asus moze da mi nabavi.Msi gtx560 twin froz trenutno nema kod njega,a posto su to priblizno iste kartice a i ja nisam neki preterano zahtevan korisnik bilo koju od ove dve da uzmem zavrsice mi posao.Pogotovo sto kartice drzim kod sebe maksimalno do dve godine.
Tako da bi trebalo najkasnije do petka da kupim graficku karticu.

Yuhuuu..Skupio sam poene kod spacemaster-a :p
Mora da padne neki popust u firmi :D

P.S.Salu na stranu,odlican izbor.
Evo ovde imas review usera Daum mada mislim da si to vec video :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?255312-Asus-GTX-560-Ti-DirectCU-II-User-review

Imam taj asus i mogu ti reci da je karta na preko 60% brzine ventilatora preglasna. Na difolt setovanjima u furmarku ne prelazi 63 stepena na 60%. Kad se klokuje i poveca brzina ventilatora na recimo 70%, imas utisak da polece avion. Kazu da je msi tisi. Razmilsli dobro.

A ti si i pored preporuka za tisu i hladniji karticu uzeo asus ? :d :-devil-:

Ne znam sta se tripujete oko te tisine kao da je razlika ne znam koja a sve su to finese.
I MSI urla kad se zaleti isto a u SLI stvara nepodnosljivu buku tj taj huk koji proizvodi!

@hsv.stoned
***, nije bilo msi na stanju u trenutku kupovine.

Iz msi afterburnera ne mogu da menjam napon. Postoji li neka varijanta da klokujem kartu iz pomenutog programa ili moram da koristim smart doctor?

@hsv.stoned
***, nije bilo msi na stanju u trenutku kupovine.

Iz msi afterburnera ne mogu da menjam napon. Postoji li neka varijanta da klokujem kartu iz pomenutog programa ili moram da koristim smart doctor?

Mora Smart Doctor ja mislim kao i sa svakom novom Direct CU kartom od Asus-a.

Imam taj asus i mogu ti reci da je karta na preko 60% brzine ventilatora preglasna. Na difolt setovanjima u furmarku ne prelazi 63 stepena na 60%. Kad se klokuje i poveca brzina ventilatora na recimo 70%, imas utisak da polece avion. Kazu da je msi tisi. Razmilsli dobro.
Stigao asus malopre.Obzirom da ja nisam bas nesto preterano zainteresovan za oc kartice mislim da mi nece biti problem buka.Montirao sam karticu i trenutno je na default vrednostima i bukvalno se ne cuje da radi sto mi odgovara obzirom da volim da pogledam dobre hd filmove pa mi je bitna tisina.
Imam jedno pitanje ukoliko budem imao zelju da klokujem karticu preko kog programa to mogu da uradim,posto do sada to nisam radio.I na koje vrednosti mogu da podignem clock za gpu i memoriju bez dizanja voltaze?
Ako moze neka sugestija.

Stigao asus malopre.Obzirom da ja nisam bas nesto preterano zainteresovan za oc kartice mislim da mi nece biti problem buka.Montirao sam karticu i trenutno je na default vrednostima i bukvalno se ne cuje da radi sto mi odgovara obzirom da volim da pogledam dobre hd filmove pa mi je bitna tisina.
Imam jedno pitanje ukoliko budem imao zelju da klokujem karticu preko kog programa to mogu da uradim,posto do sada to nisam radio.I na koje vrednosti mogu da podignem clock za gpu i memoriju bez dizanja voltaze?
Ako moze neka sugestija.

Asus Smart Doctor.Dobijes SW uz CD od karte.To ti je za OC.Mozes i MSI Afterburner ako podrzava pa probaj .
Sto se tice OC-a vec je nategnuta mada uz minimalno korigovanje napona mozes dostici 1000 Mhz stabilno.
Bez napona mozda jos jedno 50-60 Mhz .Sam probaj,opipavaj kartu pa je stabilizuj.
Memorija bi trebala da ide u opsegu od 100 Mhz do 150 Mhz preko defaultnog takta!
Ti je stavi na 1150 Mhz.To ce raditi sigurno!

Hvala na odgovoru.Instalirao sam smart doctor i sada sam dobio mogucnost da oc-ujem karticu.Rekao si mi da uz minimalno korigovanje napona mogu dostici 1000 mhz stabilno.Da li mozes da mi kazes koliki je to napon odprilike i do koje granice bih smeo da podizem napon?Znam da sam rekao da me oc ne interesuje ali drugar hoce da kupi istu karticu i on bi radio oc pa hoce da testira na ovom asus-u kod mene.I na koliko bi onda mogla ici memorija kad se podigne napon i digne kartica na 1000 mhz?
Asus Smart Doctor.Dobijes SW uz CD od karte.To ti je za OC.Mozes i MSI Afterburner ako podrzava pa probaj .
Sto se tice OC-a vec je nategnuta mada uz minimalno korigovanje napona mozes dostici 1000 Mhz stabilno.
Bez napona mozda jos jedno 50-60 Mhz .Sam probaj,opipavaj kartu pa je stabilizuj.
Memorija bi trebala da ide u opsegu od 100 Mhz do 150 Mhz preko defaultnog takta!
Ti je stavi na 1150 Mhz.To ce raditi sigurno!

Hvala na odgovoru.Instalirao sam smart doctor i sada sam dobio mogucnost da oc-ujem karticu.Rekao si mi da uz minimalno korigovanje napona mogu dostici 1000 mhz stabilno.Da li mozes da mi kazes koliki je to napon odprilike i do koje granice bih smeo da podizem napon?Znam da sam rekao da me oc ne interesuje ali drugar hoce da kupi istu karticu i on bi radio oc pa hoce da testira na ovom asus-u kod mene.I na koliko bi onda mogla ici memorija kad se podigne napon i digne kartica na 1000 mhz?

Pa idi do 1.1v i to je to_Opipavaj klokove karte pa nadji stabilne vrednosti.
Memorija negde oko 1150 Mhz.Idi u rasponima od 50 Mhz.

Pozdrav svima !
Imam nekoliko pitanja jer nisam baš toliko vešt sa OC i ne znam baš puno o odnosu među komponentama , pa ako neko može ko zna da mi objasni malo o tome , molio bi.

Ovo je moja konfiguracija :

MB: p5k se/epu
PROC: Intel Core 2 Duo E7300 @ 2,66 Ghz
Grafička : ASUS ENGTX 560 Ti DCII
Napajanje: LC 6600- 600 W
Ram : Kingston 2x2 Gb DDR 2, 400 Mhz
Monitor : LG W2361V- 23 inča
Windows 7

Da li je ovaj procesor dovoljan da izvuče max. iz 560 ti DC II ? Ako nije nema ni potrebe za OC-om koliko mi logika govori ? A ako može kako da sve podesim za stabilan OC ?
I ako bi uzeo npr. još jednu 560 ti ali top mogu li onda te dve u sli ? A trebao bi onda da menjam i matičnu i napajanje i procesor, zar ne ?

mislim da je to jedna od najjadnijih ploca koje je asus izbacio za 775, fazon ... klot verzija :)

drugim recima .... ne ocekuj neki OC

Hvala ! Pa i mislim menjati taj jad uskoro.

Ako bi uzeo npr. još jednu 560 ti ali top mogu li onda te dve u sli ?

Naravno promeniću skoro komplet konfiguraciju.

MB: p5k se/epu :smash: :smash: :smash:
PROC: Intel Core 2 Duo E7300 @ 2,66 Ghz :smash:

Grafička : ASUS ENGTX 560 Ti DCII :guitar:

Napajanje: LC 6600- 600 W :smash: ako bude SLI varijante !
Ram : Kingston 2x2 Gb DDR 2, 400 Mhz ( ne znam da li i ovo treba menjati za neku DDR 3 ?) :smash: ???

Monitor : LG W2361V- 23 inča :guitar:

Windows 7

Poslednja izmena:
Slabo mi ide oc kartice.Uspeo sam preko programa asus smart doctor da je dignem na 900 mhz bez dizanja voltaze i diranja taktova memorije.Ovako sam je testirao u furmark-u jedno 5 minuta i prolazi bez problema.Imam problem kad pokusam dici napon i memoriju i naravno clock kartice.Na primer kad stavim clock kartice sa 830 mhz na 970 mhz,memoriju sa 4000 na 4200 ne znam na koliko da stavim voltazu sa 1.025?Na koliko god da dignem voltazu puca u furmark-u posle minut dva.
Pa ako moze neko detaljno uputstvo ili linkda vidim odprilike neka priblizna setovanja.

Ostavi se ćorava posla, drži to na 900Mhz bez podizanja napona. Sve preko toga je ceđenje suve drenovine i ne isplati se.

Zasto tako mislis?Jer moze neko objasnjenje?Ako ti nije problem.Vidim da na ovom forumu dosta ljudi oc-uje graficke kartice pa sam zato pitao ako moze neko malo podrobnije da objasni ili da baci neki link gde je to objasnjeno do detalja ali za ovaj moj model kartice asus gtx 560 koji radi na 830 mhz.
Ostavi se ćorava posla, drži to na 900Mhz bez podizanja napona. Sve preko toga je ceđenje suve drenovine i ne isplati se.

Zasto tako mislis?Jer moze neko objasnjenje?Ako ti nije problem.Vidim da na ovom forumu dosta ljudi oc-uje graficke kartice pa sam zato pitao ako moze neko malo podrobnije da objasni ili da baci neki link gde je to objasnjeno do detalja ali za ovaj moj model kartice asus gtx 560 koji radi na 830 mhz.
Kaže ti čovek iz najbolje namere, jer je očigledno da ne znaš dovoljno o mogućnostima i rizicima OC-a, pa da ne spališ karticu. Negde si video da je neko šibnuo na 1GHz i 4,2GHz za VRAM, pa si odmah i ti odvrnuo iste krekvencije, a napon onako odokativno. Moraš da imaš u vidu da neće svaka kartica raditi na istim taktovima i sa istim naponom kao neka druga, makar se radilo o istom modelu. Dok ne podižeš napon, OC je u principu bezazlen i ne može da ošteti karticu. Ako si rešio da se igraš voltima, onda ćeš morati to da radiš vrlo strpljivo i pažljivo.

Ne vidim razumni razlog zasto bi neko u opste OC grafiku.Nikada nece primetiti u bilo cemu razliku od 50-70-90tak Mhz vise od onoga sto kartica daje.Ako je samozadovoljstvo jurcati brojke u 3DMarku06-11 pa ajd da razumem.Ima nas svakakvih.Ali brat bratu nista u igrama se nece primetiti ni za 150Mhz ali zato mozes ostati bez 200e.Suludo!

Pa ja u principu i ne zelim da oc-ujem karticu.Koliko izvucem bez dizanja napona meni je ok.Drugar ima nameru da kupi isti model asus-a gtx 560 koji ja imam pa bi je on oc-ovao sa dizanjem napona i svega ostalog,pa sam zato i pitao.Ja sam bez dizanja napona digao clock kartice sa 830 na 913 mhz.Dalje ne bih isao.Probacu malo memoriju da podignem bez dizanja napona pa cu videti sta se desava u furmark-u.Jer kao sto rece user Rocker dok se ne podiže napon OC je u principu bezazlen.

ja je ne bih drzao ispod 950Mhz ni u ludilu. koje je poenta kupovine najskupljeg GTX560 modela i drzati ga na 900Mhz?! na toliko i klot Leadtek radi. zali boze bacenih para na 900Mhz. ja ne bih isao preko 1.1V za svaki dan i koliko se tu dobije - dobilo se. kapiram da ce raditi na 950Mhz ukoliko nije bas tezak krs od primerka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno