@Rocker
Skrenucu ti paznju na neke stvari posto se tim bavim dosta dugo godina.
Sinteticki test ti nece dati stvarnu sliku.Najvise ces razliku osetiti u live gamingu .
Pojam uskog grla nije tako neprimetan kao sto ti govoris vec se bas oseca sa slabijim procesorima u odnosu na neke savremenije karte.
Eto da se vratim malo u proslost da ne bude samo da je to "problem" danasnjice

Intel 775 platforma,Presscot 3.2 Ghz sigle core,karta 7900 GTX!
Karta je u igrama imala odlican frame rate (live gaming) uz normalne padove u zahtevnim scenama tipa igre Oblivion/Dark Messiah koje su
u to doba bile izuzetno zahtevne ali su opet bile scene gde se karta zagusi zbog efekata!
E sad,karta je imala taj neki konstantan fps i preko nije htela,jednostavno je bila limitirana.
Ubacivsi Pentium D 3.2 Ghz karta je takvom silinom progledala da mi je FPS skocio i do + 20!
Dao sam ti isto primer sa GTX295 i mog Yorkija koji sam imao.
Cak sam kacio i testove gde se skoro ne primecuje razlika u sintetici ali zato u live osetis drasticno!
Neprocenjivo je i sam ucinak visine kloka u igrici (nevezano za vezu sa kartom) tako da se to ne sme zanemariti.
Pominjes Dirt 2.Cak i u njemu ces osetiti i na benchmarku drasticnu razliku u visini kloka CPU-a i u odnosu na kartu i u odnosu na samu igru.
Ja sam recimo uzivao sa GTX295 i Yorkijem na 4.3 Ghz!Drugar je imao GTX480 i i5 760 i nije imao sanse da me stigne u lagodnom igranju sa max AA i AF filterima
Nikako se ne mogu sloziti da su to najminimalnije razlike jer se nekad bas oseti "disanje" karte.
Pre ce biti da su danasnje igre takve da zbog manje zahtevnosti i lose optimizovanog engina
ne iskoriste max od karte te se uticaj CPU-a na GPU manje oseti.
Sve ima toga po malo ako covek pogleda ali da pojam uskog grla ne postoji to nije tacno!
Q6600 je davno prevazidjen CPU kako zbog same arhitekture tako i zbog mogucnosti u samom overklokovanju.
Jednostavno za tu tvoju kartu je potreban neki i5 750/
[email protected] Ghz minimalno da bi ona ostvarila rezultate kakve dolikuje.
Sve preko toga i7/Sandy daje adekvatan boost,"turbo efekat" !