Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

Ja sam je do skora imao...pa ne znam,naponska se grejala onako solidno sto ce reci da nije imala hladjenje,ako si za varijantu sa hladjenjem naponske pogledaj neki asus direct cu model..

Konacho okrule cifre u profilu :), evo je grafa na 1GHz za svaki dan

Prilozi

• 1GHz.PNG
    1GHz.PNG
    641.2 KB · Pregleda: 143
Nema uopste potrebe za tolikim clock-om. Drzim moju na def isti djavo.

E pvako drugari, imam neka pitanjaca, i cudan problem i iskreno se nadam da je neko cuo za ovu glupost, i da mozda zna za neko resenje, ili da li je uopste ovo veliki problem ili ne.
Ali da ne duzim...
Danas (sad vec juce :D ) je drugar pazario MSI-evu GTX 560-TI Twin FROZR II grafu (imao 4850 -= (i ocisceni driveri driver sweeper-om)=- ), i prilikom prvog paljenja racunara se desilo nesto cudno. Odmah je prikljucen i monitor i hdtv na kartu, i cudna situacija, upali se hdtv ali monitor ne!? Cudno i ne bi trebalo da se desi... Cisto da isprobamo, zamenimo mesta DVI prikljuCHcima, mozda ima neke veze koji je primarni, koji sekundarni.... Ko zna... Ali opet isto.
Probamo onda da pokrenemo racunar sa samo monitorom ukljucenim, ali nece monitor da se upali ali komp bootuje. Onda par puta res i krenulo sve po loju. Mislili da je nesto pobrljavilo jer smo prikljucili i mon i hdtv, pa nismo tome davao preveliku paznju.
Igrali se tako, isprovali igre, igrali Krizu 2 :p , pumpali 3Dmarkove i tome slicno, pazili na temperature (klasika). I onda opet res kompa... I tad je krenula dilema. Opet se desilo da se nije ukljucio monitor, iako je bio samo on prikljucen.
Komp normalno boot-uje i dize windows (cuje se zvuk, gasi se na alt+f4 na slepo :D ) I fakticki smo se celo vece zezali oko toga da provalimo sta se desava i koji je problem u pitanju (menjali kablove za monitor, kablove za napajanje za grafu i slicno) i nemamo resenje. A videli smo na nekim stranim forumima da neki ljudi imaju slican i isti problem.

E sad, jel ima neko, ili je cuo za slican problem, i jel zna mozda za neko resenje. Svaka pomoc je od koristi. Hvala drugari unapred.
Pozzzzzzzzzzzzz ;)

Komp drugara:
Gigabyte ga-m720-us3
Phenom II 955 BE (neoverclockovan) + Vendetta 2
2x2GB OCZ Fatality Edition 1066 Mhz
i navedena MSI GTX 560 Ti TWIN FROZR II OC
PSU Chieftec 550W

Poslednja izmena:
Zvezdica (*) ti oznacava main display u mom slucaju je 2

Pogledaj sliku i namestis kako ti odgovara :wave:

Prilozi

• dual.JPG
    dual.JPG
    89.4 KB · Pregleda: 60
Ma kapiram ja to, to nije problem. Problem je u tome sto pri samom paljenju racunara karta kao da ne salje signal i displeji se NE PALE uopste.
Ponekad pri samom dizanju sistema, prilikom "welcome" screen-a, se mozda upali neki od displeja (mon ili hdtv). Hvala ti u svakom slucaju.
Jos neko?

@Tyler: Znači ako sam dobro shvatio situacija je sledeća :
Ako priključite recimo monitor na DVI1 i hdtv na DVI2 istovremeno, sliku dobijate samo na tv-u?
Jel se to odnosi i na trenutke dok traje bootovanje i POST sekvenca ili samo prilikom ulaska u Win?
Ako obrnete mesta DVI priključcima, sliku isto dobijate samo na tv-u?
Šta se dešava u sledećoj situaciji : dok se pali komp i recimo hdtv je na DVI2 i postoji slika ako tokom bootovanja
hdtv ubodete u DVI1, hoće li biti slike?

Sad i ja vidim da jedan broj ljudi ima slične probleme. Do sada iskreno nisam ni znao za ove probleme.
Gledao sam benchmarke i review-ove, jer i sam planiram kupovinu GTX 560 Ti, ali očigledno nisam dovoljno obratio pažnju.
Moj pick je ili gore navedeni MSI GTX 560 Ti TWIN FROZR II OC ili Gainward GTX 560 Ti Golden Sample, ali vidim sad na forumu
da nije samo MSI pogodjen sličnim problemima.

@pharaoh.master|||
Da, to se desava sve vreme dok traje bootovanje i POST. Cuje se zvuk POST sekvence, komp dize windozu i normalno radi ali se monitor (kada je samo on prikljucen) ne pali ponekad. Desavalo se da se nijedan od displeja i ne upali, sto je najgore. Ponekad se desi da se u welcome screenu upale oba ( sto se desi i monitoru kada je samo on prikljucen), verovatno zbog inicijacije drivera, ali mi je cudno, sta se desava sa signalom pri samom paljenju kompa? I kako god obrnemo prikljucke, a da su oba displeja ukljucena istovremeno, jedan da sliku jedan ne, bilo koji od njih... (Znam da je zamrseno sve ovo, jedan oce piki drugi nece, ali bas frustrira ova glupost od problema)

A evo sada nesto novo... Kada je prikljucen samo hdtv, onda se pali bez problema (probao nekih 5 puta restarta i zasad 'oce :p). HDTV ide preko DVI>HDMI kabla. Monitor je 24" LG W2453TQ , i sigurno nije u kvaru, niti je kabl u pitanju jer su isprobavni i drugi kablovi (i cak preko HDMI>DVI adaptera, sa kablom koji je na hdtv) a monitor je radio normalno sa Gainward 4850. Mon je skoro nov, star pola godine... Mislim, dal je moguce da se 560-ica i ovaj LG "ne vole"!?

Nazalost nisam ni ja znao za ove probleme dok se nisu desili i dok nisam poceo da cackam po netu... Najgore je sto NIKO ne zna zasto se ovo desava.

Odoh da cackam jos malo, ako neko mozda ima ideju, slobodno nek pise. Necu vise da pretrpavam ovu temu problemima, ali svako ko misli da moze da pomogne, nek napise nesto.
Pozz i hvala.

@Tyler ...aha,pa onda probajte razne drivere i ako ste u mogucnosti probajte neko drugo napajanje

MSI N560GTX-Ti Hawk Graphics Card Announced - 950Mhz Core Clock

Klikni me ^^^

Gainwarde kad se ovo pojavi tvoj glavni promoter te napušta :d

Poslednja izmena:
U pravu si, ova kartica ima moju preporuku ali su male šanse da završi kod mene jer ću najverovatnije ići na GTX570 GLH koji nema manu :)

PCB je isti, samo Fantom ima bolji kuler i lepše izgleda (subjektivno). GLH je čak više fabrički klokovan, ali mislim da je to nebitno, obe se isto klokuju.

Imam samo jedno blic pitanje.
Kolika je razlika u potrošnji (pri punom opterećenju i na idle recimo) između MSI GTX 460 Hawk i neke 560Ti ?

Poslednja izmena:
Relativno mala 10W-15W pri opterećenju, bez razlike kada su neopterećene.

Poslednja izmena:
E pvako drugari, imam neka pitanjaca, i cudan problem i iskreno se nadam da je neko cuo za ovu glupost, i da mozda zna za neko resenje, ili da li je uopste ovo veliki problem ili ne.
Ali da ne duzim...
Danas (sad vec juce :D ) je drugar pazario MSI-evu GTX 560-TI Twin FROZR II grafu (imao 4850 -= (i ocisceni driveri driver sweeper-om)=- ), i prilikom prvog paljenja racunara se desilo nesto cudno. Odmah je prikljucen i monitor i hdtv na kartu, i cudna situacija, upali se hdtv ali monitor ne!? Cudno i ne bi trebalo da se desi... Cisto da isprobamo, zamenimo mesta DVI prikljuCHcima, mozda ima neke veze koji je primarni, koji sekundarni.... Ko zna... Ali opet isto.
Probamo onda da pokrenemo racunar sa samo monitorom ukljucenim, ali nece monitor da se upali ali komp bootuje. Onda par puta res i krenulo sve po loju. Mislili da je nesto pobrljavilo jer smo prikljucili i mon i hdtv, pa nismo tome davao preveliku paznju.
Igrali se tako, isprovali igre, igrali Krizu 2 :p , pumpali 3Dmarkove i tome slicno, pazili na temperature (klasika). I onda opet res kompa... I tad je krenula dilema. Opet se desilo da se nije ukljucio monitor, iako je bio samo on prikljucen.
Komp normalno boot-uje i dize windows (cuje se zvuk, gasi se na alt+f4 na slepo :D ) I fakticki smo se celo vece zezali oko toga da provalimo sta se desava i koji je problem u pitanju (menjali kablove za monitor, kablove za napajanje za grafu i slicno) i nemamo resenje. A videli smo na nekim stranim forumima da neki ljudi imaju slican i isti problem.

E sad, jel ima neko, ili je cuo za slican problem, i jel zna mozda za neko resenje. Svaka pomoc je od koristi. Hvala drugari unapred.
Pozzzzzzzzzzzzz ;)

Komp drugara:
Gigabyte ga-m720-us3
Phenom II 955 BE (neoverclockovan) + Vendetta 2
2x2GB OCZ Fatality Edition 1066 Mhz
i navedena MSI GTX 560 Ti TWIN FROZR II OC
PSU Chieftec 550W

U PM prepisci sa Tyler-om sam saznao da je Tyler ustanovio da je najverovatnije problem sa monitorom. Jer je probao i AMD 6950 koji je davao slične probleme.
Hteo sam čisto da ukratko kažem kako bi se zaokružila celina oko problema. Tyler ako je voljan može dodatno da da svoj zaključak.

Ajde bacajte rezove od krize da vidim ko ima najbolji primerak 560-tice, moj je onako solidan

Prilozi

• 1020mhz.PNG
    1020mhz.PNG
    615.1 KB · Pregleda: 108
Hunter Squad: Nvidia GeForce GTX 560 Ti Overclocked Roundup
Overclocking is lottery, yet you can increase your chances of winning by getting as much information about graphics cards as you can. Talking about the samples we’ve tested, the MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC is an unrivalled winner. It is a well-made and high-quality product which could overcome the 1GHz barrier without our using extreme overclocking tools or methods. Even though not very quiet, its effective cooler Twin Frozr II facilitates overclocking. We can see no reason why we shouldn't award the MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC with our Editor's Choice.

Overklok zavisi i od primerka karte ali tauzenka je zagarantovana kod Hawk modela.

1303089660J0G8nPEs2o_8_1.gif

MSI N560GTX-Ti Hawk Video Card Review

Pozdrav svima!

Jedno brzinsko pitanje:

Da li je ova karta (GF GTX 560 uopšte, bilo koji model) overkill za Q6600?

CPU oduvek držim na defaultu, G0 je stepping, a imam GeminII hladnjak sa 2 CM dvanaestice na njemu, tako da bih mogao izvući malo više iz njega.

U stvari, koja je optimalna karta za ovaj procesor (neklokovan i klokovan)?

Hvala unapred!

Na defaultu verovatno jeste. Klokni ga na 3GHz ili preko i biće OK. Meni 570 na 900MHz ne trotluje uz taj proc na 3.6GHz. Čak je i 3.2GHz dovoljno, baš sam malo experimentisao.

Na defaultu verovatno jeste. Klokni ga na 3GHz ili preko i biće OK. Meni 570 na 900MHz ne trotluje uz taj proc na 3.6GHz. Čak je i 3.2GHz dovoljno, baš sam malo experimentisao.

Da bi to znao morao bi da uporedis svoj setup sa nekom jacom masinom,tj da probas pa ces shvatiti kako karta drugacije dise sa jacim CPU-om.
Nemoj da se ljutis ali Q6600 i na 3.6 Ghz je usko grlo za GTX570 pogotovu OC-van!

@Drakensanger
Morao bih poprilicno da OC-ujes CPU do neke max stabilne vrednosti da bi izvukao potencijal iz karte.
Gemin II je los CPU cooler za Quad core cpu pogotovu za 65nm .
Tebi bi i GTX460 zavrsio potrebe ali svakako ces morati da se igras sa OC-om CPU-a.
Generalno kad vec uzimas kartu onda bupni na GTX560 pa sta ti Bog da ;)
Svakako ces i ovako i onako imati najveci frame rate a kad promenis platformu tad ces osetiti boost kartice.
Za 16x10 rez nema sta da se neckas :)

GTX560 jeste overkill za Q6600. [email protected] bi bio "pomozi bože" ali na 3Ghz ne izvlači maksimum iz kartice. Osnovni 2.4Ghz klok bolje da ne komentarišem.

Da bi to znao morao bi da uporedis svoj setup sa nekom jacom masinom,tj da probas pa ces shvatiti kako karta drugacije dise sa jacim CPU-om.
Nemoj da se ljutis ali Q6600 i na 3.6 Ghz je usko grlo za GTX570 pogotovu OC-van!
Nemam razloga da se ljutim, ali tema je prilično delikatna i često prenaduvana. Ako tako gledamo na stvari, ne postoji proc koji može da isprati npr. 580SLI setup ili ne daj Bože 590SLI. Da se ne gađamo bespotrebno ciframa, činjenica je da će mu u konkretnoj situaciji igre bolje raditi na 560 nego na npr. 460. Naravno da će rezultati biti bolji na nekoj SB platformi, ali ni na sadašnjoj mu kartica sigurno neće raditi "sa 60% snage" kako to mnogi olako tvrde. Ne pričam ovo napamet. Imam ortaka koji ima maltene identičnu konfu kao ja, samo mu je grafa max klokovan 460 Talon attack. Razlika u FPS-u kod njega i mene je znatna i povećava se proporcionalno rezoluciji. A ja još ni jednom nisam video da mi je GPU usage ispod 100% u igrama, što znači da kartica ne trotluje i ne čeka na proc da bi odradila svoj deo posla. Nije mi cilj da obesmišljavam ulaganje u jače procesore, ali isto tako ne volim da gledam priče u kojima ispada da je sve jače od 460 maltene neupotrebljivo bez bar i7@4GHz. Ako čovek ima para da kupi 560, neka kupi, garantovano se neće pokajati. 3GHz sam pomenuo upravo zbog lakoće klokovanja Q6600 na taj takt, jer G0 verzije rade na njemu i bez podizanja napona, tako da ni sa slabijim kulerom neće imati problema sa temperaturom.

Nemam razloga da se ljutim, ali tema je prilično delikatna i često prenaduvana. Ako tako gledamo na stvari, ne postoji proc koji može da isprati npr. 580SLI setup ili ne daj Bože 590SLI. Da se ne gađamo bespotrebno ciframa, činjenica je da će mu u konkretnoj situaciji igre bolje raditi na 560 nego na npr. 460. Naravno da će rezultati biti bolji na nekoj SB platformi, ali ni na sadašnjoj mu kartica sigurno neće raditi "sa 60% snage" kako to mnogi olako tvrde. Ne pričam ovo napamet. Imam ortaka koji ima maltene identičnu konfu kao ja, samo mu je grafa max klokovan 460 Talon attack. Razlika u FPS-u kod njega i mene je znatna i povećava se proporcionalno rezoluciji. A ja još ni jednom nisam video da mi je GPU usage ispod 100% u igrama, što znači da kartica ne trotluje i ne čeka na proc da bi odradila svoj deo posla. Nije mi cilj da obesmišljavam ulaganje u jače procesore, ali isto tako ne volim da gledam priče u kojima ispada da je sve jače od 460 maltene neupotrebljivo bez bar i7@4GHz. Ako čovek ima para da kupi 560, neka kupi, garantovano se neće pokajati. 3GHz sam pomenuo upravo zbog lakoće klokovanja Q6600 na taj takt, jer G0 verzije rade na njemu i bez podizanja napona, tako da ni sa slabijim kulerom neće imati problema sa temperaturom.

Ja i ti to gledamo malo iz drugacije perspektive.
Ja nikad hardver nebi uparivao i kupovao ako iz njega nebi mogao da izvucum maksimum cak i onda kada bi mi takva brzina bila nepotrebna.
Ako kupujem vrhunski hardver od njega ocekujem da radi u punom potencijalu kao sto mi je recimo GTX290 bio na Intel Q9650 OC-ovan na 4.3 Ghz da bi ispratio kartu bilo na def bilo na max OC.
Oko 4.0 Ghz Yorkfield je potrebno da bi karta radila punim sjajem tj u punom potencijalu.
Cenim isto da je sistem i kod GTX570 stim sto Fermi iziskuje bas dosta procesorske snage te mu je potrebna i jaca arhitektura od Yorkfielda!
GTX570 bi i mozda radio na 4.3 Ghz kako treba sa Yorkijem ali ce na Nehalem/Sandy tek da prodise.
To su finese..A evo kad si pomenuo GTX460.Ta karta je prosto letela na mom sistemu,CPU bukvalno kao da je gura,ceo sistem grmi kako radi,osetis tokom testa,nema nigde nikakve "turbo rupe" ,nikakakvog zagusenja.
To je ono sto ja ocekujem od hw-a.Znaci ako znam da moze ne zadovoljavam se onim sto je u trenutnoj situaciji dovoljno.
Znaci za GTX460 nije potreban nikakav i7 jer je to mainstream karta,derivat Fermi-ja ali joj je neophodan neki 45 nm Intel CPU.
Da se ne lazemo,radice to i na AMD i na 65 nm Intel ali to nece biti to,ono o cemu sam malo pre pricao.Isti slucaj i sa GTX560 samo u jos vecoj meri sto se tice potraznje proceskorske snage!
I ja kazem da decko kupi jer ce mu raditi pa raditi karta i za trenutne uslove - zahtevnost igara i njegovu rezoluciju ce biti sasvim dovoljno.
Ali sto se tice rada same kartice nije to ni blizu njenog potencijala i mogucnosti!

P.S.Imas zakljucke mnogih testera da je najsavremeniji CPU Gulftown nemocan naspram takvih SLI setup-a koje si naveo tipa GTX580 SLI ili ti ne daj Boze GTX590 SLI :d
Zafali snage definitivno!Iz toga i sledi zakljucak da i ne postoji trenutno CPU koji ce da isprati takve multi GPU sisteme!
Zato se i koristi OC da bi se koliko toliko ispratilo sve to!

Poslednja izmena:
Ne gledamo različito, nego se ne razumemo. Naravno da i ja hoću max iz svog hardvera, samo smatram da se u ovom konkretnom slučaju bolji rezultati mogu pripisati isključivo procesoru i njegovom delu posla, ali da grafa i dalje daje max od sebe. Da ne bih tupio mnogo, kasno je, spava mi se :d ...Ubih se tražeći rezultate sa klokovanim Q6600+570 vs neki savremeniji proc da bih dokazao poentu. Evo npr. ovde je lik testirao 6950, 570 i 580 na Q6600@3,6GHz, ali da se skoncentrišemo na ovaj Palit Sonic 570@850MHz. U Krizi dobija avg 37.5fps na 1080p, Very High, DX10, 4xAA. S druge strane, ovde 570 na istim setovanjima ostvaruje nešto niži rez (zbog deafult takta od 732MHz) od 33,6fps, ali na i7-975 Extreme Edition @3.33GHz. Pošto je razlika na strani klokovane 570, znači da klokovan Q6600 nije bottleneck. Šteta što ovaj lik nije odradio još koji test, ali tu su još i Dirt2 i Metro2033. Nisam siguran da su u pitanju ista podešavanja za AA (i mrzi me da gledam, pospan sam), pa zato njih nisam naveo kao primer, ali u Krizi su identična i rezultati su sasvim uporedivi. Slažem se da će min fps biti niži, ali da kartica ne daje svoj max...pa, rezultati ipak više govore. ;) Iz ovoga mogu samo da izvedem zaključak da je klokovan Q6600 u full HD i višim rezolucijama sasvim dovoljan da isprati klokovan 570, mada sam ovo video i iz sopstvenog iskustva, ali eto da ne bude sam samo ja u pitanju, ima i drugih koji su se bavili ovom temom. Ko može, neka priušti sebi novu mašinu, ali neće baciti pare ni ako samo promeni grafu i ostavi svog matorog kvada da se još malo prži u konfi. :)

Vrh Dno