E pvako drugari, imam neka pitanjaca, i cudan problem i iskreno se nadam da je neko cuo za ovu glupost, i da mozda zna za neko resenje, ili da li je uopste ovo veliki problem ili ne.
Ali da ne duzim...
Danas (sad vec juce) je drugar pazario MSI-evu GTX 560-TI Twin FROZR II grafu (imao 4850 -= (i ocisceni driveri driver sweeper-om)=- ), i prilikom prvog paljenja racunara se desilo nesto cudno. Odmah je prikljucen i monitor i hdtv na kartu, i cudna situacija, upali se hdtv ali monitor ne!? Cudno i ne bi trebalo da se desi... Cisto da isprobamo, zamenimo mesta DVI prikljuCHcima, mozda ima neke veze koji je primarni, koji sekundarni.... Ko zna... Ali opet isto.
Probamo onda da pokrenemo racunar sa samo monitorom ukljucenim, ali nece monitor da se upali ali komp bootuje. Onda par puta res i krenulo sve po loju. Mislili da je nesto pobrljavilo jer smo prikljucili i mon i hdtv, pa nismo tome davao preveliku paznju.
Igrali se tako, isprovali igre, igrali Krizu 2, pumpali 3Dmarkove i tome slicno, pazili na temperature (klasika). I onda opet res kompa... I tad je krenula dilema. Opet se desilo da se nije ukljucio monitor, iako je bio samo on prikljucen.
Komp normalno boot-uje i dize windows (cuje se zvuk, gasi se na alt+f4 na slepo) I fakticki smo se celo vece zezali oko toga da provalimo sta se desava i koji je problem u pitanju (menjali kablove za monitor, kablove za napajanje za grafu i slicno) i nemamo resenje. A videli smo na nekim stranim forumima da neki ljudi imaju slican i isti problem.
E sad, jel ima neko, ili je cuo za slican problem, i jel zna mozda za neko resenje. Svaka pomoc je od koristi. Hvala drugari unapred.
Pozzzzzzzzzzzzz
Komp drugara:
Gigabyte ga-m720-us3
Phenom II 955 BE (neoverclockovan) + Vendetta 2
2x2GB OCZ Fatality Edition 1066 Mhz
i navedena MSI GTX 560 Ti TWIN FROZR II OC
PSU Chieftec 550W
Overclocking is lottery, yet you can increase your chances of winning by getting as much information about graphics cards as you can. Talking about the samples we’ve tested, the MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC is an unrivalled winner. It is a well-made and high-quality product which could overcome the 1GHz barrier without our using extreme overclocking tools or methods. Even though not very quiet, its effective cooler Twin Frozr II facilitates overclocking. We can see no reason why we shouldn't award the MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC with our Editor's Choice.
MSI Twin Frozr III OC 1029 Mhz
Na defaultu verovatno jeste. Klokni ga na 3GHz ili preko i biće OK. Meni 570 na 900MHz ne trotluje uz taj proc na 3.6GHz. Čak je i 3.2GHz dovoljno, baš sam malo experimentisao.
Nemam razloga da se ljutim, ali tema je prilično delikatna i često prenaduvana. Ako tako gledamo na stvari, ne postoji proc koji može da isprati npr. 580SLI setup ili ne daj Bože 590SLI. Da se ne gađamo bespotrebno ciframa, činjenica je da će mu u konkretnoj situaciji igre bolje raditi na 560 nego na npr. 460. Naravno da će rezultati biti bolji na nekoj SB platformi, ali ni na sadašnjoj mu kartica sigurno neće raditi "sa 60% snage" kako to mnogi olako tvrde. Ne pričam ovo napamet. Imam ortaka koji ima maltene identičnu konfu kao ja, samo mu je grafa max klokovan 460 Talon attack. Razlika u FPS-u kod njega i mene je znatna i povećava se proporcionalno rezoluciji. A ja još ni jednom nisam video da mi je GPU usage ispod 100% u igrama, što znači da kartica ne trotluje i ne čeka na proc da bi odradila svoj deo posla. Nije mi cilj da obesmišljavam ulaganje u jače procesore, ali isto tako ne volim da gledam priče u kojima ispada da je sve jače od 460 maltene neupotrebljivo bez bar i7@4GHz. Ako čovek ima para da kupi 560, neka kupi, garantovano se neće pokajati. 3GHz sam pomenuo upravo zbog lakoće klokovanja Q6600 na taj takt, jer G0 verzije rade na njemu i bez podizanja napona, tako da ni sa slabijim kulerom neće imati problema sa temperaturom.Da bi to znao morao bi da uporedis svoj setup sa nekom jacom masinom,tj da probas pa ces shvatiti kako karta drugacije dise sa jacim CPU-om.
Nemoj da se ljutis ali Q6600 i na 3.6 Ghz je usko grlo za GTX570 pogotovu OC-van!
Nemam razloga da se ljutim, ali tema je prilično delikatna i često prenaduvana. Ako tako gledamo na stvari, ne postoji proc koji može da isprati npr. 580SLI setup ili ne daj Bože 590SLI. Da se ne gađamo bespotrebno ciframa, činjenica je da će mu u konkretnoj situaciji igre bolje raditi na 560 nego na npr. 460. Naravno da će rezultati biti bolji na nekoj SB platformi, ali ni na sadašnjoj mu kartica sigurno neće raditi "sa 60% snage" kako to mnogi olako tvrde. Ne pričam ovo napamet. Imam ortaka koji ima maltene identičnu konfu kao ja, samo mu je grafa max klokovan 460 Talon attack. Razlika u FPS-u kod njega i mene je znatna i povećava se proporcionalno rezoluciji. A ja još ni jednom nisam video da mi je GPU usage ispod 100% u igrama, što znači da kartica ne trotluje i ne čeka na proc da bi odradila svoj deo posla. Nije mi cilj da obesmišljavam ulaganje u jače procesore, ali isto tako ne volim da gledam priče u kojima ispada da je sve jače od 460 maltene neupotrebljivo bez bar i7@4GHz. Ako čovek ima para da kupi 560, neka kupi, garantovano se neće pokajati. 3GHz sam pomenuo upravo zbog lakoće klokovanja Q6600 na taj takt, jer G0 verzije rade na njemu i bez podizanja napona, tako da ni sa slabijim kulerom neće imati problema sa temperaturom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari