Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

Slazem se ^
Nego nisam verovao u ovakav OC potencijal, obicno kartice i kad se overklokuje ne stizu a kamoli prestizu jaceg brate, u ovom slucaju 560-570

Pa dobro a kada se 570 klokuje kako ce nju da stigne onda? Nikada mi nije bilo jasno to poredjenje "slabije" karte koja se klokuje toliko dobro da dostize klok jace. Okej, a sta se desava kada se ta jaca klokuje? Ispada kao da bi svi uvek klokovali "slabiju" kartu da bude na nivou jace koja je na default-u, a kao jachu ne bi pipnuli ni malo??? Ma vazhi ...

Ta poredjenja su samo kupovina svog nekog "mira" jer kako moze covek da zivi sa tom cinjenicom da tamo neka druga karta moze da opravda svoju vrednost.. Pa mozhe, kada se i ona odshrafi da vidish koliko je ispred tih "slabijih a klokovanih"...

Jedino to ima smisla porediti ako su u pitanju totalno druge arhitekture, nereferentni dizajn, ekstremni overklok itd itd.. Moje mishljenje za gomilu testova na net-u je uvek nisko i uzimam ga sa rezervom jer sam ubedjen da nije testirano "onako kako bi mi voleli da bude", nego onako kako bi oni voleli to da prikazhu. Prosto dok ne vidim domacji test od proverenog clana foruma na primer, nikada necu verovati 100% da je taj test pravi pogotovo ako se razlikuje od opet tako isto nekog drugog...

Odshrafe novu graficku i kao wow razbila je overklok, a karte sa kojom uporedjuju su uglavnom ili na default-u ili nesto mizerno dignu klok... Klasicno mazanje ochiju..

:wave:

i da edit za paradigmu da ne ispada da "trolujem" bez dokaza

evo ti eminentan sajt i sta kaze za 3dmark 11 na koji se pozivas i gde nije istina sta si rekao kada je u pitanju odnos 6870 i gtx 560 Ti ? I sta cemo sad? Meni je recimo taj mrtvi 3dmark11 otisao i preko 5000 poena sa 6870 i ?

http://www.guru3d.com/article/msi-n560gtx-ti-twin-frozer-ii-review/19

Poslednja izmena:
Neverovatno, znaci ne verujem ^
Pa covece, jel ti vidis sta sam ja napisao? Rekao sam da nisam verovao da se graficka tako dobro overklokuje, drugo, da jos nisam video da overklokom prestize skuplji model, ti ako si to dosad video u bilo kom slucaju, reci koji slucaj je u pitanju?

Neverovatno, znaci ne verujem ^
Pa covece, jel ti vidis sta sam ja napisao? Rekao sam da nisam verovao da se graficka tako dobro overklokuje, drugo, da jos nisam video da overklokom prestize skuplji model, ti ako si to dosad video u bilo kom slucaju, reci koji slucaj je u pitanju?

Takvih slucaja imas koliko god zelis i to je poenta overkloka. Jel ti pratis te stvari ili si samo onako bapnuo u topik da izrazis zadovoljstvo? Pa pobogu pogledaj hwbot.org i videces stvari o kojima se prica pod pojmom overklok i ovo sto ti kazes : " drugo, da jos nisam video da overklokom prestize skuplji model, ti ako si to dosad video u bilo kom slucaju, reci koji slucaj je u pitanju?"

Tako ima toliko sjajnih rezultata gde slabija karta overklokom prestize cak i overklokovane skuplje i "jace karte".. Nisi mi bash jasan?

Ajde da ne raspravljamo vise, posalji mi na pm link sa jednim takvim slucajem. Ali ne samo to, hocu da kazem da su u pitanju velike cenovne razlike, dakle oko 100e ako uzmemo top modele 560-570, o tome se radi

Poslednja izmena:
gtx 570 @822
perf_oc.gif

gtx 560 @943
perf_oc.gif

Treba uzeti u obzir i razliku u ceni.
Znaci razlika u performansama neprimetna, a razlika u ceni ?!... pa kako za koga:D

...po ovom bi trebala i 570 dole sa cenom?

Poslednja izmena:
Ajde da ne raspravljamo vise, posalji mi na pm link sa jednim takvim slucajem. Ali ne samo to, hocu da kazem da su u pitanju velike cenovne razlike, dakle oko 100e ako uzmemo top modele 560-570, o tome se radi

pa imash ti top modele svuda i svuda je razlika u ceni ogromna.. nije ni ovo bash najjasnije? Na primer ti sada imash da kupish gtx 460 kartu za 14 000 dinara. a imash da kupish i za 20 000 dinara. takodje i kod onih drugih imash razlike ali ne bash 100e...

poenta shvatanja "jachine" graficke karte je totalno iskrivljena, plus kada se na to doda komparacija tj poredjenje sa drugom grafickom kartom i to sve bez svih podataka a to su : pre svega dostupnost, cena, overklok. e kada se sve to zna onda moze lepo da se uradi test i dodjesh do zakljuchka shta je zaista bolje. ovako mozhemo do prekosutra da vadimo neke rezultate i da se glupiramo ko je u pravu..

jasno je da je 560 Ti odlichna karta, ali dok se ne pojavi kod nas u prodavnici kako je omnik za twin frozr 2 kartu rekao da ce biti 25 000 dinara, i kada se uzme bilo sta za 25 000 dinara sa druge strane, stavi na default i overklokuje i dobiju rezultati - e tada mozemo doci do zakljucka koja je "jaca karta" .. sve do tada je puko spamovanje internetnom i raznim "proverenim sajtovima i informacijama".

toliko. a sam ces naci ako te zaista interesuje to kada je slucaj da je karta prosle generacije prestigla kartu nove generacije tu ti ne trebam ja nego google.

:wave:

ps : sto se tice cena koje kruze internetnom, opet podvlachim nemaju veze sa mozgom dok ti ne odes u nasu prodavnicu i istresesh dinare.. naravno drugari iz subotice mogu da skoknu do peshte ali to je izuzetno redak sluchaj [ tipa momak koji se nudio da za fantasticnih 120e donese gtx 460 kartu iz peste a kod nas je bila barem 160e]

Poslednja izmena:
i da edit za paradigmu da ne ispada da "trolujem" bez dokaza

evo ti eminentan sajt i sta kaze za 3dmark 11 na koji se pozivas i gde nije istina sta si rekao kada je u pitanju odnos 6870 i gtx 560 Ti ? I sta cemo sad? Meni je recimo taj mrtvi 3dmark11 otisao i preko 5000 poena sa 6870 i ?

http://www.guru3d.com/article/msi-n560gtx-ti-twin-frozer-ii-review/19

Jesi pogledao Extreme test i rezoluciju 1920x1080 koja je od značaja. Proveri pa se čujemo.

Znaci gledamo maksimalno natezanje? Ok javim ti kada proverim sve. Do tada evo jedan rezultat koji nije extreme test i nije ta rezolucija jer ona ne igra nikakvu ulogu kada se gleda test 3dmark11 http://3dmark.com/3dm11/133279 To je moj score.

Trazis nesto sto nije merodavno i sto na globalnom nivou se ne uzima za relevantno i podatak za poredjenje. :wave: kazes od znacaja.. kome je od znacaja kada je to obican test a ne nesto sto svaki dan koristis???

Poslednja izmena:
Oki, ocigledno je tesko tebi dopreti do mozga. Sta sam ja hteo da kazem, uzeo sam top modele zato sto se vatate za to da je GTX560 250e i kraj, ne razmisljajuci o jeftinijim verzijama. Recimo imacemo 560 za nekih 220e, najjeftiniji 570 320e, kolko je razlika? Opet 100e? I glupo je pricati o razlikama u ceni izmedju 460 i 560 opet na nacin na koji to radi playboy, odnosno uzima najjeftiniji 460 (160e) i najskuplji model 560 250e i govori razlika 90e, wtf? Opet ti isto radis uzimas verziju gtx460 768 koji nema smisla uopste uzimati u kontekst. GTX460 1GB i 560 ne treba toliko poredjivati, jer cinjenica je da je 560 naslednik 470 a ne 460, koji ce i dalje ostati aktuelan po odlicnoj ceni. I stvarno bih da stavim tacku na ovu raspravu.

Znaci gledamo maksimalno natezanje? Ok javim ti kada proverim sve. Do tada evo jedan rezultat koji nije extreme test i nije ta rezolucija jer ona ne igra nikakvu ulogu kada se gleda test 3dmark11 http://3dmark.com/3dm11/133279 To je moj score.

Trazis nesto sto nije merodavno i sto na globalnom nivou se ne uzima za relevantno i podatak za poredjenje. :wave: kazes od znacaja.. kome je od znacaja kada je to obican test a ne nesto sto svaki dan koristis???

Super, blago tebi. Tema je GTX 560 Ti, a poređenje sa 6870 ne mora da bude u centru pažnje naročito na način kako ga ti vodiš.

Cena gtx 560 karte u Srbiji ne postoji. Postoji najava da ce twinfrozr verzija kostati 25 000 din. a to je 240e na danasnji dan. I to je sve sto "znamo", ostalo su puke spekulacije.
Meni je izuzetno lako dopreti do mozga, samo treba baratati sa konkretnim cinjenicama a ne sa "kako bih voleo" i "video sam na net-u"... Sve najbolje i tebi tvojim grafickim kartama koje god one bile.

Ima na jednom sajtu koji počnje sa W cena od 23k dinara za LEadtek model :)

gledajuci 3dmark11 (ok znam ne treba samo ovo gledati) ...... moja karta se odlicno nosi sa ovima a razlika u ceni je .... 70e ili ti skoro 50% cene 6850 kad sam je ja kupovao.

Iskreno 560 treba da bude 200e sve preko toga je glupo davati.

Voleo bih i ja golf4 TDI (skroman sam) pa nemoze. @smarac a ti ako mozes naigraj se 3dmark11

3dmark kao i do sad pokazuje relativne performanse u odnosu na igre ..... ne igram igre koje se koriste za testove tj ni nemam ih tako da ne mogu to da poredim.

Inace, GF114 je tacno ono sto smo znali da ce biti, nikakvih iznenadjenja... jedino je moglo da bude da ga zacene 199 na launchu ;) To bi bas protreslo trziste.

Dusan K ovu recenicu kaci sa copy/paste pre komentarisanju svake nV kartice u zadnjih 6 meseci:)

[YOUTUBE]1cgcZ_yitcQ&feature[/YOUTUBE]

Mnogo prosutih reci uzalud!Samo da vam bacim hint oko 3d mark 2011.Engine testa jos uvek nije dobro prilagodjen nVidia kartama kao sto ni Vantage do skoro nije bio za GTX 460 dok nisu izasli oni driveri koji su sve to ispratili.Shvatam ja vas da je 3D Mark merilo sirove snage,uvek sam bio za to ali pored toga postoji nesto sto se zove optimizacija za tu sintetiku.Zasto je druga prica kada je live gaming?Znaci ne potezite neke relevantne stvari bez potrebe niti ima smisla porediti dve karte koje vise nisu u istoj kategoriji.GTX 560 je blizi 6950 sto se i pokazalo kao bolja i isplatljivija kupovina za zaostatkom od svega 3-5% u perfomansama dok je cenovno 15-20% jeftiniji.

Poslednja izmena:
Dusan K ovu recenicu kaci sa copy/paste pre komentarisanju svake nV kartice u zadnjih 6 meseci:)

Kazes da nisam u pravu, tj. da su performanse bolje/losije od onih koje smo pretpostavili pre tri nedelje? Lepo ti rekoh, ako ti se ne dopada sta pisem, dodaj me na ignore listu i gotovo.

Ajde kad je vec testirate, da li mozete da je bacite na neki P45 cipset? Da vidite da li se slucajno ne batrga kao 460. :)

Jos je lik napuco voltazu na 1.1V i opet samo 62c stvarno ekstra kuler od MSI:)

Ma sta ti je bre,ne moze to da ide na 1Ghz,uostalom brza je ATI 6870 :D
A izgleda da ni Fermi arhitektura ne valja (GF104/GF114) failovao..
Naravno sarkazam ;)

Ova msi-jeva gtx560 twin frozr II je ubedljivo najbolja karta trenutno, naravno dok ne izadje hawk edicija. :D

Hehe.Da znas.Hawk ce garant biti nasviran na tauzenku okruglo ;)
Inace sta se desava sa Asus CU II?Lik sa jednog foruma kaze da je ekstremno tiha karta i da se dobro overklokuje.
Ima li nedge poredjenje sa MSI?

Oki, ocigledno je tesko tebi dopreti do mozga. Sta sam ja hteo da kazem, uzeo sam top modele zato sto se vatate za to da je GTX560 250e i kraj, ne razmisljajuci o jeftinijim verzijama. Recimo imacemo 560 za nekih 220e, najjeftiniji 570 320e, kolko je razlika? Opet 100e? I glupo je pricati o razlikama u ceni izmedju 460 i 560 opet na nacin na koji to radi playboy, odnosno uzima najjeftiniji 460 (160e) i najskuplji model 560 250e i govori razlika 90e, wtf? Opet ti isto radis uzimas verziju gtx460 768 koji nema smisla uopste uzimati u kontekst. GTX460 1GB i 560 ne treba toliko poredjivati, jer cinjenica je da je 560 naslednik 470 a ne 460, koji ce i dalje ostati aktuelan po odlicnoj ceni. I stvarno bih da stavim tacku na ovu raspravu.

Decko da ti odgovorim posto vidim mene spominjes.

Jedino sto ti treba da skapiras je da NIKADA, ponavljam NIKADA neces od ATI-a(AMD-a) ili nVidie dobiti nesto za dz, kao sto rekoh u tim firmama rade ljudi sa astronomskim platama koji vode racuna o svemu tome i neprepustaju nista slucaju, a sigurno da ove dve firme saradjuju mnogo vise nego sto mi mislimo.

Ja sam na ovoj 460 ustedeo 70e da ti ne pricam kako to nije tema...i nisam u fazonu da hvalim ono sto imam i da hranim svoju sujetu.

poenta je da je 560 tacno izmedju 460 i 570 tj istisnula je 470 koju ce momci na oglasima morati prodavati po mnogo manjoj ceni posle izlaska 560ice jer ce potencijalni kupci imati novu 560icu...

Tebi ljudi ovde crtaju da je glupo porediti slabiju kartu nasvitranu na max sa default skupljom kartom i to ti pisu kilometartske romane...do sad bi i glup shvatio.

Razlika izmedju neke "bolje" 460ice i neke bolje 560ice je ~90e isto kao i izmedju neke 560ice i 570ice(570 ima za 290e u Srbiji ako treba trazi link na PP)

Evo moja trenutna 460 se klokuje 33%(sa 675MHz na 900MHz) i u furmarku postize max 69C a placena 172e, a i treba imati u vidu da firme i dalje imaju stari lager 460ica koje treba prodati, cene ce ici sigurno jos dole...

Ti si onako malo srcaniji rekao bi i mladji, zelis konflikt i ne je*es sistem, ok postujem svakog dok on postuje mene, ali malo si se udubio u pricu koja ti bas i nije sasvim jasna i hvatas se za neke "tvoje cinjnice"...

Inace 560 izuzetna karta, ja sam prvi pljuvao fermi na sav glas, posle 2-3 revizije ovo ispade sjajan cip. Ali konacan sud o ovoj kartici ce dati cena u domacim prodavnicama.

poz

Poslednja izmena:
Vrh Dno