Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Nece tu nov drajver nista doneti jer se desilo prilikom butovanja... Jedino da je kojim slucajem nova maticna ploca pa da predlozim nadogradnju bios-a ali P67 je matoro tako da ako te nervira nemoj gasiti PC ;)

Bice velika sramota ako problem bude uocen masovno na novim platformama ....

Jos imam taj problem Borat, a evo danas mi se pojavi i ovaj problem pri samom bootovanju u win10: Pogledajte prilog 204995
Jedino rijesenje jeste da se ugasi racunar pa opet startuje. Je li do drivera ili ne, ne znam, uglavnom me iritira, svaka 2-3 dana se desi.

Firstly, try reseating your card. I had this exact same effect (GTX 1080) and a simple reseating solved it 100%. This is not an uncommon necessity upon installing a new pci-e card. If that does not help check your bios is up to date and then check out your PSU to ensure it can provide plenty of power on the correct rails during cold boot (when a significant drain hits them).

Nisi dobro ubo ;)
Izvuci, prebrisi kontakte gumicom (ona za grafitne olovke), pa probaj ope'!

Jos imam taj problem Borat, a evo danas mi se pojavi i ovaj problem pri samom bootovanju u win10: Pogledajte prilog 204995
Jedino rijesenje jeste da se ugasi racunar pa opet startuje. Je li do drivera ili ne, ne znam, uglavnom me iritira, svaka 2-3 dana se desi.

a nemam ja ove bele sare i ta cuda, meni samo ne prebaci sliku na monitor, ne ukljuci ga, posto mi je tv prikljucen preko hdmi, slika ide prvo na tv dok su one gluposti iz biosa, a kad dodje na log on za windows tu nece da prebaci na monitor ponekad...uglavnom radi...

^
I meni se to desavalo sa 980ti

Kako ništa strašno, pa za te pare bi trebale da kuvaju kafu i pevaju pesme a ne da brljave i cvile ko miševi!

O konacno sam zabo prosecan primerak graficke:

e50TzIG.png

Boost do 2076Mhz, memorija do 9400Mhz. Probacu ovih dana jos malo memoriju da zategnem ali sam prezadovoljan i ovim. Imajuci u vidu da su mi prethodne kartice (980 i 770) bili krs primerci.

Tiha i hladna. Jos samo da mogu ove lampice da iskljucim bez sugavog gaminga app-a.

Izgleda da je i5 2500K na 4,2 ghz, veliki bottleneck za 1070. Retko kad da mi graficka predje 90 % opterecenja. U crysisy je oko 50%. Mada je on stara igra. Borderlands 2 ne koristi ni 50%. Dok je Rise of Tomb Rider upotrebljava 99% i koristi skoro 5 gb video ram-a. Nisam jos probao GTAV.

I zasto mi u Gpu-z pise da mi radi u PCE 2.0 kad mi je na ploci 3.0? Bios je zadnji koji ima za nju. A u biosu nemam opciju da ukljucim pgen 3, ima samo disable i auto.

Iskljuci Vertical sync u drajverima pa vidi kakvo je zauzece gpu-a...

Koja je rezolucija u pitanju ?
Koji deo Crysis-a ? Ako je 1080p. za Bordelands 2 je na toj rezi 1080 prejaka i ne treba full gpu load da bi se igra pokrenula na maximum.
Tomb je uglavnom gpu bound igra ( zato je na 99% ) i procesor ne igra znacajniju ulogu...GTA V je cpu zahtevan u voznji kroz grad i ulice, pa probaj tu da testiras.....Jeste taj proc. malo bottleneck ( moze i memorija da bude mali problem ako je ispod 2.000mhz )...itd...

Poslednja izmena:
Nemoj da lozis coveka, ne mozes to da znas dok sve lepo ne proba. Ako je ukljucen Vertical sync zuzece karte je onoliko koliko je potrebno da bi se dobilo 60 frejmova, provo neka to proveri pa cemo videti dalje...

Poslednja izmena:
Sad sam pokretao benchmark u tomb rideru. Onaj deo sa sumom i drvecem mi obara gpu usage oko 70%. Iskljucio sam V-sync. A cpu usage je 99%. Izgleda da je do procesora, kako li ce GTA da radi kad je vise cpu zahtevan.

Deluje kao v-sync, ali za Tomb ima gpu load 99%, pa je verovatno bez toga....

EDIT: Mozes da probas i Witcher 3 u Novigrad, bas je na tom mestu cpu zahtevno...

Poslednja izmena:
Aj da vidimo kako je kod nekog drugog na istom mestu, ne mora da znaci posto moze dosta da zavisi od toga kakvi su drajveri i kakav je engine igre... Igraj se jos malo sa tim. Recimo meni Metro LL zavisno od drajvera nekada tokom testa pokazuje zauzece konstantno 99% a nekad pada na 80%.

Sad sam pokretao benchmark u tomb rideru. Onaj deo sa sumom i drvecem mi obara gpu usage oko 70%. Iskljucio sam V-sync. A cpu usage je 99%. Izgleda da je do procesora, kako li ce GTA da radi kad je vise cpu zahtevan.

ne valja nesto kod tebe, probao sam i crysis i tr uvek je 99 usage
sad sam pustio benchmark tombraider 99 usage 98 % posto vremena samo je na delic sekunde pao na 88 usage i vrati se na 99 u sumi...
koliki ti skor i detalji u tombraider...

Poslednja izmena:
Da, vrlo je bitno ( u tim trenucima kada imas gpu load ispod 99% ) i zauzece, cpu load procesora. Kada imas gpu load oko 99%, cpu load ne bi trebao na svim jezgrima da bude veliki ( recimo, od 10-20% za bolje proceve, do 30 - 40% za nesto slabije ).
Kada pada gpu load ispod 99%, onda raste cpu load, ( kod slabijih proceva, kada je gpu load oko 50%, moze da bude cpu load i blizu 99% ), .....tako da, to moze biti dobar pokazatelj da cpu 'stuca' i da se stvara cpu bottleneck.

Poslednja izmena:
Sad i meni radi Tomb Raider na skoro 99% GPU usage. Morao sam da smanjim ambient occlusion sa VXAO na HBAO+, i sve radi. :)

Poslednja izmena:
Sad i meni radi Tomb Raider na skoro 99% GPU usage. Morao sam da smanjim ambient occlusion sa VXAO na HBAO+, i sve radi. :)

pa da taj VXAO je ubacen, radi ko papak da izvines, kontam da ce to peglati sa drajverima, evo ja svoju klokovo boost na 2063 i memorija na 9100mhz mislim da je to ok :D

Koje ste stabilne klokove dobili za OC bez dizanja napona?
Meni je driver creshovao sa 2070 Mhz nakon par minuta, sad vrtim 2020Mhz pola sata za sad stabilno pod miningom
MSI 1070 Gaming X

Koje ste stabilne klokove dobili za OC bez dizanja napona?
Meni je driver creshovao sa 2070 Mhz nakon par minuta, sad vrtim 2020Mhz pola sata za sad stabilno pod miningom
MSI 1070 Gaming X

Nisam dirao napon, dobio sam 2063 boost i 9100mhz za memoriju, power limit je do kraja na 126, a core voltage je na 0 nisam dirao...i hladjenje nisam dirao na auto stoji, isto MSI imam...ovde je izgleda stabilno :D

Inace igram Beterfild 4 sa 150 resolution scale na fullhd strasno kako igra leti :D

Mozda, ja ipak vise verujem sintetici oko pitanja 100% stabilnosti, pogotovo ovo sto sad minujem se pokazalo kao veoma osetljivo na klock, mada 2050-2060 nisam testirao

E ljudi imam pitanje: Uzeo sam malopre ASUS ROG STRIX 1070 (ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING), dakle non-OC verziju, bila je perfektna cena pa sam "ugrabio" poslednju. Zanima me da li ova ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING moze da se klokuje i koja bi bila razlika u odnosu na ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING?

Znam koje su razlike u fabrickim klokovima, konkretno pitam da li ova verzija sto nije OC moze da dostigne ovu OC verziju ako se manuelno klokuje?

Hvala na eventualnim odgovorima.

Poslednja izmena:
Naravno da može.

Znaci nisam mnogo pogresio? Bila je bas nerealna cena, nisam mog'o da ne uzmem.

@MakingPlays,
naravski da moze, ako dobijes i kvalitetan ASIC, moze da se klokuje vise i od nekih giga-mega edition custom 1070 kartica.....

Ne mogu da je testiram jos 10ak dana posto idem na more, kada se vratim napisacu koji bench ovde. Hvala na odgovorima.

Znaci nisam mnogo pogresio? Bila je bas nerealna cena, nisam mog'o da ne uzmem.

Ma gde pogrešio, ista elektronika/hlađenje je u pitanju, jedina razlika je ta što kod OC verzije naplaćuju fabrički oc i ništa više. Vrednosti OC verzije sigurno možeš stići, a za iznad toga sve je gpu lutrija i ona važi za sve čipove.

Poslednja izmena:
@rAMA

Pa onda ispada da sam i bolje uradio nego da uzmem OC verziju koja je 40e skuplja...

Vrh Dno