Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

@DeRadicci
1070 je genralno gledano bolji prozvod, ali sirove performanse su tu negde, ne racunam VR to je nesto sto nikada nece zaziveti sem ako se ne pojavi neka igra zbog koje cemo svi pozeleti da nosimo nesto na glavi dok je igramo. Mada mislim da se prica nece razvijati u tom pravcu, to je ipak za ljude koj povremno nesto odigraju tipa do 1h igranja tek da se odusevljavaju necim sto je u osnovi besmisleno, kao i 3D filmovi... Zamisli nekog online igraca koji nosi 6h na glavi onaj set... Ne vidim buducnost tom uredjaju al nikad se ne zna...

Haha ,bas tako +1

DX12/Vulkan i buduća podrška u drajverima. Kupovina 980ti bi bila klađenje na pogrešnog konja.

Upravo, jos i DX11 podrska, a da se ne govori o 6gb vs 8 gb koji je u nekim situacijama i na 1080p je popunjen a kamoli na 1440p.

Upravo, jos i DX11 podrska, a da se ne govori o 6gb vs 8 gb koji je u nekim situacijama i na 1080p je popunjen a kamoli na 1440p.

Pa zar Dx12 ne obećava sabiranje Vram-a? 980ti sli = 12 GB Vrama.

Imace podrsku kao sto i GTX 780ti ima sad nekad je bila brza karta od R9 290X danas obrnuto, nekad je GTX 780 bila bolja karta od R9 290 danas vec poprilicno zaostaje, kepler kao da niko nije ni uzimao napustili ga ko siroce.

perfrel_1920_1080-horz-baf795.jpg

Ja nisam pristalica tih teorija zavera o skrnavljenju performansi. Vise sam misljenja da su stare karte doterale do kraja, drajveri tu pomognu vrlo malo dok nove karte imaju vise lufta za napredak sve do momenta dok aktuelna arhitektura ne bude maksimalno iskoriscena i tako u krug.
Postoji mogucnost da su starije serije malo zapostavljene ali ja to ne mogu da tvrdim jer ne znam.

AMD je recimo napravio znacajniji progres sa drajverima, zato su razlike takve. Sta ucini nas covek. Nema nista dok Srbin ne uzme stvar u svoje ruke :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
To su ti standardni pomaci. Mic po mic :) Tako bi uvek trebalo da bude ali nije.
Kod novijih karata je taj skok primetniji i ide uzlaznom putanjom.

Imace podrsku kao sto i GTX 780ti ima sad nekad je bila brza karta od R9 290X danas obrnuto, nekad je GTX 780 bila bolja karta od R9 290 danas vec poprilicno zaostaje, kepler kao da niko nije ni uzimao napustili ga ko siroce.

Nema to veze sa time, jednostavno su u stanju vrlo brzo da izvuku maksimum iz svog hw-a, dok su amd-u bile potrebne godine da iskoriste potencijal svog hw-a...

Sa linka koji si okacio nisu te cene.

U tom trenutku su bile, očito je počišćen taj lager, cenovna kretanja su trenutno živa stvar.

Poslednja izmena:
Pa prilicno je ocigledno, AMD sa novim revizijama drajvera donosi i ubrzanja, nekad i samo 1% ali posle godinu ili 2 skupi se. Ne varjem da nVidija namerno reze performanse starih kartica, samo koristi svoj trzisni udeo i popularnost kako bi unapredjivala samo zadnju generaciju i podstakla korisnike da menjaju grafike.

E sad, pitanje da li nV odmah izvuce 100% iz svojih kartica (po meni utopija) ili ne, to mi obicni korisnici ne mozemo znati sa 100% sigurnosti.

Poslednja izmena:
Kao što sam napisao, to više ima veze sa nesposobnošću amd-ovog softverskog dela da na vreme iskoristi hw koji ima na raspolaganju... potrebna im je čitava generacija za to...

Poslednja izmena:
Nema to veze sa time, jednostavno su u stanju vrlo brzo da izvuku maksimum iz svog hw-a, dok su amd-u bile potrebne godine da iskoriste potencijal svog hw-a...

Mislim da se moze ovako reci AMD fura GCN 5 godina i stalno se rade unapredjenja, Nvidija je potrosila kepler, maxwel i pascal, tako da je Kepler pao u zabrav, a uskoro ce i maxwel jer tako to kod Nvidije ide.

Opet ponavljam, u trenutku postovanja bile su cene kao što sam i napisao. Očito su se rasprodale u roku od odmah. Bio je i Zotac AMP za 451e. :)

Poslednja izmena:
Asus 1070 vredi 500 evra trenutno, i vredece jos sigurno godinu dana (u smislu vredece, a ne cena ce biti tolika), a cene ce padati postepeno. Cini mi se da ljudi ovde zanemaruju vreme kao faktor u ceni, u smislu "isplati se cekati". To jeste okej za neki period recimo 10-15 dana pa 'ajde, ali sad' cekanje od 3-4 meseca da 1070-tici padne cena za 50-70e je za mene totalna glupost.

asus je brend koji se izbegava kad su grafike u pitanju zbog naduvanih cena

Da ali opet nekad Asus naduva cene neopravdano, kao što je kolega naveo. Navodim primer DC II seriju čajnu novu DC III seriju kod AMD-a, napravili bitne propuste u hlađenju i naravno osetno veća cena uz to.

Doduse jesi napisao trenutno tako da cemo uzeti u obzir tvoje obavestenje :D
Očekivao sam da ta tura brzo ode, zato sam i tako formulisao. Još uvek ne mogu da se napune rafovi, karte idu kao da ih dele besplatno.

Poslednja izmena:
Ocemu vi zivota vam...980-ti pogresna kupovina ???? NEznam de to iskopaste,ta karta ima mlati sve igre jos dugooooo ako cemo o igrama,e sad sta je bolje to zna svako :D

Očekivao sam da ta tura brzo ode, zato sam i tako formulisao. Još uvek ne mogu da se napune rafovi, karte idu kao da ih dele besplatno.

Nije mi jasno zasto. Jel to ima neka super zahtevna, graficki neverovatna igra za PC koja mi je promakla? Jel VR u pitanju? Ne videh krstene VR igre sa zahtevnom grafikom do sada. Stvarno ne znam sto ti ljudi kupuju graficke po ovim cenama.

Vrh Dno