Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

ima zotac fe na kp za 550evra...

Tuga ce da bude ako odredjeni custom modeli budu skuplji od FE, mada ne bi trebalo...

950km je 485e :)
A ima i jeftinije http://www.olx.ba/artikal/22023031/msi-gaming-gtx1070-gtx-1070-8gb-ddr5/
MSI GAMING 460e.
Ali ovo su prodavci koji kupuju direktno kod uvoznika a nisu pravna lica i ne izdaju fiskalni, ne naplacuju pdv pa su zato jeftiniji od prodavnica, daju neku svoju garanciju pa ako bude neki problem oni rjesavaju sa uvoznikom, e sad on ti teoretski danas moze prodat kartu, a sutra ugasiti "prodavnicu" bez ikakvih obaveza i dosta je takvih slucajeva bilo na pik.ba, takodje vi iz srbije ne bi mogli vratiti pdv jer nema fiskalnog.

Ako nema ispod 500e onda bo;je uzeti TI-evku,...ona je 485e ;)

Hmm,a kalo doci do nje,ima i 980-ti za 426$ al treba da idem u Ameriku :D I ipak je jaca TI-evka od 1070

Ne mora da budu opaki primerci, jaca je 980ti svaka seme referentne i svaka je opaka samim tim sto moze sigurno na 1450mhz stabilno boost sa memorijom na 1950mhz. Ako im je cena ista ili slicna ja bi pre pazario 980ti, cena ce uvek biti slicna upravo zbog slicnih preformansi... Samo u masti forumasa moze nesto sto je brze da bude jeftinije, uvek je sve to tu negde gde i treba da bude, preilicno srazmeran odnos cena performanse.

Nekako imam mixed emotions povodom izgleda ove kineske iChill, cas mi izgleda odlicno, cas mi je odvratna...

Sto se tice 980Ti vs. 1070, ja mislim da je tu TDP najveca razlika i prednost 1070, s obzirom na to da su performanse i cene slicne. Naravno ima razlicitih modela i sa jedne i sa druge strane, ali sto se cena tice red velicine je tu, 500+-50e.

Da ne zaboravimo VR, gde je 1070 neuporedivo bolja, mada ja kapiram da to retko ko ima/koristi u Srbiji.

Edit: Pojavila se Gigabyte 1070 FE kod Madjara: https://ipon.eu/webshop/product/gig...x1070_8gb_gddr5_founders_edition_pcie/1446511

Poslednja izmena:
@*******i
Onda se podrazumeva da na poredjenje ide i nereferentna 1070. Mada videcemo kakvo je stanje u DX12 igrama (sledece i one tamo godine).

@MakingPlays
Bitno da iChill ima 8+6pin. :d

Ma to se Kinezi glupiraju da joj slucajno ne zafali snage kad' je kloknes preko 2k, cini mi se da je to samo security measure, moze ona da gruva sa jednim 8pin ko zmaj :)

U Srbiji za Inno3D ide garancija dve godine. Za Madjare, Nemacku i ostale ne znam.

Nisam naveo koja je,sryyy,u pitanju je jedna od najboljih MSI 980-Ti Gaming i ma je za 485e i mislim da je to dobra kupovina :)

Za par meseci napravice se poprilican razmak izmedju GTX 1070 i GTX 980 Ti i taj overklok vise nece biti tako bitan niti presudan.
GTX 1070 ce u sve vise igara imati bolje rezultate od GTX 980 Ti i to ce progresivnije da ide tim tokom.

Pa te karte i sada kada se overklokuju su tu negde a kamo li kasnije i to uzevsi u obzir referentne modele.
Nek se izabere neka lepa nereferenta GTX 1070 i prica se menja.

Mislim da ulaganje u Maksvel nece imati smisla jer nije zalog za buducnost.

Realno posmatrajuci, ako imas 485 evra onda imas i 500 evra.

http://xitra24.de/eshop.php?action=article_detail&rid=gh&s_supplier_aid=6106611

Poslednja izmena:
@DeRadicci
1070 je genralno gledano bolji prozvod, ali sirove performanse su tu negde, ne racunam VR to je nesto sto nikada nece zaziveti sem ako se ne pojavi neka igra zbog koje cemo svi pozeleti da nosimo nesto na glavi dok je igramo. Mada mislim da se prica nece razvijati u tom pravcu, to je ipak za ljude koj povremno nesto odigraju tipa do 1h igranja tek da se odusevljavaju necim sto je u osnovi besmisleno, kao i 3D filmovi... Zamisli nekog online igraca koji nosi 6h na glavi onaj set... Ne vidim buducnost tom uredjaju al nikad se ne zna...

DX12/Vulkan i buduća podrška u drajverima. Kupovina 980ti bi bila klađenje na pogrešnog konja.

Ma nisam naveo TI za dugorocnu buducnost,licno sto se tice mene bila bi tu do sledece godine odnosno dok ne izadje 1080-TI jer ko sto rece kolega @*******i sirova snaga je na strani TI

U cemu sirova snaga kada je karta po difoltu slabija 10 procenata najmanje?
Overklok? To jos nije protestirano valjano. Dok se ne izaberu neki normalni nereferentni primerci i ne uporede rezultati drugacije se nece ni znati.

Ako su sada karte tu negde, sa nekom nereferentnom karticom situacija moze biti samo bolja po GTX 1070. Ukljuci u to optimizaciju drajvera i skok u performansama se penje u korist GTX 1070.
GTX 980 Ti ne moze da se meri sa ovom kartom jer je iz nje izvucen maksimum. Iz GTX 1070 nije. Tek ce.

U cmarku,nisam reko da cu je kupiti ako to neko misli,ali postoji i ta opcija,i nisam ja neki gamer pa da sa gledam finese ,ja sam vise vezan za OC :D,u pravu si ti je vec vidjena 1070 tek treba

Verovatno ce biti slicna situacija izmedju 1070 i 980ti kao sto je napravljena izmedju 970 i 780ti. Verovatno kako novije budu izlazile da ce biti veca razlika na strani 1070 u odnosu na 980ti.
Moje neko misljenje. :)

Kloknes 980ti na 1500Mhz i ne boli te glava... jedno je ako vrtis testove i hardver te iskljucivo zanima iz tog ugla. Ali ako se igras u duzim sesijama dan za danom, nesto ce poci naopako. Nema tog Furmarka koji ce simulirati probleme do kojih moze doci tokom igranja igrica. Zato nije preporucljivo drzati max klok. Naravno, radice mnogima ali mnogima radi 970 na kunf fu napajanju, Dok ne prestane da radi...

Furmark je ionako bezvezan, tokom testa samo zakucava gpu a vram ne dira.

Stabilnost graficke karte se i ne testira furmarkom niti 3d markom.

P.S. Ne moze svaka GTX 980 Ti na 1500 Mhz. To je vrhunac. 1450 Mhz je realniji klok.

Furmark ne moze nikako da sluzi test stabilnosti. Loop 3DMark graphics ili combined testa daje dobru indikaciju, dok su Unigine Heaven u Valley isto odlicni pokazatelji. Max OC u igrama, za sta ce se i koristiti karta, moze jako da varira.

Nazad
Vrh Dno