Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Bios 86.04.50.00.5A
Gainward izgleda resava problem 100%
5 karte samo dignuta memorija za +900 u Afterbureru bez lockovanja freq/voltaze ovaj put i za sad stabilno, pre toga je pucalo na +450
gain1070new.jpg

Napon GPU sam ja preko power limita oborio na 0.88v znaci on nije menjat

Ako sam dobro shvatio, pre novog BIOS-a ti je pucalo na +450 i sa lockovanjem freq/voltaze, a sada sa novim BIOS-om ide na +900 ?

Ne sa lokovanom je radilo +800 u miningu, sada samo dignuto na +900 bez lokovanje sve krece ok, identicno kao samsunge sto imam, vise od 900 nisam za sad probao

Hvala na odgovoru, to me je zanimalo, da li ima napretka u odnosu na stari BIOS uz lockovanje napona, znaci moze se reci i da ima. Odlicno, cekamo jos neka Micron iskustva i ostale proizvodjace da izbace novi BIOS, pa da se polako stavlja tacka na pricu Samsung vs Micron...

GPU - 2126/9600 MHz
CPU - 5.2 GHz

Untitled.jpg

Poslednji 375.70 drajver, ali iz nekog razloga ne prolazi validaciju("Graphics driver is not approved").

Poslednja izmena:
Iskoristio otvaranje bench shopa uzeh asus strix 1070 og, javljam utiske cim zavrsim sklapanje nove masine ;)

Koliko te izašla sa popustom ?
Pošto je Bench prodavnica MISLIM da se SME pisati...

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

!0% je bio popust za 1 dan otvaranja imas full cenu na sajtu pa samo oduzmi 10% da ne pisem bas...ne znam dal je ok ili nije al mogu na pm ti da posaljem javi se

86.04.26.00.40: +450 za memoriju
86.04.50.00.2C: +600 za memoriju

Evo rezultata kad se jos malo vise klokne CPU. Na 3910 MHz graphics score 20014. Izuzetan rezultat za 8 godina star CPU. Naravno, physics i combined ne mogu da isprate savremene procesore ali GPU je ipak sasvim pristojan.

Prilozi

• 3D Mark 19.jpg
    3D Mark 19.jpg
    477.8 KB · Pregleda: 115
Sve u full-u teram klok probam For Honor pre par nedelja artifakti. Ajde prelomim -50hz na core-u, u toj igri sve full. Igram sada Mafiu 3 ono opet artifakt random ali uocim ga nebitno sto je sitan. Dokle vise ? Pocinjem da ih kuliram, ni jedan driver crash nisam imao od kad sam kupio kartu doduse.

Mozda tripujem ali delimicno sam siguran da ne. Sinoc sedim, tisina u sobi cujem fanove na kucistu ali cujem svake pola sekunde do sekundu kao da negde zakacinje/struze neki vent. Otvorim kuciste, stopiram fanove na grafici pa ih pokrenem i bas cujem taj isti zvuk. Uglavnom slusao sam ga svakog jutra kada palim racunar ili kada ga gasim, kada ventilatori udare kontru onu zbog prasine i sl. I tako na 30% oni se vrte, temp normalna ali se cuje taj zvuk, sad razmisljam da ga cujem svake 0.5 sekunde to je vise od jednog kruga na fanovima na 30%, tako da nije da nesto negde zapinje, sve je zategnuto u kucistu od stranice do hardvera.. Pojacam fanove na 60% ili cak 80% zvuk se izgubi i cuje se onaj bucan (normalan) zvuk. Danas ujutru otvorim kuciste izduvam fenom (hladan vazduh) tek toliko krupniju prasinu i probam prstima da udaram polako po sredini ventilatora, primetim da su prvi i treci maalo labavi, ali opet mislim da je tako fabricki. Kada kazem labavi mislim na to da kada udarim po sredini fana osetim malo "labavosti", dok je srednji malo zategnutiji. Upalim sada racunar, ne primecujem taj zvuk, ali opet pada kisa, vetar duva a do prozora sam mozda i ne cujem.

Da se brinem oko takvog "zvuka" ili da cekam da vidim da li ce definitivno da stanu u nekom trenutku ? Mislim da ovo nije za reklamaciju jer je trazenje igle u plastu sena bukvalno.. Ali me opet iznerviralo sinoc da sam 2 puta otvarao racunar da cujem odakle ide taj zvuk, i kazem kako na 0% tako i na 60% nema toga, dok na 30% ga je bilo.

30% mi je default do 50c pa onda ide agresivniji fan, u igrama u kojima sam 6-8h dnevno mozda nekada, temperatura udara granicu u 60c, tada se pale 60% fanovi i onda svakih 15-ak sekundi obara na 56-57c pa i fanovi padaju na 55%, zatim opet kroz pola minute zagreje na 60c pa opet pocnu fanovi 60%, nece li to da razdrma fanove jos vise ? Fan curve mi je kockast (vise puta kacio u temi), nije blaga kosa linija, neko mi rekao da je tako bolje (ovde) i da manje maltretiram fanove.. Sve mislim da ce da usledi neki defekt.. :trust:

Ne tripuješ, isti zvuk imam i ja na 1060 g1 Gaming. Baš prilikom aktivacije ventatora i javlja mi se posle konstantno tamo negde preko 60%. Zbog toga sam isključio silent profil odnosno namestio sam custom fan profil jer me nervira taj zvuk kod uključivanja ventilatora.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
E vidis meni je taj isti zvuk sinoc bio na 30% svakih sekunde do dve, ali opet kazem to je vise od jednog obrtaja na 30% tako da ne kapiram.. I meni je custom fan, do sada bio sa pravim linijama kockast, sada sam stavio da linija bude dijagonala.. Ne znam sta je bolje za fanove kad vec ionako rade konstantno.. Mozda je veca tortura da fan skace za 10% razlike na svakih par sekundi nego da se povecava iz % u % i mozda ne dostigne ni 60% pre nego sto kartica stigne do 60c..

Primeri sa neta: http://imgur.com/a/8V3RU

Sada sam postavio kao gornju sliku, bio kao donja jos od nove godine.. Ali gledam da ne reklamiram i da izbegavam kvarove jer mi je kod mastera uzeta pa mi se ne prolazi kroz tu proceduru opet. Kazem za sada sve okej, ali sve mislim da nakon puno igranja i rada taj zvuk pocne.

Stigao konačno Gigabyte GTX 1070 G1.
Samsung memorija.
Probao malo Doom, na default-u boostuje na konstantnih 1949 Mhz, temperature 64 C.

Kasnije ću probati Unigine Heaven, markove, OC...

Stigao konačno Gigabyte GTX 1070 G1.
Samsung memorija.
Probao malo Doom, na default-u boostuje na konstantnih 1949 Mhz, temperature 64 C.

Kasnije ću probati Unigine Heaven, markove, OC...

Bravo za Samsung, gde si je nasao i posto bila, random ili?

Ne tripuješ, isti zvuk imam i ja na 1060 g1 Gaming. Baš prilikom aktivacije ventatora i javlja mi se posle konstantno tamo negde preko 60%. Zbog toga sam isključio silent profil odnosno namestio sam custom fan profil jer me nervira taj zvuk kod uključivanja ventilatora.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Navodno je izbacen bios koji resava ovaj problem, sad jbm li ga.. Isto tako nalazim da se problem javlja zato sto se karta savije od tezine, sto jeste istina medjutim onda bi to bilo konstantno valjda.. Nisam pametan.

Citam, ispada da su mi fanovi labavi.. Nalego sam kuciste za sada nema tog zvuka. Celog dana ga nije bilo, javio se zvuk opet.. Pitao sam Mastera da li uvazavaju reklamaciju na to, eto primera:

https://www.youtube.com/watch?v=Jx-VWENSZAc

Ali nije konstantno, pola sekunde ga ima, pola ga nema, pa onda prestane iz cista mira i nema ga par minuta.. Ne kapiram.

xxx.jpg

Poceo sam da mrckam po hardver, ne biram sredstva. Ovoga sam se nacitao, kad ono stvarno.. Poslednji fan taj kabl ulazi vertikalno iz donjeg dela a prva dva horizontalno. Ugurao ga srafcigerom, videcu da li ce se ponovo pojaviti. Ali sada palim komp nema toga NI na pocetku. Tako da baterijska lampica i u donji deo check na g1 barem, vidim da i 1080 ima isti fail.

Bravo za Samsung, gde si je nasao i posto bila, random ili?

Izašla me je 425e, uzeo sam preko KP, ali nije najpoznatiji prodavac, neću ovde da pominjem da ne ispadne da ga reklamiram, koga interesuju detalji nek se javi na pm.

Poslednja izmena:
Izašla me je 425e, uzeo sam preko KP, ali nije najpoznatiji prodavac, neću ovde da pominjem da ne ispadne da ga reklamiram, koga interesuju detalji nek se javi na pm.
Za lepe pare si je uzeo znaci onaraju se cene polako. Kadavsebsetim jul i avgust kada su ih uzimali po 500 i nesto evrabsu davali za tu graficku [emoji3]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nova karta sa Samsung memorijom - full cena nema sta :party: Kada budes mogao poteraj malo memoriju da vidimo dokle moze :)

I besplatna isporuka a plus se lik sam ponudio da mi nadoknadi (1000 din) za čekanje ma kartu :)

Evo Unigine default:

Unigine1.jpg

OC GPU: +135:

Unigine3.jpg

Interesantno da sam Unigine prijavljuje veće taktove nego što očitava MSI Afterburner - na default-u 1999Mhz (MSI 1949) a ovako OC 2126 MHz

Probaću koliko može a i memoriju kasnije.

Inače karta se ne greje puno, doduše kućište mi je jako dobro provetreno.

Što se tiče buke u toku korišćenja, ja je ne čujem preko ventilatora u kućištu (koji prave blagi huk koji meni ne smeta uopšte).
Default fan profil je namešten korektno i nema potrebe da se menja.

Coil whine - u toku igranja ne primećujem ali ga ima u na ekranu menija.

Sve u svemu, deluje mi ok za sada.

Nego malopre sam se istripovao vezano za G-Sync dok sam igrao Doom. Uključen u nVidia control panelu, uključen na monitoru, V-Sync isključen u control panelu, isključen u igri. Fps 100-120 ali primećujem cepanje slike. Uključim game mode na monitoru koji prikazuje hercažu monitora i zakucana na 60. I onda ukapiram da moram i u control panelu da povećam refresh rate na maksimum (144Hz). I onda letenje :) stvarno klizi savršeno. Ne znam za druge igre ali Doom dakle vuče refresh rate iz sistema.

@Ljanmi: koliko ti karta boost-uje bez oc i kolika je temperature u Heaven-u ?

Poslednja izmena:
Core Voltage slobodno na 0, bez potrebe udara u Power Limit i obara clock. Kod G1 slajder ide do 111% i to je 200W Power Limit(na 100% je 180W), što je nedovoljno da bi dodavao napon. Kod FE slajder na +112% je 170W Power Limit, a recimo kod MSI Gaming +126% je 291W.

Potrudi se da nađeš max clock za 24/7 bez diranja napona, Power Limit naravno do kraja.

Kod mene je to 2100/9200 MHz.

Core Voltage slobodno na 0, bez potrebe udara u Power Limit i obara clock. Kod G1 slajder ide do 111% i to je 200W Power Limit(na 100% je 180W), što je nedovoljno da bi dodavao napon. Kod FE slajder na +112% je 170W Power Limit, a recimo kod MSI Gaming +126% je 291W.

Potrudi se da nađeš max clock za 24/7 bez diranja napona, Power Limit naravno do kraja.

Kod mene je to 2100/9200 MHz.

Ma da, potpuno se slazem da je neki sweetspot za realno igranje 2100/9200 mislim kada ti je potreban ukljucis profil, ovako vozim @default - pogotovu sto se igram na TV-u u 60fps-a :) Meni vidis kada dignem memoriju +600 povuce "struju" I pada mi klok GPU-a, tek dodavanjem core voltage +50% cini mi se uspevam da dobijem i GPU stabilan boost na 2100. Ovako to izgleda kod mene.

image.jpg

@DAS

Moja verzija je jaca varijanta Strix karte 08G i boostuje @def na 2088. Temperature su smesne stvarno tipa 45-50 u gamingu(uglavnom 45 :) ) - max sto sam uspeo da vidim nekom teskom sintetikom koja nema sanse da se ponovi u realnom koriscenju je 65 stepeni.

Slabo Pascal skalira sa OC-om i svi manje vise izvlacimo 10% sa OC-om - da se ne uvrede vlasnici karti sa Micron memorijom.

@Ljanmi

I kod te Asus je limit 200W na tih 120% čisto da znaš. Bolje je i 2050/2075/2088 MHz ako tako memorija može na +600-700-800, nego 2100 i više, a memorija na +500.

Samo su se MSI i Zotac otvorili(291W i 300W), ovo ostalo sve tanko, milion faza i 2x 8-pin konektori kod EVGA FTW npr. su beskorisni kad je Power Limit samo 226W, pa to može da trpi i moja FE sa 4+1 naponskom i jednim 8-pin PCI-E(Gainward i Palit max 225W, a imaju jedan 8-pin PCI-E).

Samo bios editor da se ukloni PL i da može napon do 1.2V, ništa više mi ne treba. :)

P.S. Kada bih sad uzimao kartu "za pod vodu", samo MSI Gaming X(GTX 1070) i ništa drugo ili eventualno Asus(GTX 1080) pa da se flešuje T4 vBIOS.

Poslednja izmena:
I kod te Asus je limit 200W na tih 120% čisto da znaš. Bolje je i 2050/2075/2088 MHz ako tako memorija može na +600-700-800, nego 2100 i više, a memorija na +500.

Samo su se MSI i Zotac otvorili(291W i 300W), ovo ostalo sve tanko, milion faza i 2x 8-pin konektori kod EVGA FTW npr. su beskorisni kad je Power Limit samo 226W, pa to može da trpi i moja FE sa 4+1 naponskom i jednim 8-pin PCI-E.

Samo bios editor da se ukloni PL i da može napon do 1.2V, ništa više mi ne treba. :)

P.S. Kada bih sad uzimao kartu "za pod vodu", samo MSI Gaming X i ništa drugo ili eventualno Asus pa da se flešuje T4 vBIOS.

Ma da, potpuno si u pravu. Meni je mem max ok +600 I to je to. Ne znam da li si citao EVGA Pascal karte cist promasaj, bas su ga ugasili sa celom serijom - http://wccftech.com/nvidia-gtx-1080-1070-evga-cards-dying/

Kada sam jurio GTX 1070 Samsung memoriju, zvao sam oglase redom i "cuo sam" od kopaca da je lose resen dizajn same karte MSI GTX 1070 Gaming X - riknjava u kopanju. MSI Armor je ustrojena verzija MSI GTX 1070 Gaming X, mislim da je dizajn isti. Najvise su hvalili svi Gainward(pogotovo GS) i Palit pa onda Asus.

PS

Estetski MSI GTX 1070/80 Gaming X - najlepsa karta doduse ,)

Vrh Dno