Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Brutalno, i koliko sad mozes da izvuces iz nje?

Za sad 2151MHz bez dropova, flat linija na grafikonu. :)

Najviše što sam uspeo da je zagrejem je 37-38°C. :d

Inače, odradio sam shunt mod sa CLU pre montaže bloka.

001.JPG

CLU samo za TDP mod, na GPU je Gelid GC-Extreme, kao i na CPU. Šta god da joj radim ne ide preko 38°C, sobna 22°C. :D

Povećao se TDP limit u odnosu na default, ali i dalje nije dovoljno, kada fiksiram napon na 1.093V i probam 2177MHz, trotluje.

Ništa bez pascal bios editora...

Uglavnom, na 2151MHz sa 1.062V ne udara u TDP limit i nema dropova, to je za 24/7 upotrebu.

Hbg zakljucali majmuni,custom tesko ce bidne neki bios mada i to je extra + temperature bolest :D

Pa ako sam 290X furunu hladio na 45 stepeni, mogu i ovaj upaljač na 37. :d

Na stock podešavanjima, idle 27°C i ne prelazi 35°C bolest. :smoke:

^
Nema prašine jer sam kupio mali kompresor sa 25L bocom specijalno zbog kompa. Dva puta mesečno čišćenje. :)

Koristim ga, leti Face i YT...i malo OC i bench-ovanje. :D

Uff, skup sport, računaj minimum 300e za početak. Ovo što vidiš je vremenom došlo do 800-900e, ne znam tačno, a uvek ima mesta za upgrade.

@Ljanmi

+750-775 za bench-ovanje
+500-700 za 24/7

^
Nema prašine jer sam kupio mali kompresor sa 25L bocom specijalno zbog kompa. Dva puta mesečno čišćenje. :)

Uff, skup sport, računaj minimum 300e za početak. Ovo što vidiš je vremenom došlo do 800-900e, ne znam tačno, a uvek ima mesta za upgrade.

@Ljanmi

+750-775 za bench-ovanje
+500-700 za 24/7

Bravo, nisam video bolju kartu - nema sta. I to 'oce da radi u igrama full na 2151/9300 recimo? :)

Tvoja bi bila još bolja pod vodom.

Danas ću je detaljnije testirati.

^

Bogami stvarno skup sport. Ali ko ima para ili nije mu problem da do njih dodje onda i ne treba da stedi na necemu sto voli.

Tvoja bi bila još bolja pod vodom.

Danas ću je detaljnije testirati.

Ne verujem, imas prvu klasu GPU-a a i memorije, nema sta. Ja sam zadovoljan sa svojom kartom, mislim prilicno se dobro ponasa u odnosu na druge karte(GPU klok, Samsung memorija), nije sampion OC-a ali je fina. Jedno interesantno pitanje, jesi li binovao kartu ili ti se slucajno zalomio takav OC-er? :,,:

Provrti Valley na max kloku,pascalu godi on i heaven

Vrteo jutros Valley, nešto preko 4500 je score.

Ne verujem, imas prvu klasu GPU-a a i memorije, nema sta. Ja sam zadovoljan sa svojom kartom, mislim prilicno se dobro ponasa u odnosu na druge karte(GPU klok, Samsung memorija), nije sampion OC-a ali je fina. Jedno interesantno pitanje, jesi li binovao kartu ili ti se slucajno zalomio takav OC-er? :,,:

Tvoja ima konstantan boost od 2126MHz na koliko, 60-65°C? Na vodi, sa temp ispod 40 stepeni, računaj da bi išla na 2151-2164MHz sa istim podešavanjima, u najgorem slučaju 2139MHz. Kod nje nemaš power limit problem kao ja sa FE i pored CLU moda kojim sam dobio možda 10-15% veći TDP limit, ali nije dovoljno da se očepi karta na max. Npr. da bih držao VRAM na +700 bez ikakvih anomalija u prikazu, GPU mora da se smanji na 2126MHz i tu ostaje zakucan kao kod tebe. Kada je memorija do +500 onda GPU može da ide na 2139-2151MHz, ali je već tad TDP 105-110% od mogućih 112. Da je 90-95%, mogao bih još da je nategnem, ali to samo ako nekad izbace Pascal bios editor.

Nisam birao, ali verujem da nVidia jeste, koliko vidim na netu, sve FE se lepo OC-uju...ili bar ogromna većina.

Da... obojici su karte super. Moja npr nije ako gledam vase gpu clocks. Kod mene je stabilno na 2063 ili 2073 do 2088 zavisi od igre ali nikad preko 2100. Memorija moze 24/7 na recimo +600. Ali realno najbitniji je gpu clock..

Sent from mTalk

Nije bas najbitniji.Ako ti memara dobra i cepa dosta bolje se skalirati nego GPU sa 30/40Mhz,provereno probao i sa ovom matrix a i AMD-om

Pa da, zato je i držim na 2126MHz za GPU i +700/9400MHz za VRAM.

Igrao The Witcher 3, GTA V, Rise of the Tomb Raider, Doom...radi savršeno, clock zakucan i ne ide preko 110% TDP.

Uspeo sam da je zagrejem na 39°C. :d

Ma kod mene ne ide TDP preko 80% ali sta vredi kada place karta za vodom :D

Mora 39C kad trosi ko upaljac hahahahh,salim se brutalis je to hladjenje :)

+220/+700 - 2126/9400MHz

Rise of the Tomb Raider, DX12, Preset: Very High, AA: SMAA

Tomb.jpg

Heaven.jpg

Valley.jpg

Kad vidim tih 75% max TDP usage, nije mi dobro. :D

To je jedino što me sputava da je očepim muški. Na 290X staviš 150% Power Limit i udri. :d

Hhahahaha,mora nadjes ako ima neki bios da bi je odvrnuo kako treba,na def biosu TDP je zakucan na 115% i naravno ne moze da se ide mnogo

Maaa, KOLOS ima besan cip + besnu memoriju i nema takmicenja sa njim :) Nego evo sad sam bacio jedan benchmark onako, ovaj overall score mi je nesto mnogo los :) Experimentisem sa CPU-om trenutno je na 4,6 i mem 2400(1T - 10-12-12-16), ne znam da nije do toga nesto :) Graficki skor mi je super skroz, zadovoljan sam evo setovanja za rezultat.

image.jpg

image.jpg

Pa i nije los,sa 4.6 nece to vise,kod mene je na 5.2Ghz ako gledas moje :D

Vrh Dno