Uzeo sam MSI Gaming X 1060 3gb.
I mogu reći da nije baš kako sam očekivao.
Najnoviji drajveri, win7 64...
- U Witcheru 3 (Novigrad), ima frame dropove. Rez 1080p. High setovanja. Senke na medium. AA off. Zašteka neprijatno kad se spusti sa 59 na 45 fps.
- Dirt 4 na ultra-high..Lepo radi, ali isto sam primetio lagani frame drop u nekim trenucima..Retko, ali desi se.
- Mass Effect Andromeda - moguće da mora neki update za igru (ili stariji drajveri?)..Neigrivo je..od 60 fps do 2 fps.
- Project Cars 2 high, ponešto ultra, desi se pad fps-a u nekim scenama. (sudar više vozila uz dim i prašinu..).
- Rise of Tomb Rider na High-Very high..uglavnom 60 fps..bude manjih padova fps-a.
Nisam ni pokušavao sa opcijama koje zahtevaju više vram-a.
Koliko vidim iz MSI Afterburnera GPU radi na oko 35-40%?..Temperaturu nisam ni gledao, mislim da je oko 50-60 pri igranju, 30 idle... ventovi se skoro ne čuju.
Ovako ispada da za High podešavanja u 1080p nema zapravo glatkog igranja. Mislim, sve je to OK, ali nije baš full 🙂
Kao da mi je bolje radila gtx 660 uz odgovarajuća setovanja (i odgovarajuće igre)..Stabilnije, bez drastičnih padova.
Najprimetniji nedostatak je u Witcheru 3, ali kontam da je Novigrad lošije optimizovan od ostatka igre.
Jedino Pes nema frame drop 🙂
Ne znam da li je moguće da procesor i5 3350p nije dorastao i da ga treba menjati?