Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Ima li neko iskustva sa Zotac GTX1060 3GB AMP?

Cena u radnji je baš pristojna i deluje da vredi 60EUR doplate u odnosu na to za koliko sam prodao 280X?

Javi neke dodatne utiske ako budeš imao vremena. :)

Vidim da je cena za AMP identična kao za "običan" Zotac 3GB?

Mislim da je bolje uzeti AMP jer ima dva ventilatora, ova obicna je ustvari mini verzija.
Nisam imao kad da testiram karticu zbog obaveza, kad stignem probacu malo da vidim kakva je u igrama i kako se klokuje.
Cisto da vidim dokle ide.
Ono sto je sigurno to je da je hladna i skoro necujna, iako se ventilatori stalo vrte na oko 2000 obrtaja.

Naleteh na zanimljiv test: https://www.youtube.com/watch?v=fYNigmB6sWY

13 igara, sve u 1440p na max, 1060 3GB u proseku 7% sporija od 6GB verzije. Na stranu to, to smo znali, zanimljvo je zauzeće memorije. Čak i kod igara koje su u toj rezoluciji, sa tim detaljima, pojele i po 7GB VRAM-a, igre su bile potpuno igrive na 3GB modelu (verovatno igra sama skalira zauzeće memorije). U 1080p bi igre zauzele još manje i fps bi bio veći, naravno. Trenutno i u narednih godinu-dve, izgleda da je 3GB model sasvim upotrebljiv, nećemo skoro videti igre koje bi ga učinile neupotrebljivim...

Da dodam neke nove utiske za Zotac 1060 AIM..
Malo sam je klokovao sa MSI AB... GPU za 50MHz i mem za 100MHz sa MSI AB.
GPUz: def 1580/2000 , @ 1630/2050 MHz

Pustio sam malo Unigine Heaven i razlika malih 25 poena, temp ide do 72 C, boost 2025/4100 MHz.
Brzinu ventilatora mi ne dozvoljava da menjam rucno...? I dalje se okrecu oko 2000 rpm.
Probacu jos da je klokujem, jedino ne znam do koliko je sigurno da se podize napon za ove kartice da je ne ubijem odma ??:p

Prilozi

• sshot-59 (3).jpg
    sshot-59 (3).jpg
    79.4 KB · Pregleda: 93
  • sshot-59 (2).jpg
    sshot-59 (2).jpg
    86.4 KB · Pregleda: 106
  • sshot-59 (1).jpg
    sshot-59 (1).jpg
    77.5 KB · Pregleda: 101
  • 4sshot-59.jpg
    4sshot-59.jpg
    304.4 KB · Pregleda: 111
Utiče li uopšte dizanje napona išta nakon uvođenja GPU Boost 3.0? Temperature su mi iste i na def naponu i kada maksimalno podignem u Afterburner.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kakve su temperature kod zotac mini verzije?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Brzinu ventilatora mi ne dozvoljava da menjam rucno...? I dalje se okrecu oko 2000 rpm.P

Samo odštikliraj opciju auto i pomeraj slajder...Može samo na gore...Što je moja jedna zamerka na ovaj model...2000 rpm-a je minimum!

Nije bez razloga tako, 8cm ventilatori, malo telo hladnjaka koji hladi samo GPU, ne i memoriju, VRM ima svoj hladnjačić. Kada bi se oborila brzina ventilatora na 1000-1500 rpm, verovatno bi se VRM i memorija pregrevali, a GPU bi išao na 80 stepeni i preko. Naravno, značilo bi u idle kada bi mogli na 1000 rpm, ali po toj ceni nema mana. :)

Poslednja izmena:
Utiče li uopšte dizanje napona išta nakon uvođenja GPU Boost 3.0? Temperature su mi iste i na def naponu i kada maksimalno podignem u Afterburner.

Ево шта каже Unwinder:
You cannot directly map GPU Boost 3.0 overvoltage % to millivolts. % maps to different offset in millivolts depending on the card and even on the same system and card 100% overvoltage value may be scaled down to lower offset in mv depending on thermal conditions.
100% value is the difference between the maximum safe voltage (which is defined by BIOS) and GPU operating voltage (which depends on silicon and which is different for each card and defined by GPU leakage level (ASIC quality)). And as I said above maximum voltage can be also dynamically scaled down depending on thermal conditions.
For example on my 1070 card operating voltage is about 1040mV and with GPU Boost 3.0 overvoltage set to 100% it can reach up to 1090mV.
The best way to know your operating and maximum voltages would be setting power and thermal limits to maximum, setting fan speed to maximum to exclude 100% overvoltage downscaling, then running some not too heavy 3D application (which should NOT be power limited). This will cause GPU Boost 3.0 dynamic clock control to be limited by operating voltage (Voltage limit graph in monitoring window should report "1" in this case). Then you can set overvoltage to 100% and see how much voltage will be added.

The following video demonstrates that:

https://youtu.be/SAHWUt3zbGM

Samo odštikliraj opciju auto i pomeraj slajder...Može samo na gore...Što je moja jedna zamerka na ovaj model...2000 rpm-a je minimum!

Da, nisam probao na gore, hteo sam da vidim da li moze da se smanji..,)
Probao jos malo klok i dogurao do 2100/4250 MHz, na 70% fan temp ide do 66 c. Napon sam podigao za 50%.
Mrzi me da trazim dokle moze max. I ovo je dosta za sada.
Sve u svemu sasvim fina kartica.

Prilozi

• sshot-65.jpg
    sshot-65.jpg
    248.1 KB · Pregleda: 99
  • sshot-66.jpg
    sshot-66.jpg
    280.4 KB · Pregleda: 116
Poredjenja radi, nista cackano, sve po def:

2017-09-03_215132.jpg

Da doprinesem temi, posle r9 280x prešao sam na zotac amp gtx1060 3GB. Odradio sam OC (kroz njihov firestorm) za sada +200mhz za core i +150mhz za memu (hynix) nisam još menjao power opcije. Odradio sam optimizaciju igara preko geforce experince. Postavljam fraps merenja za par igra (reza 1080p) fan je na auto za sada i temp je oko 65 posle par sati igranja.

STRAFE
Avg: 183.131 - Min: 135 - Max: 242

Dying Light
Avg: 90.582 - Min: 52 - Max: 124

Dishonored 2
Avg: 55.835 - Min: 24 - Max: 61

Rise Of The Tomb Raider
Avg: 62.572 - Min: 42 - Max: 142

Hellblade
Avg: 55.177 - Min: 32 - Max: 61

STRAFE
Avg: 183.131 - Min: 135 - Max: 242

Dying Light
Avg: 90.582 - Min: 52 - Max: 124

Dishonored 2
Avg: 55.835 - Min: 24 - Max: 61

Rise Of The Tomb Raider
Avg: 62.572 - Min: 42 - Max: 142

Hellblade
Avg: 55.177 - Min: 32 - Max: 61

U Dishonored2 se vidi nedostatak video rama.

Verovatno da je 3GB ograničavajući faktor, sa uključenim fastsync u nv control panel i isključen v-sync u igri gotovo da se ne oseti povremeni pad fps-a u nekim intezivnim scenama sa dosta alpha efekata. Preporučujem upotrebu fast sync opcije koja baš fali kod amd grafi za sada.

Dishonored 2 zauzime i preko 5gb vrama uz max grafiku

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ma ok je to, ali nije tema debljina tvog novcacnika :D

Hehe,nisam pomenuo novčanik,već džep...:D

Za max dve godine 1060-ca 3/6Gb će biti kao sad 1050/Ti..Dobra je,gura ali manjak sličica za 1080p...Tako da džabe da ima i 12gb!Trenutno je 3Gb sasvim OK

Iz iskustva posedovanja gtx 970 4G (zli jezici ce reci 3,5gb :) i trenutne 1060 sa 6Gb, mogu reci da razlika izmedju 3 i 6Gb nije u 5, 10 ili ne znam koliko procenta u performansama, vec razlika izmedju: igra radi lepo i ne radi lepo, bez obzira na fps. Vecini igara na 1080p, razlika u memoriji nece praviti razliku, ali ima dosta igara kod kojih zaista hoce. Probajte Forza Horizon 3, popunice na max setovanjima 4,5-5Gb vrama i nece biti nikakvih padova, stucanja i sl. Bf1, klizi i na 3Gb na ultra, ali sa 6Gb, on opet napuni vecu kolicinu memorije i onda nema problema sa praznjenjem textura niske rezolucije, kao sa 3Gb. Dakle ne bih svodio razliku u kolicini memorije iskljucivo na procente u ukupnom fps-u...

Inace gtx 970 i 1060 su dosta slicnih performansi, za neupucene.

A ista je situacija bila jos pre par godina kada sam imao Radovana 270x 2Gb, pa posle njega verziju sa 4Gb. Secam se da je neka Total War igra koju sam u to vreme igrao, progledala.

Poslednja izmena:
Dvocevka kada je uzeo jednu od najlosijih 470 bio je to rat u 470 temi kako je to super karta, sad je uzeo 1060 3GB i prica da je 3GB super, iako je vec 100 puta vodjena ta diskusija i uvek je bio isti zakljucak-3GB je nedovoljno za komotno igranje na 1080p.

100e je prevelika razlika, vredi doplatiti 40-50e za 6GB verziju istog modela, a cena je bila dobra za ovaj Zotac 1060 3GB.
To ne znaci da je 3GB dovoljno/optimalno.

Poslednja izmena:
Trenutno je 3Gb sasvim OK

Citiram samog sebe zbog onih koji ne čitaju moj post, a znaju da daju ironičan komentar!Nisam rekao da je super,već da je OK(prihvatljivo,pogotovo za 26k).Po meni je ludost dati preko 40k za malo bolju kartu

100e je prevelika razlika, vredi doplatiti 40-50e za 6GB verziju istog modela, a cena je bila dobra za ovaj Zotac 1060 3GB.

Pričaš ono na čemu i počiva moj komentar...Ali ne, bitno je budeš sarkastičan! Pa svako bi uzeo 6GB kartu za razliku od 40-50e!

Poslednja izmena od urednika:
Odakle ti da je razlika preko 100e izmedju 3 i 6GB?

Kod nas je najjeftinija 1060 3GB 26K, a najjeftinija 1060 6GB koje ima na stanju je 38k ili vise, ima par modela gde pise 36k ali su rasprodati.

Razlika je zaista prevelika...mining, ***. Sad kad razmislim, bolje da sam uzeo 3GB verziju umesto 6GB ali gotovo sad...

Jap, sada gledam, nesto sam prevideo, mislio sam da je manja razlika u Srb... my bad...

Nazad
Vrh Dno