Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Bile mi visoke temperature procesora pa sam premontirao LC120, ni sam ne znam kako ga nisam dobro postavio prvi put, osim sto je temp CPU pala za 20C sad ni Windforce ne prelazi 64C sta god da joj radim.

Hvala obojici na objašnjenju povodom whine-a. Nažalost čujem odlično pa mi niški tonovi smetaju.
Jel se očekuju uskoro neki popusti kod nas ili mađara?

Bile mi visoke temperature procesora pa sam premontirao LC120, ni sam ne znam kako ga nisam dobro postavio prvi put, osim sto je temp CPU pala za 20C sad ni Windforce ne prelazi 64C sta god da joj radim.

Bas nikada ne ode na koji stepen vise ? Meni je gornja granica do koje isla temp 70 stepeni.. kako tebi samo do 64, a imamo i isto kuciste. Da mojoj karti ne fali nesto :D ... jel su ti na auto ventovi ili ?

Bile mi visoke temperature procesora pa sam premontirao LC120, ni sam ne znam kako ga nisam dobro postavio prvi put, osim sto je temp CPU pala za 20C sad ni Windforce ne prelazi 64C sta3 god da joj radim.

Bas nikada ne ode na koji stepen vise ? Meni je gornja granica do koje isla temp 70 stepeni.. kako tebi samo do 64, a imamo i isto kuciste. Da mojoj karti ne fali nesto :D ... jel su ti na auto ventovi ili ?

Kod mene je hladnije u sobi a profil za ventove jesam menjao u Afterburneru. Ne pamtim kad sam igrao igre možda zavisi od njih. Probah Clear Sky temp izađe na 67C a CPU jedva 30C, kod GTA V CPU je oko 40C a grafika 64C.

Aha ok, kod mene je u sobi prilicno toplo, a kompjuter je bas blizu radijatora, a nisam podesavao Afterburner jer ne znam.. moracu da guglam pa da ga sredim.
Verujem da su to razlozi za par stepeni visu temperaturu. Hvala.

Pomeri ga od radijatora ako ikako mozes. Mada da mozes to bi vec i uradio...

Aha ok, kod mene je u sobi prilicno toplo, a kompjuter je bas blizu radijatora, a nisam podesavao Afterburner jer ne znam.. moracu da guglam pa da ga sredim.
Verujem da su to razlozi za par stepeni visu temperaturu. Hvala.

U Afterburneru idi na Options/Fan i podesi.

Stigla kartica,sad ide malo testiranja pa da napisem koju posle toga.
e760707fde3633cc475aa2e070f50de9.jpg
41cb58a48ab0d913afe76f5b628dfa1f.jpg
a7673d561632499e559c5a59b6013ecb.jpg

Послато са SM-N930F уз помоћ Тапатока

Pomeri ga od radijatora ako ikako mozes. Mada da mozes to bi vec i uradio...

Rado bih, ali nemoguce, prostor mi je bas ogranicen..

@ATI
Hvala, snaci cu se nekaki.

@hunder
Al svetli, k'o za Novu godinu. :D .. koje ti je ovo kuciste ? Bas je interesantno.

Fractal node 304. Kuciste je extra. Malo vece od kutije za obucu.
Sto se tice karte evo par testova sa i bez oc
5369b5633e0a4d95208ebca8cf9c2672.jpg
fef86d3145eb1f1ba00ab34af7e6b553.jpg
1f0ecec4a3ea5509eae8ae34949d80cb.jpg
cca0d21c800f4317a780411251f08e00.jpg

Ziva se ne cuje. 320e

@hunder, to je pretpostavljam ROG STRIX-GTX1060-6G-GAMING?

ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING je ipak par desetina evra skuplja.

Nikako da provalim sa kojiom procesorom si testirato ROTTR, anti-aliasing podešavanje off, fxaa ili smaa?

Procesor i5 6600k i sve na max
Graficka je valjda obicna strix

Predpostavio sam nego opet reko da pitam, jer sa mašinom iz potpisa imam nešto slabije rezultate, ali opet i3- i5 mora da postoji razlika.

Jos par testova ako nekoga zanima ;)
063d6a60e3685df45bd3d5cbd54fe84b.jpg
23fafea6a2c827505d9681438c732dbf.jpg

Poslednja izmena:
ja se razmisljam izmedju te strix, msi gaming x i potencijalno gigabyte xtreme (sve slicne cene), ali mislim da cu zaobici gigabyte... palit super jetstream sam isto razmatrao, ali joj je bas skocila cena od pre nekoliko dana, tako da ako uskoro ne padne nazad na staru cenu, otpasce kao opcija definitivno.

dakle, u ovom momentu strix i gaming x glavni kandidati! jel ima neko predlog, misljenje za/protiv neke od ove dve, kao i eventualno misljenje za neku od druge dve pomenute. hvala :)

msi - lepša i kraća - subjektivno...
ovako su tu negde :)

To sto je kraca mi mozda presudi, jer mi posle strix ostane manje od centimetar slobodno.

Konacno presekao i uzeo MSI ARMOR 6G OCV1, 4 od zadnjih 5 karti koje sam imao bile su MSI i donekle je to i doprinelo da uzmem ovu kartu.

Smorio sam se kao zmaj kada sam je ubacio pokrenuo windows experience index i cuo piskavo zujanje - CW, posle malo googlanja video da se desava kod nekih benchmark-a kad je karta "sveza". Od tada niti u igrama niti kod bilo kog benchmark-a pa i kod windows experience index-a koji sam ponovio ne cuje se nista.

Tiha maksimalno sa otvorenim kucistem, tek kad je poklopljeno nista se ne cuje.

dayFkeT.png

2rS07ie.png

V-Sync
IBsb2CX.jpg

bez V-Sync
hyHbOPo.jpg

Suma sumarum ja sam prezadovoljan, mada se ja inace lako odusevljavam :D Pogotovo sto nisam neki gejmer deceniju ipo vec, PES uvek mora da radi i ako jos nesto sa strane odigram to je to.

Moje odusevljenje kada sam video da sve radi u full-u NBA2K17, Mirrors Edge novi, Novi TR, stari TR. Sada ostalo svlacim mada ne znam ni de cu sa svim tim.

Realno nisam ocekivao da je 1060 zver, mada ipak nisam ni preterano zahtevan.

Imam problem sa povezivanjem graficke i 4k televizora. Kad stavim postavku kao sa slika dobijem zelene strafte. Cak u nekim rezolucijam bez deep color postavke ne podrzava vise od 30hz. O cemu se radi?
d1727d8383c6e1ad7c7418f9e7c8bb1c.jpg
882949730708303a46d03b856bcc2441.jpg
c97ff7a304ba62bc2165cfa6fa6cd8a1.jpg

Vidim svugdje se zale na taj HDMI deep color, meni je sluzio da dobijem 4:4:4 za 4K @ 60hz (bez te opcije sam imao samo 4:2:2), nisam primijetio nikakve anomalije u slici, mada je u medjuvremenu stigao club 3D adapter dp to hdmi, pa onda i bez deep color imam 4:4:4.

Poslednja izmena:
Otkud znam. Nemam drugi da probam. Posto vecinu sad igara igram u 2560x1440 ako iskljucim ovaj deep color ne mogu da idem na 60hz. Al opet nije konstantan ovaj problem vec se ponekad pojavljuje.

Googlaj :D a i probaj drugi HDMI ulaz na TVu ili pogledaj da li ima razlike u njima koa i u izlazu sa grafe. Kad sam nesto malo gledao oko 4K ako se ne varam postoji izlazi koji podrzavaju i ne podrzavaju neku opciju nisam sada siguran sta je vilo ali mislim da je vezano za tu tvoju tematiku.

Moj tv ima sva 3 hdmi koji podrzavaju deep color. Jedino da jos probam ovu dp na hdmi opciju

Valjda nije bitan izlaz nego samo da se tom HDMI-u gdje je zakacen comp dodijeli etiketa PC u opcijama kako bi smanjio input lag a vrlo vjerovatno i otkljucao jos neke opcije.

Za 4:4:4 - 4K @ 60hz je potreban HDMI 2.0 ili DP 1.2 ili noviji.

Vrh Dno