Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Ne isplati se cimati za tu razliku bolje uzeti kod nas tako da ako nisi zadovoljan mozes da vratis robu i uzmes pare nazad... A ostaje pitanje kako ce se reklamacije sa KP zavrsavati obzirom da pretresaju ipon....

za po 15ak evra skuplje moze da se nadje u domacim prodavnicama u odnosu na te cene, pa se pitam da li u ovom trenutku uopste vredi cimati se tako dok se ne sredi situacija.

Da nema povraćaja AFE malo stvari bi bilo jeftinije kod Mađara. Cene bi bile iste kao u domaćim maloprodajama.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne isplati se cimati za tu razliku bolje uzeti kod nas tako da ako nisi zadovoljan mozes da vratis robu i uzmes pare nazad... A ostaje pitanje kako ce se reklamacije sa KP zavrsavati obzirom da pretresaju ipon....

Nisu ni prvi ni poslednji koji su se nasli na meti poreskih obveznika, treba malo sacekati da se slegne prasina i cim se prasina slegne bice sve kao sto je bilo.

Pa da, ali upravo se ovde na forumu u dosta tema potencira da nas distributeri u Srbiji deru sa cenama a kad proveriš cene u okruženju vidiš da su maltene iste.

Pa potencira se jer sto bi placao vise ako ne moras a isto mozes da ostvaris garanciju.

To je isto kao da si kuci u basti odlucio da iskopas bazen 3x3 i dubok metar ipo i odlucis da ga kopas asovom a pored imas mali rovokopac, hoces se idalje muciti asovom ili ces uzeti rovokopac?

Tako isto i nasi ljudi se odlucuju za jeftinije varijante jer im je u interesu da ustede, oni koji ne mogu da izdvoje kes ti hoce nece moraju u nasim radnjama na rate da kupe po nesto vecoj ceni i da se obavezu narednih godinu dve dana da placaju rate.

Hahah koji primer sa asovom i rovokopacem :D
Kako je kod drugih dobavljaca ? Samo za jednog svi pisu, mozda drugi drze i dalje nize cene..

sad vidim da je windforce malo poskupeo u doticnoj domacoj prodavnici, mozda i oni nabavljaju iz ipona :beat:

Ja sam nameravao da narucim GTX 1060 WINDFORCE OC 6G i jos neke komponente preko Madjara ali sad vidim da su svi digli cene za minimum 10%. Kao imaju problema sa nabavkom preko ipon.hu koji ceslja inspekcija
pa moraju da idu preko nekih drugih dobavljaca. Ali kad pogledas cene na (argep.hu ili arukereso.hu) vidis da ipon upste nije bio najeftiniji ima dosta jeftinijih dobaljaca tako da su mogli eventualno to vece cimanje i uspostavljanje novih kontakata da kompenzuju tom razlikom u ceni izmedju ipona i ostalih jeftinijih dobavljaca. Jeste da im je sad malo otezano jer su svi navikli da narucuju sa ipona ali mislim da povecanje cena nije opravdano. Ima li neko neke informacije kada bi moglo da dodje do neke normalizacije cena i vracanja cena na staro.

Ja sam cuo sredinom sledece nedelje da bi trebalo sve da se vrati u normalu.
^^ Samo fabricki klok.

Poslednja izmena:
Jeste razlika je samo u klokovima, ja uzeo O6G i prezadovoljan, na defaultu busta 2025Mhz, max overklok 2190Mhz ...memaru nisam probao kako se kloka...
Memorija ti je jako bitna kod ovakvih karti. Gledaj da to iscedis sto vise moze pa postavi neke rezultate. :)
@kale po meni ne, to je jako mala razlika (1-2 frejma) + sto za te pare po meni je bolji izbor G1 nego asus.

Poslednja izmena:
Stigla Windforsica :[emoji2]
260 eura, nema jeftinije.

Pc komponente na KP

Ne nalazim je kod njih po toj ceni, da nije u pitanju interni dogovor ?

Pa naravno da je cenkanje u pitanju, i treba se uvek cenkati, jer se neki solidno ugradjuju.

Jel moze ta karta da tera novog Tomb Rajdera sa ukljucenim TressFX-om, sve na maxu naravno sa 60 fps-a?

.... :D

XjD35DL.jpg

konacno moze da se igra na Full detaljima >D

Jel pokusao neko da overklokuje karticu? Ja dovukao moju do malo preko 2100MHz stabilnih, mada nisam bas iskusan u ovome.

Overklok dogodine, kad kartica počne da zaostaje za novim igrama [emoji6]

Uzeo sam Gigabyte 1060 G1 Gaming 6gb za svoju staru makinu koja mi je kod roditelja (i5 2500k @4.4Ghz itd). Vreme je bilo da se 770 penzionise.

Par utisaka o samoj kartici:

- izgleda prelepo.
- coil whine? Oh yeah! Posle malo duzeg gejminga se malo smiri pa je jedva primetan pored zvuka iz zvucnika ali u pocetku ga ima masala.
- Ventilatori kao sto znate se iskljucuju na temperaturi od 60 i ispod. Ali prilikom startovanja ventova (kada prelaze iz 0% na neku vrednost) cuje se neki zvuk, vrlo kratko krkljanje. Ovo, kako sam ga krstio, krkljanje postaje konstantno kada ventilatori predju 60% obrtaja. Samo da upozorim da ventilatori nikada ne idu ovako brzo prilikom igranja tako da se tu ovaj problem ne primecuje ali ako cemo da teramo mak na konac trebalo bi ovo spomenuti. Jedino kada se vrte benchmarkovi pa se ugreje dovoljno da moraju ventovi brze da se okrecu.
- Do pomenutih 60% ventilatori su necujni. Od 60% se naslucuju, na 70% se cuju, sve preko toga je za mene bucno. Ali kao sto rekoh gore ovo je za gejming beznacajno jer nikada nece toliko brzo piciti.
- Gigabyte Xtreme softver je najveca kicerica od softvera koju sam probao! A potreban je za podesavanje LED.
- Moj primerak se klokuje ko lud :). Samsung memorija (*** koliko srece imam, i 1070 mi ima Samsung memaru), za sada sam dosao na 21138Mhz za GPU i 9216Mhz za memoriju.

xLy6FVA.png

To bi bilo posle nekih 2 sata cackanja. Malo igrao novi Deus Ex, provrtecu kasnije njegov benchmark i RoTR pa kacim. Za sada sam zadovoljan, jedino coil whine kvari utisak ali kao sto rekoh, posle nekog vremena se umanji (ili se ja adaptiram?) pa ga ni ne registrujem.

Vrh Dno