Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

I ja, samo se ja razmisljam da li G1 ili windforce, sem ako ne izleti neka polovna 980ti tu bi skratio muke :D

^ i ja... sa jedne strane razmisljam ma sta da bacam jos 30e na G1, slicno je to... a onda razmisljam, a sta mi je 30e na bar dve godine, jer toliko sigurno necu menjati, mozda cak i tri...

Meni je prethodna GTX570 radila skoro 6 godina pod vodom, klokovana na 1ghz bila 24/7. Ne bih je iskreno ni sad zamenio da nije crkla. A bila referentna gainward, jedan od prvih modela sto su stigli kod nas. Nema tu pravila. Uzmes ono za sta ti nije tesko da das u momentu.

U mojim pretragama, kad sam gledao za sebe, nasao sam jedino da G1 (koju sam prvo hteo) ume da pisti (kondenzatori, ako sam dobro shvatio), naravno ne svaka. Za MSI nisam video da je neko nesto pricao, za Asus odbijam da dam pare iz principa.

Razlog sto sam uzeo Gaming X je sledeci, nisam uzeo kod madjara (gde je Gaming X skuplji 30-40 od G1), vec kod u prodavnici, gde je ista cena ta dva modela.

Ja poručih windforce. :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Koliko vidim cena gaming X kod madjara jeftinija za nekih 1500din msm da nije isplativo cimati se sa preprodavcima sa KP.

Meni je prethodna GTX570 radila skoro 6 godina pod vodom, klokovana na 1ghz bila 24/7. Ne bih je iskreno ni sad zamenio da nije crkla. A bila referentna gainward, jedan od prvih modela sto su stigli kod nas. Nema tu pravila. Uzmes ono za sta ti nije tesko da das u momentu.

U mojim pretragama, kad sam gledao za sebe, nasao sam jedino da G1 (koju sam prvo hteo) ume da pisti (kondenzatori, ako sam dobro shvatio), naravno ne svaka. Za MSI nisam video da je neko nesto pricao, za Asus odbijam da dam pare iz principa.

Razlog sto sam uzeo Gaming X je sledeci, nisam uzeo kod madjara (gde je Gaming X skuplji 30-40 od G1), vec kod u prodavnici, gde je ista cena ta dva modela.

alfa je zakon :D

Koliko vidim cena gaming X kod madjara jeftinija za nekih 1500din msm da nije isplativo cimati se sa preprodavcima sa KP.

a to oni "ludaci" (u pozitivnom smislu za kupce) iz doticne firme sto nekad spustaju cene maksimalno, svi ostali osetnije skuplji trenutno... cesce sam kod njih uzimao komponente, nikad se nisam pokajao...

Iskocila mi neka kombinacija, pa sad nailazi mogućnost da uzmem 1070, medjutim morao bih da nabavim jos 50e da se zajmim ili da se stisnem jedno mesec dana dok ne legne kes. E sad, slatke muke, koliko bi zaista dobio na perfomansama, i koliko mi je pametno da se stiskam toliko i da cekam. Sobzirom da menjam na svake 2ipo 3 godine grafu sta mislite da li ce mi 1060 pruziti dovoljno snage za to vreme na ovom monitoru.

Obzirom da grafu menjas na relativno dug period, rekao bih da se isplati.
Dobijas ~40% na performansama, vise memorije i generalno vise future-proof grafiku sto tebi i treba.

Pa ne znam bas. Veci mu je zalog za buducnost GTX 1070. Po meni to bi bilo logicno resenje posle GTX 570.
Srednja klasa je ili prelazno resenje ili je namenjena za kezual gejmere.
Sudeci po njegovim afinitetima, vodeno hladjenje, cedjenje svakog megaherca iz hardvera mislim da odabir klase hardvera nije bas odgovarajuc
posebno ako se uzme u obzir da je ideologija da se sto duze ostane na istom.

Poslednja izmena:
Znam koja je zverka 1070 i znam da bi savrseno legla ali me finansije koce, ne bih se razmišljao da imam koliko mi treba za nju. Izvinite za off ali sta mislite oce li cena uskoro pasti 1070 na ~400€, mislim naravno na kp.

E34 ;)

Što se tiče da je 1070 logičan naslednik posle 570, i jeste, slažem se. Ali... I 1060ica mi je overkill za moje trenutno igranje i rad. Ne planiram skok sa fhd još neko vreme.

Nadam se padu cena ali racunam da u naredna dva meseca jako tesko, mada ovi sa kp kako su krenuli jos malo pa ce se izjednaciti sa domacim radnjama....

Znam koja je zverka 1070 i znam da bi savrseno legla ali me finansije koce, ne bih se razmišljao da imam koliko mi treba za nju. Izvinite za off ali sta mislite oce li cena uskoro pasti 1070 na ~400€, mislim naravno na kp.

Kakav je onaj najjeftiniji Palit 1070 za 420 evra ?

Mali update :

Prekjuce je uletela poreska u Ipon u Madjarskoj i cesljaju im sve povracaje poreza godinama u nazad.Ipon je zatvoren za saradnju sa strancima permanentno.Sta ce se desiti na K/P trzistu, stay tuned :(

Verovatno ima drugih shopova od kojih ce dolaziti hardware, al ce verovatno biti pitanje cene i vreme isporuke :/

Poslednja izmena:
Taj palit ima 2 godine garanciju.

Neka te i ova posluzi isto koliko i prethodna. I bilo joj je vreme za penziju, odradila je svoje. Hoces li i za ovu uzimati full cover block?

Poslednja izmena:
Bolje nisi mogao da mi pozelis, hvala! :D A ona je bas bas muski odradila svoje!

Pa pazi u planu mi je, mada mu najiskrenije ne vidim poentu. Jedino sto me kao vuce je sto je isti i 1070 i 1080, pa eto kao jednog dana bi mogao preci na jednu od te dve pa kao da zadrzim blok. Namestio sam custom curve za ventove, stoje stalno na 30% i stavio sam ako ode preko 60C da da dize i ventove. Al to se jos ni jednom nije desilo. Tu na 30% ne cujem ventove uopste, tj ne cujem ceo komp, tako da mi za sad kul. Jedino ako izadje neki mod ili nesto da moze da se dize napon pa onda i da nagovorim sebe da uzmem blok, ovako stvarno nisam pametam sta raditi.

Koliko je procentualno jaca 1070 od 1060 u proseku - 30%?

1060 za full hd nije prelazno rešenje - slična je kao gtx 980 i ima 2gb vrama više... za full hd u narednih par god sasvim dovoljno.

jača je 34 % 1070 u proseku u full hd(u 2k je razlika 38%, u 4k - 40%), ali je skuplja 63 % ako gledamo cene od mađara - 270 vs 430e.

Poslednja izmena:
Vrh Dno