Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Te temperature jesu u odredjenim igrama ili u furmarku ? Overklok me ne zanima kao ni temperature iz igara jer nece za to da sluzi. Pitam jer furmark moze najvise da natera karticu od ovih da tako kazem najdostupnijih programa za testiranje... Nije mi bitno da li je kartica bucna to jest ventilatori sve dok ce da ostane dobro ohladjena pri ogromnim opterecenjima.

Imam gomilu GeForce GTX1050TI Asus 4GB DDR5 ( EX-GTX1050TI-O4G ) expedition koje su opterecene 24 sata.Drzim temp na 67-70 stepeni.Tihe su ali ventilatori vrte konstantno na tom opterecenju.Super su sto ne zahtevaju dodatno napajanje(6pin)

Kopao sam ja etn celu noc sa GeForce[emoji768] GTX 1050 Ti OC 4G i cim temp dodje do 60c upale se ventilatori na 30%(1000rpm) i smanje na 55c. Pretpostavljam da je etn mining ne moze zagrejati koliko i furmark ali cisto da imas i ovaj info.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

To me zanima, pretpostavljam da kod tebe kopaju... Znaci opet dolazimo do brojke od 70c hmm.
I to sam video, takodje sam video da model STRIX zahteva 1x sestopinski sto mi nije problem kao ni tih 1000 din razlike u ovom slucaju ako je hladjenje jos bolje.

A inace moja je bez backplate-a i bez 6-pin. Radi na 1759mhz

Kopao sam ja etn celu noc sa GeForce[emoji768] GTX 1050 Ti OC 4G i cim temp dodje do 60c upale se ventilatori na 30%(1000rpm) i smanje na 55c. Pretpostavljam da je etn mining ne moze zagrejati koliko i furmark ali cisto da imas i ovaj info.

Nemam predstavu koliko kopanje opterecuje pretpostavljam da je prilicno a da li je max maksimuma ne znam. Ja planiram da je opteretim toliko da nju ne mogu koristiti da mi prikazuje sliku na monitoru, eto zato me zanimaju temperature.

A vidim i da imaju ove : Gigabyte GV-N105TOC-4GD GTX 1050 Ti 4GB OC preko madjara za 177e pa eto ako neko ima iskustva neka pise kakve su temperature u tim da kazem 101% opterecenjima da znam sta da uzmem.

Poslednja izmena:
Šta planiraš da radiš sa njima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nemam predstavu koliko kopanje opterecuje pretpostavljam da je prilicno a da li je max maksimuma ne znam. Ja planiram da je opteretim toliko da nju ne mogu koristiti da mi prikazuje sliku na monitoru, eto zato me zanimaju temperature.

A vidim i da imaju ove : Gigabyte GV-N105TOC-4GD GTX 1050 Ti 4GB OC preko madjara za 177e pa eto ako neko ima iskustva neka pise kakve su temperature u tim da kazem 101% opterecenjima da znam sta da uzmem.
To je ta o kojoj sam napisao iznad.

Šta planiraš da radiš sa njima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nigde nisam rekao njima. Njom, testiranje sigurnosnih propusta.

To je ta o kojoj sam napisao iznad.

Aha ti si pricao o Gigabajtovom modelu. Pa ne znam pokusavao sam da nadjem ali nigde konkretno ne nalazim da je neko uporedjivao ove modele kako se koji ponasa sto se tice grejanja u istim uslovima. Jos malo cu da kopam pa ako sta naleti... Inace bas mi je provetreno kuciste, imam 6x 12-naestica, hladno kao u zamrzivacu nekad otvorim stranicu ono tuce u koleno mogu reumu da dobijem ladno :D Ali opet ne volim kada mi se komponente da kazem pregrevaju ili ti rade na visokim temperaturama.

To je graficka koja trosi 75w i jednostavno se ne greje mnogo, nijedan model. Uzmi bilo koju sa 2 ventilatora i miran si.

Gigabyte, asus, msi, sta volis to uzmi ;)

Video sam naravno sve sam snimio. Prvo jedan je ventilator to necu nema sanse, drugo te Ino, Palit, XFX, Powercolor, Zotac, u sirokom luku...
Znaci samo Shappire, Asus, MSI, Gigabyte, Evga i slicni dolaze u obzir.

Strix OC pri maksimalnom OC (sve na max) kod mene do sada nije prešla 63°C.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Video sam naravno sve sam snimio. Prvo jedan je ventilator to necu nema sanse, drugo te Ino, Palit, XFX, Powercolor, Zotac, u sirokom luku...
Znaci samo Shappire, Asus, MSI, Gigabyte, Evga i slicni dolaze u obzir.

Palit, XFX, Zotac su jake firme koje takođe idu rame uz rame sa tim što si preporučio. Takođe i Gainward koja je valjda ista fabrika sa Palit.

Strix OC pri maksimalnom OC (sve na max) kod mene do sada nije prešla 63°C.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odlicno. Ganjao sam OC verziju ali nisam uspeo da nadjem, zvao i rasprodato kao. Tako da sam narucio obicnu i najverovatnije ce sutra biti dostupna za preuzimanje. E sada treba mi i neki adapter posto mi je monitor jos uvek na vga, da li da idem na hdmi to vga ili dvi d na vga, prva varijanta je jako skupa oko 1600 din pa ako nema neke razlike da jurim ovu drugu ?

Koliko znam treba aktivan adapter. A inace je skup dosta, u odnosu na onaj obican.

Znaci aktivan dvi na vga. Oko 1200din je, sad sam proverio.

Poslednja izmena:
Ne znam sta mu to dodje aktivan ?

Nasao sam Adapter konvertor HDMI na VGA muško/ženski - ''Služi da digitalni signal sa HDMI uređaja pretvori u analogni VGA. Može da Vaš novi uređaj poveže na stari VGA, monitor, televizor, projektor. Podržava pun 1080p signal.'' = 1790 din

E sada isti takav ( bar slikom ) na KP je 500 dinara. Ja mislim da ovo zavrsava posao jer pise lepo ''Pretvara digitalni signal (HDMI) u analogni (VGA).''

Tako da to treba da je to a sada sta je aktivni pojma nemam.

Ne znam sta mu to dodje aktivan ?

Nasao sam Adapter konvertor HDMI na VGA muško/ženski - ''Služi da digitalni signal sa HDMI uređaja pretvori u analogni VGA. Može da Vaš novi uređaj poveže na stari VGA, monitor, televizor, projektor. Podržava pun 1080p signal.'' = 1790 din

E sada isti takav ( bar slikom ) na KP je 500 dinara. Ja mislim da ovo zavrsava posao jer pise lepo ''Pretvara digitalni signal (HDMI) u analogni (VGA).''

Tako da to treba da je to a sada sta je aktivni pojma nemam.

najjednostavnije ti da uzmes neki polovan lcd sa dvi ili vga ili hdmi ulazom, nisu mnogo skuplji od tog prelaza sto nameravas da pazaris. btw koji ti monitor ?

Pa ne treba mi, ne igram igrice :) Hocu samo da imam sliku da vidim pristojno, pa mi zato treba adapter a buduci da sam karticu vec narucio moram ga uzeti.
Samsung 943N. 19 inca kockasti to jest kvadratni ili kako god.

Obrati paznju da pojedini adapteri sa digitalnog na analogni vga ne bacaju sve rezolucije.Ako je monitor 16:10 tj 1680x1050 velika verovatnoca da nece uspeti da baci nativnu rezoluciju za taj monitor

Oh,sad sam video da je 1280x1024.

Vec sam porucio sve pa kako mu ga bude, bice...
A to sam imao prilike da iskusim, sa adapterom vga na dvi nije htelo vise od 1600 x 900 i ako monitor podrzva full hd.

Adapteri na aliju za 3e da se biraju. Koristim dvi-vga na 1680x1050 rezoluciji i radi bez problema.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Koliko je meni poznato 10X0 serija nema analogne izlaze, tj pasivni adapteri DVI > VGA ne rade, samo aktivni.
DVI inace sadrzi analogni deo i digitalni deo i pasivni adapter samo "mapira" analogne pinove sa DVI na VGA.

Hdmi to vga na gt1030 i 19 inca 16:10 1440x900 monitor,radi odlicno slika dobra i uzeo na KP za 600 din.

HDMI to VGA je uvek aktivni adapter, HDMI nema analogni deo u sebi za razliku od DVI (i to konkretno DVI-I) :)

edit
DVI-I kombinuje i analogne i digitalne izlaze u okviru konektora (pasivni adapter radi)
DVI-D poseduje samo digitalne izlaze (ovo bi trebao biti slucaj za 10X0 seriju, i zbog toga obican pasivni adapter ne radi)
DVI-A poseduje samo analogne izlaze (pasivni adapter radi).
Koga interesuje vise: wiki
Pascal (1080) dumps analog support.

Poslednja izmena:
Imate na KP HDMI na VGA oko 600 din.
Ja sam uzeo, mada slika nije savršena, vide se jedva neki svetli tragovi horizontalno, iza teksta (na amd kartici), neko reče da se kroz NV control panel može srediti.

Nadam se da sam malo pomogao.

Uzeo sam karticu i adapter je stigao preko KP nisam jos nista stavljao jer moram sistem da radim itd.

Medjutim za sada za mene prosto dva neverovatna podatka.
Prvi je da je kartica kupljena u Emiju i ima 36 meseci garancije, kada sam ga pitao da mi popuni garantni list covek vadi list iz Win win-a, ja reko pa sta ti je to Win win bre ? Kaze Win win je glavni uvoznik za ove kartice i mi uzimamo od njih, garancija je preko njih. Ja stao gledam da'l me covek lozi, da'l je skrivena kamera neka pa cu da ispadam smesan na YT, ali ni jedno ni drugo, pazi Win win glavni uvoznik i Emi uzima od njih a u Emiju 23560 a ovamo 26990 i toooo za gotovinsko placanje preko web-a inace je 29989 ! Znaci lud zbunjenog u mozak direktno.

Druga stvar je da za ovu klasu kartice to jest proizvodjaca konkretno i model kao i cenovni rang u odnosu na ostale jeftinije nema hladnjaka na vram cipovima i naponskim jedinicama ! Da sam znao tacno ne bih uzimao, prosto ne mogu da verujem. Evo ljudi koji su kupovali neke druge izvedbe cisto napisite da znam da li imate vi dodir hladnjaka na ove delove i da li mozete da vidite temperature CPU, VRAM i VRM u programima za ocitavanje ili vam samo meri CPU ?

Vrh Dno