Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Svakako ima, ozbiljan je to skok. Vrh vrhovi bi ti ipak bio RX 470, ali svejedno sacekaj cene GTX 1050 TI pa vidi sa budzetom.

+1
I 1050ti bi ti bio solidan upgrade, ako budes mogao da ga uzmes za bar 50e manje od rx-a mislim da bi bila dobra kupovina.
Zavisi naravno od tvojih potreba i budzeta.

Sent from mTalk

Cek da podesim lokaciju na profilu :)

Pomisljao sam na rx seriju ali me grejanje iste odbija,sudeci po komentarima na forumu + losa iskustva sa HD serijama ali to je proslost...

Cek da podesim lokaciju na profilu :)

Pomisljao sam na rx seriju ali me grejanje iste odbija,sudeci po komentarima na forumu + losa iskustva sa HD serijama ali to je proslost...

Pa zavisi sta uzmes.
Meni rx 470 ne prelazi 70c u loadu sa ventovima do 30%. Safir napravio lepo hladjenje, moze cak i da se skine voltaza za nekih 100mV pa opadne jos 4-5 stepeni minimum, ali je stvarno bespotrebno.
Msi je takodje dobro uradio posao, kao i Xfx samo mi se kod Xfx-a ne dopada to sto nema 8pin konektor od napajanja.
Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Hvala ivane na info

Djoko,ti imas Palit Dual 1060? Kakva je ona sa temp?

Ne slazem se da je Ti losa. Vec je pisano na prethodnim stranicama, ne moram(o) se ponavljati.

A to kakva je po pitanju kupovine u majci Serbiji cemo tek videti...

Мa nisi me skapiro ;), ili sam ostao nedorečen :smoke: gtx 1050 sličnih performanski kao gtx 950, a gtx 1050ti slična kao gtx 960( koja je itekako upotrebljiva g.kartica), ali cenovno gtx 1050ti mora biti bar 30%& niža od rx 470 da bi je imalo smisla kupiti. gtx 960 4gb kod nas drži cenu? i jeftinija je od rx 470 4gb 1-2 crvene , a ovu 1050ti će umuvati u cenovnog rangu među te dve kartice. Mnogo je g.kartica sa novim arhitekturama izašlo za par meseci, a stare serije se još uvek prodaju tako da je zbrka neviđena, još ako se uzme platežna moć prosečnog kupca situacija je baš šarena.

Poslednja izmena:
Hvala ivane na info

Djoko,ti imas Palit Dual 1060? Kakva je ona sa temp?

Ja imam Asus Dual GTX 1060 i mogu samo da kazem da je lagano najgora nereferentna GTX 1060 sto se hladjenja tice, u igrama lagano 75-80 stepeni, hladjenje jeste jako tiho ali do 40%, posle toga vec polako krece, preko 50% je za moj ukus bas bucno. Sve u svemu karta kao karta radi posao i nemam problema sa grejanjem, ali zelis akustiku koja je eto meni najvaznija, temperature ce ici i do 80 stepeni. Windforce, MSI 2X i PNY se svakako manje greju. Da ne govorimo o nekim skupljim modelima. Ja sam ovu moju uzeo, pre skoro 2 meseca, jer sam napravio deal da je uzmem sa domacom garancijom(u mnogo ozbiljnijoj prici/firmi nego sto je Alti) po ceni nizoj nego kod Madjara u datom trenutku.
Ortak ima onu MSI 2X i karta kida i jeftinija je od ovog Asusa, isto vazi i za GA Windforce.

Poslednja izmena:
1. Koja je cena 470 i gde?
2. Koja je cena te iste 470 bila pre nekoliko meseci kada je izašla?
3. Koju cenu uzimate za 1050Ti, gde i kada?

Koliko vidim svi računaju cenu 470, 3 meseca od izlaska (a ne onu prvu kada se pojavila) i porede sa cenom 1050Ti 2 dana od izlaska.

- Ili poredite preporučena cene za obe, ili cene za obe na samom izlasku, ili čekajte 3 meseca i za 1050Ti pa poredite onda.

Ja imam Asus Dual GTX 1060 i mogu samo da kazem da je lagano najgora nereferentna GTX 1060 sto se hladjenja tice, u igrama lagano 75-80 stepeni, hladjenje jeste jako tiho ali do 40%, posle toga vec polako krece, preko 50% je za moj ukus bas bucno. Sve u svemu karta kao karta radi posao i nemam problema sa grejanjem, ali zelis akustiku koja je eto meni najvaznija, temperature ce ici i do 80 stepeni. Windforce, MSI 2X i PNY se svakako manje greju. Da ne govorimo o nekim skupljim modelima. Ja sam ovu moju uzeo, pre skoro 2 meseca, jer sam napravio deal da je uzmem sa domacom garancijom(u mnogo ozbiljnijoj prici/firmi nego sto je Alti) po ceni nizoj nego kod Madjara u datom trenutku.
Ortak ima onu MSI 2X i karta kida i jeftinija je od ovog Asusa, isto vazi i za GA Windforce.
Kojim redom bi poređao GTX 1060 6GB povodom hlađenja i tišine?
Mislim na ove koje se mogu naći jeftinije.

Pa cene mogu da se porede samo u realnom vremenu, a ne u buducnosti. Ako kupujes sad, pitas sad za cenu. Ako kupujes u daljoj ili blizoj buducnosti, onda opet pitas tad.

Izvinjavam se Chinaskom na optuzbi gde sam pogresno optuzio coveka za moderisanje mojih postova

Djole: iznenadio si me,i ja sam ljubitelj tisine,mada mi je sve posle 6970x2 sve tiho... :)

Nemanja: najjeftinija 470-ka od 4GB je 180e i to referentna,non ref je 200e pa navise...
1050Ti je 150e non ref tipa MSI Gaming ili Active,Palit StormX,Gainward Active itd...
Naravno,pricamo o nemackom trzistu...
Sto znaci da ce u Srbiji 1050Ti biti minimum 200e (nadam se da gresim).

470 ima 256 bita i to ispade jedina prednost.Potrosnja skoro dupla zarad 10-20 fps vise u igrama (osim ako igra nije DX12 eksluziva gde zna da odskoci).
Po meni licno,sabirajuci vase komentare,utsike kao i pregled testova i podataka sa neta,trenutni best buy je 1050Ti za obicne smrtnike kao ja koji provedu dan u nedelji za kompom...

Poslednja izmena:
Dakle 470 je skuplja za 33%, odnosno 1050Ti je jeftinija za 25%!
Koliko je jača u igrama u proseku?

Pa cene mogu da se porede samo u realnom vremenu, a ne u buducnosti. Ako kupujes sad, pitas sad za cenu. Ako kupujes u daljoj ili blizoj buducnosti, onda opet pitas tad.
Pa onda poredi cene u realnom vremenu sa ISTIM aršinima: dakle obe na samom izlasku.

Svi znamo da na izlasku, za sve bez izuzetka, budu mnogo veće cene i da se posle nekog vremena stabilizuju i unormale.
Suludo je uzimati cenu jedne posle 3 meseca i korekcije cene, a drugu na samom izlasku sa najvećom cenom bez stabilizacije iste. I pored toga donositi sud kao da je tako bilo, da će biti i ostati za vek i vekova...

^nemanja123

Jel si kupio nekad nesto u životu?
Jel ti kad odes da kupis nesto tipa u timberland i imas cipele koje su izašle u kolekciji leto i kolekciji jesen/zima i ove u kolekciji leto su dosta jeftinije od ove iz jesen/zima ali su koštale isto kad su izašle, i hoćeš da kupis te iz letnje kolekcije jel im trazis da ti naplate punu cenu od 26000 koliko su koštale kad su izašle ili ih platiš 12000 koliko koštaju sad

Sent from my iPhone using Tapatalk

^nemanja123

Jel si kupio nekad nesto u životu?
Jel ti kad odes da kupis nesto tipa u timberland i imas cipele koje su izašle u kolekciji leto i kolekciji jesen/zima i ove u kolekciji leto su dosta jeftinije od ove iz jesen/zima ali su koštale isto kad su izašle, i hoćeš da kupis te iz letnje kolekcije jel im trazis da ti naplate punu cenu od 26000 koliko su koštale kad su izašle ili ih platiš 12000 koliko koštaju sad

Primer ti je blaže rečeno glup.

Niti se ovde radi o sniženju (kao sa tom obućom) niti o različitoj podgrupi (leto i zima) niti o stvarima koje izlaze na pola godine.

Radi se o poređenju dva proizvoda po odnosu performansi/cene. Performanse su nepromenjive, ali cena nije. I ne radi se ni o kakvom popustu nego o NORMALNO visokoj POČETNOJ ceni koja se UVEK za mesec dva UNORMALI. Dakle mesec dana je visok i onda dođe na NORMALU i tu stoji naredne 2-3 GODINE.

- Napravi razliku između normalne cene i veštačkih fluktuacija (bilo one rast ili pad zbog ponude/potražnje) koje su kratkotrajne i privremene i sve će ti biti jasno.

E sad u onom poređenju odnosa (performase/cena) za dve kartice, da li misliš da je normalno porediti jednu stvar sa regularnom cenom a drugu sa privremeno podignutom?
I onda lepiti etiketu jednoj ili drugoj da je promašaj ili pogodak?

Uostalom, cene u normalnim zemljama su u samom startu bez većeg podizanja i razlika u ceni između te dve je prilična, pa ne vidim poentu dalje rasprave kad se jasno vidi da nisu cene ni približne a kamoli iste.

Poslednja izmena:
Cene se porede trenutno zbog kupovine kao sto je flingon rekao, ti u nekom vremenskom preseku odredjujes sta je tebi povoljnije da kupis, ako je trenutno razlika mala, sto da ne dodam još 3000 i uzmem rx 470 ako je bolja kartica, za nekog ko kupuje SAD je to bitno, a ne za 2-3 meseca, isto tako će i za 2-3 meseca rx-470 opet otići dole kako bi imali bolju prodaju od nvidie i tebi opet neće valjati jer je jedna na trzisu 3 meseca a jedna 6

Edit primer u opšte nije glup, ako mislis da jeste ti otidji kod madjara ili u ww/em/bench i traži da ti prodaju po ceni koja će biti za 2 meseca a ne sad

Poslednja izmena:
Nemanja, drz se ti doktorisanja, ni slucajno ne idi u ekonomiste [emoji14]

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Cene se porede trenutno zbog kupovine kao sto je flingon rekao, ti u nekom vremenskom preseku odredjujes sta je tebi povoljnije da kupis, ako je trenutno razlika mala, sto da ne dodam još 3000 i uzmem rx 470 ako je bolja kartica, za nekog ko kupuje SAD je to bitno, a ne za 2-3 meseca, isto tako će i za 2-3 meseca rx-470 opet otići dole kako bi imali bolju prodaju od nvidie i tebi opet neće valjati jer je jedna na trzisu 3 meseca a jedna 6

Razlika u ceni je svuda minimum 50€. To nije 3.000 nego 6.200. I to je za celu TREĆINU više od 470.
Kod nas je tako kako je jer se pojavila prekjuče kartica, bukvalno (ako je uopšte i imaju na stanju). U roku od mesec dana će da se normalizuje.
- Jasno sam ti 2 puta rekao da se cene normalizuju za par meseci (što svi i znaju) i da se posle ne menjaju do izlaska nove generacije (a to je par GODINA). To za 3/6 meseci je jasno samo tebi.

I nije pitanje SAD, nego nekoliko nedelja. Nikome ne gori da mora baš danas da je kupi. A opet je glupo pričati da je sa lošijim odnosom kad je to veštački i unormaliće se za tako kratko vreme.
Valjda bi se i taj strpio toliko i uštedeo celu trećinu, celih 50€.

Ako već hoće da doda 30% cene za 30% poboljšanja, onda nek na to doda istu sumu novca i uzme 1060 ili 480. Svakako ima bolji odnos uloženo dobijeno (prelazak sa 1050Ti) u odnosu na 470.
To da će cena 470 još padati su puste želje (svih, pa i mene), a ako se špekuliše za pad cene 470 onda dodaj i pad 1050Ti :)

Ne kažem da je 470 loša, već:
- će se cene normalizovati brzo i vredi sačekati
- ako će nekome biti dovoljne performanse 1050Ti da je bolje da uzme nju nego da doplaćuje za 470
- ako nije dovoljna 1050Ti da je bolji odnos doplata/dobijeno 1060/480 (doplata 50€ vs. dodatnih 70€)

Dakle (za nekoliko nedelja):
-470 je (i dalje) best buy,
- doplata sa 1050Ti se isplati samo onom kome njene performanse nisu dovoljne (na 470 samo ako mu je to maksimum budžeta)
- ako već doplaćuje za 470, za još toliko doplate ima bolji izbor uloženo/dobijeno (1060/480)

Poslednja izmena:
Aktuelne cene su sledece:

1050Ti od 4GB je 150e.
rx 470 od 4GB je 190e.
rx 470 od 8GB je 240e.
rx 480 od 4GB je 220e.
rx 480 od 8GB je 270e.
1060 od 3GB je 210e.
1060 od 6GB je 260e.
1070 je vec 420e.
1080 je prosek 680e (mada ima sad neka akcija za 590e)

To nam govori da nV kao i uvek igra na samoj ivici isplativosti i taman da malo vagne na njihovu stranu u odnosu na konkurenciju.
Tu strategiju koristi u srednjem segmentu dok se u visem bez konkurencije bahati...

1080-ka jeste primer gde se isplati sacekati (preorder referentne je bio preko 1000e) i sada kada su se smirile strasti i "hipi" cena pala skoro na pola.

Ali to ne mozes primeniti na srednji segment jer tu direktno AMD diktira a nV ce da kaska za njima,isto kao i sada,sto znaci da ne mozemo ocekivati veci pad od 20e u skorijoj buducnosti...

Dobar primer je 750Ti,kojima je cena zabetonirana na 125e i ne mrda godinu i po dana od kako sam je uzeo.Navatas akciju pa jeftinije prodjes kao ja za 20e,jedino ta opcija je u igri...

Malo realnije poredjenje 750Ti i 1050Ti,na i3-4150 i 8GB rama:

@Duke evo isto poredjenje gtx 1050 vs gtx 1050ti

Cini mi se da i nije velika razlika u igrama za mene sa r7 250 bi bio dobar upgrade i gtx 1050, samo ne znam koja ce biti cena.

1050 je 125e,videcemo u Srbiji sta ce biti

1050Ti od 4GB je 150e.
rx 470 od 4GB je 190e.
rx 470 od 8GB je 240e.
rx 480 od 4GB je 220e.
rx 480 od 8GB je 270e.
1060 od 3GB je 210e.
1060 od 6GB je 260e.
1070 je vec 420e.

To nam govori da nV kao i uvek igra na samoj ivici isplativosti i taman da malo vagne na njihovu stranu u odnosu na konkurenciju.
Tu strategiju koristi u srednjem segmentu dok se u visem bez konkurencije bahati...

1080-ka jeste primer gde se isplati sacekati (preorder referentne je bio preko 1000e) i sada kada su se smirile strasti i "hipi" cena pala skoro na pola.

Ali to ne mozes primeniti na srednji segment jer tu direktno AMD diktira a nV ce da kaska za njima,isto kao i sada,sto znaci da ne mozemo ocekivati veci pad od 20e u skorijoj buducnosti...

Dobar primer je 750Ti,kojima je cena zabetonirana na 125e i ne mrda godinu i po dana od kako sam je uzeo.Navatas akciju pa jeftinije prodjes kao ja za 20e,jedino ta opcija je u igri...

Ne znam gde si našao 1050Ti za 150€. Kod švercera u najavi od 200-215€ i to za one Turbo i Dual šajze modele, a o Strix i G1/Gaming X niko i ne govori. RX 470 npr jeste 195€ ona Platinumka.

Realno dati iznad 160e za ovu kartu je ludost

Čovek je sarkastičan jer pokušava da dokaže da je kartica neisplativa.
A svima je jasno da je kartica preko 160€ loš izbor.

1050Ti od 4GB je 150e.
rx 470 od 4GB je 190e.
rx 470 od 8GB je 240e.
rx 480 od 4GB je 220e.
rx 480 od 8GB je 270e.
1060 od 3GB je 210e.
1060 od 6GB je 260e.
1070 je vec 420e.

Cene su skoro iste u mađarskoj, a kod švercera su ~10€ veće (osim za 1050 zbog skorašnjeg izlaska). Ali opet cene koje si dao su npr za 470 za referentnu ako se ne varam.

E sad što neko ovde misli da je odnos cena u Nemačkoj/Mađarskoj/Srbiji isti za sve kartice OSIM za 1050 (za par nedelja kad prođe hajp oko izlaska, kao što je bio i za sve ostale kartice) je logično samo njemu.

Možda čovek voli da uzima pre-order ili istog trena kad se pojavi, ali čisto sumnjam jer se takvi ne obaziru na cenu i ne raspravljaju o istoj po forumu.
Osim takvih, ostali će sačekati par nedelja da se cene unormale i uštedeti prilično para.

Poslednja izmena:
Nemacka je uvek bila medju najjeftinijima,madjari imaju uvek + par desetina eura na cene.

Cene za 470 su za non ref:

http://www.mindfactory.de/product_i...-OC-DVI-D--HDMI-2-0b--3-x-DP-1-4_1124676.html
http://www.mindfactory.de/product_i...X-8G-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1115921.html

Ono sto meni nije jasno je da svi kukate na cene,imate izbor za jeftinije ali je problem sto treba malo mrdnuti,rovariti,snaci se...
I ne samo PC komponente...
Najveci problem je ko ce uzeti,jer treba nemacka adresa... za to imate mene ili nekog drugog sa foruma,ima nas par...
Meni licno ni centa ne treba,pogotovo od starih forumasa,kojima sam vec par puta izasao u susret...
Zadnji slucaj nedavno su neki lezajevi za auto,gde su kod nas 1 kom 75e a u Nemackoj 1 par (2 kom :)) 50e...
Kao i 2 garancije sto sam resavao,prevodeci i kontaktirajuci prodavce...

Mozda gresim,ali forum je tu da se pomazemo a ne da merimo kome je duzi i ko je pametniji...

Nazad
Vrh Dno