- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,205
Kako kome. Ja bih za tih 40 evra razlike dodao jos 1x8GB rama, neko bi dodao SSD, itd...
Tacno ali sledi i cimanje,nerviranje... sve ima svoju cenu...
Ima li smisla prelaziti sa 750Ti na 1050Ti?
Kako kome. Ja bih za tih 40 evra razlike dodao jos 1x8GB rama, neko bi dodao SSD, itd...
Tacno ali sledi i cimanje,nerviranje... sve ima svoju cenu...
Ima li smisla prelaziti sa 750Ti na 1050Ti?
Svakako ima, ozbiljan je to skok. Vrh vrhovi bi ti ipak bio RX 470, ali svejedno sacekaj cene GTX 1050 TI pa vidi sa budzetom.
Cek da podesim lokaciju na profilu
Pomisljao sam na rx seriju ali me grejanje iste odbija,sudeci po komentarima na forumu + losa iskustva sa HD serijama ali to je proslost...
Ne slazem se da je Ti losa. Vec je pisano na prethodnim stranicama, ne moram(o) se ponavljati.
A to kakva je po pitanju kupovine u majci Serbiji cemo tek videti...
Hvala ivane na info
Djoko,ti imas Palit Dual 1060? Kakva je ona sa temp?
Kojim redom bi poređao GTX 1060 6GB povodom hlađenja i tišine?Ja imam Asus Dual GTX 1060 i mogu samo da kazem da je lagano najgora nereferentna GTX 1060 sto se hladjenja tice, u igrama lagano 75-80 stepeni, hladjenje jeste jako tiho ali do 40%, posle toga vec polako krece, preko 50% je za moj ukus bas bucno. Sve u svemu karta kao karta radi posao i nemam problema sa grejanjem, ali zelis akustiku koja je eto meni najvaznija, temperature ce ici i do 80 stepeni. Windforce, MSI 2X i PNY se svakako manje greju. Da ne govorimo o nekim skupljim modelima. Ja sam ovu moju uzeo, pre skoro 2 meseca, jer sam napravio deal da je uzmem sa domacom garancijom(u mnogo ozbiljnijoj prici/firmi nego sto je Alti) po ceni nizoj nego kod Madjara u datom trenutku.
Ortak ima onu MSI 2X i karta kida i jeftinija je od ovog Asusa, isto vazi i za GA Windforce.
Pa onda poredi cene u realnom vremenu sa ISTIM aršinima: dakle obe na samom izlasku.Pa cene mogu da se porede samo u realnom vremenu, a ne u buducnosti. Ako kupujes sad, pitas sad za cenu. Ako kupujes u daljoj ili blizoj buducnosti, onda opet pitas tad.
Primer ti je blaže rečeno glup.^nemanja123
Jel si kupio nekad nesto u životu?
Jel ti kad odes da kupis nesto tipa u timberland i imas cipele koje su izašle u kolekciji leto i kolekciji jesen/zima i ove u kolekciji leto su dosta jeftinije od ove iz jesen/zima ali su koštale isto kad su izašle, i hoćeš da kupis te iz letnje kolekcije jel im trazis da ti naplate punu cenu od 26000 koliko su koštale kad su izašle ili ih platiš 12000 koliko koštaju sad
Sent from my iPhone using Tapatalk
Razlika u ceni je svuda minimum 50€. To nije 3.000 nego 6.200. I to je za celu TREĆINU više od 470.Cene se porede trenutno zbog kupovine kao sto je flingon rekao, ti u nekom vremenskom preseku odredjujes sta je tebi povoljnije da kupis, ako je trenutno razlika mala, sto da ne dodam još 3000 i uzmem rx 470 ako je bolja kartica, za nekog ko kupuje SAD je to bitno, a ne za 2-3 meseca, isto tako će i za 2-3 meseca rx-470 opet otići dole kako bi imali bolju prodaju od nvidie i tebi opet neće valjati jer je jedna na trzisu 3 meseca a jedna 6
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aktuelne cene su sledece:
1050Ti od 4GB je 150e.
rx 470 od 4GB je 190e.
rx 470 od 8GB je 240e.
rx 480 od 4GB je 220e.
rx 480 od 8GB je 270e.
1060 od 3GB je 210e.
1060 od 6GB je 260e.
1070 je vec 420e.
1080 je prosek 680e (mada ima sad neka akcija za 590e)
To nam govori da nV kao i uvek igra na samoj ivici isplativosti i taman da malo vagne na njihovu stranu u odnosu na konkurenciju.
Tu strategiju koristi u srednjem segmentu dok se u visem bez konkurencije bahati...
1080-ka jeste primer gde se isplati sacekati (preorder referentne je bio preko 1000e) i sada kada su se smirile strasti i "hipi" cena pala skoro na pola.
Ali to ne mozes primeniti na srednji segment jer tu direktno AMD diktira a nV ce da kaska za njima,isto kao i sada,sto znaci da ne mozemo ocekivati veci pad od 20e u skorijoj buducnosti...
Dobar primer je 750Ti,kojima je cena zabetonirana na 125e i ne mrda godinu i po dana od kako sam je uzeo.Navatas akciju pa jeftinije prodjes kao ja za 20e,jedino ta opcija je u igri...
Mozes da biras:
http://www.mindfactory.de/product_i...t-X1-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1125771.html
http://www.mindfactory.de/product_i...T-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1125754.html
http://www.mindfactory.de/product_i...C-4G-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1125757.html
http://www.mindfactory.de/product_i...G-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1125765.html
Ok, danas ću poručiti od ovih HU švercera kod nas i poslaću im ove linkove, moraće mi dati karticu po tim cenama. Hvala puno
.
Ok, danas ću poručiti od ovih HU švercera kod nas i poslaću im ove linkove, moraće mi dati karticu po tim cenama. Hvala puno
.
Realno dati iznad 160e za ovu kartu je ludost
Aktuelne cene su sledece:
1050Ti od 4GB je 150e.
rx 470 od 4GB je 190e.
rx 470 od 8GB je 240e.
rx 480 od 4GB je 220e.
rx 480 od 8GB je 270e.
1060 od 3GB je 210e.
1060 od 6GB je 260e.
1070 je vec 420e.
1080 je prosek 680e (mada ima sad neka akcija za 590e)
To nam govori da nV kao i uvek igra na samoj ivici isplativosti i taman da malo vagne na njihovu stranu u odnosu na konkurenciju.
Tu strategiju koristi u srednjem segmentu dok se u visem bez konkurencije bahati...
1080-ka jeste primer gde se isplati sacekati (preorder referentne je bio preko 1000e) i sada kada su se smirile strasti i "hipi" cena pala skoro na pola.
Ali to ne mozes primeniti na srednji segment jer tu direktno AMD diktira a nV ce da kaska za njima,isto kao i sada,sto znaci da ne mozemo ocekivati veci pad od 20e u skorijoj buducnosti...
Dobar primer je 750Ti,kojima je cena zabetonirana na 125e i ne mrda godinu i po dana od kako sam je uzeo.Navatas akciju pa jeftinije prodjes kao ja za 20e,jedino ta opcija je u igri...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari