Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@DAS: Tamo pise 1900x1200, a ne 1900x1600 😉
@gx-x: Uzmes lepo 720p plazmu ili ako ti je velicina stvarno bitna :d 720p projektor, ali to je vec ozbiljna investicija... 🙂

da, u pravu si, ja kad skinem naocare ne bi primetio razliku izmedju Crysis-a i Rayman-a 😀 LOL

ako ti je velicina stvarno bitna :d 720p projektor, ali to je vec ozbiljna investicija... 🙂

Pogotovo kad uzmesh u obzir cene lampi koje kolko sam primetio imaju sve kraci i kraci radni vek 🙂

Vidim da imas 19" LCD, sa tolikim pixel pitch-om, verujem da bi i meni trebao...

Pa svim 19" (ili ima izuzetaka ?) je toliki dot pitch...dot pitch=(W*H)/(Xres*Yrez). (hmm...ili je mozda samo W/Xres posto dot pitch nie izrazen u kvadratima...mrzi me da se naprezem :d )

NA LCD-u se naravno vise vide coskovi i ivice i sobzirom da nema zamucenja fokusa kao kod CRT-a (i CRT ima sitniji dot picth) vise dolaze do izrazaja, pa je AA od 2x vise nego preporucljiv za ukljuciti. Tako je na 1280x1024 matricama (i na 17" i na 19", imao sam 17" LCD pre ovoga i ista stvar, sitniji je dotpitch ali je i dalje sve ostro), ne znam kako je na 1600x1200 ekranima, niti na wide rezolucijama...Ako je neko imao neki 17"/19" LCD, a sad ima wide, mozda bi mogao da podeli iskusva sa nama vezano za "ostrinu ivica" u igrama... 🙂

Poslednja izmena:
Pa svim 19" (ili ima izuzetaka ?) je toliki dot pitch...dot pitch=(W*H)/(Xres*Yrez). (hmm...ili je mozda samo W/Xres posto dot pitch nie izrazen u kvadratima...mrzi me da se naprezem :d )

NA LCD-u se naravno vise vide coskovi i ivice i sobzirom da nema zamucenja fokusa kao kod CRT-a (i CRT ima sitniji dot picth) vise dolaze do izrazaja, pa je AA od 2x vise nego preporucljiv za ukljuciti. Tako je na 1280x1024 matricama (i na 17" i na 19", imao sam 17" LCD pre ovoga i ista stvar, sitniji je dotpitch ali je i dalje sve ostro), ne znam kako je na 1600x1200 ekranima, niti na wide rezolucijama...Ako je neko imao neki 17"/19" LCD, a sad ima wide, mozda bi mogao da podeli iskusva sa nama vezano za "ostrinu ivica" u igrama... 🙂

wide, ne wide, 17 ili 50 inca, nista nije bitno sem dot pitch-a...a kod tft 19-ica je najekstremniji 🙂 (ne racunam ove 22" i slicne modele)

http://www.prismo.ch/comparisons/desktop.php

Kapiram u potpunosti sta hoces da kazes, samo ja bas volim tu blago prenaglasenu ostrinu...stvar ukusa.

Poslednja izmena:
vidi, kazem, imao sam 17" pre ovoga i isto su mi bile nazubljene ivice u igri kao i sa ovim, tj isto se videlo i stavljao sam AA. Tako da, sta god pisalo na "papiru" ne moze da se meri sa licnim utiskom. Meni je ekran skroz ok i ne primecujem da je dot pitch veci, zapravo mije 19" taman kako treba za 1280x1024, na 17" mije sve bilo pomalo sitno (u OS-u).

PS. ODLICAN READ na linku koji si dao - Hvala 🙂

Poslednja izmena:
vidi, kazem, imao sam 17" pre ovoga i isto su mi bile nazubljene ivice u igri kao i sa ovim, tj isto se videlo i stavljao sam AA. Tako da, sta god pisalo na "papiru" ne moze da se meri sa licnim utiskom. Meni je ekran skroz ok i ne primecujem da je dot pitch veci, zapravo mije 19" taman kako treba za 1280x1024, na 17" mije sve bilo pomalo sitno (u OS-u).

Ok, ali kao sto vidis, 19-ica ima ubedljlivo najveci dot pitch, tako da ce ti sve ostalo biti sitnije od toga, bar dok ne naprave neki pravi scalable UI.

I ja na 17-ici vidim isto sto i ti, samo meni ne smeta. A naravno da se vidi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno