Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ispade da si jos u pravu, na Bench sajtu je test MSI 8800GTS 320MB i fino se pokazala ali za novi tip igrica i jos DX10 varijantu, verovatno nece biti dovoljno jaka tj falice vram.

Да наравно, потпуно преслаба картица. Значи ни за 350е не можеш више да се играш. Лепо лепо.

Ma daj, kopaju po opcijama i skidaju sa neta twikovane *.cfg fajlove da bi ubili karticu i kad zatrza onda kao eto ni 600 e nije dovoljno kad ce ati izbaciti onu 300 W skalameriju.. Sve sto sam probao na integrisanoj 6100 radi, samo nemam vremena da se igram.

Ma daj, kopaju po opcijama i skidaju sa neta twikovane *.cfg fajlove da bi ubili karticu i kad zatrza onda kao eto ni 600 e nije dovoljno kad ce ati izbaciti onu 300 W skalameriju.. Sve sto sam probao na integrisanoj 6100 radi, samo nemam vremena da se igram.
Radi na integrisanoj svaka igra ali kao slide show, sem ako nisi probao igre od pre nekoliko godina.

U pravu ste ali koliko stvarno od nas poseduje veci monitor od 19''.Ajde napravite anketu i da budu svi iskreni.Ne verujem vise od 10% pa jos od njih koji igraju igre sa full setingsima, mada ja sam za sto veci realizam u igrama sto se grafike tice ali i fizike, a to ipak omogucuje DX10 i naredni koji ce MS da nametne kao de fakto standard,DX11 ... DX12.Nvidia prati taj trend.

Pa ne mora veci od 19". Meni R6 Vegas radi dobro u 12x10 ali tek kad poiskljucujem neke opcije, tj kad ih smanjim, o AA da ne govorim...Sve i da stavim c2d neki i narokam ga na 3ghz cisto sumnjam da ce se 20fps na max detaljima na odredjenim delovima pretvoriti u 60+ fps...A eto, i bymax je pomenuo TDU, i tu imam 25-40fps, sto je neka donja granica za udobnu voznju... Skroz mi je blentavo sad npr stavljati Sli 7900GTX, ili crossfire x1900xtx kad za manje para mogu da kupim 8800xxx

R6V ne podrzava AA! A R600 itekako donosi dosta toga novog 😉

GeForce 8800 Ultra to Come Out on April 17.
Nvidia’s Response to ATI R600 Almost Ready

Category: Video

by Aleksey Razin

[ 03/16/2007 | 10:12 PM ]

The new ForceWare drivers have already disclosed Nvidia’s plans regarding the launch of the new product on G80 chipset that is known as GeForce 8800 Ultra. While the forum members were guessing if it would be a slower card than the GeForce 8800 GTS or an overclocked version of the GeForce 8800 GTX, NGOHQ site reported that according to some Nvidia’s partners GeForce 8800 Ultra would be launched together with the GeForce 8600, GeForce 8500, GeForce 8400 and GeForce 8300. In other words, on April 17, 2007.

GeForce 8800 Ultra will really be Nvidia’s response to ATI R600, however the specifications of the new cards haven’t been revealed yet. Most sources, however, believe that GeForce 8800 Ultra will run at higher clock speed than GeForce 8800 GTX and may feature GDDR-4 instead of GDDR-3 memory onboard with the corresponding frequency increase. However, even today Foxconn Company is already offering an overclocked GeForce 8800 GTX with GDDR-3 memory working at 2100MHz frequency. We dare suppose that they will select fast memory like GDDR-3 for the new GeForce 8800 Ultra as well.

Some Nvidia’s partners are also claimed to have promised to introduce an AGP version of the GeForce 7900 GS and GeForce 7950 GT solutions. In other words, XFX will no longer be the only Nvidia partner to offer graphics cards like that.

Ovima se može vjerovati.

Poslednja izmena:
http://www.ggmania.com/?smsid=23399

Kakve su po vama performanse 8800GTX u Crisis-u?
20-25 fps u 1920x1600,to je solidno manje od recimo R6:Vegas,a Maxa kaze da njemu Vegas koci u toj rezoluciji.

Dobro, lepo pishe na linku da josh treba da se optimizuje, a i cini mi se iz videa da stutter potice od nedostatka RAMa, tj da igra ucitava neshto stalno... a i to se da optimizovati malo...

Pa ako Crysis radi istom brzinom kao R6Vegas, onda je to do jaja optimizovana igra jer, mislim porediti broj detalja u ove dve igre je bespredmetno...

Izgleda da je Goranstein ipak bio u pravu sto se tice igrivosti Crysisa na G80 u najvisim rez. 😀

Jao, spora kartica, u jadnih 2000x1600 (alo bre, na cemu to da pustim na monitiru od 35 incha?!) daje 25FPS na jos ne potpuno optimizovanoj verziji graficki najnaprednije igre ove godine. A u toliko nenormalinim rezolucijama ni 768MB memorije nije dovoljno kakda AA i AF odu u nebo, a nemamo tacne podakte o settingsima u kojima je tu pustan.

Nije ni 1900x1600 ni 2000x1600 vec 1920x1200 sto je rez na 24 inca i onaj ko kupi najbolje, sigurno da hoce da mu bude igrivo zar ne ? Medjutim, do izlaska igre ima jos mnogo i izaci ce jos karti do tad i mozda je previse ocekivati da igra na najjcem hardveru prethodne generacije ( sto ce sigurno biti kad se igra pojavi ) radi u 35+ fps u full HD rez 😀. No, ko zna, mozda i hoce if we're lucky 🙂

@Undefined: ko je rekao da je spora kartica,pa bas je bila poenta sto je TOLIKA rezolucija i TA igra u pitanju.

@Colt: Cekaj,jel sam dobro razumeo da ce po tebi u trenutku izlaska Crisis-a 8800GTX biti najjaca kartica PRETHODNE generacije?

Pa, i nisi bas 😀. Najjaca karta prethodne generacije zbog toga sto ce do kraja ove godine ( jer Crysis tada izlazi ako ne gresim ) verovatno izaci GF 9-te generacije i u tom smislu je GTX trenutno (ne racunajuci nadolazecu Ultra ver. ) najjaca karta 8-me generacije 😉. Mozda sam ja malo pogresio jer sam napisao najjaca, a to nije vec ce to biti 8800 Ultra ;-)

Iskreno ne verujem da ce 9-ta generacija izlaziti pre polovine sledece godine ako ne i kasnije... do kraja ove godine u najboljem slucaju mozemo da ocekujemo 8900GT(X/S) i mozda derivate u srednjem segmentu...

Iskreno ne verujem da ce 9-ta generacija izlaziti pre polovine sledece godine ako ne i kasnije... do kraja ove godine u najboljem slucaju mozemo da ocekujemo 8900GT(X/S) i mozda derivate u srednjem segmentu...

I ja se slažem.Do kraja ove godine očekujem da najbrža kartica ipak bude Nvidia 8900 ultra tako da će ( valjda) Crysis na njoj biti igriv na max setings bar na 1680*1050 rezoluciji.

naravno da nece raditi dobro/glatko u 1680*1050 na MAX detaljima na 8900ultra. Na tim setinzima ce raditi glatko na single card resenju tek na nekoj karti u aprilu 2008-me godine... do tada 8800gtx SLi 🙂

edit: Oblivion na toj rezoluciji radi glatko tek sada sa 8800gtx/gts sa MAX detaljima.

Poslednja izmena:
Nije mi nesto jasno. Skoro svi imate 17" ili 19" sa max. rezolucijama 1280x1024, a pisete o tome koliki ce frame rate biti na 16xx rezolucijama. Mozda nisam upucen, ali kako da igrate na tim monitorima u tim rezolucijama o kojima pisete. A, mozda sami mastate?

Jeste,samo za nas ce nVidia da napravi Geforce 9! Na G80 su radili 4 godine i ulozili brdo para,sad ce neko vreme da gledaju kako im se prodaju kartice.Taj 8800ULTRA ili 8900GTX ili kako ce vec da se zove ce biti "samo" umanjena varijanata na vecim frekvencijama(mada ni to nije lak posao s obzirom na velicinu G80 chipa).Iskreno ja ne verujem u te price da u aprilu stize brzi G80.Eventualno u 80nm sa ne toliko vecim frekvencijama.Ali cak i da se to desi moze se kasnije ocekivati isti G80 u 65nm.Pa pogledajte samo kolko su izmuzli G70-trajao je od maja 2005 do oktobra 2006,a plus nije uopste bio revolucija kao sto je sada G80 vec je bio upgrade 6800ULTRA-e.

naravno da nece raditi dobro/glatko u 1680*1050 na MAX detaljima na 8900ultra. Na tim setinzima ce raditi glatko na single card resenju tek na nekoj karti u aprilu 2008-me godine... do tada 8800gtx SLi

Nije mi jasno zasto tako mislis.Pa sada na neotimizovanom kodu na 8800GTX i to u vecoj rezoluciji(1920x1600) radi skoro glatko.Zasto ne bi radio skroz glatko na brzoj karti,u nizoj rezoluciji i sa novijom verzijom igre i drajvera??

Nije mi nesto jasno. Skoro svi imate 17" ili 19" sa max. rezolucijama 1280x1024, a pisete o tome koliki ce frame rate biti na 16xx rezolucijama. Mozda nisam upucen, ali kako da igrate na tim monitorima u tim rezolucijama o kojima pisete. A, mozda sami mastate?

Predpostavljam da će svako koje u prilici u narednih 1-2 god. da sebi priušti monitor te veličine i rezolucije te u tom kontekstu i predvađanjam ponašanje GPU-a.
Konkretno ja planiram da pazarim neki dobar 20' monitor (Samsung 206BW naprimer).Onda me i te kako zanime šta će i kako će da radi GPU.

@djalex:

pa dobro, na tom 20" rezolucija i nije nesto preterano velika tj. veca od 1280x1024, na njemu je 1440 bese jel tako ? U svakom slucaju, na duze staze 8800GTS 320 nece biti dovoljan za komforno igranje. Cisto sumnjam da ce Bioshock da radi u 1440x1020 sa svime na MAX i 2xAA (po meni neopshodno za svaki LCD) na 320MB kartici...Ne znam ni da li ce 8800GTX to moci da izvuce kako treba...

Poslednja izmena:
@djalex:

pa dobro, na tom 20" rezolucija i nije nesto preterano velika tj. veca od 1280x1024, na njemu je 1440 bese jel tako ?

1680*1050

A sta mislite, kako ce Crysis da radi u 1280*1024, sve na maksimumu, bez aa i af na 8800 GTX, c2d 6600 i 2 giga ram-a?

Poslednja izmena:
@Ivan: Mislim da ce da radi fino...tako se da zakljuciti sa "neta".

PS. 1680x1050 na 20" wide-u ?! Pfff....malo mi je to mali monitor da bi zahtevao toliko od graficke (gledano sa tacke "extreme grafike")

PPS. ^^^ Ignore the last comment...stvar ukusa...ja sam uzeo 19" jer mi je 17" bio mali, ali vidim ad ani 19" nije puno veci i da mi treba bar 24" ili jos bolje neki 28" LCD TV ili 32" plazma za gaming...

Poslednja izmena:
Ma radice extra u toj rezoluciji,pa vidis da vec sad dobro radi u 1920x1600 a to je skoro 2,5 puta vise pixela!

...izvini ali to nismo videli ! 🙂 To smo PROCITALi i to niko niti je potvrdio ZVANICNO (sa punom odgovornoscu) niti je demantovao (a i oni koji su potvrdili i demnatovali su to uradili bez ikakvih "dokaza").

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno