Šta je novo?

Geforce 8600/500 ili sachekati Ati-ja

SSJ_5

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2006
Poena
319
Da li da kupim neku iz 8 serije koja podrzava dx10 ili da sachekam Radeona R600 (mislim neku socijalnijiu iz ove serije poshto kontam da ce biti djavo i po).

Taman kada ati izbaci svoje kartice Nvidia ima da krese cene :) Ati mora to da nadoknadi kvalitetom :) Ja cu cekati sta oni ima da kazu... Nije mi neka frka. Mada imam neki predosecaj da kartice u cenovnom rangu 8600gt/s nece biti nesto mnogo bolje od njih.

Ja sam svoju kartu pazario jos novembra a razmisljao sam da sacekam ati, navodno racunam ako se pojavi malo kasnije da ce bar malo bolja da bude, kad ono em ih jos nema em ono sto se pojavilo na testovima losije je od karte koja se pojavila pre skoro 7meseci.

Tako da logika govori da treba sacekati ali samo zbog cene i ako neocekujem neki drastican pad osim ovih najskupljih modela 8800gtx eventualno 8800gts640mb jer stvarno nije normalno da je ta karta kod nas kad se pojavila kostala skoro 700e a ova druga 550e. Inace sto se preformansi tice u samim igram sve mi se cini da je ati usro motku.

Sve ispod 8800gts320mb sto se performansi tice je po meni neprihvatljivo za neko kvalitetno igranje i po mom misljenju to ce biti najboja kupovina sto se tice ove generacije karate bez obzira sta bude izbacio ati a to mislim zbog toga sto je testirana karta ako su ti testovi uopste tacni HD 2900xt(valjda se tako zove) malo brza od 8800gs serije ali 8800gs320 moze da se klokuje sa inicijalnih 500/900? na 660/1000mhz ta karta pravi 11500markova u 06 na mojoj masini na tim klokovim 8800gtx pravi 13000markova razlika 13% a dupla razlik u ceni.
Tako da dilema 8600 ili 8500 sto su inace po meni potpuno bezvezne 128bitne karte na kojima se niko nece naigrati je nepotrebna lepo treba sacekati nekih mesec dan uzeti 8800gs320mb performanse skoro kao gtx a tada ce kostati 230-250e ili jos bolje necekati nista ako lova nije problem kupiti odmah 300e nije mnogo za ono sto nudi.

Daleko bolj kupovina je neka 1900 ili 7900 oglasi su puni ovde na bechu tih koriscenih karata od nekih 120e do 220e bice i jeftinije, a bolja je zato sto igre koje dolaze radice i u DX10 i u DX9 bar jos godinu dan osim mozda 2-3naslova koja ce se pojaviti za to vreme samo za DX10 a te naslove 8600 mocice da tera samo na minimum a da budu igrive i cemu onda DX10 efekti koji nemogu da se vide u toku sam igre zato sto ako se ukljuce igra nemoze da se igra iole pristojno, to je naravno sve nagadjane ali veruje da ce tako da bude gledajuci performanse koje ove karte prave u DX9 naslovima.

Moj savet svim koji hoce da kupe 8600gts je da razmisle kao da skupe jos nekih 100e u ovom trenutku i kupe lepo 8800gs320 sto bi bilo idealno, ako je to vec neizvodljivo onda konkretno za iste pare moze da se kupi polovna 7900gto a to je daleko jaca karta cak je x1950pro u mnogim igrama brza od 8600gts a x1950pro koja cak i nova kosta 165e evo ako neko pita gde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=129708

Ja nebi imao strpljenja ko sto nisam imao ni kad sam kupova 8800gtx, jednostavno to mora da se ima:-devil-:

Ja nebi imao strpljenja ko sto nisam imao ni kad sam kupova 8800gtx, jednostavno to mora da se ima:-devil-:

Svaka cast ali moras da shvatis da ljudi (bar 80% njih) kupuju cele racunare za saku evrica koju si ti dao za gtx-a.
Ne sporim to da je najbolje uzeti najbrze ali zivimo u srbiji, to treba uzeti u obzir.
Meni 8600gts pa i gt, deluju kao sasvim dobra kupovina i znam da ce (najvrovatnije gts) biti moja sledeca kartica.(Samo da spadne cena :D )

Poslednja izmena:
Svaka cast ali moras da shvatis da ljudi (bar 80% njih) kupuju cele racunare za saku evrica koju si ti dao za gtx-a.

Procitj malo bolje sta sam napisao i nezizvlci iz kontest nesto sto ti je zapalo za oko, ja nisam zeleo da kazem da svi treba da kupuju 8800gtx ili da nekupuju nista, samo sam posavetovao sta treba kupiti ustvari i sta dobijaju za ulozeni novac, ako recimo mogu da uzmu 8800gs320mb, tema je vezana za 8600 seriju gde spada i 8600gts koja je negde oko 210e moj procena je da ce 8800gs da padne na nekih 250-270e veoma brzo i da je ako se vec ceka boje saceka ti i za to vreme prikupiti tih 50e i kupiti nesto sto je mnogo bolje, a iz onoga sto sam reko mogu jos neki pametni zakljuci da se izvedu..
Ne sporim to da je najbolje uzeti najbrze ali zivimo u srbiji, to treba uzeti u obzir.
Meni 8600gts pa i gt, deluju kao sasvim dobra kupovina i znam da ce (najvrovatnije gts) biti moja sledeca kartica.(Samo da spadne cena :D )
..., a ne ovo sto si ti zakljucio ja nisam raso na krusku pa da neznam kako se zivi ovde ni ja nezardjujem 1500e mesecno nego normalno ko i svi drugi mozda malo vise nego pristedim i tako, bas zbog toga sto zanam da nam necvetaju ruze i jesam sam tolko detaljno obrazlozio svoje misljenje i podelio sa drugima da bi se lakse odlucili ja nisam testiaro 8600gts imam dosta testov pa zakljucujem da su karte bezveze obrazlozio sam i zasto ali zato 8800 dobro znam kako radi tako da to moje iskustvo moze da bude korisno i nekom drugom prilikom kupovine.
Neznam kako si mogo iz celog tekst da izvuces tako pogresan zakljucak, na kraju sam reko nesto o sebi to jes da sam nestrpljiv sto se tice kupovine sto nema veze sa ostatkom teksta a kamoli da neznam kako se kod nas kupuju racunari i gde zivimo pa zbog toga sam i komentarisao novu generaciju karat i to sta se od njih moze ocekivati sa moje tacke gledista na osnovu ovog sto je dosad ponudjeno sa tim moze neko da se slaze a i nemora, uglavno sve sto sam reko je obrazlozeno na osnovu cega to mislim.
Nisam napisao samo "treba saceakti" nego lepo i detaljno obrazlozio sveje misljenje o ovome ako kazem NE objasni zasto ne ako kazem DA objasnim zasto da, nevolim da dajem kratke komentare bez objasnjenenja tek da nesto kazem i da vadi nesto iz kontest, a ovo je valjda forum na kome se razmenjuju iskustav misljenja i sticu nova znanja, nevidim kakvo iskustvo sam razmeni sa neki ako mu samo kazem da uradi nesto a neobjasnim zasto bi treablo tako da bude ili neobrazlozim svoje misljenje i sat ce taj neko nauciti iz toga.

Ma, kupi 8600GT, pa ga "klokni" za nekoliko desetina MHz. Kada se to cudo ukombinuje sa nekim jeftinijim dual-core procesorom (kao sto je AMD X2 3800+), dobijas odlicnu masinu za igranje za relativno malu lovu...

@*******i: Nisam izvukao iz konteksta. Zapravo rekao si neke kontradiktorne stvari. Nebitno, mozda se nismo razumeli, ne zelim da ulazim u raspravu sa bilo kim. Ovde smo da bi pomogli nekome i ocekivali pomoc kada nama zatreba.

Imamo razlicita misljenja sto se tice 8600 serije. Po tebi su one potpuno bezveze, ja mislim da su dobra kupovina i savetovao sam 8600gts i to, po mogucstvu, kada im opadne cena, zajedno sa 8800gts modelima, a to ce biti uskoro (bar bi trebalo).
Forum i sluzi, kako si sam rekao za razmenu misljenja.

Sto se tice Srbije i ca$ha..... Novac je, ma koliko svi mi to mrzeli, najcesce ogranicavajuci faktor, moj savet je bio 8600gts, jer je jeftiniji a kad pogledas razliku (8800gts), koja u realnosti bez % i poena nije preterano velika (govorim o rezolucijama u kojima radi vecina ljudi a to je do 1280).

Poslednja izmena:
Ima li nekih najava koliko i kada ce padati cene 8xxx serije? Ja predpostavljam da ce to biti kada ati izbaci svoje kartice, ali ako neko ima proverenije informacije...

Hmm ,sad cu pocheti da radim pa cu moci da srokam nekih 150 evra za grafichku .... Taman ce do tad izaci neki radeoni .... Ali opet se mislim da li ce nVidia da odgovori sa josh nechim na to ...

Hmm ,sad cu pocheti da radim pa cu moci da srokam nekih 150 evra za grafichku .... Taman ce do tad izaci neki radeoni .... Ali opet se mislim da li ce nVidia da odgovori sa josh nechim na to ...

...i tako u nedogled
druze jednom ces morati da prelomis...

Slažem se. A bar 95% vlasnika računara u Srbiji bi i 8600GTS proglasilo za preskupu investiciju. Znam po svom lokalnom dileru u Vrbasu koji na lageru ni ne drži "egzotiku" koja košta više od 200 evra.

Što se mene tiče, dvoumim se između 7900GS i 8600GTS...znam da mi DirectX 10 podrška ne znači apsolutno ništa (čak i da ima igara, trenutno mi ne pada napamet da instaliram Vista-u, čak ni kao "rezervni" operativni sistem") ali mi novi sistem dekodiranja HD materijala koji drastično rasterećuje procesor zaista mnogo znači. Performanse su mu sigurno dobre ako su na nivou 7900GS-a (a jesu) koji je brži od 7600GS DDR3 kojeg trenutno imam za 50-100% u igrama.

Slažem se. A bar 95% vlasnika računara u Srbiji bi i 8600GTS proglasilo za preskupu investiciju. Znam po svom lokalnom dileru u Vrbasu koji na lageru ni ne drži "egzotiku" koja košta više od 200 evra.

Što se mene tiče, dvoumim se između 7900GS i 8600GTS...znam da mi DirectX 10 podrška ne znači apsolutno ništa (čak i da ima igara, trenutno mi ne pada napamet da instaliram Vista-u, čak ni kao "rezervni" operativni sistem") ali mi novi sistem dekodiranja HD materijala koji drastično rasterećuje procesor zaista mnogo znači. Performanse su mu sigurno dobre ako su na nivou 7900GS-a (a jesu) koji je brži od 7600GS DDR3 kojeg trenutno imam za 50-100% u igrama.
Pa istina je to shto zborite ... Ja stvarno nemam love za neki 8800 koji je 280+ evra ... A meni bi znachila DX10 podrshka zato shto mozda instaliram dual XP-Vista sistem.
Mislim da cu chekati da Ati izbaci svoje pa da NVidia spusti cene malo ...

Eto druze,kao sto vidis sve se svodi na to da je veoma pametno sacekati atija da se vidi sta ce oni ponuditi i za koje pare.U najmanju ruku bice sigurno uz rame Nvidii,a licno mislim i da ce ih presisati nasta ce ovi morati da odgovore,a to je vreme za pravu kupovinu jer ce konkurencija usloviti i pad cena.

Eto druze,kao sto vidis sve se svodi na to da je veoma pametno sacekati atija da se vidi sta ce oni ponuditi i za koje pare.U najmanju ruku bice sigurno uz rame Nvidii,a licno mislim i da ce ih presisati nasta ce ovi morati da odgovore,a to je vreme za pravu kupovinu jer ce konkurencija usloviti i pad cena.

To su sve pretpostavke, nadajmo se zajedno da ce biti tacne.

Owe kartice su, zbog 128 bitne magistrale, za ozbiljnijeg gamera - djubre. Sto se tice HD filmova,i za to vam nisu potrebne... jedino mozete da ih gledate preko satelita, a za to vam nije potrebna DX 10 kartica... Drugo,BluRay i HD-DVD playeri.... praktichno ih nema,ili su preskupi... Trecje HD-DVD i BluRay diskovi sa filmovima u Srbiji.... Koliko ja znam,nema ih... Chetvrto i da imate swe to,i neku od owih kartica,treba wam i monitor sa HDMI ulazom.. itd itd..... Ja lichno mislim da su ove kartice propast,i u zhiwotu ih ne bih uzeo...

Owe kartice su, zbog 128 bitne magistrale, za ozbiljnijeg gamera - djubre. Sto se tice HD filmova,i za to vam nisu potrebne... jedino mozete da ih gledate preko satelita, a za to vam nije potrebna DX 10 kartica... Drugo,BluRay i HD-DVD playeri.... praktichno ih nema,ili su preskupi... Trecje HD-DVD i BluRay diskovi sa filmovima u Srbiji.... Koliko ja znam,nema ih... Chetvrto i da imate swe to,i neku od owih kartica,treba wam i monitor sa HDMI ulazom.. itd itd..... Ja lichno mislim da su ove kartice propast,i u zhiwotu ih ne bih uzeo...

Postoje neki kojima ne treba 8800GTX!!! A dovoljna im je npr 7600gt - za 10-20e vise uzmu 8600gt koja moze trajati duze (dx10) od 7600gt i moci ce barem da pokrenu neke dx10 naslove bar na 1024*768 i sa medium detaljima... Ja recimo u svom agp slotu jos uvek imam utaknutu fx5200!!! :p :bottle: :bottle: :bottle: :banana: :type:

Poslednja izmena:
Pa da,zato i rekoh ozbiljniji gamer-i :p Owu kartu ima smisla uzeti,mozhda,kada izadju dx 10 naslovi,i to uzeti,kada se kupuje nov komp,i prodaje stari agp slot komp. Jer onaj ko je i dan danas na agp slotu (predpostavka se sama namecje), taj nije zainteresowan za dawanje kinte za neshto jache....Stoga,8600 ili 8500 bi mu bila dobra kupowina...ili neshto od konkurencije u istoj klasi...Ali ljudi,ako bar malo wolite igrice i sebe i pare :D,sachekajte da izadje neshto shto nije 128-bitno i onda pazarite i igrajte se lepo. ja sam mislio da cje 256-bitna magistrala da bude na performance range karticama kada su izashle 8800 karte... kad ono medjutim:p Primera radi,pomenucju 7800GTX,koji kada je izashao je bio oko 500-600 evra,da bi samo tri-cetiri meseca kasnije izashao 7900 GT koji je bio i manji,i brzhi, a ono shto je najbitnije,jeftiniji za odprilike 200€. I govorim o 7800GTX-u sa 256MB,a ne 512MB,koji je jaci od 7900 GT,ali sigurno ne toliko da opravda razliku u ceni.Odoh ja u drugu temu... SACEKAJTE,8600 i 8500 su neisplative ako sada imate 7600,ili 7300,pogotovo Leadtekovu 7300 GT Xtreme :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno