Šta je novo?

GeForce 7900GTO - oficijelna tema

ma sve nove igre sve na full max na 1280*1024 i uklucujem AA, jedino onaj falicni gothic koji mi ne radi nia na kojim podesavanjima nikako, cak ni na low 800*600, pa sam ga deinstalirao, jer sam cuo da je skroz falicna igra....

fala fala... i ja bih sa 6800gs da predjem na ovo, vrlo impresivni utisci nema sta, jedina zachkoljica mi je sto bih ovo morao! da uzmem po ceni od oko 280 (jednostavno nemam drugu opciju)

Poslednja izmena:
hahaah koje su to sve igre na max? Uzmimo npr. Company of heroes koji kada ima nekoliko jedinica na terenu sve radi ok na full setovanjima, medjutim kada krene bitka frame rate daleko brze pada ispod 20 , takodje prilikom menjanja pogleda FR raste ili pada.

hahaah koje su to sve igre na max? Uzmimo npr. Company of heroes koji kada ima nekoliko jedinica na terenu sve radi ok na full setovanjima, medjutim kada krene bitka frame rate daleko brze pada ispod 20 , takodje prilikom menjanja pogleda FR raste ili pada.

Da pojasnim.Na ovoj kartici level u kom se brani brdo od invazije gde sve prsti od efekata i gde je sve krcato jedinicama FPS ne pada ispod 31 (to je najniza vrednost u igri koju sam uspeo da fraps-ujem, prosek je bio dosta veci)...FPS pada i kad se pogled spusti u "prvo lice" skroz do vojnika, da se vidi horizont, ali ne na manje od 25 (najniza zabelezena vrednost).....
Oblivion je malo tezi za "pracenje" posto ima sulude uspone i padove FPS-a ali to ide otprilike onako kako sam gore naveo.

Opet 31fps za strategiju je vise nego dovoljno a i CoH je previse zahtevna iskreno receno. U igri nijednog trenutka nisam osetio potrebu za vecim fps-om...

^Tacno tako....a tih 31fps-a je bilo svega par sekundi, tako da ;)

Stvarno je glupo kad naprave igru koja spusti skoro najjacoj kartici na trzistu framerate ispod 30.
Koja je poenta kupovine onda ? kad ce mi za 3-4 meseca napraviti igru gde ce prosek fps-a biti 20??

Stvarno je glupo kad naprave igru koja spusti skoro najjacoj kartici na trzistu framerate ispod 30.
Koja je poenta kupovine onda ? kad ce mi za 3-4 meseca napraviti igru gde ce prosek fps-a biti 20??

Poenta je u zaradi - proizvodjaci teraju ( uslovno receno, jer ti nikad ne moras nesto da kupis) kupce da na svakih 6-12 meseci kupuju high-end graficke kako bi bili u mogucnosti da poteraju nove igre sa maximalnim detaljima. To je oduvek bilo tako i ne bih rekao da ce se nesto promeniti po tom pitanju

nije bilo bas oduvek. pre nekoliko godina high end karta je trajala mnogo duze, kao sto je mainstream karta trajala mnogo duze, za razliku od danas kad traje dosta krace, a to sve zbog neoptimizovanih igara. ne volim teorije zavere, ali me ne bi cudilo da proizvodjaci kartica (pre svega nvidia jer je njen logo na svakoj drugoj igri) placaju developerima da ne optimizuju igru do kraja.
i jerry je mislio koje je poenta iz ugla kupca. posebno sto se dosta para gubi kupovinom high end karte ako se ista cesto menja. zamislite nekoga ko je kupio 7900GTX pre pola godine za 500e a sad ima ista karta za duplo manje novca i to nova.

Bottom line is - posedovati najbrzu dostupnu kartu u svakom trenutku, sto se svodi na upgrade svakih 6 meseci. Ali da ne zalazimo vise van teme... ;)

Jel probao neko da flash-ne ovo cudo firmwareom 7900GTX-a ? :-devil-:

nije bilo bas oduvek. pre nekoliko godina high end karta je trajala mnogo duze, kao sto je mainstream karta trajala mnogo duze, za razliku od danas kad traje dosta krace, a to sve zbog neoptimizovanih igara. ne volim teorije zavere, ali me ne bi cudilo da proizvodjaci kartica (pre svega nvidia jer je njen logo na svakoj drugoj igri) placaju developerima da ne optimizuju igru do kraja.
i jerry je mislio koje je poenta iz ugla kupca. posebno sto se dosta para gubi kupovinom high end karte ako se ista cesto menja. zamislite nekoga ko je kupio 7900GTX pre pola godine za 500e a sad ima ista karta za duplo manje novca i to nova.

Tako je !

Ok to nije tacno , ja cu igru da snimim u frapsu i mozemo se svi uveriti da fps pada daleko ispod, zao mi je ali je tako !

1280 x 1024 ukljucen AA i AF

Ne znam da li trazis svadju ovde ili sta vec, ali ja sam lepo napisao: BEZ AA i AF. Procitaj ponovo ako ti nije problem.

Ne znam da li trazis svadju ovde ili sta vec, ali ja sam lepo napisao: BEZ AA i AF. Procitaj ponovo ako ti nije problem.

covece, ako dam tolike pare ta kartica mora da radi kako treba tj. sa svim detaljima on i ne zanima me nista drugo prijatelju :)
Zelim svima da vam kazem da sam u poslednjih nekoliko god. dao dosta para za hardw. i vise necu jer je to klasicna navlakusa. tj prevara, sto kaze jedan nas kolga sa foruma programeri neoptimizuju igre i to je to ,a vi platite po 200 ,300 , 500 eura !

Poslednja izmena:
Okej, NHF, to za igre je uglavnom tacno.....al isto tako ova kartica nije preskupa, i za pare koje kosta dobija se sasvim solidna ali ne i svemocna karta.Ipak kad bi terala CoH na velikim rezolucijama sa 16xAF i 8xAA sa framerateom od 35+ ko bi onda kupovao GX2 ili XTX.....te opcije su u principu jedino sto razdvaja ovu karticu od pomenutih.

Okej, NHF, to za igre je uglavnom tacno.....al isto tako ova kartica nije preskupa, i za pare koje kosta dobija se sasvim solidna ali ne i svemocna karta.Ipak kad bi terala CoH na velikim rezolucijama sa 16xAF i 8xAA sa framerateom od 35+ ko bi onda kupovao GX2 ili XTX.....te opcije su u principu jedino sto razdvaja ovu karticu od pomenutih.

slazem se ,ali bih ipak uzeo to sa dozom rezerve i mogao bih da se opkladim da ce frame rate i na tim kartama da malo stuca

Hoce, naravno....dokaz su Oblivion i Gothic (koji je poluproizvod)....al takvi naslovi su u manjini, bar jos uvek....
Al dosta ot-a...ovom PC zalopojkom prizvacemo drivera ovde i onda smo ga nagrabusili.... ;)

Zelim svima da vam kazem da sam u poslednjih nekoliko god. dao dosta para za hardw. i vise necu jer je to klasicna navlakusa. tj prevara, sto kaze jedan nas kolga sa foruma programeri neoptimizuju igre i to je to ,a vi platite po 200 ,300 , 500 eura !

Cuj prevara, pa prevara bi bila da si za 250e dobio gf2 mx400 ...

Ljudi, kakva je sad ovo prica? Karta je zivotina! Rasna zivotinja!!! Mislim sta se sad tu femkate kao jao dal ce to da radi kako treba... Naravno da ce da radi. Ovo je fakticki GTX, zvanicno druga najjaca NV karta. Prva je 300e skuplja... Nema razmisljanja. Razlog ako nesto nece da radi kako treba vec treba traziti u optimizaciji igre. Ovo realno nebi smelo da stuca na bilo cemu do sada sto je izaslo sa izuzetkom nekih "bolesnih" igara

tako je. ako i stuca u par igara to je zato sto su programeri programirali nogama. karta je izasla pre pola godine (GTX) i tada je bila najvisa klasa; reci da nije dovoljna posle pola godine je smesno, a pogotovu za 12x10.

tako je. ako i stuca u par igara to je zato sto su programeri programirali nogama. karta je izasla pre pola godine (GTX) i tada je bila najvisa klasa; reci da nije dovoljna posle pola godine je smesno, a pogotovu za 12x10.

word.

Ajd' da probam na ovoj temi... ove bolje kartice koje imaju 2xDVI... kako se povezuju na obican konektor? Postoji li neki dodatak koji dolazi uz njih?

Mislim da dobijes adapter, al se ne tacno
secam sta mi je stiglo sa karticom.

Poslednja izmena:
Mislis? Pa nije moguce da te kartice ne mogu da se povezu sa ne DVI monitorom!?

P.S. Pisali smo u isto vreme. Hvala! :)

Poslednja izmena:
a koje su vam temperature na 7900gto?Meni su 44c i do 60-61c u full loadu sto mi se cini mnogo

39-40 u idle-u, do ~57 u full loadu.U sobi je trenutno ~24c i zatvoreno kuciste....Mada kad se setim centralnog grejanja u bg-u, to ti i nije mnogo...

Vrh Dno