hahaah koje su to sve igre na max? Uzmimo npr. Company of heroes koji kada ima nekoliko jedinica na terenu sve radi ok na full setovanjima, medjutim kada krene bitka frame rate daleko brze pada ispod 20 , takodje prilikom menjanja pogleda FR raste ili pada.
Stvarno je glupo kad naprave igru koja spusti skoro najjacoj kartici na trzistu framerate ispod 30.
Koja je poenta kupovine onda ? kad ce mi za 3-4 meseca napraviti igru gde ce prosek fps-a biti 20??
^Tacno tako....a tih 31fps-a je bilo svega par sekundi, tako da![]()
nije bilo bas oduvek. pre nekoliko godina high end karta je trajala mnogo duze, kao sto je mainstream karta trajala mnogo duze, za razliku od danas kad traje dosta krace, a to sve zbog neoptimizovanih igara. ne volim teorije zavere, ali me ne bi cudilo da proizvodjaci kartica (pre svega nvidia jer je njen logo na svakoj drugoj igri) placaju developerima da ne optimizuju igru do kraja.
i jerry je mislio koje je poenta iz ugla kupca. posebno sto se dosta para gubi kupovinom high end karte ako se ista cesto menja. zamislite nekoga ko je kupio 7900GTX pre pola godine za 500e a sad ima ista karta za duplo manje novca i to nova.
Ok to nije tacno , ja cu igru da snimim u frapsu i mozemo se svi uveriti da fps pada daleko ispod, zao mi je ali je tako !
1280 x 1024 ukljucen AA i AF
milanv je napisao(la):Jel probao neko da flash-ne ovo cudo firmwareom 7900GTX-a ? :-devil-:
Ne znam da li trazis svadju ovde ili sta vec, ali ja sam lepo napisao: BEZ AA i AF. Procitaj ponovo ako ti nije problem.
Okej, NHF, to za igre je uglavnom tacno.....al isto tako ova kartica nije preskupa, i za pare koje kosta dobija se sasvim solidna ali ne i svemocna karta.Ipak kad bi terala CoH na velikim rezolucijama sa 16xAF i 8xAA sa framerateom od 35+ ko bi onda kupovao GX2 ili XTX.....te opcije su u principu jedino sto razdvaja ovu karticu od pomenutih.
Zelim svima da vam kazem da sam u poslednjih nekoliko god. dao dosta para za hardw. i vise necu jer je to klasicna navlakusa. tj prevara, sto kaze jedan nas kolga sa foruma programeri neoptimizuju igre i to je to ,a vi platite po 200 ,300 , 500 eura !
Cuj prevara, pa prevara bi bila da si za 250e dobio gf2 mx400 ...
tako je. ako i stuca u par igara to je zato sto su programeri programirali nogama. karta je izasla pre pola godine (GTX) i tada je bila najvisa klasa; reci da nije dovoljna posle pola godine je smesno, a pogotovu za 12x10.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari