Šta je novo?

Gears Of War

kako kome, evo ja sam je presao celu bez ikakvih problema, igrao u multiplayer-u bez problema

@Dule13:

on srusi neke stubove u basti pa otpadne staklo od gore i napravi rupu kroz koju mogu da ga gadjam hammer-om, ali je ta basta mala i on jako brzo dotrci do mene. Prvog berzerkera kad sam izveo napolje sam lako ubio, nije uopste reagovo na mene dok "palim" Hammer of Dawn, ovaj se zatrci na mene cim pocnem da "nisanim" :wall: Poginuo sam 10-tak puta vec i iskren da budm prilicno me je smorilo to... Ne igra mi se taj deo vishe uopste :(

@8800GT

Sem sto se tvoji komapnjoni gube po mapi i ne slusaju naredjenja, nema nekih primetnih bagova, bar nije bilo dovde dokle sam stigao.

Presao sam Gears of War, pa evo da dam neke moje utiske. Kad sam instalirao igru, radila je uzasno. Znaci sece, vuce, koci, apsolutno neigrivo. Namestao sam tu neke tweakove sto sam procitao na forumu, pa sam sa gamecopyworld skinuo neki patch koji poboljsava rad igre, i posle toga igra je sasvim solidno radila. Na medium detalje i 800x600. Ali u poslednjem chapteru smanjio sam na low detalje jer tu bas cesto padao framerate, i onda dolazilo je do situacija zakoci igra na par sekundi. Inace, Gears of War je odlicna akciona igra. Akcije ima dosta i uopste nije dosadna. Dovoljno je i dugacka. Sve u svemu, odlicna konverzija za pc

Instalirao sam danas igru, patchovao na 1.1 i ne radi! :S: Znaci jedino sto vidim je crni ekran i na njemu mogu samo pacova da pomeram (koji je u obliku pescanog sata btw). Windows je XP, a konf. iz potpisa. :wall:

@P$ych0
Uradi system restore na jučerašnji dan i pokreni je bez patcha, i ne instaliraj patch!!!

@P$ych0
Uradi system restore na jučerašnji dan i pokreni je bez patcha, i ne instaliraj patch!!!

Tnx, pokusacu, ali ne sa syst. restore nego reinstalacijom (vec sam obrisao - 10GB zauzima, dok jedan crysis zauzima 6.5 :trust:)

pa ***, ovde teksture kamenja nisu mutne :D a i bolja je igra :d

Gears je odlicna zanimacija za Hladne Januarske noci ... ( ako izuzmemo Witcher-a gde se covek " ugreje " svremena na vreme ) :p ;)

E ****ga, danas mi bas ne ide...

U onom delu kada guram onaj auto... tu posle pobijem neke likove i riba mi kaze da idem ulicicom LEVO... ja tu pogodim sakriveno bure, ono osvetli put, ortak mi kaze NICE, porazgovaram telefonom sa nekim i tu se dalje u cosku nalaze neka vrata koja se ne otvore niti ja mogu da ih otvorim.

Sta dalje?

pa tom ulicom de si gurao auto ides i skrenes desno, pa onda ides malo napred i imas ulicicu sa leve strane koja se spusta na dole, dole kad dodjes ides desno opet na dole tu imas i fight-a ponovo, pre nego sto krenes to posle guranja auta moras da udjes tmao pravo u one rusevine da bi telefonirao :D

Usao sam u ulicicu levo koja ima par stepenika na pocetku i neki kao kontejner iza kojeg je sakriveno bure koje moram da pogodim da bi mi osvetlilo put. On tu izvadi telefon, kada bure eksplodira. Malko levo posle tog kontejnera pa sa desne strane se nalaze vrata koja su zatvorena i ne mogu da prodjem kroz njih.

Drugi deo tvoje recenice nisam razumeo, ne znam na koje rusevine mislis. Cenim da cim je izvadio telefon da telefonira kada sam pogodio to bure i cim mi je ortak rekao NICE, znaci da sam uradio nesto pametno i ocekivao sam da se vrata otvore ili tako nesto ali jok.

pa reko sam ti, kad se to zavrsi, vrati se nazad na ulicu de si gurao auto, na cijem si kraju pobio one zlotvore (gore je bio i jedan snajper ili tako nesto u onom srusenom balkonu gde ne mozes da se popnes), e na kraju te ulice si ti isao pravo, upucao to, telefonirao itd, e sad kao sto rekoh vrati se nazad na ulicu i onda prati ono sto sam ti gore napisao. (desno, levo, upucas propan boce levo i desno, pa onda opet ides pravo pa desno pa tu ima nadvoznjak i ulica ide na dole, skontaces dalje.

Bio je bag, a ja sam bas dobro objasnio, nisi skapirao na koji deo mislim. :) Vrata se tada nisu otvorila, kada sam malopre ucitao igru - jesu.

P.S. Igra je ludilo koliko je dobra, zar ne? :) Jesi li je presao?

ocigledno nisam :) Sledeci put okaci 2 screenshota :p

I da, presao sam ga jos 31-og decembra :D

Ja imam jedan problem, koji ne znam dali resava ono sto ste pisali u prethodnim postovima (prepravljanje Engine.ini) , meni igra u bilo koj rez. i sa bilo kojim detaljima ruzno zabada i secka. Znaci pokusavao sam da stavim detalje na 640x480 i sve na low i off i na istim mestima secka kao i kad je igra sve na high i on i u 1280x1024. Sto mi je dalo do znanja da nije do graficke nego nesto sa igrom nije uredu ili sa mojim drajverima ili sta vec . Dali ona varijanta sa *.ini fajlom resava slucaj ili imate neku ideju.

Jel može neko kratko uputstvo preko privatne poruke kako da pokrenem ovu igru? Puca mi non stop... 2s u meniju i CTD :-/

Tnx, posle drugog reinstalla (od 30 min) je proradilo, a hvala i GXu ;)

Igra onako... ništa specijalno da može da opravda 10GB na hardu. Ne znam zašto, ali mi se ovaj Unreal 3 engine uopšte ne sviđa... sve je nekako preterano metalno, mračno i zamagljeno.

Poslednja izmena:
Igra je strava, tek sad sam je instalirao, mnogo je mocna...samo ne znam sto uzima OVOLIKO prostora na disku, sto je mnogo, mnogo je...

Ova igra je prosto sjajna. Nisam ocekivao da je tako dobro optimizovana :zgran, a ujedno izgleda :zgran:. Gameplay :zgran:, ma sve je :zgran:.

Kada sam prvi put startovao igru, bilo je prisutno periodicno kocenje skoro na svakom koraku, nevezano sa graficke opcije koje su bile podesene.

Resenje sam pokupio odavde:

http://www.gamespot.com/pc/action/gearsofwar/show_msgs.php?topic_id=m-1-39570268&pid=942000

Treba samo izmeniti
My Documents\My Games\Gears of War for Windows\WarGame\Config\DefaultEngineUserSettings.ini (< menja opcije za sve profile, dok WarEngineUserSettings.ini menja samo sa odredjenog igraca, pa promenite po zelji.)

OnlyStreamInTextures treba izmeniti u TRUE. i seckanje nestaje.

Moze i ona fora sa guru3d-a (ima na linku gore) cini mi se da popravlja FPS.

Ne znam koji engine koristi ova igra ali 2600XT prosto razbija koliko dobro radi, nisam ocekivao da cu moci pikati igru u 1280x960 sa svim na HIGH osim senkama.

Evo malo shotova. 2xAF je bio ukljucen iz drivera.

Svaka ti cast majstore, ubi se da nadjem resenje za ovo seckanje, sad igra prosto kida, nikad ispod 60 fps.

Poslednja izmena:
Igra je stvarno odlicna.Ako neka igra zasluzuje toliki prostor na hard-u onda je to ova.Grafika je odlicna.Ne moze da se poredi sa Crysis-om zbog potpuno druge atmosfere i drugi je tip igre.Takodje sam imao problema sa save-om koji sam nekako resio.Igranje na pc-u je stvarno dobro odradjeno.Mogu da zamislim tek koliko je mocno na x360.Stvarno pravi biser.Jos kad pomislim da je igra za x360 napravljena prosle godine a grafika je u rangu sa danasnjim najjlepsim naslovima onda skidam kapu ljudima sto su radili.

Poslednja izmena:
verovatno zato sto ne poboljsava svima igru. Ja kod sebe kad sam to ukljucio, ono seckanje pri okretanju je nestalo ali na svakih 10m igra se bukvalno zaustavi da ucita teksture i to onda ispadne jos gore posto i kad nastavi da radi i dalje ucitava jos pola minuta. :S:

pa i ja sam se salio :) naravno da znam tu narodnu :) sorry za glup komentar ;)

Vrh Dno