Šta je novo?

Gears Of War

Dobro ljudi, moze mala pomoc. Na nivou posle eksplozije u onom podzemlju, pojavljuje se baja koji moze da se ubije samo hamerom, na otvorenom naravno, dovedes ga do neke baste gde on srusi neki stub i napravi prolaz, ali prolaz gori u nekoj vatri, koju sam provalio da mozes da ugasis sa tockom na zidu, ali na njemu je neko lisce i ne moze da se okrene kad mu pridjes. Sve sam probao i da pucam i da navedem cudoviste da ga srusi i nista, vatra gori, vreme istekne i ajd zdravo... Jel stigao neko dotle?

Molim nekoga da mi kaze zasto u ovoj igri ne radi taster CROUCH odnosno cucanj?

:) Pa to mi i nije jasno, postoji KEY koji se zove CROUCH a on ne radi... jasno mi je da on samo cucne kada se sakrijes... nisam jos provalio da li moze i da se puca iza zaklona... igra inace izgleda super i jako deluje originalno, nikada nisam igrao takvu igru, podseca me na konzolu i na neke stare igre sa Amige samo mislim da bi bilo mnogo bolje da je klasicna pucacina, znaci da ima cucanj, da nema tog sakrivanja iza prepreke itd... jer je dosta originalna sama po sebi...

kad on srusi onaj stub ti ga onda rokaj hamerom jer imas cist signal sa satelitom...kad on umre onda tek odes do onog tocka i iskljucujes vatru i prodjes kroz prolaz

:) Pa to mi i nije jasno, postoji KEY koji se zove CROUCH a on ne radi... jasno mi je da on samo cucne kada se sakrijes... nisam jos provalio da li moze i da se puca iza zaklona... igra inace izgleda super i jako deluje originalno, nikada nisam igrao takvu igru, podseca me na konzolu i na neke stare igre sa Amige samo mislim da bi bilo mnogo bolje da je klasicna pucacina, znaci da ima cucanj, da nema tog sakrivanja iza prepreke itd... jer je dosta originalna sama po sebi...

Ma radi bre :), pokusaj da udjesh u zaklon iza zida , a ne nekog kamena na zemlji, i tu pritisni cucanj, taa-daa Markus ce cucnuti. Sad skroz je druga prica sto od toga nema koristi, moguce je da negde zatreba, ali retko.

Pa pretpostavljam da su hteli da daju neko dozu realnosti borbi, a zakloni su potpuno autenticni, realno kad pocne pucnjava bez zaklona si cao :). U tom smislu je meni licno extra ideja, daje neki smisao timu, akcija izgleda autenticno, a i scenski je lepse, tj lakse je napraviti przacke scene koje toliko cenim :D, josh kad se u akciju doda motorna testera na pusci, a neprijateljski AI je takav da u krajnjem cilju uvek imaju da dodju do tebe, dramaticna akcija sa obiljem krvi je neminovna :D.

Slucajno naleteh na ovo, malo poredjenje izmedju verzija za Xbox i PC.
gears-of-war-20060927115541718.jpgwargame-g4wlive2007-11-0801-31-36-6.jpg
GP3.jpg

Super je igra osim sto ima jednu boju u razlicitim nijansama. :D

Slucajno naleteh na ovo, malo poredjenje izmedju verzija za Xbox i PC.
Pogledajte prilog 32617Pogledajte prilog 32618
Pogledajte prilog 32619

Ja bih se zakleo da nije tolika razlika u teksturama, posebno na onoj prvoj slici! Cini mi se da na prvoj x360 slici igra nije u potpunosti stigla da ucita texturu helikoptera! No, mozda i gresim! Mrzi me sada da palim konzolu i uporedjujem! :)
Da i kao sto Civil rece, boje stvarno smaraju! I kao jos jednu manu bih stvarno naveo odsudstvo dinamicnih senki, stvarno su skoro sve senke "vestacke" i nalepljene ako ste primetili!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jbmlg, nemam xbox da proverim...al textura letelice na xbox slici stvarno deluje zalosno.Doduse na PC shotu nema dima.
To sa bojama mi je ok fora...deluje filmski.

hahahah, kako su jadni... naravno, uzeli su shot dok se na xboxu jos nije ucitala tekstura. To je slucaj sa svim U3 igrama, pa i sa Crysisom (i Mass Effect je takav). Kod Xboxa se malo duže učitava jer je vuče sa DVD-a, na PC-ju malo pre toga, pa stoga i takav shot. Smešno je. Zar ste stvarno mislili da će za PC da urade potpuno nove teksture... :D

Eto vam ocigledan dokaz gde se rasipa snaga PC-a u odnosu na konzole. Dodaj efekata malo ovde, malo jace texture tamo, malo jaci postprocessing, veci drawdistance, i onda PC korisnik odvrne sve na maximum, i stiche se slika kako konzolice bolje rade. My Ass bolje rade, vec se sluze trikovima koje prosecan korisnik konzola ni ne primeti, a da ne pricam o tome da prosecan korisnik konzola ne ide toliko daleko kao pc korisnik, zagleda screenshotove, prati framerate, i ko zna sta sve jos.

Samo neka jos neko proba da mi poredi kvalitet grafike na konzolama i PC-u, o'ma ga zakljucavam u podrum zajedno sa Evom Ras. :D

P.S. Maxo, ocekivao sam da ce ti opravdanje biti mashtovitije, ovo ni u obdanistu ne bi proslo :D

Poslednja izmena:
Samo neka jos neko proba da mi poredi kvalitet grafike na konzolama i PC-u, o'ma ga zakljucavam u podrum zajedno sa Evom Ras. :D
:D

Al pazi, mozda i jeste do texture streaming-a... Mada kad on radi, bila bi samo zelenkasto siva boja na objektu, bez ikakvog detalja?...a malo mi je cudno da tekstura nije na vreme ucitana u cut-scene animaciji.

Poslednja izmena:
:D

Al pazi, mozda i jeste do texture streaming-a... Mada kad on radi, bila bi samo zelenkasto siva boja na objektu, bez ikakvog detalja?...a malo mi je cudno da tekstura nije na vreme ucitana u cut-scene animaciji.

Taj shot i taj momenat sigurno nisu kada se desava toliko drastican texture streaming. Maxa malo zakuvava, a i pokusava da brani nesto sto ne moze da se odbrani :beat: . I sam je svestan toga, ali eto, rekao je nesto ranije sto mora da ima hronologiju i pravac koga se drzi, pa ponekad malo i zaluta. ;)

Pa da se nije ucitala textura ne bi stajalo nista, verovatno bi bila samo jedna boja, ovde ja vidim neku texturu ali to je sve nesto zamrljano :D

Ijoj ! Moram priznati da sam grdno pogreshio kad sam u ovom post-u rekao da je igra dosadna. U momentu dok sam probavao igru bilo je drugih naslova koji su mi drzhali pazhnju, upalio sam igru na 15 min. i pomislio : " Aha, to je to. Ide chikica i ubija neke spodobe, sta da se cimam sa ovim **anjem kad je tu CoD, Crysis, Timeshift, HL2:Ep2 "

S' obzirom da sam sve te igre preshao, a Geow mi "chuchi" na hdd-u rekoh sebi ajd' da mu dam drugu shansu ionako nema shta da se igra.
Malo je reci da sam bio odushevljen akcijom, ova igra to poseduje non-stop ... Skroz filmski odradjeno. Animacije, grafika, zvuk, atmosfera, ona orkestarska mjuza ... Sve je fenomenalno !
Komande mi uopshte nisu bile problem, ushao sam u fazon posle 20-ak minuta i sve je funkcionisalo savrsheno. Celokupnom utisku doprineo je i monitor, onda ga probah na 17" crt a sad na 22" ... no comment koliko to bolje izgleda i koliko je bolji dozhivljaj.:)
Veliki plus ove igre je shto ima co-op. Za razliku od recimo RSVegasa ovde kad igrate co-op kampanju sve je identichno kao u single-u. Igru sam preshao sa drugarom, mnooogo je dobar trip, pogotovo testerisanje ... :D I sve ti uz TS da se kuju planovi.:d Vec razmatramo opciju da predjemo o5, ovog x na Insane tezhini :)

Sjajna igra !

Al' smo opasni ... :smoke:

Prilozi

• geow.JPG
    geow.JPG
    160.2 KB · Pregleda: 142
Poslednja izmena:
E znaci naterali ste me da upalim konzolu i sam vidim! Znaci ona shotka sa x360 nema veze sa zivotom! Uopste tekstura helikoptera nije bila ucitana na slici! Osim toga na mom TVu to sve izgleda daleko lepse i ostrije nego na slici! Sto je i normalno! :)
Gorane maltis praznu slamu! :p Mada, slazem se da igra izgleda malo lepse na PC-ju! Ostrije makar!

Poslednja izmena:
pa i na PC-u kad gledas te screenshotove vidi se da su teksture na likovima ostrije za klasu. Manje-vise taj helikopter, to ni nije toliko bitno i tako je ruzna ta tekstura na njemu :p

E znaci naterali ste me da upalim konzolu i sam vidim! Znaci ona shotka sa x360 nema veze sa zivotom! Uopste tekstura helikoptera nije bila ucitana na slici! Osim toga na mom TVu to sve izgleda daleko lepse i ostrije nego na slici! Sto je i normalno! :)
Gorane maltis praznu slamu! :p Mada, slazem se da igra izgleda malo lepse na PC-ju! Ostrije makar!

Ti si pokazao svoje umece i moc zapazanja ranije, sorry, ali nisi merodavan :wave:

Poslednja izmena:
Svakako da u ovom slucaju jesam, i to vise od tebe jer posedujem i kantu i PC...
Gorane ti si taj koji prica na pamet! :wave:

To sto nesto posedujes ne znaci i da si merodavan :). Zar stvarno mislis da jedino ako imas X360 mozes da uocis bolje od nekog ko to nema, a vidi kod nekog drugog? Chavice, drzi se ultra popularne sekcije o konzolama plz, gde svi njisete glavama u istom ritmu. :wave:

BTW, na pamet se pise zajedno ;)

Poslednja izmena:
Joj ljudi ala je ovo zahtevno :( izgleda da sa 1gb rama ne moze lepo da se igra ni na low,morace da padne jos giga :)

To sto nesto posedujes ne znaci i da si merodavan :). Zar stvarno mislis da jedino ako imas X360 mozes da uocis bolje od nekog ko to nema, a vidi kod nekog drugog? Chavice, drzi se ultra popularne sekcije o konzolama plz, gde svi njisete glavama u istom ritmu. :wave:

BTW, na pamet se pise zajedno ;)

Stvarno preteruješ! Zbog čega misliš da ja više volim konzolu nego svoj skupo plaćeni PC? Pa ja bih prvi rekao da ima razlike! Ono što sam gore napisao je tako i samo tako, čak sam proveravao malopre i tekstura se sa par sekundi zakašnjenja vidi i na Xboxu onako kako je dato na PC screenshotu. Veruješ tamo nekim PCbot-ovima, a ja ti lepo ovde kažem kakvo je činjenično stanje!

Ako baš hoćeš da znaš gde konzole štede, evo reći ću ti: CoD4 je na PS3 i Xboxu360 rendan u 1024 x 600 piksela a onda reskaliran u 720p. Zato tako dobro radi. Ali, nažalost, engine reskalira i na PC-ju jer je to interna "prevara" infinity warda. Imaju bolji engine za reskaliranje da se to mnogo ne primeti, pa su svi pomislili da je igra fenomenalno optimizovana. Tako da, kad je igraš u 1680 x 1050, zapravo igraš u 1280 x 800 :) Misliš da je PC extra mašina na kojoj se sve zna. Važi :D. Kupi bre taj Xbox pa ćeš da vidiš u kolikoj si, konstantno, zabludi...

Stvarno preteruješ! Zbog čega misliš da ja više volim konzolu nego svoj skupo plaćeni PC? Pa ja bih prvi rekao da ima razlike! Ono što sam gore napisao je tako i samo tako, čak sam proveravao malopre i tekstura se sa par sekundi zakašnjenja vidi i na Xboxu onako kako je dato na PC screenshotu. Veruješ tamo nekim PCbot-ovima, a ja ti lepo ovde kažem kakvo je činjenično stanje!

Ako baš hoćeš da znaš gde konzole štede, evo reći ću ti: CoD4 je na PS3 i Xboxu360 rendan u 1024 x 600 piksela a onda reskaliran u 720p. Zato tako dobro radi. Ali, nažalost, engine reskalira i na PC-ju jer je to interna "prevara" infinity warda. Imaju bolji engine za reskaliranje da se to mnogo ne primeti, pa su svi pomislili da je igra fenomenalno optimizovana. Tako da, kad je igraš u 1680 x 1050, zapravo igraš u 1280 x 800 :) Misliš da je PC extra mašina na kojoj se sve zna. Važi :D. Kupi bre taj Xbox pa ćeš da vidiš u kolikoj si, konstantno, zabludi...

Evo hajde kao znak dobre volje dacu ti predlog, snimi kamerom taj deo, okaci ga negde i pokazi ostatku foruma kako nisam u pravu, da ne bi pricali u prazno, ok? :). To ti je 20 min posla, racunajuci i upload ;)

Ako na tom mestu x360 ucitava texture sa zakasnjenjem od par sekundi, onda je to zaista problem. Ali to nije tako :)

http://www.youtube.com/watch?v=ejS9ndexetw&feature=related

Poslednja izmena:
hahaha. sjajno. odličan način da braniš svoj stav. Nikad mutniji youtube video. Haos. Neću da snimam ništa, ali si pozvan da dođeš i sam se uveriš da nema razlike. Brže se učitaju teksture, sama igra radi brže i anisotropic čini teksuture u daljini i na putu oštrijim. Ali viših detalja nema. Džaba ti ti video fajlići. Evo neka ostali kažu koji su videli obe varijante. Zaista nemam vremena, veruj mi, da sad skidam i da ti nešto dokazujem, kad ti nikome ništa ne veruješ...

hahaha. sjajno. odličan način da braniš svoj stav. Nikad mutniji youtube video. Haos. Neću da snimam ništa, ali si pozvan da dođeš i sam se uveriš da nema razlike. Brže se učitaju teksture, sama igra radi brže i anisotropic čini teksuture u daljini i na putu oštrijim. Ali viših detalja nema. Džaba ti ti video fajlići. Evo neka ostali kažu koji su videli obe varijante. Zaista nemam vremena, veruj mi, da sad skidam i da ti nešto dokazujem, kad ti nikome ništa ne veruješ...

Pa ja ne trazim da ti MENI dokazes bilo sta, i na tom mutnom videu se vidi da nema u tom momentu nikakvog streaminga, pokazi da vide ostali. :)
Ja tebi zelim da verujem, ali nijednom do sada nisi izneo argument, osim verbalnog ubedjivanja i tvrdnji :)

Zaista sjajna igra,skoro se ovako nisam zabavio :exploder: sve pohvale od mene ;)

Igra obiluje stvarno dobrom akcijom, do kraja sam odigrao takoreći u jednom dahu,
stvarno ne može da dosadi. Negde sam procitao komentar da je sistem borbe ovde originalan (korišćenje zaklona), ali ko god da je igrao solidan Rogue Trooper zna da su borbu dobro iskopirali
za potrebe ove igre, doduše i malo unapredili.
Inače gubljenje savova sam rešio diskonektovanjem sa neta dok igram igru, a iskakanje iz igre mi se
nije desilo ni jednom...svaka preporuka ko nije još odigrao ovu igru.

Prilozi

• Gears of war 1.bmp
    225.1 KB · Pregleda: 109
  • Gears of war 2.bmp
    225.1 KB · Pregleda: 75
Igra obiluje stvarno dobrom akcijom, do kraja sam odigrao takoreći u jednom dahu,
stvarno ne može da dosadi. Negde sam procitao komentar da je sistem borbe ovde originalan (korišćenje zaklona), ali ko god da je igrao solidan Rogue Trooper zna da su borbu dobro iskopirali
za potrebe ove igre, doduše i malo unapredili.
Inače gubljenje savova sam rešio diskonektovanjem sa neta dok igram igru, a iskakanje iz igre mi se
nije desilo ni jednom...svaka preporuka ko nije još odigrao ovu igru.

Strava su ti ovi bitmapi, kako ih pravis?

Nazad
Vrh Dno