Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Nije cudno za GearBest, i AliExpress isto, samo treba odmah u zalbi da se posalu slike i opise situacija. Za neke stvari daju full refund, za neke partial. Ja sam dobio partial za 3 stvarcice vec, vise kao "feelgood", nego refund doduse (LED sijalice, 3 komada, razliciti orderi, su imale prekid u jednoj LED i nije htelo pola dioda da radi - cale je prelemio za 5 min, ali i to je posao za nesto sto je treblao biti ceo proizvod)

Ima pod SUpport negde, mnogo je skucen formular za zalbe! (mislim da se zvase Claim)

^Vratili ti pun iznos? Gde si se zalio?

Pod "My account" imaš "my ticket", opišeš šta nije u redu. Odgovore ti u roku od 24h (vremenska razlika i sl.). Meni su posle par mailova i jedne slike vratili pun iznos iako sam naveo da uređaj radi preko HDMI.

Da ovi na GB su stvarno korektni, ako pruzis valjani dokaz odmah vracaju novac.

Dok ne počnu naši šibicari da ih vaćare pa odustanu od dosadašnje prakse

sent from SM-G900F

Ljudi moze li meni neko da objasni kako da koristim trackchecker mobile app? Znaci unesem broj koji su mi poslali na mail, birao nasu i holandsku postu i nigde se nista ne pojavljuje. Na statusu na gearbestu pise da je pre dva dana shipped. Broj posiljke NL14726575409218 (mozda ne kucam nesto dobro)? ...na sajtu nase poste toliko karaktera ne moze ni da stane.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

To je neregistrovana posiljka i ne moze da se prati ni na nasoj ni na holandskoj posti. U aplikaciji izaberi Beishisheng Logistics (cn_sky56).:)

Delimicno moze, ali skroz beskorisno. Imao sam 2 takve sa GB-a, stiglo sve do mene, a jos nije ni prepoznat broj na 17 :)

@Millan1 ali platio sam skoro 2e to neko osiguranje i pracenje!?!

U tom slučaju će pošiljka dobiti pravi TN tek kad stigne u NL poštu tj. kad je oni obrade i pošalju, može to da potraje i 10-tak dana...

Koji je status pošiljke na sajtu?

Posebno se placa osiguranje, a posebno registrovana posiljka, tj. broj koji moze da se prati i kod nas u obliku RS*********NL. Da nisi mozda uzeo samo osiguranje?
Ja sam uvek odmah dobijao validan registrovani broj za pracenje, naravno kada ga doplatim, nisam nikada cekao da stigne u NL postu...

Moguce da je samo osiguranje...znam da je bila neka opcija dodatno da se cekira pre placanja (gearbest je u pitanju).

Šta se tačno dobija tim osiguranjem ?

sent from SM-G900F

Salju ti paket free of charge ukoliko ne radi ili ne stigne, ovako nude da ti vrate samo 20% od placene cene. Ukoliko se to desi, samo se zalite PayPalu, oni su dobri i vratice novac.

Meni su pre 15-20 dana vratili 100% i ako nisam imao to osiguranje + mi dali i neke bodove u vrednosti 4-5$ kao izvinjenje, pisao sam pre par strana.
Sad sam poručio i tel od njih i uzeo sam to osiguranje a da nisam ni znao čemu služi ali kao nek ima [emoji4]

sent from SM-G900F

Meni jutros stigao dzojstik, ne placena posta, NL post, za 14 dana i jos je bio na carini. Prosto sam odusevljen, nisam ga ocekivao jos... Bar 2 nedelje. Doduse carina je omanula za duplo ali nema veze, harac 500 dinara. Inace nije mi stigao phone bracket uz dzojstik, sad cu da se zalim pa da vidim sta ce da bude.

Da li kao fizičko lice u jednom paketu mogu naručiti na primer 10 istih tableta , a da mi na carini posle ne prave nikakav problem zbog toga?

Ako ti je baš bitno, poruči na 10 različitih adresa. Naravno, ne u istoj zgradi ili ulici ;)

... i ne na isto prezime ili ime i po mogućnosti sa razmakom od par dana između svake pojedinačne kupovine :p

Ako mozes dati realan razlog zasto TEBI treba 10 tableta mozes :p

Tablet sam naveo kao primer. Može biti Power Bank , Tv box , MP3 Player ili bilo šta.

Naravno da nece biti isti odgovor na pitanje sta ako kupim 10 usb adaptera ili 10 tableta.

10 pari carapa i 10 tableta, mobilnih.
Tebi deluje isto? Sta bi ti uradio da si carinik i da vidis 10 pari carapa?
A sta bi radio kad bi u paketu video 10 komada tableta, mobilnih?
Jel kapiras, al stavi se tad u poziciju carinika, da li bi mislio da jednom coveku treba u isto vreme 10 tableta?

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

Tablet sam naveo kao primer. Može biti Power Bank , Tv box , MP3 Player ili bilo šta.
Covek je naveo tablete, playere, tv box, PB... sve stvari koje realno se ne mogu porediti sa carapama.

Za sve stoji bas ovo sto sam ti rekao - ako mozes realno, bez zavitlavanja i "primera", dati razlog zasto TEBI (znaci tebi i tvojoj najblizoj porodici, a ne tebi, tvom drugu, zetu, tetki, komsiji, itd.) treba NEKOMERCIJALNO 10 komada, siguran sam da ce te pustiti.

Bas po principu, 10 pari carapa - moze, realno je.
10 pari farmerica - nece proci obicno, ali moze nekada.
10 tableta - samo ako imas 8+ dece.

Bila je tu negde "ispovest" lika koji je naručio 10 pari univerzalnih uložaka za patike, on, žena, dvoje dece... potrošiće se.
Vratili su taj paket nazad za kinu sa obrazloženjem da je to prevelika količina za ličnu upotrebu :wall:... toliko o tome.

Pa bravo to je odgovor, ali uvek ima neki specijalac, da objasni....

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

Bila je tu negde "ispovest" lika koji je naručio 10 pari univerzalnih uložaka za patike, on, žena, dvoje dece... potrošiće se.
Vratili su taj paket nazad za kinu sa obrazloženjem da je to prevelika količina za ličnu upotrebu :wall:... toliko o tome.

To je vec preterivanje (carine). Ja sam porucio 5 pari patika (sto realno i treba da objasnim sta ce meni!) i nisu pravili problem da uvezem kao fizicko lice (imam firmu, pa sam bio spreman da ce ona morati da preuzme :)).
Takodje i 12 pari hotelskih papuca sam porucio i dobio. I jos neke stvari koje sam pomenuo na forumu skoro :)

Za sve imam objasnjenje, doduse, i to realno.

Vrh Dno